Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı çocuklar konuşabiliyor aslında benim büyük kızda 9 aydan sonra konuşur baya derdini anlatırdı ondan sonra doğanlarda öyle erken konuşan olmadı
bence bana göre konuşmak ve mantıklı cümle kurmak farkı birşey konu sahibi 1 yaşında anne ve babam burada diye söylemesi garip geldi

Dinozorlu kitap gördü mü aldırırdı. Cinslerini oradan okuta okuta öğrendi. Dört yaştı. Her yer dinozordu o dönem. Çok şükür bitirdik. Dinozordan fenalık gelmişti bana
ahahahahah benimki de kedili şeyleri seviyor istiyor ama bu aralar favorimiz futbol topu mağazada eline alıp vermiyor aldıracak illa bir gün

Bana da normal geliyor ya aynı sizin gibi sonra da diyorum ki demek ki her çocuk aynı değil

göstermekle söylemek farklıdır ama

haklı olabilirsiniz benimki daha 21 aylık o evrelere daha gelemedik henüz bilemiyorum bilmediğimden biraz abartı geldi

Ben spinosaurus dimetrodon u oğlum sayesinde ayırt etmiştim. Bana göre yelkenli dinozordu o işte
dinazorlar hakkında hiç bir bilgim yok ne hikmetse kitaplarımızda da dinazor filan yok bulursam alsam mı ahaha şuan 21 aylık daha karalama yaptırmaya çalışıyorum bazen onu bile istemiyor

Mesela 1.5 yaş civarı yazın bizim arabaları tanıyordu bir yere gittiğimizde sevebiliyordu
Ama su an en zor döneminde, pipeti bardaga ben koyacağım açacağım diye bir ağlamak tutturdu yenisini verdim ben senin istediğini anlamamıştım özür dilerim dedim anında sakinleşti yenisini istemem huda iyi dedi bir daha yapma diye fırça attı sustu

dinazorlar hakkında hiç bir bilgim yok ne hikmetse kitaplarımızda da dinazor filan yok bulursam alsam mı ahaha şuan 21 aylık daha karalama yaptırmaya çalışıyorum bazen onu bile istemiyor
Mesela kalem boyama pek ilgisi yoktur. Arkadaşımın oğlu çok güzel ve detaylı çizimler yapıyor.
Ama siz bulaşmayın dinozor işine bence. Her gördükleri Farklı türde dinozoru aldırıyorlar. Evde nüfusları çok artıyor.

Daha duvarlara resim yapacak yeğenim karalamıştı duvarları, bunlar ne dedim halay çeken insanlar dedi

Çocuk gerçekten üstün zekalı olabilir. olmaz diye bir şey yok. özellikle kendi çocuğunuzla kıyaslamanız çok yetersiz. çünkü sizin çocuğunuzdan zeki olabilir konu sahibinin çocuğu.
olabilir sonuçta ölçmedim ki kendi çocuğumun zeka seviyesini sadece bana biraz uçuk geldi

Benimki daha gecen haftadan beri 3 kelimeyi bir araya getirmeye basladi

Ohoo ciddi bir hayvan stoğu var geçen gün şimdi yine adını unuttum bir hayvan soruyordu bilemedim diye kızdı bim e çok güzel figürler geliyor kutup ayısı yaban hayvanları vs

Çocuğa ne verirsen onu alıyor.
Bunu şiddetle savunuyorum biraz geç, biraz erken ama alıyor.
Tüm gün etkinlikler yapıyordum doğduğundan itibaren, oyunlar oynuyordum sürekli ama sürekli.. ve karşılığını da görüyordum.
Asla çocuğum zeki diyemem o kadar etkinliği taşa yaptırsam dile gelirdi diyebilirim.. evim pis kaldı, yemeğim eksik oldu ama umrumda olmadı 3 yaşa kadar cidden çok önemli.
2 yaşını doldurmamıştı tüm harfleri eksiksiz söylüyordu hem sırayla hem karışık
27 aylık krese verdiğimde 50 ye kadar sayabiliyordu
şuan hem türkçe, hem ingilizce konuşuyor.
Tekrar söylüyorum bunları çocuğum zeki vb. gibi saçma sapan egolarla yazmıyorum her çocuğun potansiyeli aynıdır bence sadece tarzları farklıdır.
Belki yazımı biri okur ve faydam dokunur diye söylüyorum 3 yaşa kadar ne olur tüm önceliğiniz onlar olsun.
Sayı sayması, harfleri bilmesi vb. Şeyleri bilmesi tabi ki önemli değil onları illaki ileri ki yaşlarda da öğreneceklerdir ama şuan o boş havuzlarını en azından 3 yaşa kadar sevgiyle, mutlu anılarla bol güzel aktivitelerle, oyunlarla, etkinliklerle doldurun..
Koca 3 yılı geride bıraktım zaman nasıl gecti anlamadım ve bir daha da geri gelmeyecek ama onu yaşam boyu etkileyecek

bence bana göre konuşmak ve mantıklı cümle kurmak farkı birşey konu sahibi 1 yaşında anne ve babam burada diye söylemesi garip geldi
Konu sahibi çocuğunu takıntı haline getirmiş yazık o çocuğa daha öncede yazmıştım ben çocuklarıma bakarken tüm dünyam onlar oluyor 15 yaşındaki de ağlıyor 1 yaşındaki ki de anladığını sevdiğini belli edince sorunlar yok oluyor yeter ki duygular gerçek olsun

ahahahha ben bebekken ikeadaki yılanı göstermiştim 8 aylıktı sarıldı peluş yılana cici diye

çocuğu olduğu gibi kabullenmek gerekli

olabilir sonuçta ölçmedim ki kendi çocuğumun zeka seviyesini sadece bana biraz uçuk geldi
Zekayla alakası yok. İlgi alanı farklı.
Hiç kıyasa girmeyin. Benim oğlum mesela dinozor Lego sever. Bir kere araba sürüp oynamadı. Ben de arabayla sürüp saatlerce kendi oynayan çocuklara çok özenirim.
Arkadaşlık kurmakta zorlanır mesela.
Evde yalnız oynamaz okulda illa yalnız oynar arkadaşlık kurası gelmez
Bende sosyal kelebek çocuklara özenirim ne yalan söyleyeyim.
Hepsi farklı bir alanda yetenekli, ilgili. Kıyaslamayın hiç

Ohoo ciddi bir hayvan stoğu var geçen gün şimdi yine adını unuttum bir hayvan soruyordu bilemedim diye kızdı bim e çok güzel figürler geliyor kutup ayısı yaban hayvanları vs
Oğlanın bir kitabı vardı 1.5 yaşında kv eline almış hayvanları çalışıyor ne yapıyorsun anne diyorum diyor ki soruyor anında cvp vermezsem veya yanlış söylersem sinirlenip bana bağırıyor diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…