- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.595
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Bizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz
Çok enteresan hayatımda ilk defa duyuyorum bunu. Hangi hocalar çok merak ettim inanin..psikiyatristlerin çok önerdiği ve doğru bulduğu bir şey değil.
bu ise yaramaz demek anlamına gelir mi bilmiyorum
ben çocuk psikiyatristi değilim haddim değil bu konuda yorum yapmak , sadece hocalarımla konuşmalarımızdaki fikirleri buydu kısacası.
Kreş için 8 aydır uğraşıyoruz. Henüz bir adım yol alamadık.Ogrretnenimiz de aşırı dirençli olduğunu söyledi.Ne yazık ki eşim sabah işe gittiği için ve uyku konusunda sıkıntı yaşadığı için tek yatmasının hem fiziksel hem ruhsal sağlığı açısından en iyi tercih olacağına karar verdik.Benim kızım gecede en az 3-4 defa uyanıyor. Eşim de uyaninca uyuyamaynlardan.En son hastanelik olunca böyle bir karar aldık.Eşinizle ilgili açtığınız garip konuların yanı sıra anne baba çocuk birlikte hangi yatakta yatabiliriz gibi spesifik bir konununzu hatırlıyorum.
Çocuk 3 yaşına gelmiş ayrı odada bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Telsiz, kamera gibi yöntemlerle işiniz daha kolaylaşır.
Ki kreşe düşünecek yaştasınız.bu kadar gerilmezsiniz de.
Sizin şu anki ilişkinizin sorumlusu/suçlusu çocuk değil. Bunu bilin. Her ikinizde kendi içinize dönün. Sonra karşılıklı konuşun. Tabi konuşmayı başarabilirseniz.
Hep arkadaş gazı.Kafama tüküreyim.Neden çocuk yaptınız? Cidden bunu çok merak ediyorum
Vah vah herkesin çocuğu var en berbatı en kötüsü size gelmiş. Yazık size. Çocuk değil chucky ah zavallı siz nasıl mücadele edeceksiniz o canavar çocukla (!) sizi bozmuş mükemmel evliliğinizi bozmuş.Toplu olarak cvp yazayım. Çok rahat bir hamilelik geçirdim.o kadar rahattı ki doktorum ne tansiyona baktı ne kiloya. Kendim sezeryan doğum istedim,çok kolaydı.Ertesi gün normal hayatıma döndüm.Cocugu yabancı biriyle hic yalnız bırakmadık.4 5 aylıktan itibaren yabancı güvensizliği başladı. Mesela annem saçını farkli toplasın yada üzerine çok renkli değişik bir şey giysin suratına bakıp bakıp ağlardı. Yani istismar falan demişler ama değil.Yeni bir eve girerken de aynı tepkileri veriyor. Evin ici boş. İnsan yok.Aglarken dedidigim gibi normal karşılıyoruz.hatta annemleri bile kaç defa uyardım. Düşünce,ağlarken kesinlikle vah vah demeyin, abartılı tepkiler verenyjn.Ustun zekalı olduğunu düşünmüyorum. Algıları açık yada görsel ve işitsel hafızası iyi diyebiliriz. Ama üstün zekalılik çok ayrı birsey.Sizin gerginliğiniz yansıyor diyenler inanın hiç kolay değil. Bir ara sabah gözünü açıp ağlamaya başlıyordu.Sebep yok.Uyanip ağlıyor. Odada resim vs varsa kaldırın dedi doktor. Ekran zaten yok hayatında. Neden ağlıyor kendine bilmiyor. En son öğretmen arkadaşım şahit oldu aglamasina soyut kavramlara ağlıyor dedi.O mantıklı geldi.Yani isimlendiremiyor.Onun için ağlıyor. Duygu kitapları kartları aldık.Aynalama tekniği kullanıyoruz.Ama yanınızda sürekli el bombası gibi geziyor. Avm ye gidiyoruz.Trombolinde
Kreş için 8 aydır uğraşıyoruz. Henüz bir adım yol alamadık.Ogrretnenimiz de aşırı dirençli olduğunu söyledi.Ne yazık ki eşim sabah işe gittiği için ve uyku konusunda sıkıntı yaşadığı için tek yatmasının hem fiziksel hem ruhsal sağlığı açısından en iyi tercih olacağına karar verdik.Benim kızım gecede en az 3-4 defa uyanıyor. Eşim de uyaninca uyuyamaynlardan.En son hastanelik olunca böyle bir karar aldık.
Bu kadar yük gelecekse çocuğu verin çocuk esirgemeye rahatlayın .Hep arkadaş gazı.Kafama tüküreyim.
Yok hiç saçma gelmedi.Kesinlikle haklısınız katılıyorum.Ama işte sürprizlere de açık değil. Şu an aklında kendi anne babası ve onların yaşam şartları var.80 yaşına yaklastilar.Uzaktalar.Annesi zor bir kadın.inatci.ev şartları zor.Onlari kafasına takıyor. Ama mesela benim dün akşam konuşmak istediğim onların eviyle ilgiliydi.Onlarin evini iyileştirmek adınaydi.Yaz aylarında anne babasının yanına gidiyoruz 1 ay. Yaz ayından bahsedeyim de hayal kuralım istedimAcaba eşiniz sıkılmış olabilir m? Evden olabilir, hayattan olabilir? Acaba ufak değişiklik veya sürprizler yapsanız belki eve de ilgisi artar. Belki size saçma gelecek ama aklıma geldi
O öküz kocanıza gösterdiğiniz hassasiyet ve sabrın onda birini kızınıza göstermediğiniz için bu haldesiniz. Allah muhafaza kocam boşar diye deli olacağınıza bir kere çocuk olacak çocuğunuzu düşünün sizYok hiç saçma gelmedi.Kesinlikle haklısınız katılıyorum.Ama işte sürprizlere de açık değil. Şu an aklında kendi anne babası ve onların yaşam şartları var.80 yaşına yaklastilar.Uzaktalar.Annesi zor bir kadın.inatci.ev şartları zor.Onlari kafasına takıyor. Ama mesela benim dün akşam konuşmak istediğim onların eviyle ilgiliydi.Onlarin evini iyileştirmek adınaydi.Yaz aylarında anne babasının yanına gidiyoruz 1 ay. Yaz ayından bahsedeyim de hayal kuralım istedim
Toplu olarak cvp yazayım. Çok rahat bir hamilelik geçirdim.o kadar rahattı ki doktorum ne tansiyona baktı ne kiloya. Kendim sezeryan doğum istedim,çok kolaydı.Ertesi gün normal hayatıma döndüm.Cocugu yabancı biriyle hic yalnız bırakmadık.4 5 aylıktan itibaren yabancı güvensizliği başladı. Mesela annem saçını farkli toplasın yada üzerine çok renkli değişik bir şey giysin suratına bakıp bakıp ağlardı. Yani istismar falan demişler ama değil.Yeni bir eve girerken de aynı tepkileri veriyor. Evin ici boş. İnsan yok.Aglarken dedidigim gibi normal karşılıyoruz.hatta annemleri bile kaç defa uyardım. Düşünce,ağlarken kesinlikle vah vah demeyin, abartılı tepkiler verenyjn.Ustun zekalı olduğunu düşünmüyorum. Algıları açık yada görsel ve işitsel hafızası iyi diyebiliriz. Ama üstün zekalılik çok ayrı birsey.Sizin gerginliğiniz yansıyor diyenler inanın hiç kolay değil. Bir ara sabah gözünü açıp ağlamaya başlıyordu.Sebep yok.Uyanip ağlıyor. Odada resim vs varsa kaldırın dedi doktor. Ekran zaten yok hayatında. Neden ağlıyor kendine bilmiyor. En son öğretmen arkadaşım şahit oldu aglamasina soyut kavramlara ağlıyor dedi.O mantıklı geldi.Yani isimlendiremiyor.Onun için ağlıyor. Duygu kitapları kartları aldık.Aynalama tekniği kullanıyoruz.Ama yanınızda sürekli el bombası gibi geziyor. Avm ye gidiyoruz.Trombolinde
Kreş için 8 aydır uğraşıyoruz. Henüz bir adım yol alamadık.Ogrretnenimiz de aşırı dirençli olduğunu söyledi.Ne yazık ki eşim sabah işe gittiği için ve uyku konusunda sıkıntı yaşadığı için tek yatmasının hem fiziksel hem ruhsal sağlığı açısından en iyi tercih olacağına karar verdik.Benim kızım gecede en az 3-4 defa uyanıyor. Eşim de uyaninca uyuyamaynlardan.En son hastanelik olunca böyle bir karar aldık.
Hep arkadaş gazı.Kafama tüküreyim.
Toplu olarak cvp yazayım. Çok rahat bir hamilelik geçirdim.o kadar rahattı ki doktorum ne tansiyona baktı ne kiloya. Kendim sezeryan doğum istedim,çok kolaydı.Ertesi gün normal hayatıma döndüm.Cocugu yabancı biriyle hic yalnız bırakmadık.4 5 aylıktan itibaren yabancı güvensizliği başladı. Mesela annem saçını farkli toplasın yada üzerine çok renkli değişik bir şey giysin suratına bakıp bakıp ağlardı. Yani istismar falan demişler ama değil.Yeni bir eve girerken de aynı tepkileri veriyor. Evin ici boş. İnsan yok.Aglarken dedidigim gibi normal karşılıyoruz.hatta annemleri bile kaç defa uyardım. Düşünce,ağlarken kesinlikle vah vah demeyin, abartılı tepkiler verenyjn.Ustun zekalı olduğunu düşünmüyorum. Algıları açık yada görsel ve işitsel hafızası iyi diyebiliriz. Ama üstün zekalılik çok ayrı birsey.Sizin gerginliğiniz yansıyor diyenler inanın hiç kolay değil. Bir ara sabah gözünü açıp ağlamaya başlıyordu.Sebep yok.Uyanip ağlıyor. Odada resim vs varsa kaldırın dedi doktor. Ekran zaten yok hayatında. Neden ağlıyor kendine bilmiyor. En son öğretmen arkadaşım şahit oldu aglamasina soyut kavramlara ağlıyor dedi.O mantıklı geldi.Yani isimlendiremiyor.Onun için ağlıyor. Duygu kitapları kartları aldık.Aynalama tekniği kullanıyoruz.Ama yanınızda sürekli el bombası gibi geziyor. Avm ye gidiyoruz.Trombolinde
Bu kadar yük gelecekse çocuğu verin çocuk esirgemeye rahatlayın
O kadar kolay olmuyor işte o işler.Evdeki kediyi sahiplendirirken bin kez düşünüyor insan.Cocuk sahibi olmak bizim için hatadır. Ama şahsi fikrim senelerdir aaa siz neden çocuk düşünmüyorsunuz ,ileride çok pişman olacaksınız, ya bi gülüşü var ki diye başlayan cümleleri kurup ,çocuk yetiştirmenin en zor taraflarını günah diye saklayan insanlar bizi bitirdi.Bu insanlar az çok bizim yaşam tarzımız biliyorlardı.simdi düştüğümüz durumu gördükçe ya böyle olacağını bilsek hiç ısrar etmezdik dediler.Bu kadar yük gelecekse çocuğu verin çocuk esirgemeye rahatlayın .
Hep arkadaş gazı.Kafama tüküreyim.
Bebeklerde oyun terapisi işe yaramıyor mu yani ?