Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben çocuk yetiştirmekten anlamam da tek öğrendiğim konu her evlat ana babadaki tüm elektriği çekiyor. Siz her ne kadar O hissetmiyor deseniz de yeni doğan bebek dahi sizdeki pozitif/negatif elektriği alıp aynısını hatta bazen 3 katını size yansıtıyor.

Allahım yardımcınız olsun inşallah. Zor hatta çok zor bir yavru belli.

Benim tek tavsiyem naçizane ana baba olarak psikolojik destek almalısınız. Siz ikiniz de iyi değilsiniz. Hem birbirinize karşı hem de bebenize karşı. Siz iyi olursanız inşallah yavrunuz da iyi olur.

Allahım kolaylık versin inşallah.

samanta ben de sizin gibi düsünüyorum.Cocugun algilari yüksek, düsünce yapisi farkli.Bana göre iyi bir cocuk psikiyatristine gitmesi lazim.Kardesim bipolar.Söylediklerinizin bir cogu bana tanidik geliyor.Cocuklarda bu tür seyler cogu zaman tanisiz kaliyor.

Sadece anne baba ile kalan çocuklarda böyle tepkilere denk geliyorum, çocuk iyi poliste istiyor şımarmak istiyor anne babadan farklı alanlar istiyor şu an nasıl iletişim kuracağını bilmiyor olabilir ayrıca hissetmiyor hissetmemesi için uğraşıyoruz diyorsunuz ya hayır imkansız bakisinizdan anlar çocuklar sünger gibidir sizin tecrübe ile basedemediginiz durumu o 3 4 yillik tecrübesi ile yaşıyor ne yapacağını bilmiyor ki

Bizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz
neden sürekli çocugunuzu suçluyorsunuz? evlilikten beklentiniz eşinizin beklentileri farklı diye çocugun bir suçu olabilir mi?eşler yapışık ikiz değillerdir. Adamcağız biraz kafa dinlemek istiyor olabilir sizde kendinize meşgale bulun . neden bunaltıyorsunuz bir düşünme sürecine girmiş eşiniz belli bırakın düşünsün , eşinizin ailesinin köy evinin tadilatına sizin kadar önem vermiyorsa sizde o konu ile ilgilenmeyin. belki adam ciddi ciddi boşanmauı düşünüyor. sıkmayın bunaltmayın.

Şartlar öyleyse yapacak bir şey olmuyor ki maalesef.

Biz de sadece ikimiz büyütmeye çalışıyoruz. Haftada bir babaanne,dede,amca görüyor o kadar.

Bir de doktor kontrollerinde hastaneye gidiyoruz. Sağlık personellerini görüyor ayda 3,4 defa.

Belki de bizim bebeğimiz de o yaşa gelince bu şekilde davranacak… Bilemedim ki…

Cocuk bunları hissetmiyor işte. Zaten o hissetmesin diye biz bittik.
Çocuktan evliliğinize düşen bomba her şeyin sorumlusu diye bahsediyorsunuz sonra bunu hissetmiyor diyorsunuz böyle bir şey mümkün değil . Katil olurduk ya da intihar ederdik ne demek ya . Tövbe estağfurullah çocuğu pedigoga, eşinizle birlikte kendinizi de acil psikiyatri uzmanına götürün hiç iyi degilsiniz

Çünkü otuz yaş üstü insanların suçu ustlenmesi demek bazı büyük kararlarin verilmesi demek olur (boşanma vs ) ama üç yaşındaki bir çocuga suç atılırsa o kendini savunamaz eh orman kanunu zayıf olani eliyor demek ki

Yine sizde varmış haftada 1de yeterli burada hiç yok büyük ölçüde anne baba ile, tabiki herkes ister ama ben ufak bir sonuç olarak gözlemledim tüm tecrübeleri anne babadan alan çocuklar bazen tepki verebiliyor ayrica burada mutsuz 2 anne baba var

İnşallah yeterlidir bilemedim.

Evlat yetiştirmek çok zor. Sürekli bir emek. Başından sonuna kadar…

Allahım güç kuvvet versin inşallah hepimize…

Cocuktan once anne-baba arasındaki ilişkiyi duzenlemeniz lazim.
2 yas sendromunu bir kenara koyacagim. Cocuga zor tahammul ettiginizi anne baba olarak hissettiriyorsaniz, gerginseniz cocuk ayna gibi sizleri yansitiyor olabilir. evdeki gerginligi ve mutsuzlugu cok iyi anliyorlar. Yuz ifadesinden, ses tonundan.
Benim kuzenim sert bir 2 yas sendromu yasamadi bile. Annesi o kadar rahatti ki, yuzu asla asilmazdi. Cocuk agladikca gider sarilir, konusur, kucagina alir gezdirir, oyalar ve surekli ama surekli cocuga gulumserdi. Siz cocuga endise, nefret, tahammulsuzluk ile bakiyorsaniz cocuk ayni seyleri yapmaya devam ediyor.

Ayrica aglayarak istedigini yaptirma huyu bizde 5.ayda basladi. Yeri geliyor 6 7 yasindaki kocaman cocuklar bile aglayarak istedigini yaptirmaya calisiyor. 2-3 yasta bu durum artiyor. Biraz rahat mi olsaniz acaba? Sonucta o da bebek yani. Kotu duygularla, dusmanca hislerle hareket etmedigini kabullenseniz belki daha kolay olur sizin icin

Çok saçma buldum gece eşimle yatıyoruz sabah uyanıyoruz yatakta beş kişiyiz çocuklarda sessizce yanımıza sokuluyor hiçte sorun etmiyoruz.Bence çocuk eşinizin bahanesi olmuş sizi sevmiyor çocuk ağlasa da onun çocuğu tahammül etmek zorunda erkekler kadınlar kadar sabırlı değildir ama yine size yardımcı olması lazım yatakları ayırmayı yanlış buldum bu evlilik böyle yürümez

Çocuklar daha anne karnında sevgisizliği bıkkınlığı bütün iyi kötü duygularımızı özellikle anne ile olan her duyguyu hissederler.
En büyük sebebi bu bence çocuğunuzun hırçınlığının.
Benim kızımda 5 yaşına kadar asla uyumadı geceleri tabiki bende uyuyamadım zombi gibi dolaştım.
Tek farkı ağlamazdı hiç ama uyumazdıda kendini sallatırdı bana falan keyifci:)
Düzenli uykuya geçmemiz 5 yılımızı aldı.annelik kolay değil.
Dünyaya gelmeyi ve bizi ebeveyn olarak onlar seçmedi.
Bizim sorumluluğumuz ve ömür boyu bitmeyecek bir sorumluluk bu.yaşları kaç olursa olsun.

Bizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz
şaka gibisiniz gerçekten. kendi iletişim bozukluğunuzun suçlusunu çocuk ilan etmişsiniz. hayal dünyasından çıkıp problemlerinizin sorumluluğunu alın bence. ufacık bir çocuğu buna sebep göstermek resmen şuursuz bir hareket.

Arkadaşlar demiş ama tekrar yazmakta fayda var. Siz ayrı terapiye çocuk ayrı terspiye gitsin. Siz be kadar yansıtmıyoruz desenizde yazıdan bize bile yansıttınız. Çocuğu problem olarak görüyorsunuz. Çocuk da bu enerjinizi hissedip iyice huysuzlanıyordur. Eşinizle konuşun ve acil terapiye gidin ailecek. Çocuk böyle anne babasının başına “bir problem” olduğunu sezerek büyürse ileride hayatında çeşitli problemleri oluşur. Bunu yapmaya hakkınız yok takdir edersiniz ki.

Umarım problemlerinizi çözer ve normale dönersiniz.

oğlum 5 yaşında bazen gelip bana vurup bağırıyor canım acıdığı için suratım düşüyor. Onu bile anlayıp özür dilerim anne küsme diye ağlıyor pişman olup. Çocuklar söylemesek de yüzümüzden anlıyor duyguyu. Çocuğunuzun yabancılarla durumaması sizin onu bırakacağınızı düşünmesidir belki de. Annesinin babasının koşulsuz sevgisini hissetmeden büyüyor.
Sizin çift olarak psikoloğa ihtiyacınız çocuktan daha çok.
Çocuk normal siz çift olarak normal değilsiniz. Her konunuza yazdık bunu

Bence çocuk normal ama siz değilsiniz. Çok değişik şeyleri kafaya takip sürekli konular açıyorsunuz. Çocuk olması gerekeni yapıyor. Kimse size kolay olacak demedi değil mi? Siz de bir zamanlar cocuktunuz. Sanki direkt böyle yetişkin yaratılmış gibi davranıyorsunuz. Çocuk hastayken sabahlamaktan kastiniz eminim 15 dakikaya bir ateş ölçümü içindir. Yoksa telefonunu kurarsın 2 saate bir uyanır bakarsın.
Tuvalet eğitiminde ne yaptınız çok merak ettim bak simdi

Çocuk yetiştirmek sizin için uygun bir eylem değilmiş ama olmuş ve artık bunu değiştiremeyiz. Ama başlığınız bile net bir şekilde çocuğun suçluyor. Çocuk olunca değişen hayatımız veya anne olunca yaşanan zorluklar değil mesela çocuktan sonra kaybedilenler. Çocuk bunu tabi ki hissediyor. Anne babalar en çok bu konuda yanılıyor bana kalırsa, yanında tartışma olmayınca çocuk anlamıyor sanıyorsunuz ama anlıyor. Saksı çiçeği bile evdeki negatifliği anlayıp soluyor da sizin çocuğunuz annedeki mutsuzluğu, huzursuzluğu; babadaki gerginliği anlamıyor mu sanıyorsunuz.

bence siz bir profesyonele gidip çocuğunuzu ve çocuklu hayatı kabullenin. Bunu kabullenmedikçe her şeyi çocuğa yansıtmasanız da size fazlalık ve zor gelecek. Çocuk hayatı değiştirir, ilk dönemler zorlaştırır bu net. Bunları kabul ederseniz kendinizi teselli etmeniz kolay olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…