Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hep arkadaş gazı.Kafama tüküreyim.

Burda okuduğum en malca sebep olabilir. Kocam başka kadına gidiyordu eve bağlansın diye 3. çocuğu yapanlar bile daha akıllı emin olun. Madem öyle çocuğu verin arkadaşlar baksın sizden anne baba olarak bir cacık olmaz çünkü. Çocuğa Allahtan sabır diliyorum cins bir anne, angutyo bir babayla hayatta ne olursa o kadarına razı olacak.

yaaaa burada ben sana inanmayı bıraktım 1 yaşında bebek anne babasını göstererek annem babam burada diye nasıl söylesin acaba ? 21 aylık oğlum kelimeleri söylüyor ama daha cümle kurma yok benimkinde zeka geriliği mi var o zaman
bırak yaaa çocuk eminim dinazor getirmişler de dememiştir ki 3 yaşında çocuk dinazoru nereden bilecek çocuğa yaşının uygun olmadığı şeyler mi izletiyorsunuz hanımefendi ? dinazoru nereden biliyor bebek

Çocuğun tatile dair hatırladığı tek şey memleket olacak.
Ve bu tuhaf aile bağımlılığı onda da olacak. Anne baba bakıcılığına soyunacak büyüyünce

Off bilmiyorum yaaa insan kendi sinirlarini bilmez mi? Ben cocuk dusunmuyorum cunku yapamayacagimi biliyorum kimse de beni gaza getiremez, dogurduguma beraber bakmayacagiz cunku. Ama kopek cok istedim ve sahiplendim, ondan da kimse vazgeciremezdi cunku yapabilecegimi biliyorum. Insanin kendine ait farkindalik olusturmasi ne kadar cok onemli, keske dogmasiydi diye yuk olarak gorundugu bir evde buyumek zorunda kalmak cok zordur.

Bende benimkinde bi gerilik varmi diye dusunmeye baslamistim

4 yasindaki arkadasimin oglu butun dinazorlarin turlerine isimlerine ozelliklerine kadar biliyor. Oyuncaklari, puzzlelari cok yaygin diye biliyorum ben. Lego'nun mesela serisi var

Tabi ki insan kendi sınırlarını bilir. Konu sahibinin tek sınırı kocası. Kendisini kabul ettirtmek için yapıyor herşeyi. Çocuğu her konuda eleştiriyor ama kocasına toz kondurmuyor. Çocuk için harcadığı paraların hesabını tutuyor ama kocasının anasının evine laminant yaptıracağı zaman para konusu yok. Büyük ihtimalle çocuğu da kocası onu sevsin, kabullensin diye yaptı. Adam hayatında hiçbir değişiklik yapmamış, olduğu gibi devam ediyor. Ne karısını ne çocuğunu gözü görmüyor, çünkü sevmiyor, sadece onun hayatında yükler. Kadında bu adam İçin kırk takla atıyor.

4 yasindaki arkadasimin oglu butun dinazorlarin turlerine isimlerine ozelliklerine kadar biliyor. Oyuncaklari, puzzlelari cok yaygin diye biliyorum ben. Lego'nun mesela serisi var
ciddi misin ya minnoş oyuncak alan bir benim heralde peluş kedi köpek alıyoruz sürekli arabalar alıyoruz dinazor bana göre 7 yaşından itibaren oynamaları gerekiyor tabi psikolog değilim benim görüşüm

Benim yeğenim 9 aylık konuşmaya başladı, görüp görebileceğiniz en problemsiz çocuk olabilir 16 18 civari aylık bezi birakti oda zorla öncesinde kendi gidip tuvalete yapmak istiyordu 1 yaşında gayet rahat yürüyordu. Ne zaman muhabbet etmeye başladık hatırlamıyorum ekran kisiti olan bir çocukta değil oturup belgesel izleyip en güzel balığı seciyorduk. Geçen yaz videosu var dogru ve mantikli bir şekilde 5 e kdr sayı sayıyor balıkları sayıyor. Olabiliyor yani, bana gelisimi ile ilgili anlattığı hiç birsey abartı gelmiyor
Okuldan çıkıp kendine pasta pizza ismarlatiyor avmye gidip oyun parkına gidiyor istediği avmyi bile seciyor tarif ediyor.
Burada garip olan bu kdr farkındalığı yüksek bir cocugun bu kdr mutsuz olması, ya fazla yüklendiler ya gerçekten tıbbi desteğe ihtiyacı var ya da sadece anne baba gerginliğini hissediyor
Bazen basitleştirilmiş yaşamak gerekiyor bilmiyorum aslında bu konu çok içimi yakti

* şu an 3 yaşını doldurdu

ciddi misin ya minnoş oyuncak alan bir benim heralde peluş kedi köpek alıyoruz sürekli arabalar alıyoruz dinazor bana göre 7 yaşından itibaren oynamaları gerekiyor tabi psikolog değilim benim görüşüm
Çocukların ilgi alanları oluyor .
Oğlumun arkadaşı dört yaşındayken tüm arabaları markalarını sora sora ezberledi. Görünce sizin araba şu marka der. Benimki asla bilmez ama otçul dinozorları say deseniz o yaşta hepsini sayardı.
Ha yüze kadar beş yaşında şimdi sayabilir mi emin değilim? Harflere çok ilgisi de yok. Ad soyad yazıyor sadece arkadaşımın yaşıt oğlu da baka baka yaza yaza harfleri öğrendi neredeyse okumayı sökecek.
Her çocuğun ilgi alakası çok Farklı.

Ooo siz eski konuları görseniz. Konu sahibi kocayatapar gillerden. Adam istemiyor diye senelerce tatil yüzü görmemiş. Kendisi gitmeye bile cesaret edemiyor. Biraz okusanız içiniz şişer. He bu arada eğitimci kendisi. Belli oluyor mu? Bence hayır

Kaç yaşında kadınsın milletin söylemesiyle mi cocuk yaptın ?
Aklın , mantığın yok mu ?

Cocuk bu , hasta olduğu günler de olacak , sabah kadar beklediğin geceler de olacak , diş çıkartacak , sendromları olacak. Bunun yanında güzel zamanları da olacak. Bunu bilmemek uzayda yaşıyor olmak lazım.

Siz onu bunu geçin .
Eşinize olan öfkeyi evladınızdan çıkarmayı bir an önce bırakın.

şaşırdım gerçekten konu sahibi çalışan bir anne sanırım bende öyle çalışan bir anneyim ama çocuğum çok sosyal çünkü otobüs kullanıyoruz iç içeyiz insanlarla onlara gülüyor dokunup kendisi ile ilgilenmelerini istiyor ama ben pandemide hiç pandemi var gibi yaşamadım her haftasonu dışardaydık avm park filan

bilmiyordum bunları benimkinin ilgisi konuşan oyuncalara arabalara

Bazı çocuklar konuşabiliyor aslında benim büyük kızda 9 aydan sonra konuşur baya derdini anlatırdı ondan sonra doğanlarda öyle erken konuşan olmadı

Evet ne yazık ki çocukla birlikte başladı. Tabii ki daha öncede tartışma kavga olurdu ama 6 ay tartismadigumizi biliyorum. Bu kadar tahammülsüz değildi
Çocukla alakası yok. Çocuğunuz olmasaydı da zamanla bu mal adama bağlanacaktı. Bizim de 2 çocuğumuz bar böyle saygısız sevgisiz değiliz. Evet sok deseydiniz. Terbiyesiz herif.

Çocukla alakası yok. Çocuğunuz olmasaydı da zamanla bu mal adama bağlanacaktı. Bizim de 2 çocuğumuz bar böyle saygısız sevgisiz değiliz. Evet sok deseydiniz. Terbiyesiz herif.
Çocuktan önce 15 sene evlilermiş. Tek bir kere tatile gitmemişler. Bir başka şehiri gezmemişler: her tatilde kaynana köyünde geçmiş gık dememiş. Şimdi çocuğun her şeyi batıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…