Çok bunaldım uzun ama derdimi paylaşmak istedim

Konunuzun tamamini okudum, size çok üzüldüm. Keşke psikolojik destek alabilseniz

Ironi mi yapiyorsunuz? Ayni konuyu mu okuduk şaka gibi yorum
Hayır benim görüşüm budur kaynanaya sadece kaynana gözüyle bakmayıp yakınlık gösterse konu sahibi olayların buraya geleceğini düşünmüyorm şu an haklı tabi yakınmakla ama ilk nerde başladı sorun buna bakmak lazım ironi yapmam içinde bi sebep yok şaka gibi yorumsa okumazsınız sizinki saygısız bi yorum olmuş

Kvdemde zamaninda çekmiş o yüzden psikolojik sorunları var onun gibi olmaktan cok korkuyorum. İcine kapanik kocasina sadece karılık yapar gezmez yemez icmez gülmez ilerde oyle olmaktan korkuyorum
Oncelikle bebegine odaklan ve kendine bak toparla kimseyi isteme yaninda 2 cocuk dogurdum hic kimse yoktu ne dogumda ne buyuturken daha iyi hissettim daha guclu sen ailenden kactigin icin bu kayinvalide sana saygi gostermicek ve de sevgi sen bunu boyle kabul et o annen herseyin suclusu o annen hic kimseye kizmazdim hatta kayinvalideme bile tek suclu anne ..genc kizlar evde siddrtten kaciyor kime daha mi iyi dahami kotu olduğunu bilmeden can havliyle kaciyor sonra ordada mutsuz olunca nereye gidicegini bilmiyor ve şiddete boyun egiyor malesef ..sen eşini eline al öncelikle korun 2. Sakin yapma cocugunu buyuturken kiloda ver ..eşini güler yuzle karsila kendine bagla ona alanlar ac ki evinde huzuru olduğunu kimin gelince huzur kactigini anlasin ağlama surekli boswer olan gozlerine olacak yalanci ve iftiraci insanlar cahil insalardirve bir cahille asla bas edemezssin

Hayatta resmen 10 Level birden atlamissin ben de aynen boyle düşünüyorum kapimi kapattiktan sonra kimse bana zarar veremez ve ben dusundukce onlar farkinda bile olmadan emellerine kavusur oyuzden emannnn ne haliniz varsa gorun deyip hayatimi yaşıyorum ohhh cok ta misss

bence eşiniz sizin hep yanınızda gibi duruyor ama bu kadın muhabbetleri erkekleri skar ailesini kotulemeyin asla çünkü o onun ailesi siz ne kadar kotulesenizde onları silip atmayacak olan size olur. psikolojik destek alabilirsiniz imkanınız varsa online terapi vs ona katılabilirsiniz yalnızlık cok zor bilirim yoksa

aynı kotu baba abi demek istemedigim bir pislik benim başımda var siz yine ruh eşinizi bulmusunuz ben evden kaçmayı dahi düşünüyorum Allah yardımcınız olsun

Anladığım kadarıyla k.valide uzak oturuyorsunuz...bu bir şans inanın...madem eşinizle aranız iyi onlara takılıp detaylarda kaybolmayın derim...ilk iş psikolojik destek alın ..inanın birçoğumuz aynı durumdayız hatta daha kötü olanlarımız bile var...eşinizin aliesi ne derse desin, içinizden ne hissederseniz hissedin hep güleryüzlü olun şikayet etmeyin bir süre ...zaten psikoloğa gidince anlayacaksınız boşuna yıprattığınızı kendinizi..küfür etse bile haklisin annecim de dalganı geç ama belli etme...söylediklerini dinler görün ama duyma bir süre sonra bıkacaktır kaale alınmadığını anlayınca nasılsa..

Erkekler onlara dert yakılmasını sevmiyorlar bana göre. Sana bı kaç şey söyleyeyim eşine hiç bişey yansıtma hatta melek ol yanında. Bırak annesinin yaptıklarını kendi farketsin kendi görsün bide bence kaynananı da hiç takma konuşsun dursun hiç bişey olmaz millet seni kötü görse ne? Önemli olan evinin içi eşinle huzurun olsun yeter sen sadece eşinle iyi ol. İnan bı zaman sonra senin ağzını bile açmama gerek kalmaz esin seni korumaya başlar. Ve esin annesine bişey soylersede senin söylediğin kadar tepkide almaz iş hallolur

Kayınvalıdenızın ses kaydını alın .Eşiniz nasıl der bolucsn kurtulucam.Terbıyesız adam .

Kvdem bilerek eşim filan yokken soyluyor ne soylerse haklisiniz onun istedigi bnim sofradan kalkmamdi o gun keske inadima gozunun icine baka baka yeseymisim
eşin inanmıyosa söylediklerine kv sizdeyken telefonun ses kaydını aç sana bişe söylerse eşine dinletirsin yada evine kayıt cihazı koy aklıma gelen bunlar

Herkez herseyi elestirirde bir turlu kendini gelistiremez. Bosver herkesi herkez ustune geldiginde cekil kosene Rabbine sıgın. Benim ailemde de bn boyle baskı siddet haksizlik gordum ayrımcilik bnmde babam bna ugursuz derdi. Hem terslikler bni bulurdu.3 kardesiz bn en buyugum ama en kucuk gibi geri planda soz hakki olmayan ve hep eksik mahrum .ister istemez insan kurtulmak istiyor ve secim yapmaya dusunmeye firsat bulamadan bir liman sıgıniyor .esin ne kadar iyi olursa olsun onunda ailesi yadirgamaya cekistirmeye ezmeye kotulemeye calisiyor bnde boyle bi durumla cok cebellestim 2 sene oturduk kaynvalidemle yalniz kadindi .eve gelen akrabalari bile bni ezmeye assalamaya hor gormeye kadar ilerlediler. Sessizfim tabiki ama YETER dedim evimi ayirdim BEN BIR YETISKINIM BU HAYAT BNM KURALLARI BN KOYARIM .SEVEN SEVER SEVMEYEN SEVMEZ .HUZURUMU BOZMAK ISTEYEN GELMESIN.sende bu sekilde kndini ayaga kaldir .hanene gelen kim oldugunu bileerek gelsin yerini haddini bilsin. COCUK DEGILIZ BIZDE COCUK YETISTIRIYORUZ.ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Yurtdisinda esim ,arkadasim, ailem olmadan hamileligimin 38 haftasina kadar gece 3 kadar ayakta calistim. Turkiyede universite mezunu oldugum halde dil sorunumdan dolayi bir resturantta calistim gunluk 13 saat calismam gerekiyordu kirami odeyip para birktirebilmek icin. 40. hafta dogum yaptim 6 ay dogum izni kullandim ,dogumu tek basina yaptim hastane cikisi sadece tek bir kisi vardi yanimda. bir bayan arkadasim . Hamileyken yanliz basima( tek ben) ev tasidim calistim ve dogumu kendim yapip 6 ay cocuguma kimseden yardim almadan baktim. bu arada anne bebek gunlerine gidip arkadas edinmeye calistim .daha sonrasinda ise tekrar dondum tum kazandigim parayi bakiciya odedim elime para kalmadigi icin banakadan kredi cektim kira ve giderler icin bu para beni ve cocugumu bir sure gecindirdi 1 yil kadar covid ve lockdown vs bir suru zorluk yasadim is bulamdim resturandalar kapali .Issizlik maasi aliyorum ve bankadan cektigim krediyi oduyorum .gerisiyle ya`1sammucadelis veriyordum ama hic vazgecmedigim icin bir sekilde biseyleri duzeltmeye basladim universitede master yapmaya basladim covid kapamalarindan dolayi evde oldugum icin ve calisamadigim evde bos oturmak yerine tekrar universiteye dondum profosyonel is bulma sansimi artirmak icin. Suan sabah 10 aksam 5 kadar online derslerim var . Bu arada hocalardan izin alip oglumu ders arasinda krese goturyorum ve ders bitince kresten aliyorum, odev yapiyorum profosyonel is basvurulari icin is gorusmeleri yapiyorum. oglum surekli kreste hastalik kapiyor hasta cocuga bakiyorum ertesi hafta ben hastalaniyorum yorgunluktan uykusuzluktan ve oglumunn getirdigi her viruse maruz kaldigim icin .yinede temizlik market alisverisi cocugun bakimi bana koymuyor ne kadar kucuk seyleri dert edip hemen pes ediyorsunuz cok saskinim gercekten .

Bunlarin hepsini nasil yaptigimida soyleyeyim sahip oldugum seyi gercekten cok seviyorum (oglumu) ve ona benim kinden daha iyi bir hayat vermek istiyorum tek amacim bu ve bu beni her zaman guclu kiliyor .Ara sira herkes gibi dusuyorum yikiliyorum gucum kalmamis gibi hisediyorum gece 1 saat oglumu uyurken izleyip ertesi gun kaldigim yerden hic birsey dusunmeden devam ediyorum .

Son düzenleme:
Eşiniz bu kadar yaninizdayken bu duruma nasıl düşüyorsunuz hayret ettim. Sürekli bir kaos hali var. Insan nerede susup nerede konuşması gerektiğini bilmeli. Bilemiyorsa en azından sessizliği tercih etmeli.
Akrabalarla bu kadar içli dışlı muhabbete gerek yok sizi sevmek zorunda değiller aynı şekilde siz de mecbur değilsiniz. Saygı gösterir, az konuşur, herşeyi eşinize anlatmazsaniz sorun çözülür.

Benim ilk evliligimde de kayınvalidem böyle yapmisti.esim askerdeydi o zaman hastanede olduğumu söylemişler hemen geldi.doguma girmeme bir gün vardı.sonra bı baktım eşim ortada yok meğer annesi neler neler anlatmis.dogumdan çıktım yine yok tabii annesi de yok.2 gün sonra geldiler annesi bişey demiyor sonra eski eş kisisi geldi bana tokat attı annemlere nasıl kötü davranirsin nasıl onları uzersin diye.ben kayinv kayinp görümce elti dedin mi korkarim hep.

En büyük sans kv den ayrı oturak olmuş.bj destek almaya çalışırsan iyi olur derdini anlatır içini ferahlatirsin.eltini kaynini falan çok arama hatta hiç arama aralarsa çocukla ilgilendim biraz hastayım iş yaptım falan de geçiştir.yuz göz olmana gerek yok.esinin ailesini haftada bir gitmek zorundaysan çok fazla muhattap olma nasılsınız iyimisiniz de geç.soru sorarlarsa kısa net cevap verirsiniz.neden arayıp sormuyorsun diye bahaneleri uydur.bu zamana kadar sana cektirmisler sende biraz uzaklaş kısa kes ilişkini.mecburiyetten vakit geçirdiğin bir ortam olarak düşün.cocugun var evi işi o bu derken aklımdan çıkıyor kusura bakmayın de geç.
Eşine herseyi anlatma.gunluk sohbetler edin.eger ailesi ile ilgili konuşursa kısaca fikrini söyle geç.aile üzerinde konuşmamaya özen göster.sen kendine ve çocuğuna zaman ayır sadece kendine yogunlas.
Eşinle ilgilenir çocuğunla vakit geçirirsin.kitap okumayı dene el işi hobi gubi bişey edinirsen rahatlarsin.
Çocuğun biraz büyüsün kreş okul derken çevreniz de değişir diye düşünüyorum.

Bence eşinize psikoloğa gitmek istediğinizi ama kimseye söylememesini istediğinizi söyleyip psikoloğa gidin. Doğum sonrası stres bozukluğu/ depresyon olması çok doğal (yaşadıklarınızdan bağımsız) başka türlü buradan bir çözüm bulabileceğinizi sanmıyorum.

Bence bir psikoloğa görünebilirsiniz gerçekten zor yasadıklarınız ama istemeden bu duruma siz yol açıyorsunuz sanırım ama istemeden bilmediğiniz bir hareketiniz yapıyor belki bilemedim Allah yardımıcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…