Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kocaymis ve ben kocama asık değil miyim diye düşünüyorum burdaki kadınların koca aşkını görünce . Evladını bomba olarak tanımlayacak kadar sırf adamin rahatı kaçtı diye üzülecek kadar nasıl bir aşkmış bu çok hastalıkli bir aşk bence

E tamam da iki yaş sendromu bu değil mi tam olarak? İnatlaşıyor sizinle.
Çocuk işte felidaee benim küçük kız kardeşim anaokulana gideceği için her sabah beş saat ağlardı ailece dinlerdik agidini ilk okulda da ikinci sınıfın sonuna kadar tam üç yıl . Ben hadi 15 -16 yaşındaydım bir küçük kız 12 biz o zaman onu avuturduk hergun bir hediye falan hazurlardik ergenken anne baba değilken bile ..
Konu sahibi öyle bir anlatmiş ki tek çocuk onda var kimse yaşamıyor bu durumu . Benim minnacık sipam oturdugumda ağlamaya başlıyor daha yeni doğduğundan beri akşama kadar kucakta yürüyoruz hepsi aynı

Cocuk psikiyatrina gittiniz mi? Gitmediyseniz lutfen arastirip isinde iyi birine gidin. Cocuklarda kaygi giderici, dogal takviye oneriyorlar. Benim ogluma verildi, doktor kontrolunde kullandik cok faydasini gorduk. Belki size boyle bir sey onerir. Cunku erken yasta giderilmeyen kaygi ileride daha buyuk sorunlara yol aciyormus. Once ben de cok dusundum versem mi vermesem mi diye ama cok arastirdim ve doktoruma guvendim. Faydasini gorduk dedigim gibi. Lutfen cocuk psikiyatrina gidin.

Yapıyor .Sayi sistemini kendi çözmüş. Şimdi de okumaya çalışıyor ama bence süper zeka değil. Günümüz çocuklarının cogu benzer.ilkokula başlayanların hepsi okuma bilerek geliyor.
Canim benim kiz 30 aylik bu soylediklerini yapamaz. Ilkokula baslamadan okumayi yazmayi sayilari renkleri mevsimleri anaokulunda ogreniyo.
Ana okulada 30aylikken baslaniyo.
Benim kiz daha yeni 3 kelimeyi bir araya getirmeyi becerebiliyo

Canim benim kiz 30 aylik bu soylediklerini yapamaz. Ilkokula baslamadan okumayi yazmayi sayilari renkleri mevsimleri anaokulunda ogreniyo.
Ana okulada 30aylikken baslaniyo.
Benim kiz daha yeni 3 kelimeyi bir araya getirmeyi becerebiliyo
Çocukla ilgili her anlatımında bi abartı var gibi geldi ama hadi hayırlısı

Ben tek başına çocuğun bunları değiştireceğini düşünmüyorum.Akran sayılabilir çocuklarımız.
Ama yaşadıklarınızın çoğunu yaşamadık.Anne olmak kolay değilse baba olmak da öyle.Her iki tarafta fedakarlık yapmak zorunda.

Sizde bence farklı sorunlar varmış da cocuk bahane olmuş gibi.Yerinizde olsam bende onun gibi umursamaz davranırdım.Daha da düzelmezse kendi yoluma bakarım.

Sizin her konuda garip bir elektriğiniz var, neşeyi mutluluğu huzuru hiç bilmiyor gibisiniz hersey olay hersey problem mutlu olmak bile problem anlatamıyorum hiç böyle hissettiren olmamıştı
Bence eşiniz siz terapi almalısınız hatta ailesine karşı da sorular yöntemler öğrenmelisiniz
3 yaşında çocuk tüm bu yükler ile basedemez

Siz o muz, balon vb şeyleri kocanıza alın. Sizin tek amacınız kocanız.
Hayatınızdaki bütün sorunların tek kaynağı var, sizsiniz.
Bütün çevrenize sadece sorunsunuz.
Sadece ve sadece sizin tedaviye ihtiyacınız var.
Kocanızın bile tedaviye ihtiyacı yok.
Adam başından beri aynı imiş.
Siz kendinizi kabul ettirtmek için herşeyi yapmışsınız. Hepsi ters tepmiş. Son kozunuzda çocukmuş ve yine ters tepmil.
Neden biliyor musunuz? Kocanız sizi sevmiyor, hatta size tahammül edemiyor.
Ve sırf siz doğurduğunuz İçin çocuğunuzu da sevmiyor.
Siz de zaten kocanızdan başka bişeyi umursamadığınıx için bunlaro yaşıyorsunuz.
Keşke çocuğunuz olmasaydı da size daha beter ol deseydim.

Önce çocuğu gelmeli yalnız. Kaç yıllık evli ve kac yıldır çalışan insanlar olarak yıllardır onların evini bir türlü iyilestiremediniz. Ne evmis

Ki on senelik evlilikte balayı dahil tatile bile gidemediğim bir adamla olan evliliğim mükemmel olamaz.
Bitmiş bir evliliğin suçunu üç yaşında bir bebeğe atmak…

Keske 10 olsa, 15 senenin ustune yaptik dedi cocuk da 3 yasinda, yani 18-19 seneden bahsediyoruz. Neredeyse 20 senedir ailece tatile cikmamak inanilmaz. Simdi cocuk var o cocuk da tatil gormeden buyumez umarim

konu sahibinin yüreğine indireceksin

Keske 10 olsa, 15 senenin ustune yaptik dedi cocuk da 3 yasinda, yani 18-19 seneden bahsediyoruz. Neredeyse 20 senedir ailece tatile cikmamak inanilmaz. Simdi cocuk var o cocuk da tatil gormeden buyumez umarim
Çocuğun tatile dair hatırladığı tek şey memleket olacak.
Ve bu tuhaf aile bağımlılığı onda da olacak. Anne baba bakıcılığına soyunacak büyüyünce

Çocukla ilgili her anlatımında bi abartı var gibi geldi ama hadi hayırlısı
Ha bide gecen yil suraya geldik boyle oldu falan demesi cok tuhaf
Benim kiz babannesini gorunce bile tanimadi
Biz yilda 1 geliyoruz Turkiyeye
12 aylikken gordu
24 ayliklen gordu
Simdi telefonda gorsun gene tanimaz

O olayın çocuğun iç dünyasında açtığı yaraya bağlı olarak değişir. Şizofreni apayrı bir konu. Belki korkar inkar eder.

Umarım konu sahibesi üzülmez ama bazı insanlar çocuk sahibi olmamalı. Konu sahibesi neden çocuk sahibi olmuş anlayamadım. Kocası pasif ve mıymıntı, kendisi de bir acaip. Konu sahibesi zaten hayatından memnun değildi bir de, şimdi de başına iş açmış. Sankim haydi bir de çocuk olsun işte herkeste var şeklinde çocuk sahibi olmuş. Bu acaip kafa yapısını çocuğa da yansıtıyorlar çocuğa acıdım.

Çocuk sahibi olmak zaten risk bir bakıma çok ölüp bitmeyenler o işe hiç girmemeli diyorum. Çocuk kolik olabilir, zor bir çocuk olabilir, sağlık problemleri olabilir....bunlarla uğraşmaya hazır olmayanlar bu işe girmemeli bana kalırsa çünkü çocuk büyütmek her zaman güllük gülistanlık değil.

Ha bide gecen yil suraya geldik boyle oldu falan demesi cok tuhaf
Benim kiz babannesini gorunce bile tanimadi
Biz yilda 1 geliyoruz Turkiyeye
12 aylikken gordu
24 ayliklen gordu
Simdi telefonda gorsun gene tanimaz
benim oğlum da tanır ve hatırlar. hafızası çok güçlü. her insan bir değil olabilir. ben 3 yaşımdan itibaren hatırlıyorum mesela.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…