Çok Üzerimize Geliniyor ! Biz Nerede Yanlış Yapıyoruz ?

Bence ailenizden aldığınız yardımları kaba taslak hesaplayın geri ödeyin.
Yaşam şekliniz annenizin anlattığı şekilde anormal değil.
Kafanızda rahat olur.
Bu pahalılıkta kendinize yüklenmeyin bu kadar. Herkes aynı dertten muzdarip.

sanrm çok yüklendim kendime ama bende istiyorum hazır çalışıyorkene ve cocuk küçükken birşeylerin sahibi olmayı boşa kürekde çekmek istemiyorum

Masraflarınız gayet minimumda bana göre. Markete gidince 3 torba dolmuyor 150-200 veriyorum. Siz gerçekten tutumlu geldiniz bana. Şu durumda arabayı değiştirmek çok gerekli değilse ertelenmeli bence. Bende arabamı değiştirmeyi planlıyordum, takip ettiğim ekonomi uzmanlarıda, araba bloggerları da zorunda değilseniz araba masrafına girmeyin diyorlar.
Anneler söylenmek üzerine programlanmış kişiler onun dilinden kurtulamazsınız zaten, onun için uğraşmayın. Bizim aylık gelirimiz gayet iyi olmasına rağmen annem söylenir sürekli, aldığımıza, yediğimiz, içtiğimize. Haklısın anne diyip konuyu değiştşrmekte buldum çözümü. Açıklama yapmayın boşyere.

ama canm bi yandanda birşeylerin sahibi olabilmek için çabalamak kötü değil değil mi..
hazır elimzde varken fırsatımz varken.. mesela her kira veriyoruz hi çbirşeyin sahibi değiliz.. birşeylerin sahibi olmak en güzeli değil mi çalışıyorkene

peki bir eviniz arabanız neyiniz var .. ? belki olduğu için biriktirmek için uğraşmıyorsunuzdur

Arabam var , evim yok , yasim 40
Hayat amacim herzaman gezip gormek , eglenmek , ogrenmek , yasamin tadini cikarmak oldu
Cocuklarima da dort duvar tas birakmaktansa guzel anilar birakmayi , onlara vizyon kazandirmayi tercih ediyorum
Tabi ki evim olsa fena olmaz ama onun da sirasi gelecektir elbet , hic dusunup de kasmiyorum kendimi

400 lira mutfak masrafı çoksa ben ölem gidem annelerimiz bizim gibi olmuyor. Yani gözlemlediğim kadarıyla. Ozenip arada tatlı yapayım değişik yemekler çıkarayım demiyorlar. Mutfak benim için de eşim için de önemli. Yani eşim işin yeme tarafında. Ben de hep değişik şeyler olsun oğlum her türlü yiyecekten yesin damağı gelişsin diye çok uğraşıyorum. Bir süredir evde izindeydim. Sürekli Allah'ım ne tatlı yapsam diye dolanıp duruyordum. Sonu aldığım kilolar oldu ona girmeyeceğim eski nesilde yemeyeyim giymeyeyim gezmeyeyim aman para biriksin telaşı çoktur. Sonra bir bakıyorlar ki yaş gitmiş. Ayarında gezmek eğlenmek de gerek. Dört duvar almak için hayatimizi heba ediyoruz. Çok çok yazık. Hasılı bence gayet tutumlusunuz :)

Birşeylerin sahibi olmak iyide, şu genç yaşında ev içşn borca girip tüm maaşını krediye verip hiçbirşey yapamayanları çok görüyoruz. Ben öyle olamam. Ben mutlu, huzurlu olmak istiyorum. Hoş ev alsaydık bile ben hayatımdan hiç kısmadan yaşayabilirim ama benim yurtdışına taşınmak gibi bir planım olduğu için almadım. Çok daha iyisini alabilirdim ama b sınıfı orta halli bir arabam var. Beni mutlu etmeye yetiyor çünkü. Ev almak, birikim yapmak seni mutlu eden birşeyse yap tabi. Standartların doğrultusunda seni mutlu eden şeylerden vazgeçme. Annen söyleniyor diye tatilinden vazgeçme. Durumunuz kötü olsa, bütçesini ayıramayacak olsan zaten yapmazsın gayet tutumlu aklı başında bir kadınsın rahat ol. Birikim yapmak tabi güzel birşey bugününden çalmadan yapman lazım ama. Sonra mutsuz olmak kaçınılmaz bana göre.

bende böyle düşünüyordum hep ama artık çok yüklendim sanrım kendime fikirlerim değişti
neden çalışıyorkene birşeylerin sahibi olamıyorm diye kızar oldum..

Yapmayın lütfen 2 kişi çalışırken bu kadar incik cincik yediğin doldurmaya kadar hesaplanır yaşanır mı. Annenizin başka bir versiyonusunuz aslında.

Annenize göre kazandığını biriktirmez yersen musrifsin, benim bakış acıma göre kazandığını yemezsen ne anlamı kaldı çalışmanın ?

Yeterince herşeyden kısmışsınız aylık 400 tl mutfak diyorsunuz bunun sadece 100u bez ıslak mendil diyorsunuz. Bez ve islak mendile bile 100 lira düşük kalıyorken bu tutar 400 un içindeyse durum iyice vahim. Tamam tutumlu olmak güzeldir ama bu hayata 1 kez geliyorsun. Bugün bitti mı bitti günler yaşadıkça artmıyor ki git gide azalıyor. Hafta sonu piknik demissiniz 50 60 tl demissiniz bu bile tasarruflu bir plan. Borç yok harç yoksa ben 3200un 1000 veya 1500 tlsini mutfak yeme içmeye ayirirdim. 500 veya 1000 tlsini biriktirir. Kalan 700 lirası ile alışveriş ihtiyaç keyif için ne varsa harcardım. Tabi tüm bu dediklerim kira çıktıktan sonra Kalan para dediginiz için geçerli

Yaşam tarzlarımız herşeyimiz aynı bende çalışıyordum şimdi dogumdan ayrıldım çalışamıyorum o yüzden zorluk çekiyoruz ama bence herşey normal insanlara devamlı ah şu eksik vah bu yetmiyor diye aglayıp dursan o kadar memnun oluyorlar benden kötü durumda diye bize bakıp hallerine şükrediyolar ama bizi iyi görüncede illa bi kıskançlık bi eleştiri oluyo çocugun küçük ve tek sanırım 2. Çocuk olana kadar çalışır ve birikimini yaparsın eger istiyorsanız tabi alışveriş yaptıgın markette en uygun market piyasadaki yani dışarda döner möner dondurma bunlarda para degil ah ah özledim valla eski günlerimi tek tesellim çocukların arasındaki yaş farkı fazla ondan pek eziyet olmuyo bide annemler köyde pazar da satılan herşey köyden geliyo şeker domates biber patlıcan vs ama tabi yazın kışın alıyorum. Ha çocukların kıyafetleri de babam eskiden tuhafiyeciydi kapanınca kalan kıyafetler benim oglanlara yaradı hiç kıyafet almadım bayramlar hariç evde kira degil şükür yani çalışabilsem kenara daha fazla para koyabilecek durumdayım mesela birimşzkini hiç ellemicez aman hayal işte benimki çok güzel nimet çalışmak kıymetini bil gençken kazanılır gençken birikir ama gençlikte yenir gençlikte gezilir boşver sen de düşünüyosundur herkes kadar zaten evinin geçimini geleceğini hem heryerde anlatma herkese gösterme nazar deger valla bak bi bakmışın tepe taklak oluvermiş herşey Allah korusun ben gibi

Biz de bu ara arac almayi planlıyorduk ama buyuklerimize ve ekonomi goruslerine deger verdigim kisiler almayin şu an dediler..ayrica araba 10 yil oncesine kadar yatirimdi artik degil..aksine goturusu olan birsey..bunu bizzat galerici soyledi bize vazgectik biz de

hani biriktirirdim demişssiniz ya işte 500 veya 1000 tl yeri geliyor cogunlukla kalmıyor para..
400 tl evet ama o toplu alışverişde giden haftalık da aldıklarımız oluyor onlara nek adar gidiyor bilemiyorum
aylık oglumun bezi ve ıslak mendili ile 500 tl sonrası bitenler günlük alınanlar sütler tatlılar dondurmadır ekmektir içecektir tavuktur vs.. onların dışında 400 tl dedim canm

Vallahi gayet iyi durumdasınız sorun sizde değil annenizde Benim annemde böyle misal bana limon lazım ben gider alırım pazardan yada evde bulunsun lazım olur diye alırım ki lazım olur annem ona pek aldırış etmez olmasa da olur der pahalıysa almaz misal domates pazara gider dolaşır pahalı gelir almaz benim aldıklarıma bakar siz iki kişi bunu yiyormusunuz der ama bilmez herkesin yemek pişirmesi damak tadı yeme alışkanlığı farklı misal ben yemeğe iki domates koyarım annem bir koyar benim eşim herşeyi yemeZ babam önüne bir pilav koysan yer annem alır pazardan 30 lira tutmaz ben alırım 100 lira tutar

Bence sizin gayet iyi aldığınız tutar annenize bakmayın çalışıyorsunuz gayet almakta hakkınız gezmekte hakkınız yemekte hakkınız

peki bu miktarla yeri gelip para koydugum aylar hariç yeri gelipde ay sonunun zor gelmesi normal mı bende çok isterdim paramız biriksin birikende biryerlere gitmesin..

peki bu miktarla yeri gelip para koydugum aylar hariç yeri gelipde ay sonunun zor gelmesi normal mı bende çok isterdim paramız biriksin birikende biryerlere gitmesin..
Tamam da ev kira araba var bir çocuk var sizce normal değil mi gider var çünkü çocuğa masraf var arabaya benzin eve elektrik su telefon

Çok adefersiniz bütün bu fiyatları aklınızda mı tutuyorsunuz? yazık ya 3 günlük dünyada arabamı yükselteyim birşeyler sahibi olayım diye anımı kaçırmayı asla göze alamam. geleceği düşünürken anınızı kaçırıyorsunuz farkındamısınız? çok abartılı geldi bana, kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…