Ama çocukların hepsi Farklı yapıdadır. Benim yeğenim 2.5 yaşına bile ulaşmıştı. 15-16 Farklı araba amblemini görüp markaları söylüyor, hatta Volkawagen in W sine benzer şey görünce anne volkswagene benziyoy diyordu. Şu an 3.5 yaşında ve dışarda 35, 76, 88 gibi sayıları görünce iki basamaklı tüm sayıları söylüyor. Bütün kitaplarının adını söylüyor ki 100 e yakın kitabı var. Hatta 1,5 sene önce yaşadığı bazı olayları anlatır mesela. Gördüğü yeri bir daha görünce ben burda şunu yapmıştım der. Doktorlar bayılıyor bu haline. Her çocuk kendine has. Konu sahibin abarttığını asla düşünmüyorum
Çocuğa ne verirsen onu alıyor.
Bunu şiddetle savunuyorum biraz geç, biraz erken ama alıyor.
Tüm gün etkinlikler yapıyordum doğduğundan itibaren, oyunlar oynuyordum sürekli ama sürekli.. ve karşılığını da görüyordum.
Asla çocuğum zeki diyemem o kadar etkinliği taşa yaptırsam dile gelirdi diyebilirim.. evim pis kaldı, yemeğim eksik oldu ama umrumda olmadı 3 yaşa kadar cidden çok önemli.
2 yaşını doldurmamıştı tüm harfleri eksiksiz söylüyordu hem sırayla hem karışık
27 aylık krese verdiğimde 50 ye kadar sayabiliyordu
şuan hem türkçe, hem ingilizce konuşuyor.
Tekrar söylüyorum bunları çocuğum zeki vb. gibi saçma sapan egolarla yazmıyorum her çocuğun potansiyeli aynıdır bence sadece tarzları farklıdır.
Belki yazımı biri okur ve faydam dokunur diye söylüyorum 3 yaşa kadar ne olur tüm önceliğiniz onlar olsun.
Sayı sayması, harfleri bilmesi vb. Şeyleri bilmesi tabi ki önemli değil onları illaki ileri ki yaşlarda da öğreneceklerdir ama şuan o boş havuzlarını en azından 3 yaşa kadar sevgiyle, mutlu anılarla bol güzel aktivitelerle, oyunlarla, etkinliklerle doldurun..
Koca 3 yılı geride bıraktım zaman nasıl gecti anlamadım ve bir daha da geri gelmeyecek ama onu yaşam boyu etkileyecek