Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E demeyin o zaman. Bunu kaç kere yaşamışsınız. Bu yaklaşımı sevmiyor elbette bi sebebi vardır psikolojik olarak onu uzmanlar bilir

2-3 yaş böyle bir şey çünkü şu çocuktan uzaylı gibi bahsetmeyin.
Biraz önce buraya yazdım. Kışın terlikle okula gitmek isterdi yazın botla parka giderdi.
Çocuk çünkü ağlayacak. Bu kadar trajedi yaratmiyoruz

Ayrıca ben sevgiden sarılmadan ilgiden bahsederken siz sadece maddi şeylerden bahsediyorsunuz fakrında mısınız? Balon oyuncak alınca sevginizi göstermiyorsınuz çocuğa. Gerçekten seviyor musunuz bilemem ama göstermeyi bilmiyorsunuz

İşte çocuğu boğan bu bence, herkesin ortak fikri çocuk bu ağlar ama konu sahibi aaa ağlıyor olamaz başka çocuklar ağlamıyor şu pedegoğa da götüreyim buna da göstereyim bu bir sorun çözmem lazım yaklaşımı biraz da dozajı artırmış bence.

1 yaşında bebegim var. Abartisiz 10 15dk bir emekleyerek oturdugum yere gelir, basini dizime omzuma neresi denk geliyorsa oraya koyar. Bende saclarini oksar, sarılırım sonra gider. Dun yemek yaparken ayagimin dibindeydi. Bir anda feryat figan aglamaya basladi. Aklim cikti bi yerini carpti gormedim mi, agzina bisey atti tadi acı mi geldi, aklima bir ton ihtimal geldi. Cocugu evirip cevirip sagina soluna bakiyordum. En son sarildim, basini omzuma koydu ve sustu. Muhtemelen yanimdayken onunla ilgilenmedigim icin agladi. Belki cocugun 45 dk aglamasini seyretmek yerine, sarilmaniz gerekiyordur.

Başkasının gazıyla bebek sahibi olmaya başlamak sizin kendi kişisel sorununuz. Böyle bir kafa olabilir mi? Hayatımda kimseye demedim mutlaka evlat sahibi olun vs vs diye. Ama çok kişiden duydum kızımın iki üç yaşlarında bir kardeşi olsun bak beraber büyütürsün sen de rahatlarsın diye. Hiç mi ertafınıza bakmadınız? Hiç mi tanımıyorsunuz kendinizi? En basitinden annenize kv nize sormalıydınız gözlemlemeliydiniz. Sizin bu başıboş tavrınız yüzünden kızınıza hayatını cehennem etmeyin bari.. O kız doğdu artık. Siz doğurdunuz. Ona iyi şartları vermekle yükümlüsünüz.

Bu tip insanlara iyimser bakamıyorum maalesef.

Yorum yazan arkadaşlar anlamadığınız nokta şu, konu sahibinin tek derdi kocası. Kocasının rahatı bozulmasın, kocasının hayatı yerinde olsun, kocasını kaybetmesin. Bu yüzden çocuğu bu kadar sorun yapıyor. Bu yüzden çocuk ile ilgili yapıcı hiçbişeyi yok. Bu yüzden çocuk İçin yaptığı harcamalar lüzüumsuz geliyor.
Yeter ki kocası onu terk etmesin.

Ağlamayan çocuk mu var?
Tutturmayan, manasız şey istemeyen çocuk mu var?
Konu sahibi evine obje diye almış süs gibi duracak sanmış. 35 yaşında bir insan çocuk nasıl bir şey bilemeyip gazla yapıyorsa artık ne denir

İnan yorumlarınızi okudum pedagog kötü psikiyatri kötü en son son oyun terapisi d ekotu gttgmz piskolglar da sorunlu. Çocuk sorunlu tek sorunsuz olan senle eşiniz sizi. Hayatınız mükemmel mis çocuk gelmiş. Herşey herkes kötü. Bakış açınız çok yanlış bu çocuk neden ağlıyor bakınız bağlanma çeşitleri var rica ediyorm okuyun kendinizi tanırsınız belki bu çocuk guvenemiyor kimseye herkesten kaçınıyor. Neden böyle davranıyor hangi ortamda kendini bu şekilde ifade ediyor çok mu mudahalecisiniz herşeyi siz mi yaptınız okdr çok derin konular ki. Aşırı korumacı bir ailemisiniz yada tam tersi çok kacingan bir ailemisiniz hepsinin çözümü sizde bence çocuğu bırakıp iki iz psikiyatriye gidin inann çok daha etkili olacak

Kesinlikle bende aynı sonuca vardım. Kocası rahatı bozulmasn diye. Ayrı odada yatıyor. Şuan hamileyim üç gündür çocuk hasta. Daha hamileliğim basindayim eşim üç geve çocuğun odasında yattı sabaha kdr ateşini ölçtü soğuk uygulama vs sabah işe gtti ve bu hafta aşırı yoğun çalışıyor. İnanın böyle babaları duyunca şok oluyorm gece bende uyandm oda uyandı benden çok ilgilendi

Sürekli söylediğim gibi konu sahibini de anlıyorum çocuk bu ağlar durumunu bilmesine rağmen insan bazen çok zorlanıyor ama mesele kabul etmek. Evet bu bi.çocuk ağlaması normal diye. Ve terapi alması şart yani ben itiraf ediyorum benim tahammülsüzlüğüm kendi travmalarımla ilgili kavgam kendimle yani. Konu sahibi de çocuğu doktor doktor gezdirmek yerine kendisi yardım almalı

ahaha isim isim vermem doğru olur mu bilmiyorum,
ben tıp fakültesi mezunuyum oradaki çocuk psikiyatrisi hocalarım anlatırlardı , birkac kerede psikiyatri hocalarimdan duydum

Evet muhtemelen kendine de küçükken ağladığı için tahammülsüz davranılmış, belki şiddet görmüş. Şimdi çocuğun ağlamasına tahammülü yok, çocuğa bunu hissettirdikçe olay büyümüş. Psikiyatris 45 dk ağlasın demiş de o da bırakmış da ağlamış da... Bana inandırıcı gelmedi, bir yerlerde okuduklarını gelmiş burada bize satıyor. Kitap gibi çocuk yetiştirilmez. Doğal ebeveyvlik ekolü biraz rahatlatabilirdi çocukla ilişkisini ama konu sahibesi vitrin süsü gibi çocuk istiyor.

Asıl mesele bu işte.

Bizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz
Bu mesajdan sonra sizin de kocanizdan farkınız yok gözümde. İnsan sadece herkes yapıyor diye çocuk yapmamalı. İçinde gerçekten çocuk sevgisi olanlar yapmalı.

Siz PDR mezununu ne sanıyorsunuz

E tamam da iki yaş sendromu bu değil mi tam olarak? İnatlaşıyor sizinle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…