Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dinozorlu kitap gördü mü aldırırdı. Cinslerini oradan okuta okuta öğrendi. Dört yaştı. Her yer dinozordu o dönem. Çok şükür bitirdik. Dinozordan fenalık gelmişti bana
Bi ara baya popüler olmuştu çizgi filmler sağolsun çoğu gereksiz bilgi veriyor çocuklara

Benim oğlum şuan tam 3 yaşında zor bir çocuk bizce baştan çok hareketli onu takip etmekten fenalık geçiriyoruz . Oyuncak asla oynamıyor zorla oyuncak oynatıyoruz maalesef ki . Oynamak istediği şeyler top su oradan oraya atlamak zıplamak gibi efor gerektiren şeyler . Ayrıca geç konuştu daha yeni 4 kelimeli cümle kuruyor. Bir kere kendini erken ifade eden çocuk bence daha kolay büyüyor oyuncak oynayan vs . Benim eşimin işi çok stresli baskı altına çalışıyor ve 1.5 gün izni var sadece bazen Oda yok . Yaşadığımız şehirde kimsemiz yok yalnızız hasta oluyorız bakan yardım eden yok . 2022 de 2 yaş sendromu 2 covid bir kafa yarma 1 influenza geçirdik aralarda benim başka bir rahatsızlığım oldu çok zor geçti şuan 3 yaş belası başladı . Çocuk olduktan sonra yatağımızı hiç ayırmadık odamızı ayırmadık bu kesinlikle evliliğe ket vuruyor eğer ayırırsan ten teması bitiyor ve birbirimize olan tahammül azalıyor . Bu evlilikleri sorun yatak Oda ayırmak maalesef ki eminim bundan evlilik terapisi alın veya boşanın üzgünüm . Çocuk böyle gergin bir ortamda olduğu için daha çok geriliyor buna da eminim ben . Ne zaman ben gergin olsam çocuk bende 100 kat daha gergin olup daha çok sorun çıkarıyor. Bu arada benim oğlum 3 yaşında ya hala uyanıyor hele bu ara influenzadan sonra daha beter oldu gece 2 kere uyanıp beni çağırıyor en sonunda onun yatağında uyuyakalıyorum ben .

konu sahibinin yüreğine indireceksin
Ya bunda yüreğe inecek bisey yok. Standart çocuklar gibi davranmiyor cocuk. Konu sahibinin kendi de biliyor zaten. Etrafi cocugu onu bunu suclamak yerine kabullenip biseyler yapmak lazim. Yaş sendromu olduğunu düşünemedim ben.

Çocuk ne yapıyor ki ben tam anlayamadım

Hayır Tugcecim canım senin çocuğun zor değil konu sahibinin çocuğu zor bir tek

bu aralar yoksun bir takilayim dedim

Bu yazdıklarınız beni çok kuşkuya düşürdü şu anda.evet çocuğum gerçekten 33 aylık.bunlarin hepsini yapıyor. Dinozorların türlerini bile sayıyor.ekran henüz hayatımızda yok.sadece kitaplar dergiler var.

İyi de bizimde aynı ekran yok kitaplar zaten öğretiyor kuşkuya düşecek bir şey yok .

Yaaa dedikodu yapamadık senin oğlan yine formunda maşallahhh
Dün klozette ağzındaki sakız ciş yaparken klozete düştü ağlamaktan fenalık geçirdi resmen 30 dk ağladı hemde ağzında yeni sakızla diyor ki anne onu al geri ver anne beni rahat bırak anne bi sus

Dün klozette ağzındaki sakız ciş yaparken klozete düştü ağlamaktan fenalık geçirdi resmen 30 dk ağladı hemde ağzında yeni sakızla diyor ki anne onu al geri ver anne beni rahat bırak anne bi sus
Ahahah canım sen yazdıkça bende ne olacağız merak ediyorum . Küçücük sıpa ayakta duruyoruz bak kimildamiyorum oturduğum an çığlığı basıyor ya sen daha üç ayliksin nasıl farkı anlayabiliyorsun . Bir dakika içinde ağlamaktan kıpkırmızı oluyor kucağa alıp ayakta gezdir pit saniyesinde kesiyor . Bu kesin büyüyünce seninkine benzeyecek

Konunun asli anlayamayacagim yerden gelmis, ben elendim

Konuyu takip etmeyi bıraktım bildirim üzerine gelip, yorumunuzu tesadüfen gördüm. Kime neden yazdığınızı bilmiyorum fakat 1 yaşında anne nerede, baba nerede diye soruldugunda cocuk gösterebilir.
3 yaşındaki çocuk için dinozor çerez kalır. Geçen oğlum (3 yaşında) gezegenleri sayıyordu göstererek.. doğduğundan itibaren asla tv, telefon yok bol kitaplar etkinlikler var hayatımızda artı 2 yıldır da kreşe gidiyor. 0-3 yaşa kadar algıları çocukların çok açıktır.

Sadece istediğiniz yorumlara cevap yazıyorsunuz. Kocanızı en yükseğe koymuşsunuz, ilah sizin gözünüzde. Yaptığınız hiçbişeyi kabullenmiyorsunuz. Sürekli birileri suçluyorsunuz. Kocanız nasıl sizi sevmiyorsa sizde çocuğunuzu sevmiyorsunuz. Sadece ihtiyaçlarını gidererek çocuk yetiştireceğinizi sanıyorsunuz. Çocuğun en büyük ihtiyacı olan sevgi, şefkat, güvenlik hissinden habersizsiniz. Çocuğun en büyük sorunu ebeveynlerinin sizler olması.

Ya çocuktan çocuğa fark kesinlikle kardeşi öyle değil mesela, oysa aynı ilgi hatta çoğu şey hazır daha fazla tecrübe demek ama bana zerre abartı gelmiyor

Ama çocukların hepsi Farklı yapıdadır. Benim yeğenim 2.5 yaşına bile ulaşmamıştı. 15-16 Farklı araba amblemini görüp markaları söylüyor, hatta Volkawagen in W sine benzer şey görünce anne volkswagene benziyoy diyordu. Şu an 3.5 yaşında ve dışarda 35, 76, 88 gibi sayıları görünce iki basamaklı tüm sayıları söylüyor. Bütün kitaplarının adını söylüyor ki 100 e yakın kitabı var. Hatta 1,5 sene önce yaşadığı bazı olayları anlatır mesela. Gördüğü yeri bir daha görünce ben burda şunu yapmıştım der. Doktorlar bayılıyor bu haline. Her çocuk kendine has. Konu sahibin abarttığını asla düşünmüyorum

En güzel zamanları of ya

Bende üniversite 3 te gezegenlerin yerini yanlış bildiğimi öğrendim dünyayı 4. sırada sanıyordum fjdjdjdn
kendimi gerizekalı hissettiğim bir gün daha xjdjzjn
neyse ben de burçların yerini sırasını filan biliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…