- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.525
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Size söyleyecek çok şeylerim var ama ona bile değmezsiniz.
Yazıklar olsun sizin gibi insana, anneye, öğretmene
Ben defalarca siz terapi alın yazdım ama ona cevap bile verniyor konu sahibi. Odağı çocuğun ağlamasını kesmek olmuş. Ekran dışında söylediklerinize katılıyorum. Ben de çocuğum ağlıyor korkuyor diye arkadaş ortamlarından falan uzak durdum sonra gittim yavaş yavaş. Daha iki gğn önce kahveye çağırdılar 4 5 kadın ve çocukları vardı benimki kapıdan girerken ağlamaya başladı koridordan odaya girmek istemedi ben de beni göreceği bir yere oturdum arkadaşlarımla muhabbete başladım zamanla sakinleşti yanıma geldi. Ha bu birden olmadı hala ağlama var değişik ortamı yabancılama var ama yavaş yavaş aşıyoruz. Çocuk bu bi zorluğu olacak ya çok hareketli oluyor ya ağlak oluyor ya inat oluyor.Yarisina kadar okudum hem size hemde çocuğunuza üzüldüm.
Sizi çok iyi anliyorum ve hatta katil olmak isteğinizi bile anliyorum.
Bu sadece duygu patlamasi asla sizin/benim öyle birşey yapacağimizdan değil.
Tahmin ediyorumki kendinizi kötü işe yaramaz anne olarak görüyorsunuz.Etrafinizdada çocuk var ve hiç biri sizinki gibi değil,demek ki siz yapamiyorsunuz.
Öyle düşünüyorsaniz yanliş siz ve eşiniz iyi ebeveynlersiniz.
Kiziniz için cirpiniyorsunuz.
Eşinizde güzel ilgileniyor ve bakiyor ,onunla aktiviteler yapiyor.Bunuda her baba yapmiyor .
En önce kendinizi suclamayi birakin ,mükemmel olmaya çalişmayi birakin .
Gayette arada cocuk tv izliye bilir ve telefondan baka bilir.
Kiziniz galiba herşeyden uzak büyüdüğü için korkuyor olabilir.
Yani cok sakin ve sadece cekirdek aile.
Komuşunuz varsa görüşün özellikle çocuklu komşularla.
Biraz ağlamasini duymayin ,susturmaya çalişmayin,siz ne yapiyorsaniz devam yapin .
Ağlamasina izin verin ,kizinizi olduğu gibi kabul edin .
Mesela oyun grubuna gittiniz kiziniz ağliyor biraz yaninda durun sonra ben bir tuvalete gidib geleyim deyin .Kiziniz ağlayacaktir devam ama 10dak.sonra varin .Bak geldim deyin ,geri geleceğinizi bilsin böyle böyle arayi uzattin .
Biliyorum burda en zoru sizin dayanmaniz .
Artik kizinizi pedagoga psikiyatriste götürmeyi birakin .
Siz gidin lütfen, siz iyi olursaniz çocukta iyi olacak.Endişeniz korkunuz cocuğa geciyor.
Sabahlari kizinizla ilgili güzel olumlamalar yapin .
mesela kizim zor kelimesini silin ,yerine kizim insanlari seviyor ,güler yüzlü ,arkadaşlariyla oynamasini seviyor gibi.
Şimdi aklima düştü 2,5 yaşinda kiz yeğenim var annesiyle beraber niloya bakiyorlar youtube dan ,anneside teşvikli yorum yapiyor" arkadaşlar ne güzel oynuyor.Öğretmenle boya yapiyor sonra eve geliyor annesi onu bekliyor " gibi aliştirmalar.
Uzun oldu aslinda önermek istediğim eşinizle schema terapi alsaniz.
Fark ettimki sizi daha kendi kök ailenizde kopamamişsiniz.
Görünmeye çok büyük bir bağlilik var .
Kopmak demek yok saymak değil ama artik sürekli ailelerde tatil yapmayin .Onlardan bağimsiz olun.
Bizim göremediğimiz farketmediğimiz duygular işte hayatimizi yönetiyor.
Bu anne babaya " bağimlilik" duygu kiziniza gecmiş olabilir ,
öylesine bir fikir..
Hiç mi otobüse uçağa binmediniz çocuk görmediniz? Avmde markette ağlayan çocuk görmediniz? Öyle bir yazıyorsunuz ki ömrünüzde ilk kez çocuk denen canlıyla karşılaşmışsınız gibi.O kadar kolay olmuyor işte o işler.Evdeki kediyi sahiplendirirken bin kez düşünüyor insan.Cocuk sahibi olmak bizim için hatadır. Ama şahsi fikrim senelerdir aaa siz neden çocuk düşünmüyorsunuz ,ileride çok pişman olacaksınız, ya bi gülüşü var ki diye başlayan cümleleri kurup ,çocuk yetiştirmenin en zor taraflarını günah diye saklayan insanlar bizi bitirdi.Bu insanlar az çok bizim yaşam tarzımız biliyorlardı.simdi düştüğümüz durumu gördükçe ya böyle olacağını bilsek hiç ısrar etmezdik dediler.
siz hayatınızda verdiğiniz herhangi bir kararın sorumluluğunu alıyor musunuz?O kadar kolay olmuyor işte o işler.Evdeki kediyi sahiplendirirken bin kez düşünüyor insan.Cocuk sahibi olmak bizim için hatadır. Ama şahsi fikrim senelerdir aaa siz neden çocuk düşünmüyorsunuz ,ileride çok pişman olacaksınız, ya bi gülüşü var ki diye başlayan cümleleri kurup ,çocuk yetiştirmenin en zor taraflarını günah diye saklayan insanlar bizi bitirdi.Bu insanlar az çok bizim yaşam tarzımız biliyorlardı.simdi düştüğümüz durumu gördükçe ya böyle olacağını bilsek hiç ısrar etmezdik dediler.
Yazdıklarınıza çok çok katılıyorum. Zaten buralı değiliz.Bi de pandemi üzerine.Simdi düşünüyorum da bebeği aşıya götürürken bile polis çeviriyordu.Herkesin yüzünde maske. Benim hayalim böyle değildi. Mart doğumlu kızım haziranda okula seminere götürecekti. 2020 yazında hem benim hem eşimin memleketine gidecekti. Çocuk resmen 2 yıl maske gördü sadece.Ama aynı zamanda doğan diğer çocuklar bi şekilde aştı bunuYarisina kadar okudum hem size hemde çocuğunuza üzüldüm.
Sizi çok iyi anliyorum ve hatta katil olmak isteğinizi bile anliyorum.
Bu sadece duygu patlamasi asla sizin/benim öyle birşey yapacağimizdan değil.
Tahmin ediyorumki kendinizi kötü işe yaramaz anne olarak görüyorsunuz.Etrafinizdada çocuk var ve hiç biri sizinki gibi değil,demek ki siz yapamiyorsunuz.
Öyle düşünüyorsaniz yanliş siz ve eşiniz iyi ebeveynlersiniz.
Kiziniz için cirpiniyorsunuz.
Eşinizde güzel ilgileniyor ve bakiyor ,onunla aktiviteler yapiyor.Bunuda her baba yapmiyor .
En önce kendinizi suclamayi birakin ,mükemmel olmaya çalişmayi birakin .
Gayette arada cocuk tv izliye bilir ve telefondan baka bilir.
Kiziniz galiba herşeyden uzak büyüdüğü için korkuyor olabilir.
Yani cok sakin ve sadece cekirdek aile.
Komuşunuz varsa görüşün özellikle çocuklu komşularla.
Biraz ağlamasini duymayin ,susturmaya çalişmayin,siz ne yapiyorsaniz devam yapin .
Ağlamasina izin verin ,kizinizi olduğu gibi kabul edin .
Mesela oyun grubuna gittiniz kiziniz ağliyor biraz yaninda durun sonra ben bir tuvalete gidib geleyim deyin .Kiziniz ağlayacaktir devam ama 10dak.sonra varin .Bak geldim deyin ,geri geleceğinizi bilsin böyle böyle arayi uzattin .
Biliyorum burda en zoru sizin dayanmaniz .
Artik kizinizi pedagoga psikiyatriste götürmeyi birakin .
Siz gidin lütfen, siz iyi olursaniz çocukta iyi olacak.Endişeniz korkunuz cocuğa geciyor.
Sabahlari kizinizla ilgili güzel olumlamalar yapin .
mesela kizim zor kelimesini silin ,yerine kizim insanlari seviyor ,güler yüzlü ,arkadaşlariyla oynamasini seviyor gibi.
Şimdi aklima düştü 2,5 yaşinda kiz yeğenim var annesiyle beraber niloya bakiyorlar youtube dan ,anneside teşvikli yorum yapiyor" arkadaşlar ne güzel oynuyor.Öğretmenle boya yapiyor sonra eve geliyor annesi onu bekliyor " gibi aliştirmalar.
Uzun oldu aslinda önermek istediğim eşinizle schema terapi alsaniz.
Fark ettimki sizi daha kendi kök ailenizde kopamamişsiniz.
Görünmeye çok büyük bir bağlilik var .
Kopmak demek yok saymak değil ama artik sürekli ailelerde tatil yapmayin .Onlardan bağimsiz olun.
Bizim göremediğimiz farketmediğimiz duygular işte hayatimizi yönetiyor.
Bu anne babaya " bağimlilik" duygu kiziniza gecmiş olabilir ,
öylesine bir fikir..
Çünkü normal bir anne ve babaları var. Emek veriyorlar.Yazdıklarınıza çok çok katılıyorum. Zaten buralı değiliz.Bi de pandemi üzerine.Simdi düşünüyorum da bebeği aşıya götürürken bile polis çeviriyordu.Herkesin yüzünde maske. Benim hayalim böyle değildi. Mart doğumlu kızım haziranda okula seminere götürecekti. 2020 yazında hem benim hem eşimin memleketine gidecekti. Çocuk resmen 2 yıl maske gördü sadece.Ama aynı zamanda doğan diğer çocuklar bi şekilde aştı bunu
Size söyleyecek çok şeylerim var ama ona bile değmezsiniz.
Yazıklar olsun sizin gibi insana, anneye, öğretmene
Hiç uçağa binmedim.Tek çocuğum. Yeğen vs.yok.Sadece öğrenciyken toplu taşıma kullandım.evet markette falan mutlaka görüşümdur ama algida seçicilik. Hiç öyle üzerinde düşünmedim.Hiç mi otobüse uçağa binmediniz çocuk görmediniz? Avmde markette ağlayan çocuk görmediniz? Öyle bir yazıyorsunuz ki ömrünüzde ilk kez çocuk denen canlıyla karşılaşmışsınız gibi.
Cidden karı koca size akıl fikir o sabiye de sabır diliyorum. Zor bir hayatı olacak
Ağlayan bebe annesi olarak konu sahibine hal vermekle birlikte size de katılıyorum. Sadece onun çocuğu ağlıyor gibi aşırı dramatize bir şikayeti var ve bu konu sahibinin okların hedefi olmasını sağlıyor. Sayfalar önce de yazdım zatenHiç mi otobüse uçağa binmediniz çocuk görmediniz? Avmde markette ağlayan çocuk görmediniz? Öyle bir yazıyorsunuz ki ömrünüzde ilk kez çocuk denen canlıyla karşılaşmışsınız gibi.
Cidden karı koca size akıl fikir o sabiye de sabır diliyorum. Zor bir hayatı olacak
Bebeklerde oyun terapisi işe yaramıyor mu yani ?
Anlamadığınız bisey var. Hepimiz yeri geliyor cinnet noktasina geliyoruz. Bir ara kizim o kadar cok agliyordu ki gece vakti babasina verip esofmanlarla sokaga attim kendimi.Toplu olarak cvp yazayım. Çok rahat bir hamilelik geçirdim.o kadar rahattı ki doktorum ne tansiyona baktı ne kiloya. Kendim sezeryan doğum istedim,çok kolaydı.Ertesi gün normal hayatıma döndüm.Cocugu yabancı biriyle hic yalnız bırakmadık.4 5 aylıktan itibaren yabancı güvensizliği başladı. Mesela annem saçını farkli toplasın yada üzerine çok renkli değişik bir şey giysin suratına bakıp bakıp ağlardı. Yani istismar falan demişler ama değil.Yeni bir eve girerken de aynı tepkileri veriyor. Evin ici boş. İnsan yok.Aglarken dedidigim gibi normal karşılıyoruz.hatta annemleri bile kaç defa uyardım. Düşünce,ağlarken kesinlikle vah vah demeyin, abartılı tepkiler verenyjn.Ustun zekalı olduğunu düşünmüyorum. Algıları açık yada görsel ve işitsel hafızası iyi diyebiliriz. Ama üstün zekalılik çok ayrı birsey.Sizin gerginliğiniz yansıyor diyenler inanın hiç kolay değil. Bir ara sabah gözünü açıp ağlamaya başlıyordu.Sebep yok.Uyanip ağlıyor. Odada resim vs varsa kaldırın dedi doktor. Ekran zaten yok hayatında. Neden ağlıyor kendine bilmiyor. En son öğretmen arkadaşım şahit oldu aglamasina soyut kavramlara ağlıyor dedi.O mantıklı geldi.Yani isimlendiremiyor.Onun için ağlıyor. Duygu kitapları kartları aldık.Aynalama tekniği kullanıyoruz.Ama yanınızda sürekli el bombası gibi geziyor. Avm ye gidiyoruz.Trombolinde
Kreş için 8 aydır uğraşıyoruz. Henüz bir adım yol alamadık.Ogrretnenimiz de aşırı dirençli olduğunu söyledi.Ne yazık ki eşim sabah işe gittiği için ve uyku konusunda sıkıntı yaşadığı için tek yatmasının hem fiziksel hem ruhsal sağlığı açısından en iyi tercih olacağına karar verdik.Benim kızım gecede en az 3-4 defa uyanıyor. Eşim de uyaninca uyuyamaynlardan.En son hastanelik olunca böyle bir karar aldık.
Ama konu sahibi çocuğa karşı çok sabırlı ve anlayışlı olduğunu yazdı. Bu tahammülsüzlük halini içinde yaşıyormuşAnlamadığınız bisey var. Hepimiz yeri geliyor cinnet noktasina geliyoruz. Bir ara kizim o kadar cok agliyordu ki gece vakti babasina verip esofmanlarla sokaga attim kendimi.
2 gun once ilk defa burnunu temizletmemek icin mosmor olana kadar ağladı. Bunlar icin cocugu suclayamam.
Esinize gosterdiginiz sonsuz anlayis ve sabri cocugunuza gosterseniz belki hersey yoluna girecektir. Cocuk belki geceleri babasiyla uyumak istiyor? Belki birsure ucunuz beraber uyumalisiniz? Cocugun aglamasinin temelde 3 sebebi var
1.temel ihtiyaclari
2.istedigi/istemedigi seyler
3.ilgi
Cocuga zorla baktiginizi hissettirirseniz oda daha fazla ilgi icin, terk edilmemek icin aglar. Cunku bekledigi ilgiyi aglayinca görüyor.
Hayatınıza dair hiç sorumluluk almıyorsunuz farkında mısınız?Hep arkadaş gazı.Kafama tüküreyim.
Tamam şimdi de pandemi suçluymuş vay beYazdıklarınıza çok çok katılıyorum. Zaten buralı değiliz.Bi de pandemi üzerine.Simdi düşünüyorum da bebeği aşıya götürürken bile polis çeviriyordu.Herkesin yüzünde maske. Benim hayalim böyle değildi. Mart doğumlu kızım haziranda okula seminere götürecekti. 2020 yazında hem benim hem eşimin memleketine gidecekti. Çocuk resmen 2 yıl maske gördü sadece.Ama aynı zamanda doğan diğer çocuklar bi şekilde aştı bunu
biz boşuna uğraşıyoruz calci baksanatüm sorunu suçu ufacık bi çocuğa yıkıp kenara geçmek varmış.
Toplu olarak cvp yazayım. Çok rahat bir hamilelik geçirdim.o kadar rahattı ki doktorum ne tansiyona baktı ne kiloya. Kendim sezeryan doğum istedim,çok kolaydı.Ertesi gün normal hayatıma döndüm.Cocugu yabancı biriyle hic yalnız bırakmadık.4 5 aylıktan itibaren yabancı güvensizliği başladı. Mesela annem saçını farkli toplasın yada üzerine çok renkli değişik bir şey giysin suratına bakıp bakıp ağlardı. Yani istismar falan demişler ama değil.Yeni bir eve girerken de aynı tepkileri veriyor. Evin ici boş. İnsan yok.Aglarken dedidigim gibi normal karşılıyoruz.hatta annemleri bile kaç defa uyardım. Düşünce,ağlarken kesinlikle vah vah demeyin, abartılı tepkiler verenyjn.Ustun zekalı olduğunu düşünmüyorum. Algıları açık yada görsel ve işitsel hafızası iyi diyebiliriz. Ama üstün zekalılik çok ayrı birsey.Sizin gerginliğiniz yansıyor diyenler inanın hiç kolay değil. Bir ara sabah gözünü açıp ağlamaya başlıyordu.Sebep yok.Uyanip ağlıyor. Odada resim vs varsa kaldırın dedi doktor. Ekran zaten yok hayatında. Neden ağlıyor kendine bilmiyor. En son öğretmen arkadaşım şahit oldu aglamasina soyut kavramlara ağlıyor dedi.O mantıklı geldi.Yani isimlendiremiyor.Onun için ağlıyor. Duygu kitapları kartları aldık.Aynalama tekniği kullanıyoruz.Ama yanınızda sürekli el bombası gibi geziyor. Avm ye gidiyoruz.Trombolinde
Kreş için 8 aydır uğraşıyoruz. Henüz bir adım yol alamadık.Ogrretnenimiz de aşırı dirençli olduğunu söyledi.Ne yazık ki eşim sabah işe gittiği için ve uyku konusunda sıkıntı yaşadığı için tek yatmasının hem fiziksel hem ruhsal sağlığı açısından en iyi tercih olacağına karar verdik.Benim kızım gecede en az 3-4 defa uyanıyor. Eşim de uyaninca uyuyamaynlardan.En son hastanelik olunca böyle bir karar aldık.
Tabii ki gerçekten katil olmuyoruz.Ama o anki ruh halini yaşamayan bilemez. Düşünseniz sabah kalkmışsınız ve üzerinden 4 saat geçmiş duyduğunuz tek ses ağlama.Bir yandan kusmuk siliyorsunuz. 14.ayindan beri bu böyle devam ediyor. Genel cerrahi bile götürdük.acaba popsunda çatlak mi avr diye.yok yok yok.tiroid ,şeker hersye bakildiTek başımıza bakamayız katil oluruz diyen anne, öğretmen de çok tehlikeli değil mi?
Böyle çocuklara çok üzülüyorum, aramızda böyle suçlanarak büyüyenler olmuştur. Sonra hep kendilerini birilerine kabul ettirmek için kendilerinden taviz veriyorlar. Hep mutsuz insanlar oluyorlar.
Kolay olan o zaten. Derler ya "mayası bozuk" işte konu sahibi tam olarak bunu yapıyor o çocuğa. Kızı büyüdükçe yine onu suçlamaya devam edecek psikolojik baskı yapacak. Bu da bir nevi istismar değil mi?
Bacım gece defalarca yazdım ama yok. Sadece onun çocuğu ağlıyor gibi davranmaktan ve bunu bir halledilmesi gereken bir sorun olarak görmekten vazgeçmiyor. Aslında kendisi terapi alsa belki daha rahat baş edecek.oğlum da bi dönem feryat figan uyanırdı yani oluyor dediğiniz gibi hala saçma sapan şeylere yırtınır gibi ağlıyor.Yahu bu anlattığınız çok normal. Çocukların hepsi gelişiminin bir parçası olarak yabancıları belli dönem yadırgar. Benim kızım 6 aylıktan ona bakıp konışsalar sinirlenip ağlardı yabancı kimse ona dönüp bakmasın isterdi. Kucakta sarılırsınız yavaşça alıştırırsımız.
Bebek ağlar. Benim kızım da 2 günde 1 en az gece, sabah uyanır çığlık çığlığa ağlar. Yalnız hissetmiştir, terk edilme korkusu olmuştur. Rüyasında bir şeyden korkmuştur. Uykusuna devam etmek isterken uyuyamamıştır. Yani bu çocuğun beyni gelişmemiş. Dertlerini konuşarak ya da düşünerek çözemez. Ağlar. Çığlık çığlığa ağlar. Sizin yapacağınız çocuğu kucağınıza alıp sevmek. Bizim kız şarkı ve dansla sakinleşir. Siz de sizinkini sakinleştirecek bir şey bulursunuz. Dediğin gibi anlattığınız hiçbir şey sadece sizin başınıza gelmiş bahtsızlıklar değil. Çok aşırı uslu bebeği olan küçük bir azınlık hariç tüm anne babaların yaşadığı şeyler. Ama siz bu hayatın doğal akışını “dert” “patlamaya hazır bomba” olarak algılıyorsunuz karı koca. Yani sizin algınız bozuk. Tedavi psikolojik destek. Alacak mısınız? Lütfen alın. Arkadaş gazıyla yapmışsınız çıcuğu ama o bir birey. Küçücük, sizin sağlam psikolojinizle ona yol göstermenize muhtaç bir insan. Yapmayın gözünüzü seveyim lütfen tedavi alın.
YersenAma konu sahibi çocuğa karşı çok sabırlı ve anlayışlı olduğunu yazdı. Bu tahammülsüzlük halini içinde yaşıyormuş