Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
haklı olabilirsiniz benimki daha 21 aylık o evrelere daha gelemedik henüz bilemiyorum bilmediğimden biraz abartı geldi
Dışarıdan öyle gözüküyor işte.Ev içinde yasa
Çocuğa ne verirsen onu alıyor.
Bunu şiddetle savunuyorum biraz geç, biraz erken ama alıyor.
Tüm gün etkinlikler yapıyordum doğduğundan itibaren, oyunlar oynuyordum sürekli ama sürekli.. ve karşılığını da görüyordum.
Asla çocuğum zeki diyemem o kadar etkinliği taşa yaptırsam dile gelirdi diyebilirim.. evim pis kaldı, yemeğim eksik oldu ama umrumda olmadı 3 yaşa kadar cidden çok önemli.
2 yaşını doldurmamıştı tüm harfleri eksiksiz söylüyordu hem sırayla hem karışık
27 aylık krese verdiğimde 50 ye kadar sayabiliyordu
şuan hem türkçe, hem ingilizce konuşuyor.
Tekrar söylüyorum bunları çocuğum zeki vb. gibi saçma sapan egolarla yazmıyorum her çocuğun potansiyeli aynıdır bence sadece tarzları farklıdır.
Belki yazımı biri okur ve faydam dokunur diye söylüyorum 3 yaşa kadar ne olur tüm önceliğiniz onlar olsun.
Sayı sayması, harfleri bilmesi vb. Şeyleri bilmesi tabi ki önemli değil onları illaki ileri ki yaşlarda da öğreneceklerdir ama şuan o boş havuzlarını en azından 3 yaşa kadar sevgiyle, mutlu anılarla bol güzel aktivitelerle, oyunlarla, etkinliklerle doldurun..
Koca 3 yılı geride bıraktım zaman nasıl gecti anlamadım ve bir daha da geri gelmeyecek ama onu yaşam boyu etkileyecek
İşte biz de öyle yapmaya çalışıyoruz.ekran yok.surekli onunla ilgiliyiz.evi b.k götürüyor zaten umurumda da değil. Aynen dediğiniz gibi bu üstün zeka değil bu kadar ilgiyi taşa da göstersek dile gelirdi katılıyorum.A

Tabiki yarıyor.
3 yaş çocuk zaten bebek değil ama bir çocuğun oyun oynarken ruh halini, davranışlarını vs... Gayet çözebiliyorlar.
Ki etrafımda pek çok arkadaşım gerçekten sorunlu olan çocuklarına çok fayda sağladı. Bir arkadaşıma ise çocukta sorun yok siz anne baba olarak sorun yaşıyorsunuz diyerek aile terapisine yönlendirdi mesela.
Evet tabi biliyorum da ben arkadaş cevap versin diye sormuştum.

Bana da normal geliyor ya aynı sizin gibi sonra da diyorum ki demek ki her çocuk aynı değil 🤔

Hayır hayır çok normal kendi cocugumun ve kreşteki arkadaşlarinin yaptigi etkinlikleri goruyorum takip ediyorum.

Konuşma olayı çocuktan çocuğa farklilik gösterir fakat algı cok baska bir sey.
Çocuk algılayabilir fakat konusmada geciktirme olabilir. Dil gelisimini eğer çocugun fiziksel bir durumu yoksa etkileyen faktörler var
Örnegin sadece anne baba ile buyuyen cocuklar
Cok fazla ekran temasi olan cocuklar
Akran arkadas veya kalabalik ortama girme sansi olmayan cocuklarda bi kıt daha yavas ilerliyor
Ama okul kres ortamlarinda bu sorun da düzeliyor

Oğlanın bir kitabı vardı 1.5 yaşında kv eline almış hayvanları çalışıyor ne yapıyorsun anne diyorum diyor ki soruyor anında cvp vermezsem veya yanlış söylersem sinirlenip bana bağırıyor diyor 😂😂😂

Ya bak gerçekten değişik bir hayvandı çok pis kafama takıldı şu an :KK70: ahaha hakli kadın:KK70:

Mesela 1.5 yaş civarı yazın bizim arabaları tanıyordu bir yere gittiğimizde sevebiliyordu
Ama su an en zor döneminde, pipeti bardaga ben koyacağım açacağım diye bir ağlamak tutturdu yenisini verdim ben senin istediğini anlamamıştım özür dilerim dedim anında sakinleşti yenisini istemem huda iyi dedi bir daha yapma diye fırça attı sustu :KK70:
:KK70: benimki de eshot otobüslerini tanıyor iş çıkışı kaynanam durağa getiriyor benden evvel gelen otobüs geçtiğinde ağlayarak yırtmış ortalığı bırakıp gittim sanmış :KK70: 10 dk sonra geldi sarılıyor nasıl

Ne yazık ki değil. Sürekli ilgileniyoruz ama ağlamaları o şekilde değil. Mesela markete gittik kızım şuna bak ne güzel alalım mı.diyorum yada oyuncakciya.hayir almayalım diye ağlıyor. Hatta hiç unutmuyorum geçen yaz kırmızı kalpli ışıklı balon vardı. Sahilde geziyoruz.Cok güzelmiş ister misin dedim.Demez olaydım. İstemiyorum diye bir başladı.kac kişi geldi çocuğu aglatmayjn ben alayım balonu diye. Balon İstemiyorum diye ağlıyor aslında ama millet balomcunun yanında olunca istiyor sandı.
tüm ağlamaları siz onu ister misin ya da büyükmüş küçükmüş alalım mı gibi sizin yorumlarınız/sorularınız üzerine
belki yorum yapmasanız çocuk sakin kalabilir?

gezin, dolaşın, bırakın o anlatsın karışmayın yönlendirmeyin, yani bu çok zor değil ondan diyorum. basit bir yöntem sadece.

Ne kocaymis ve ben kocama asık değil miyim diye düşünüyorum burdaki kadınların koca aşkını görünce . Evladını bomba olarak tanımlayacak kadar sırf adamin rahatı kaçtı diye üzülecek kadar nasıl bir aşkmış bu çok hastalıkli bir aşk bence
bir de 15 sene çocuk yapmamışlar.
bence de konu sahibi kocasına hastalıklı şekilde bağlı.

bir kere de dememiş ki çocuk çok istiyordum, ne biliyim yaşım geçiyordu anne olmak istedim yaptım...
hiç böyle bir beyanı yok (eski konuları bilmiyorum, var mı?).

tamam bebek doğunca dünya onun çevresinde dönüyor sanan annelere de kızıyorum aslında ama burada da daha değişik bir profil var. bebeği de doktor doktor gezdiriyor, ilgisiz değil aslında, bilinçsiz de değil. ama sanki bebek böyle sessiz sevimli şekr olsa aaa ne kadar güzel bebek dense başarı olacakmış gibi kocası da mutlu olacak tabii.

belki 15 senedir her istediği olan, her tatil memlekete götüren vs bir koca tipi evde bebek olunca tahtını (!) paylaşmadı?

Zekayla alakası yok. İlgi alanı farklı.
Hiç kıyasa girmeyin. Benim oğlum mesela dinozor Lego sever. Bir kere araba sürüp oynamadı. Ben de arabayla sürüp saatlerce kendi oynayan çocuklara çok özenirim.
Arkadaşlık kurmakta zorlanır mesela.
Evde yalnız oynamaz okulda illa yalnız oynar arkadaşlık kurası gelmez
Bende sosyal kelebek çocuklara özenirim ne yalan söyleyeyim.
Hepsi farklı bir alanda yetenekli, ilgili. Kıyaslamayın hiç
yo :) kendi çocuğumdan gayet memnunum mesela dün beni ağlattı eşim oğlum üçümüz otururken eşim sarılıp öptü beni :KK70: geldi oda sarılıp öptü durup dururken ahaha çok duygulandım

Hayır hayır çok normal kendi cocugumun ve kreşteki arkadaşlarinin yaptigi etkinlikleri goruyorum takip ediyorum.

Konuşma olayı çocuktan çocuğa farklilik gösterir fakat algı cok baska bir sey.
Çocuk algılayabilir fakat konusmada geciktirme olabilir. Dil gelisimini eğer çocugun fiziksel bir durumu yoksa etkileyen faktörler var
Örnegin sadece anne baba ile buyuyen cocuklar
Cok fazla ekran temasi olan cocuklar
Akran arkadas veya kalabalik ortama girme sansi olmayan cocuklarda bi kıt daha yavas ilerliyor
Ama okul kres ortamlarinda bu sorun da düzeliyor
Evet çok haklısınız benim oğlum 2 yaşında konuşmadığı için destek aldık gelişim testine girdi ve doktor hiç bir sorun olmadığı hatta yaşıtlarından ilerde olduğunu söylemişti . Dil ile zeka algı farklı . Dil gelişimi genetikten de geliyor mesela bende geç konuşmuşum

Dışarıdan öyle gözüküyor işte.Ev içinde yasa

İşte biz de öyle yapmaya çalışıyoruz.ekran yok.surekli onunla ilgiliyiz.evi b.k götürüyor zaten umurumda da değil. Aynen dediğiniz gibi bu üstün zeka değil bu kadar ilgiyi taşa da göstersek dile gelirdi katılıyorum.A
Çocuğunuz ileride NASA’ya girse uzaya gitse emeen ben ilgilendim de ondan çıktı dersiniz. Çok toksik birisiniz.

Oğlanın bir kitabı vardı 1.5 yaşında kv eline almış hayvanları çalışıyor ne yapıyorsun anne diyorum diyor ki soruyor anında cvp vermezsem veya yanlış söylersem sinirlenip bana bağırıyor diyor 😂😂😂

Ah kiyamam babaanneye hem cok guldum hem de cok tatli buldum. Torun iste neler yaptiriyor, eminim kendi oglu icin yapmamistir boyle 😂

Evet çok haklısınız benim oğlum 2 yaşında konuşmadığı için destek aldık gelişim testine girdi ve doktor hiç bir sorun olmadığı hatta yaşıtlarından ilerde olduğunu söylemişti . Dil ile zeka algı farklı . Dil gelişimi genetikten de geliyor mesela bende geç konuşmuşum

Kesinlikle dil gelişimi ve zekâ gelişimi çok farklı.
Özellikle pandemi çocuklarında çünkü kimseyle iletişim halinde olamadıkları için geç konuşma durumu çok yaşandı ve bunun sonucunda çocuklarda hırçınlaşma agresifleşme ifade edememe dudumları görüldü.
Ee çocuklarda haklı arkadaş yok, akran yok, sadece anne ve baba onları da bir süre sonra gözleri görmemeye başlıyor.

Oğlum 26 aylıkken Cihan Çelik var psikolog belki instagramdan takip ediyorsunuzdur ona gitmiştik.

Benim artık oğluma evde yapabileceğim hiçbir seyimin kalmadığını onun artık arkadaş, akran aradığını kalabalık ortama ihtiyaç duyduğunu söylemişti.
Çünkü sadece anne ve babayı görüyordu
Hemen okula yazdırdım dili su gibi çözüldü bir anda çocuğumun. Kendini daha net ifade etmeye başladı ve onu daha rahat anladıkca hırcinlasmalarimiz, inatlasmalarimiz azaldı.

Çocukların dillerinden anlasak aslinda o kadar kolaylar ki.. Özellikle bu pandemi bitirdi bizleri

çocuğun iyi özellikleri onlar ilgilendiği için, sorunlu özellikleri de doğuştan. hiç şaşmaz.
İleride annesini mutlu etmek için uğraşıp didinip herkesinki yapıyor diyecek. Ve o çocuk bütün ömrü boyunca takdir edilmek için yaşayacak.
Büyük ihtimalle kendi annesi de böyleydi. Yoksa 15 yıllık evli kızı hamileyim dediğinde ne gerek vardı demezdi. Annesi de konu sahibine sevgi ilgi göstermedi hep eleştirdi. Hiç bir başarısını görmedi. Çocuğa üzülüyorum ben

Cocuk evet evliligide degistirir hatta bizide.. ya bu kacinilmaz.. bi kere yaslaniyoruz kaliteli uyku yok bazen yemek yok.. ama gecici oldugunu dusunerek rahatlamak lazim baska care yok..bunu yapmadan dusunecektiniz.. bebek bu yapma etmeden anlamaz

Ya bak gerçekten değişik bir hayvandı çok pis kafama takıldı şu an :KK70: ahaha hakli kadın:KK70:
ya benim de 4 yaşındaki yeğenim 2 yaşındakine zebra flamingo çita filan öğretmek için yırtınıyor- çünkü kendisi 1.5 yaşında öğrenmişti, isimlerini de sayıyordu. aynı görselli kitapta değil dışarıda deseni görse bir tokada vs. onu da tanıyordu.
kardeşi öğrenemedi, her çocuk bir değil, küçüğün sözel gelişimi biraz daha geriden geliyor ama normal sınırlar içinde. küçük daha numaracı, bu da öyle bir model.

ama bu abi, büyük hayalkırıklığı içinde bu konuda "öğrenemeyecek bu galiba öğretemedim" diye üzülüyo. dertliyiz.
allahtan takıntı halinde değil ama dertleniyor çocuk.

Kızım neredeyse 3 yaşına girecek. Eşimle dönüşümlü bakıyoruz.Eşim sabah gidiyor okula ,ben öğleden sonra. Geceleri çok sık olmasada uyanıyor kızım Özellikle hastaysa sabahlıyoruz .Eşim sabah erken okula gittiği için ayrı odada uyuyor. Uyanınca zor uykuya dalıyor ve oldukça gergin oluyor. Aynı odada yatmak çok sıkıntı oldu.Cocuk ağlarsa diye kapıları açık bıraksam eşim de uyanıyor, yanından kalkıp çocuğa baksam yine uyanıyor. Bu defa sürekli bağırıp ortamı daha çok geriyor. Çocuk daha fazla ağlıyor. Gün içinde de akşam 5 ten sonra üçümüz bir araya geliyoruz.Cocukla kaliteli zaman geçiriyoruz.Esim de güzel etkinlikler yapıyor vs.Cocuk uyuduktan sonra bize 2 saat kalıyor ama o 2 saatte benim eşim yok.Kulakligi takıyor ya dizi izliyor yada güldür güldür falan.her gece bu böyle .sonra kalkıp gidip yatıyor.Birkac defa farklı konular açtım sohbet olsun diye,dinledi,bitti mi dedi bitti dediğimde kulaklığı geri taktı.Hayatjmda kendimi hiç bu kadar yalnız sevgisiz hissetmemiştim.Az önce yaz için onların koy evine lazım olan bir tadilattan konu açtım. Laminant falan buldum İnternette.Yine Bi bakar mısın guzelmisler dedim.Ne yapayım g. Sokayım dedi.Geri kulaklığını taktı. O kadar mallaştim ki anlatamam. Hissedemiyorum artık.
Bence durumun çocukla hiç ilgisi yok. Kendinizi böyle rahatlatmayin dev problem eşiniz. Bir aile terapistine gitmeyi deneyebilirsiniz.

Tabi ki insan kendi sınırlarını bilir. Konu sahibinin tek sınırı kocası. Kendisini kabul ettirtmek için yapıyor herşeyi. Çocuğu her konuda eleştiriyor ama kocasına toz kondurmuyor. Çocuk için harcadığı paraların hesabını tutuyor ama kocasının anasının evine laminant yaptıracağı zaman para konusu yok. Büyük ihtimalle çocuğu da kocası onu sevsin, kabullensin diye yaptı. Adam hayatında hiçbir değişiklik yapmamış, olduğu gibi devam ediyor. Ne karısını ne çocuğunu gözü görmüyor, çünkü sevmiyor, sadece onun hayatında yükler. Kadında bu adam İçin kırk takla atıyor.
Kocasını çocuğun önüne tutan kadınları da bir türlü anlamayacağım. Çocuğuma sahip olmak için 5 tüp bebek tedavisi gördüm. Üstüne 5 operasyon oldum. Yüzlerce hormon aldım. sezeryanda karnım 7 kat kesildi, 1 lt yakın kan kaybettim. (Doğal süreç böyle)
Ebru Şallı zamanında kocası Harun Tan için “Çocuklarımdan önce gelir” demişti. Sonuç kocasından boşandı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X