- 11 Mart 2013
- 33.215
- 53.162
- 32
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Tabi canım aynen öyle kv oğlum için ölür o derece aşırı seviyor eşimden bile çokAh kiyamam babaanneye hem cok guldum hem de cok tatli buldum. Torun iste neler yaptiriyor, eminim kendi oglu icin yapmamistir boyle
Sagolunahahaha gözünüz aydın
Ornitorenk mi yoksa
Hem memeli hem yumurtluyor
9 senelik anneyim. 7 aydır da çift mesaide anneyim. Hayatımda çocuğuma gösterdiğim ilgiyi alakayı sizin son cümleniz gibi yorumlamam. İstersem 60 senelik anne olayım. Çok şaşırıyorum. Anneliğimi yüceltmiyorum kesinlikle. Sizin bakış açınız çok değişik.İşte biz de öyle yapmaya çalışıyoruz.ekran yok.surekli onunla ilgiliyiz.evi b.k götürüyor zaten umurumda da değil. Aynen dediğiniz gibi bu üstün zeka değil bu kadar ilgiyi taşa da göstersek dile gelirdi katılıyorum.A
ya benim de 4 yaşındaki yeğenim 2 yaşındakine zebra flamingo çita filan öğretmek için yırtınıyor- çünkü kendisi 1.5 yaşında öğrenmişti, isimlerini de sayıyordu. aynı görselli kitapta değil dışarıda deseni görse bir tokada vs. onu da tanıyordu.
kardeşi öğrenemedi, her çocuk bir değil, küçüğün sözel gelişimi biraz daha geriden geliyor ama normal sınırlar içinde. küçük daha numaracı, bu da öyle bir model.
ama bu abi, büyük hayalkırıklığı içinde bu konuda "öğrenemeyecek bu galiba öğretemedim" diye üzülüyo. dertliyiz.
allahtan takıntı halinde değil ama dertleniyor çocuk.
Sagolun
Iste napalim bizde 3 kelimeyi birlestirdi diye seviniyoz
Tamamen katılıyorum size aynen öyleKesinlikle dil gelişimi ve zekâ gelişimi çok farklı.
Özellikle pandemi çocuklarında çünkü kimseyle iletişim halinde olamadıkları için geç konuşma durumu çok yaşandı ve bunun sonucunda çocuklarda hırçınlaşma agresifleşme ifade edememe dudumları görüldü.
Ee çocuklarda haklı arkadaş yok, akran yok, sadece anne ve baba onları da bir süre sonra gözleri görmemeye başlıyor.
Oğlum 26 aylıkken Cihan Çelik var psikolog belki instagramdan takip ediyorsunuzdur ona gitmiştik.
Benim artık oğluma evde yapabileceğim hiçbir seyimin kalmadığını onun artık arkadaş, akran aradığını kalabalık ortama ihtiyaç duyduğunu söylemişti.
Çünkü sadece anne ve babayı görüyordu
Hemen okula yazdırdım dili su gibi çözüldü bir anda çocuğumun. Kendini daha net ifade etmeye başladı ve onu daha rahat anladıkca hırcinlasmalarimiz, inatlasmalarimiz azaldı.
Çocukların dillerinden anlasak aslinda o kadar kolaylar ki.. Özellikle bu pandemi bitirdi bizleri
Dışarıdan öyle gözüküyor işte.Ev içinde yasa
İşte biz de öyle yapmaya çalışıyoruz.ekran yok.surekli onunla ilgiliyiz.evi b.k götürüyor zaten umurumda da değil. Aynen dediğiniz gibi bu üstün zeka değil bu kadar ilgiyi taşa da göstersek dile gelirdi katılıyorum.A
Bu arada ekleme yapayım. Sizin sorununuz aşırılık birazda belki. İlgisi de aşırılık ilgisizliği de. Çocuğunuz üstün zekalı çıksa ehh iyi verdiğimiz ilgi alaka zaman boşa gitmedi diye sevinirsiniz muhtemelen.9 senelik anneyim. 7 aydır da çift mesaide anneyim. Hayatımda çocuğuma gösterdiğim ilgiyi alakayı sizin son cümleniz gibi yorumlamam. İstersem 60 senelik anne olayım. Çok şaşırıyorum. Anneliğimi yüceltmiyorum kesinlikle. Sizin bakış açınız çok değişik.
Bebek bize daha iyi geldi ama ya her evlilik bir değil demek kiCocuk evet evliligide degistirir hatta bizide.. ya bu kacinilmaz.. bi kere yaslaniyoruz kaliteli uyku yok bazen yemek yok.. ama gecici oldugunu dusunerek rahatlamak lazim baska care yok..bunu yapmadan dusunecektiniz.. bebek bu yapma etmeden anlamaz
Biz burdan cikalim bence bizim cocuklar ustun zeka olamicak aslaahahah darısı benim başıma anni demeye yeni başladı daha anni mama anni mama diyor anca
Şuan yeni etkinlik aktivite kitapları arıyorum yaYa bak gerçekten değişik bir hayvandı çok pis kafama takıldı şu anahaha hakli kadın
Bi kere birbirine saracak vakit olmuyorBebek bize daha iyi geldi ama ya her evlilik bir değil demek ki
ya benim çocuk 1 yaşındaki anılarını hatırlarsa korkarım benBiz burdan cikalim bence bizim cocuklar ustun zeka olamicak asla
1 yasinda gittigi yere annecim bak buraya gecen sene temmuzun 3unde gelmistik diyemicek
Bizde küçüğe renkleri öğretmeye çalışıyoruz ama ancak arada tutturmaya başladı yarı atıyor yarı biliyor hâlaya benim de 4 yaşındaki yeğenim 2 yaşındakine zebra flamingo çita filan öğretmek için yırtınıyor- çünkü kendisi 1.5 yaşında öğrenmişti, isimlerini de sayıyordu. aynı görselli kitapta değil dışarıda deseni görse bir tokada vs. onu da tanıyordu.
kardeşi öğrenemedi, her çocuk bir değil, küçüğün sözel gelişimi biraz daha geriden geliyor ama normal sınırlar içinde. küçük daha numaracı, bu da öyle bir model.
ama bu abi, büyük hayalkırıklığı içinde bu konuda "öğrenemeyecek bu galiba öğretemedim" diye üzülüyo. dertliyiz.
allahtan takıntı halinde değil ama dertleniyor çocuk.
Buyuk bi travma olurya benim çocuk 1 yaşındaki anılarını hatırlarsa korkarım benDüşünsene yanında giyinip soyunmuş bile olabiliriz onları hatırlayacak kendi evliliğimden yola çıkacak olursak eşim bazen çocuğun yanında popoma filan elliyor kızıyorum yapma yanında diye ahhahaha 1 yaşındayken zaman yok diye kendim de çocuğu yazın küvete koydum kendim de bir köşede yıkandım mesela hatırlamasın yani
Benimki babiyi (mavi) taniyo simdi pimbe ogrendiBizde küçüğe renkleri öğretmeye çalışıyoruz ama ancak arada tutturmaya başladı yarı atıyor yarı biliyor hâla
Evet tabi biliyorum da ben arkadaş cevap versin diye sormuştum.
Annen ve baban sizinle yaşıyordu. Hala durum öyle miBunun için çok uğraştık. İkimizin memleketi de değil. Yani herhangi bir akrabamız yok.Anneler 70 yaşında benimki yürüyemiyor. Oyun grubu vs çok denedik.yazdim zatenn. Çocuk biz olmadan saniye durmuyor. Bunun için Oyun terapisine Oyun gruplarına pedagog psikolog sanıyorum geçen mayıs ayından beri 50 bin harcadık.su anda da Oyun ablası üzerinde araştırma yapıyorum. Çırpındıkça batıyoruz yani