Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hamileliğinizde güvensiz hissettiğiniz bir durum oldu mu?
Hiç tacize mağruz kaldığınızı hissettiniz mi? ( siz , anneniz veya anneanneniz)

Cocuk nasıl kötü bir sey olabilir ki ya!?
Tamam yorucu, tamam emek istiyor, tamam ciddi fedakarlik istiyor.
Sana bunların karşılığını tertemiz bir sevgiyle veriyor.

Asıl evlilik denen kurum, koca denen varlık bunlardan fazlasını istiyor.
Bence koca kötü bir şey!

10 yıllık evliliğimde maddi, manevi zarardayim. Bir kârım varsa kızımdır.

. Geçen babam bana vurdu dedi.
Benim kızım fa 4yaş civarı babam bana vurdu dedi ama ben oradaydım, babası ona yaklaşmadı bile, sadece kızdı, hatta mesele de ayakkabılarını giymemesi idi. Sonra arkadaşa bunu anlattım, yalan söyledi diye. O zaman arkadaşım beni çok güzel aydınlatmıştı. Babası ona vurmuş gibi hissettirmiş o nedenle kendini öyle ifade etmiş olabilir demişti.

Çünkü eşinin poposunu kaldırmışsın. Çocuğu yek başına mı yaptın?
O da kalkacak geceleri! Baştan yanlış yapmışsın. Gece herkes yatağında uyusun herkeste kalksın bir zahmet. Burdan başla konuyu düzeltmeye. Sonra da sen ona aynı şekilde davran

ben çocukların bizi aynaladıklarına inanıyorum. Benim kızım yurtdışında yarım gün ana okuluna gidiyordu. Turkiyeye gelince tam güne yazdırdım yarım gün diye bir şey olmadığı için ama yarın günde alacaktım. Ben böyle uygulayınca çocuk hep ağladı. Bir gün öğretmenin kucağında içeri girecekken dedim ki kızım ben bugun seni erken almayacağım, diğer anneler ne zaman geliyorsa o zaman geleceğim. Ağladı. Dedim sen şimdi ağla ama ağlaman bitince arkadaşlarınla güzel güzel oyna, çok güzel vakit geçir bugun. Ertesi gün ağlamadan girdi içeri 3 haftadır ağlayan çocuk. Bence benim duruşum benim çocugum için esas. Ben ne hissediyorsam ben ne kadar netsem o da o kadar rahat. O nedenle bence siz kendiniz terapi alın. Kendinize yatırım yapın. Çocuk da sizinle değişir diye düşünüyorum.

Cocuk bunları hissetmiyor işte. Zaten o hissetmesin diye biz bittik.
Çocuklar her şeyi hisseder..
Gece ağlıyor diye bağıran bir baba…
Eşi öküz diye suçu çocuğa atan bir anne..
Burda yazdıklarınızdan çocuğunuza karşı ne kadar negatif olduğunuz bize yansırken sizce çocuk bunu hissetmiyor mudur?
Kusura bakmayın ama faturayı minicik bir bebeğe kesmeniz fazla olmuş..

yabancılara karşı bu denli tepkili olması bende istismara mı uğradı acaba sorusunu oluşturdu. annesi olarak çocuğunuzu hiç yabancılarla kısa süre de olsa başbaşa bırakmış mıydınız ? hani eğer tam olarak anlattığınız gibiyse iki yaş sendromundan ayıran noktalar fark ettim. siz sormadan söyleyeyim uzmanlık alanım çocuklar psikoloji doktorası yapıyorum. buna benzer birkaç vakada önceki yıllara ait ihmal ve istismara rastlamıştık. oyun terapisiyle ortaya çıkartmıştık.

tekrar vurguluyorum eğer abartı yoksa ve anlattığınız gibiyse gerçekten işinin ehli başka bir psikoloğa götürmenizi tavsiye ederim oyun terapisi dışında daha efektif yöntemler önerebilir.

Bizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz

Anne baba olmak, çocuk doğurmak sizin tercihiniz. Leylekler getirmedi o bebeği. Yani nedeni çocuk değil sizin tercihleriniz. Madem her sendromu yaşıyorsunuz neden destek almıyorsunuz?

Bizde üç tane var. Çocuklar aynı anda hasta olursa birine ben birine eşim bakıyor. Ben evdeyim o sabahın köründe İstanbul trafiğinde iki saat ise gidiyor. Akşam geç geliyor ama çocuklara bağırmıyor hastayken.

Eşiniz ile yaşadığınız sorunlardan dolayı çocuğu lütfen suçlamayın.

Çocuğunuzun ağlama krizleri esnasında üzerine fazla düşme, olay çok büyükmüş izlenimi verme gibi durumlar oluyor mu, oluyorsa bilirsiniz siz de çocuk yaptığı davranışın doğruluğuna inanıyor ve bu durum sürekli tekrarlıyor. Ben söylediğim kısımda yer alıyorum mesela ağladığı zaman hemen ayy gel otur kucağıma yaşlarını silelim, kıyamam ben sana modunda takıldığım için oğlum benim yanımda daha sık ağlar, olayları dünyanın sonu gelmişcesine büyütür filan. Eşim de benim tam tersim ağlanacak bir sebep yok gibi bence ama yine de sen bilirsin deyip yanında bekler sadece o yüzden eşimin yanında gayet normal bir çocuğa dönüşür. Verdiğiniz tepkiler, evin havası, sizin gergin halleriniz mutlaka çocuğu etkiliyordur. O kadar yol deneyip çözüm bulunmadıysa karı koca bir de siz terapiye gitmeyi deneseniz.
Bir de eşimle biz de sizin gibi dönüşümlü bakıyoruz çocuklarımıza sabah o gidiyo öğleden sonra ben. Haftasonları da eşim yine gidiyor, birbirimizi zor görüyoruz ancak biz birbirimize alan açmaya çalışıyoruz genelde. Mesela haftaiçi ben sadece cuma günü öğleden sonra evdeyim, eşim okuldan çıkınca eve gelmez bazen arkadaşlarıyla takılır, ya da bazen o gelir eve ben arkadaşlarımla çıkarım. Bir cuma günümüz var onu da böyle değerlendiriyoruz ve cidden iyi geliyor insana. Birbirinize alan açmayı deneyin, okul ev çocuklar okul ev çocuklar döngüsü bunaltmış olabilir ikinizi de

Konu kocanızın öküzlüğünden şizofreniye nasıl gelmiş anlamadım. Çocuk biyütmek malesef böyle bir şey, ben cesaret edemedim bende o göz yok eşimde de yok. Süpriz yumurta gibi nasıl bir şey çıkacağı belli değil sizin örneğinizdeki gibi ama anne baba olmadan bunu biliyor ve göze alıyor olmanız lazımdı.

Siz kocanizin densizligini çocuğa bagladiniz yani .

Ay neymiş bu çocuklar ya bir yerlerine güvenmeyen yapmasın. Ay çocuk var diye şöyle oldu böyle oldu bu küçucuk çocukların suçu ne herkesin psikolojisi bozuluyor yok uyuyamiyorlar. Başta uyuyacaksij deseydiniz uyumaya alisirdi . Benim eşim de pek narinfi şimdi çocukla gece ne yaparsak yapalim uyuyor adam zor uyandıriyorum .
Şu lafi pek kullanmayi sevmem ama önceden insanlar bakıp büyütüyormuş şu devirde çocuk olmakta kötü

Ben de bütün arkadaşların annelerini özlüyorlar ama bu duyguyla başa çıkabiliyorlar, ben senin başa çıkamayacağını düşünseydim seni kreşe göndermezdim, ayşe teyzenle evde devam ederdin ve bunun sana bir faydası artık olmazdı, şimdi git eğlenmeye bırak kendini, ikindi kahvaltısından sonra seni alacağım dedim. Şimdi diyor ki hiç unutmuyorum bu söylediklerini 4 yaşındaydı sene başında bu olurken. Belki başka okuyanlara faydası olur

Küçük yer olup da konu sahibi karadenizde, ben de öyleyim meslektaşız. Arkadaşların çocuklarına da benimkilere de bakıcı baktı. Öğretmen gece nöbetine kalmıyor, kendi olmasa eşi geliyor. Başıboşluk zor bizde, mesai az. Aile hekiminin çocuğuna bakan, falanca müdürün çocuğuna bakan, fen bilgisi öğretmeninin çocuğuna bakan… bu kadınlara bilgilerine ulaşabiliyorsun. İstanbul değil ki kim kime dum duma olsun. Ama kocası huysuzdur, para vermeyelim der, kadın evde erkek istemez falan bilmem. O zaman da adam eve geç gelip kendini rahatlatırdı. Ya da bakıcı evdeyken dinlenen anne akşam bakardı… yardımsız çocuk büyütmek kafayı yedirtir

Benim esim de hicbir sekilde strateji kurma ihtimalim olmayan en az 18 senelik bir yatirim yapma riskini alamayiz diyor cocuk soranlara Biz de cocuk dusunmuyoruz.

@tivoli26 ben kucukken once uzun bir sure gozlemleme sansim olmayan hic kimseyle iletisim kurmuyordum, hemen anne ya da babamin arkasina saklaniyordum. Yeterince veri toplayip, guvenebilecegimi anladigimda iletisim kurmaya basliyordum. Ve 30 yasindayim, 4 yasindan beri olan her olayi hatirliyorum, fil hafizaliyim unutmak istesem bile butun ayrintilar aklimda. Ayrica hayalgucum cok kuvvetlidir ve uzun zaman hayali arkadasim vardi, sofrada yemek tabagi ve sandalyesi bile vardi bizimle. Sonuc olarak ustun zeka taniliyim. Ama benim duygularimla basa cikamadigimi ifade etme yolum tamamen kendimi kapatmakti, sizin kizin da aglamak olabilir. Muhtemelen duygulari kendinden onde gidiyorsa basedemeyip aglayarak ifade etmeye calisiyor ama o da olmuyor.

Babası ise gitmişti. Onu birakio gitti diye küsmüştü. Dediğiniz doğru olabilir.

Evet ne yazık ki çocukla birlikte başladı. Tabii ki daha öncede tartışma kavga olurdu ama 6 ay tartismadigumizi biliyorum. Bu kadar tahammülsüz değildi
Çünkü sizin talebiniz yoktu. Eşiniz hep böyleydi. Siz bir kere bile tatile gitmediğimizi yazdınız. Hatta bir kere para ödediğiniz tatile gitmemiş sizin için. Bildiği tek tatil duşu olmayan yayla evine sizi sürüklemek.
Eşiniz size değer vermiyor. Sadece yükünüz arttığı için artık görüyorsunuz

Bizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz
Bence sizin de psikolojinz eşinizden geri degil.lutfen psikiyatrise ve aile danismanina gidin.
3 yaş 4 aylık oğlum var ve o kadar hareketli ki, 1 yaşından beri bizde düzen adına bir şey kalmadı desem anlrsnz. hala gece 3 4 kez odamıza geliyor ki 2 yaşına kadar aynı odada kendi yatagnda yattı.
Eşim haftanın 7 günü gece 11e kadar ders veriyor. Bir gün of demedi geçecek bugünler diye beni hep telkin etti. Ne demek ayrı odada uyumak ve size bagirmak bence siz Alttan aldıkça yakında şiddete de başvurur bu.

samantha başkalarının çocuklarına hayal gücü yüksek diye şizofreni teşhisi de koyarlar mı? Boş konusurlarmis normal insanlar. Siz boş konusuyorsunuz asıl.
Ha bir de ben gidiyorum, arkamdan konu sahibine yazdım vs demeyin çünkü ilk alintiladiginiz mesaj bana aitti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…