- 27 Mart 2017
- 16.158
- 65.364
- 598
- Konu Sahibi Ponciginannesi
-
Taslanacak birsey yok ki , ulkenin hali ortada ,normal beslenen bir aile icin bu zamlarla 2 bin lira bile yetmiyorBen de taşlanırım diye söylemek istemedim , iki kişiyiz bizde de o civar masraf oluyor.Mutfak masrafından kısılmamalı bütçeye göre harcanmalı diye düşünenlerdenim.
evet hallediyorum canm çok şükür herşeyimide alırımTaslanacak birsey yok ki , ulkenin hali ortada ,normal beslenen bir aile icin bu zamlarla 2 bin lira bile yetmiyor
O yuzden cok sasirdim konu sahibine , 400 ile mutfagi halledebiliyorsa gercekten cok sansli
Ben hic anlamadim neden bu kadar kafaya taktiginizi ? Koskoca kadinsiniz size ne annenizin yorumundan , ayrica bu kadar kisip para biriktirmek zorunda degilsiniz , imkan oldukca atarsiniz kenara , her insan tatile gitmeli , hafta sonu disari cikmali , abartacak seyler degil bunlarinanın şu an midem agırıyor iş yerinde.. kendime çok yükleniyorum sanırım .. zaten ben yazın 400 tl atıyordum onuda tatilimize harcadık.. ben o tatili yapamadıktan sonra köşeye atsam neye yarar ki ? sanırım annem eskiden çok sıkıntı çektiğimizi bildiği için böyle davranıyor yine öyle olmayın diye işten cıkarsan
herkesin gideri farklıdır bazı marketler çok pahalı.. bütce bu kadar olunca mutfağa cok ayıramıyorum ama yinede kısmıyorum hiç etimizide yiyoruz balığımızıda tavuğumuzda.. köşeye para atamadığım zaman çok kötü oluyorumTaslanacak birsey yok ki , ulkenin hali ortada ,normal beslenen bir aile icin bu zamlarla 2 bin lira bile yetmiyor
O yuzden cok sasirdim konu sahibine , 400 ile mutfagi halledebiliyorsa gercekten cok sansli
biirktirmek zorundaymışım işte çalışıyor isem böyle birşeylerin sahibi olamayız ama bir yandanda haklı mı .. birdeBen hic anlamadim neden bu kadar kafaya taktiginizi ? Koskoca kadinsiniz size ne annenizin yorumundan , ayrica bu kadar kisip para biriktirmek zorunda degilsiniz , imkan oldukca atarsiniz kenara , her insan tatile gitmeli , hafta sonu disari cikmali , abartacak seyler degil bunlar
ben kendimi hiç öyle görmüyorum ama biriktirdiğimde gidince..Valla fazlasını istemek napabilirim demek allahtan bela istemek gibi bir şey olur ayol daha ne yapacaksınız muazzamsınız tebrik edip geçiyorum sizi
18 yildir essek gibi calisiyorum , hicbir zaman amacim para biriktirmek olmadi , insan gibi yasamak icin calisiyorum , bence dusunce tarzinizi biraz degistirinherkesin gideri farklıdır bazı marketler çok pahalı.. bütce bu kadar olunca mutfağa cok ayıramıyorum ama yinede kısmıyorum hiç etimizide yiyoruz balığımızıda tavuğumuzda.. köşeye para atamadığım zaman çok kötü oluyorum
gerçi atsamda yazın tatile düğünlere gidiyor.. elde var sıfır
acaba cidden boş mu çalışıyorum
Ben sadece dün migrosa 160 tl verdim.Ha bunun içinde 2 günlük yiyecek var.4oo tl nasıl yani
Siz bize burdan eğitim verin.Nasıl yapıyorsunuz? Anneniz zaten aşmıış 200 tl nasıl olur anlamadım.
Şu an kendimden utandım.Biz ne yiyoruz ya
bende burdaki yorumlardan sonra şaşkınım birde kendimi çok harcıyorum sanıyorum =)Ben sadece dün migrosa 160 tl verdim.Ha bunun içinde 2 günlük yiyecek var.4oo tl nasıl yani
Siz bize burdan eğitim verin.Nasıl yapıyorsunuz? Anneniz zaten aşmıış 200 tl nasıl olur anlamadım.
Şu an kendimden utandım.Biz ne yiyoruz ya
migros çok pahalı.. ben ordan almaya kalksam yetişemeyiz..Bende dün migrosa 300 verdim. Hem de 4 litre yağı 9 liraya kampanyalı almışken...
Sorun migros değil ama, eminim.
peki bir eviniz arabanız neyiniz var .. ? belki olduğu için biriktirmek için uğraşmıyorsunuzdur18 yildir essek gibi calisiyorum , hicbir zaman amacim para biriktirmek olmadi , insan gibi yasamak icin calisiyorum , bence dusunce tarzinizi biraz degistirin
migros çok pahalı.. ben ordan almaya kalksam yetişemeyiz..
peki canm 300 tl herşeyi alabiliyormusun ? aylık geliriniz ne kadar ?Yani aileniz de iyi ki yardımcı olmuş ama söz sahibi de olmuşlar
Yardım etmesinler de karışmasınlar da
Aylık market benim 300 ü geçmez 200 pazar tutar
Oğlumun bezi falanı filanı 150 aşağı yukarı
Herşeyi de yer içeriz müsrif değilsiniz aksine iyi geçiniyorsunuz.
evet öyle tutuyor mesela bende evden götürürüm sebzeleriYaşadığınız yere gelmek istiyorum. Ne kadar ucuz yaşıyorsunuz.
Piknik en fazla 50-60 TL demişsiniz. Ben geçen hafta piknik yaptım toplamda 110 küsür TL ye mal oldu.
Öyle kırmızı et falan da yok yani. Salatalık malzemesini de evden götürdüm.
Valla iyi yaşıyorsunuz.
Aylık 400 TL mutfak 200 TL pazar diyorsunuz. Ben pazar giriyorum 100 tl harcıyorum eve geliyorum ortada bir şey yok. Marketteki masrafları hesaba bile katmıyorum.
Eve giren para sizin çok üstünüzde ama 2 ay önce eşim arabayı değiştirirken bile günlerce hesap kitap yaptık.
Helal size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?