Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buyuk bi travma olur 😀
aynen :KK70: 21 aylık mesela artık eşimle duşa giriyorlar eskiden rahattım artık dikkat ediyoruz cinsiyet konularına giyinirken filan banyoda giyiniyorum ama tek aşamadığımız kapılarda kilit yok banyodayken oda gelmek istiyo duşa kabine duşa kabin kapısında ağlıyor filan :KK70: eşim andırıp götürüyor çok zor ya

aynen :KK70: 21 aylık mesela artık eşimle duşa giriyorlar eskiden rahattım artık dikkat ediyoruz cinsiyet konularına giyinirken filan banyoda giyiniyorum ama tek aşamadığımız kapılarda kilit yok banyodayken oda gelmek istiyo duşa kabine duşa kabin kapısında ağlıyor filan :KK70: eşim andırıp götürüyor çok zor ya
Kapi kilidi demisken bende kapilara kilit koymuyorum cunku her an o kapiyi kapatip kendini iceriye kilitleyebilir ben cok korkarim boyle seylerden 🫨

1 yaşında bebegim var. Abartisiz 10 15dk bir emekleyerek oturdugum yere gelir, basini dizime omzuma neresi denk geliyorsa oraya koyar. Bende saclarini oksar, sarılırım sonra gider. Dun yemek yaparken ayagimin dibindeydi. Bir anda feryat figan aglamaya basladi. Aklim cikti bi yerini carpti gormedim mi, agzina bisey atti tadi acı mi geldi, aklima bir ton ihtimal geldi. Cocugu evirip cevirip sagina soluna bakiyordum. En son sarildim, basini omzuma koydu ve sustu. Muhtemelen yanimdayken onunla ilgilenmedigim icin agladi. Belki cocugun 45 dk aglamasini seyretmek yerine, sarilmaniz gerekiyordur.
o kadar haklısın ki ilgi şefkat bekliyorlar heleki çalışan anneysen dün mesela eve geldim çocuğum da açtı acil yemeğe giriştim oda yanımda bacağıma sarılıyor kucak diye 21 aylık benimki kucağıma aldım indirdim istedikçe 7 8 kez oldu bu en son artık dolap çekmecelerine sardı ne varsa aldı attı birşey demedim dağıttı ortalığı baya dedim toplarız beraber :KK70: yemek pişerken de beraber topladık :)

Yorumunuzu kacirmisim. Ben de konu sahibinin yalancisiyim. 🥲

Çözdük çok şükür. Minik bir balkonumuz var. Oraya koşu bandı koyduk. Bebek arabasını koşu bandının üzerine koyuyoruz. En Hflf düzeyde açıyoruz. Hem açık hava, hem sallantı. Dalınca da eşim arabayı kucaklayıp salona getiriyor. Orada dönüyoruz

Kapi kilidi demisken bende kapilara kilit koymuyorum cunku her an o kapiyi kapatip kendini iceriye kilitleyebilir ben cok korkarim boyle seylerden 🫨
:KK70: kendini kitlemedi ama bir kere balkonda çamaşır asarken beni balkona kitledi nasıl başardı bilmiyorum :KK70: ahahahah 1 saat balkonda kitli kaldım telefon yanımda değil eşim evde yok :KK70: artık oğlum kilidi aç diye diye açtı bir şekilde ahahah 1 saat sürdü ama açtı :KK70: ağlaya ağlaya bi saat gel diyor beni kitleyip

:KK70: kendini kitlemedi ama bir kere balkonda çamaşır asarken beni balkona kitledi nasıl başardı bilmiyorum :KK70: ahahahah 1 saat balkonda kitli kaldım telefon yanımda değil eşim evde yok :KK70: artık oğlum kilidi aç diye diye açtı bir şekilde ahahah 1 saat sürdü ama açtı :KK70: ağlaya ağlaya bi saat gel diyor beni kitleyip
Ay cok korkunc ya ben panik olurdum oyle bi durumda heralde direk balkondan atlardim😀

Kızım neredeyse 3 yaşına girecek. Eşimle dönüşümlü bakıyoruz.Eşim sabah gidiyor okula ,ben öğleden sonra. Geceleri çok sık olmasada uyanıyor kızım Özellikle hastaysa sabahlıyoruz .Eşim sabah erken okula gittiği için ayrı odada uyuyor. Uyanınca zor uykuya dalıyor ve oldukça gergin oluyor. Aynı odada yatmak çok sıkıntı oldu.Cocuk ağlarsa diye kapıları açık bıraksam eşim de uyanıyor, yanından kalkıp çocuğa baksam yine uyanıyor. Bu defa sürekli bağırıp ortamı daha çok geriyor. Çocuk daha fazla ağlıyor. Gün içinde de akşam 5 ten sonra üçümüz bir araya geliyoruz.Cocukla kaliteli zaman geçiriyoruz.Esim de güzel etkinlikler yapıyor vs.Cocuk uyuduktan sonra bize 2 saat kalıyor ama o 2 saatte benim eşim yok.Kulakligi takıyor ya dizi izliyor yada güldür güldür falan.her gece bu böyle .sonra kalkıp gidip yatıyor.Birkac defa farklı konular açtım sohbet olsun diye,dinledi,bitti mi dedi bitti dediğimde kulaklığı geri taktı.Hayatjmda kendimi hiç bu kadar yalnız sevgisiz hissetmemiştim.Az önce yaz için onların koy evine lazım olan bir tadilattan konu açtım. Laminant falan buldum İnternette.Yine Bi bakar mısın guzelmisler dedim.Ne yapayım g. Sokayım dedi.Geri kulaklığını taktı. O kadar mallaştim ki anlatamam. Hissedemiyorum artık.
Sanki yenidogan idare edermis gibi bahsetmissiniz cocuktan. 3 yasinda cocuk kendi odasinda uyur uyaninca kalkar gelir. Aglasa da uzuuun uzun aglamaz. Bence esiniz bunlari bahane ediyo. Ve evet o laminantlari istedigi yerone sokabilir terbiyesiz

Ay cok korkunc ya ben panik olurdum oyle bi durumda heralde direk balkondan atlardim😀
sen ne kadar panik olursan çocuk da bir o kadar korkar :)sen sakin kalıp onunla konuşmalısın anlatmalısın ki oda sakin kalsın :) anlattığını anlayacak yaşta olunca 1 saat de olsa geri açabiliyor :) yeterki panik olup bebeğe de panik yaptırmamak

Cocuk olmadan çok keyifliydik.Birlikte hemen herseyden zevk alırdık. Şu anda zevk aldığımız hersey bitti.Hatta 2 yaş 3 yaş sendromu ile eziyete dönüştü. Bebeğin ilk 6 ayında daha pozitif lti eşim, isler büyüdükçe kolaylaşacak diye düşündük .Ama ne yazık ki hiç öyle olmadı. Her sendromu dibine kadar yaşıyoruz.Olsem de kurtulsam lafını çok duydum eşimden.O kadar zor bir çocuk.
Ama ne olursa olsun bu tavrı size yapamaz.
Ben olsam sok derdim,elin değmişken o kulaklıkla telefonu da sok diye eklerdim,malum parçan olmuşlar,yapışık yaşıyorsun.
Terbiyesiz.

Sevgili konu sahibi yalnız baksak katil oluruz demişsiniz 🙁
2 yıl tüp bebek tedavisi gördüm, 4. Denemenin sonunda hamileyim, harcadığım para 100 bine yaklaştı, 2 yıldır sürekli kendime iğne yapıyorum, hamilelik oluştu hala hormon ve kan sulandırıcı iğneler yaptım, şeker çıktı yine günde 4 kez parmağımı delip test yapıyorum. Yani insanların çocuğuna kavuşmak için neler göze aldığını bilin, öyle şeyler söylemeyin lütfen 🙏🏻
Çocuğunuzda güvenli bağlanma sorunu olabilir mi? Örneğin siz işe giderken nasıl vedalaşıp gidiyorsunuz?
Bi de gündüz eşiniz akşam siz idare etmek yerine düzgün saatleri olan bir bakıcı tutmanız daha iyi olurmuş sanki. Neyse şimdi çocuğunuz 3 yaşına geldiğine göre kreş düşünmez misiniz? Hem eşinizin hem sizin yarım günü kendinize ayıracak vakti olur ve daha az gerilirsiniz

sen ne kadar panik olursan çocuk da bir o kadar korkar :)sen sakin kalıp onunla konuşmalısın anlatmalısın ki oda sakin kalsın :) anlattığını anlayacak yaşta olunca 1 saat de olsa geri açabiliyor :) yeterki panik olup bebeğe de panik yaptırmamak
Bende panik atak var 🫠

Ağlayarak istediğini yaptırmayı çözmüş bence. Biraz da fazla üstüne dusmussunuz. Bireysel alan bırakıyor musunuz hiç çocuğunuza , yani tek başına oturup oyun oynaması var mı ? Benim oğlum da öyle acayip derecede çok ağlayan bir çocuktu. Sizinkinden 2 ay büyük. Pandemi dönemi eşim eve gelemiyordu. Tek başıma baktım. Baktım sürekli ağlıyor. Yeter artık dedim , ortada bir sebep yok. Bilmiyorum belki öğrenilmiş çaresizlik oldu biraz ama o günleri aştık şükür. Şimdi ara ara ağlama krizlerine girer, ama eskisine nazaran çok daha az

Bizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz
Bi şu mesaja baktım bi de konu sahibinin nickine. Tamam dedim şaşkınlığım geçti.

9 senelik anneyim. 7 aydır da çift mesaide anneyim. Hayatımda çocuğuma gösterdiğim ilgiyi alakayı sizin son cümleniz gibi yorumlamam. İstersem 60 senelik anne olayım. Çok şaşırıyorum. Anneliğimi yüceltmiyorum kesinlikle. Sizin bakış açınız çok değişik.
Bu cümleyi ben kurmadım. Yorum yaptığım bayan yazmıştı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X