Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben defalarca siz terapi alın yazdım ama ona cevap bile verniyor konu sahibi. Odağı çocuğun ağlamasını kesmek olmuş. Ekran dışında söylediklerinize katılıyorum. Ben de çocuğum ağlıyor korkuyor diye arkadaş ortamlarından falan uzak durdum sonra gittim yavaş yavaş. Daha iki gğn önce kahveye çağırdılar 4 5 kadın ve çocukları vardı benimki kapıdan girerken ağlamaya başladı koridordan odaya girmek istemedi ben de beni göreceği bir yere oturdum arkadaşlarımla muhabbete başladım zamanla sakinleşti yanıma geldi. Ha bu birden olmadı hala ağlama var değişik ortamı yabancılama var ama yavaş yavaş aşıyoruz. Çocuk bu bi zorluğu olacak ya çok hareketli oluyor ya ağlak oluyor ya inat oluyor.

Hiç mi otobüse uçağa binmediniz çocuk görmediniz? Avmde markette ağlayan çocuk görmediniz? Öyle bir yazıyorsunuz ki ömrünüzde ilk kez çocuk denen canlıyla karşılaşmışsınız gibi.
Cidden karı koca size akıl fikir o sabiye de sabır diliyorum. Zor bir hayatı olacak

siz hayatınızda verdiğiniz herhangi bir kararın sorumluluğunu alıyor musunuz?

-eşinle aranız kötü.
-- çocuktan sonra böyle oldu.

-çocuk yaptık.
--hep elalem kafamıza soktu. yoksa biz istemiyorduk.

yapmasaydınız arkadaşım o zaman. zorla mı yaptırdılar insanlar? bir de o kadar kolay değilmiş vermek. patolojik vakasınız cidden. gerçekten tedavi olmanız gerektiğini düşünüyorum sizin.

Yazdıklarınıza çok çok katılıyorum. Zaten buralı değiliz.Bi de pandemi üzerine.Simdi düşünüyorum da bebeği aşıya götürürken bile polis çeviriyordu.Herkesin yüzünde maske. Benim hayalim böyle değildi. Mart doğumlu kızım haziranda okula seminere götürecekti. 2020 yazında hem benim hem eşimin memleketine gidecekti. Çocuk resmen 2 yıl maske gördü sadece.Ama aynı zamanda doğan diğer çocuklar bi şekilde aştı bunu

Çünkü normal bir anne ve babaları var. Emek veriyorlar.

Hiç uçağa binmedim.Tek çocuğum. Yeğen vs.yok.Sadece öğrenciyken toplu taşıma kullandım.evet markette falan mutlaka görüşümdur ama algida seçicilik. Hiç öyle üzerinde düşünmedim.

Ağlayan bebe annesi olarak konu sahibine hal vermekle birlikte size de katılıyorum. Sadece onun çocuğu ağlıyor gibi aşırı dramatize bir şikayeti var ve bu konu sahibinin okların hedefi olmasını sağlıyor. Sayfalar önce de yazdım zaten

Bebeklerde oyun terapisi işe yaramıyor mu yani ?

Tabi ki yarıyor. Şu anda terapide oğlum ve gayet iyi gidiyoruz. Bu çocuğu dünyaya getirdiysek sağlam karakterli bireyler yetiştirmek zorundayız. Yok zordu yok böyle olduğunu bilmiyordun deyip bahanelerin arkasına sığınılmaz

Anlamadığınız bisey var. Hepimiz yeri geliyor cinnet noktasina geliyoruz. Bir ara kizim o kadar cok agliyordu ki gece vakti babasina verip esofmanlarla sokaga attim kendimi.
2 gun once ilk defa burnunu temizletmemek icin mosmor olana kadar ağladı. Bunlar icin cocugu suclayamam.
Esinize gosterdiginiz sonsuz anlayis ve sabri cocugunuza gosterseniz belki hersey yoluna girecektir. Cocuk belki geceleri babasiyla uyumak istiyor? Belki birsure ucunuz beraber uyumalisiniz? Cocugun aglamasinin temelde 3 sebebi var
1.temel ihtiyaclari
2.istedigi/istemedigi seyler
3.ilgi
Cocuga zorla baktiginizi hissettirirseniz oda daha fazla ilgi icin, terk edilmemek icin aglar. Cunku bekledigi ilgiyi aglayinca görüyor.

Ama konu sahibi çocuğa karşı çok sabırlı ve anlayışlı olduğunu yazdı. Bu tahammülsüzlük halini içinde yaşıyormuş

Tamam şimdi de pandemi suçluymuş vay be

biz boşuna uğraşıyoruz calci baksana tüm sorunu suçu ufacık bi çocuğa yıkıp kenara geçmek varmış.

Kolay olan o zaten. Derler ya "mayası bozuk" işte konu sahibi tam olarak bunu yapıyor o çocuğa. Kızı büyüdükçe yine onu suçlamaya devam edecek psikolojik baskı yapacak. Bu da bir nevi istismar değil mi?

Yahu bu anlattığınız çok normal. Çocukların hepsi gelişiminin bir parçası olarak yabancıları belli dönem yadırgar. Benim kızım 6 aylıktan ona bakıp konışsalar sinirlenip ağlardı yabancı kimse ona dönüp bakmasın isterdi. Kucakta sarılırsınız yavaşça alıştırırsımız.

Bebek ağlar. Benim kızım da 2 günde 1 en az gece, sabah uyanır çığlık çığlığa ağlar. Yalnız hissetmiştir, terk edilme korkusu olmuştur. Rüyasında bir şeyden korkmuştur. Uykusuna devam etmek isterken uyuyamamıştır. Yani bu çocuğun beyni gelişmemiş. Dertlerini konuşarak ya da düşünerek çözemez. Ağlar. Çığlık çığlığa ağlar. Sizin yapacağınız çocuğu kucağınıza alıp sevmek. Bizim kız şarkı ve dansla sakinleşir. Siz de sizinkini sakinleştirecek bir şey bulursunuz. Dediğin gibi anlattığınız hiçbir şey sadece sizin başınıza gelmiş bahtsızlıklar değil. Çok aşırı uslu bebeği olan küçük bir azınlık hariç tüm anne babaların yaşadığı şeyler. Ama siz bu hayatın doğal akışını “dert” “patlamaya hazır bomba” olarak algılıyorsunuz karı koca. Yani sizin algınız bozuk. Tedavi psikolojik destek. Alacak mısınız? Lütfen alın. Arkadaş gazıyla yapmışsınız çıcuğu ama o bir birey. Küçücük, sizin sağlam psikolojinizle ona yol göstermenize muhtaç bir insan. Yapmayın gözünüzü seveyim lütfen tedavi alın.

Tek başımıza bakamayız katil oluruz diyen anne, öğretmen de çok tehlikeli değil mi?
Tabii ki gerçekten katil olmuyoruz.Ama o anki ruh halini yaşamayan bilemez. Düşünseniz sabah kalkmışsınız ve üzerinden 4 saat geçmiş duyduğunuz tek ses ağlama.Bir yandan kusmuk siliyorsunuz. 14.ayindan beri bu böyle devam ediyor. Genel cerrahi bile götürdük.acaba popsunda çatlak mi avr diye.yok yok yok.tiroid ,şeker hersye bakildi

Kolay olan o zaten. Derler ya "mayası bozuk" işte konu sahibi tam olarak bunu yapıyor o çocuğa. Kızı büyüdükçe yine onu suçlamaya devam edecek psikolojik baskı yapacak. Bu da bir nevi istismar değil mi?
Böyle çocuklara çok üzülüyorum, aramızda böyle suçlanarak büyüyenler olmuştur. Sonra hep kendilerini birilerine kabul ettirmek için kendilerinden taviz veriyorlar. Hep mutsuz insanlar oluyorlar.

Bacım gece defalarca yazdım ama yok. Sadece onun çocuğu ağlıyor gibi davranmaktan ve bunu bir halledilmesi gereken bir sorun olarak görmekten vazgeçmiyor. Aslında kendisi terapi alsa belki daha rahat baş edecek.oğlum da bi dönem feryat figan uyanırdı yani oluyor dediğiniz gibi hala saçma sapan şeylere yırtınır gibi ağlıyor.

Ama konu sahibi çocuğa karşı çok sabırlı ve anlayışlı olduğunu yazdı. Bu tahammülsüzlük halini içinde yaşıyormuş
Yersen Tahammulsuzluk suratimiza yansiyor. Fiziksel etkileride var. Sahsen bunu yasadim tansiyonum yukseliyor, carpintim oluyordu. Birisi alsa bi saat baksa diye kacimiz icimizden gecirmiyoruz? Artik sussun diye dua etmeyen var midir?
Ayrica cocugu sucladigina eminim. Agladigin icin gezmeye gitmiyoruz. Birdaha aglarsan gitmeyecegiz. Tabagi masaya sert koymak bile bir tepkidir. Cocuk herseyin farkinda maalesef

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…