Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de bizde kötü örnek var alt komşu. Aralarında 3 ay var.inanin ne 2 yaş ne 3 yaş ne inat ne ağlama ne yabancılama.Ne sorgulama .Annem nerede babam nerede siz kimsiniz.mesela siz gelin ,annesinin yanından alın, sizin arabanızı koyun.umrjnda olmaz.Annesi babası sabah çıkıyor akşam geliyorlar.Cocugun umrunda değil. O da pandemi çocuğu.

Anne baba sakin olunca da çocukta sakin oluyor genelde. Çocuklar anne karnındayken bile hissederler herseyi. Şu an da ona karşi hissettiklerinizi yansitmadıgınızı duşunseniz bile hissediyordur. Hırcınlığının sebebi ona karşi tahammulsuz olmanız bence.

Ulan bu nasıl bı adam okurken sinir oldum kulaklığı çıkarıp bitti mi demiş bitti amk senin deyip tekme atarak koltuktan iterdim.hayatimdan da defederdim bakın bu da tolore edilemez hatalardan biri kaba ötesi hayvansı varlıklar eşine bir kadına küfür eden adam şiddette yapar çok net

Kızım neredeyse 3 yaşına girecek. Eşimle dönüşümlü bakıyoruz.Eşim sabah gidiyor okula ,ben öğleden sonra. Geceleri çok sık olmasada uyanıyor kızım Özellikle hastaysa sabahlıyoruz .Eşim sabah erken okula gittiği için ayrı odada uyuyor. Uyanınca zor uykuya dalıyor ve oldukça gergin oluyor. Aynı odada yatmak çok sıkıntı oldu.Cocuk ağlarsa diye kapıları açık bıraksam eşim de uyanıyor, yanından kalkıp çocuğa baksam yine uyanıyor. Bu defa sürekli bağırıp ortamı daha çok geriyor. Çocuk daha fazla ağlıyor. Gün içinde de akşam 5 ten sonra üçümüz bir araya geliyoruz.Cocukla kaliteli zaman geçiriyoruz.Esim de güzel etkinlikler yapıyor vs.Cocuk uyuduktan sonra bize 2 saat kalıyor ama o 2 saatte benim eşim yok.Kulakligi takıyor ya dizi izliyor yada güldür güldür falan.her gece bu böyle .sonra kalkıp gidip yatıyor.Birkac defa farklı konular açtım sohbet olsun diye,dinledi,bitti mi dedi bitti dediğimde kulaklığı geri taktı.Hayatjmda kendimi hiç bu kadar yalnız sevgisiz hissetmemiştim.Az önce yaz için onların koy evine lazım olan bir tadilattan konu açtım. Laminant falan buldum İnternette.Yine Bi bakar mısın guzelmisler dedim.Ne yapayım g. Sokayım dedi.Geri kulaklığını taktı. O kadar mallaştim ki anlatamam. Hissedemiyorum artık.
Sok zevk alacakmisin bakalim deseydin?

Çocuğun sizden aldığı hisleri yansıtıyor. Sizden huzursuzluk, sevgisizlik ve terk edilme korkusu alıyor. Çocuğu rahat hırslın eşiniz ve siz psikiyatriste gidin. Birey olun, iki öğretmen maaşı ile artık arabamız da var diyerek mantık evliliği yapmışsınız. Eşiniz ile paylaşımınız yok, adam sizi görmek bile istemiyor siz adama yaranmak için kırk takla atıyorsunuz. Sizin aranızdaki çekişmelerin yansıması da çocuk da çıkıyor. Algıları çok açık bir çocuk o yüzden bu şekilde davranıyor. Yazık ediyorsunuz çocuğa, egonuz İçin çocuk yapmışsınız, bütün suçu da ona atmışsınız.

düşünsene 33 aylık bir çocuksun, dünyayı tanımaya çalışıyorsun, beyin yapın gelişimini tamamlamış değil, duyguları-olayları tanımıyorsun, iyi-kötü kavramın bile yok. iki tane 35 yaşlarında yetişkin, hayatlarının mahvolmasını sana bağlıyor. kendi kararlarını alabilen, olaylara; kavramlara haiz, beyin gelişimi tamamlanmış koca iki yetişkin... konuyu okuyunca aklıma "we need to talk about kevin" filmi geldi. bebekler anne karnında dahi istenmediğini anlıyorken, evde yaşadığınız şeyleri çocuğunuzun anlamadığını, hissetmediğini düşünmek çok ama çok bilinçsiz olduğunuzu gösterdi bana.

doğan cüceloğlu'nun güzel bir cümlesi var:" anne olmakla annelik yapmak arasında büyük bir fark var.". benim için sorunlu çocuk yoktur, sorunlu anne-baba vardır. bu konu benim için kesin ve net, tartışmaya kapalı. çocukarını suçlayan bir anne baba gördüğümde aklımda olan tek düşünce bu. bir anne baba çocuğunun davranışında bir sorun varsa bunu çözmekle mükellef. çocuğu suçlamak ne demek? hiç durup "biz nerede hata yapmış olabiliriz?" diyor musunuz acaba? çocuğa bakış açınız bile sıkıntılı eski konularınızı da hatırlıyorum. hatta o zamanlar için bebek diyelim biz ona...

Bir arkadaşım oğluda çok zor bir çocuk. Bakıcı, eve temizliğe yardımcı ve annane ile birlikte büyüyor. Okula da başladı. Psikolojik destek de alıyor. Ama patolojik bir şekilde tüm sıkıntılarının suçunu oğlu olarak görüyor. En sonunda psikiyatriye gitti. Daha iyi olacak inşallah.

Sanki çocuklar annelerinin onları reddettiklerini hissedince daha aksi ve daha sorunlu davranıyor. Annenin ve babanın tavrı değişirse çocuk daha hızlı toparlar. Ama çocuğa tutum ve davranış değişmeden çocuk değişmez bence.

Komşunun oğlu ile benim kızım arkadaşlar. 2 yaşındalar. Birbirleri için deli oluyorlar. Herşeyi birlikte yapmak, her yere birlikte gitmek istiyorlar. Bunda sıkıntı yok. Annesi de çok yakın arkadaşım. Hatta hamilelik öncesi hayalimiz böyleydi zaten. Ama komşunun oğlu benim kızımı çok hırpalıyor. Sürekli vuruyor, tekme atıyor, oyuncakları sürekli elinden alıp saklıyor. Kızım kendi bisikletine binmek istese kızımı ittirip, vurup kendi oturuyor. Hatta bizim arabada oto koltuğuna bile oturtmuyor kızımı. Beraber bir yere gidilecekse kızım kucağımda, o kızımın oto koltuğunda gidiyoruz. Allahtan bziimki kıskanmıyor. Ama komşunun oğluna her yolu denedik.Göz hizasına inerek anlattık. En çok da vurma huyu canımı sıkıyor. Sokaktaki kedilere, köpeklere herşeye vuruyor. Hem de özellikle eline bir cisim alarak. Mesala bugün için bir miktar su dolu 5 lt bidon vardı, kediye onu savurdu. Kızıma yada hayvanlara zarar verecek diye korkuyorum. Vurma ve ısırma içgüdüsel midir? Öğrenilir mi? Nasıl geçer
Bende diyorum seni nereden hatırlıyorum bu konudan bak senin çocuğun neden arkadaş istemitor . Çocuğun sen onu korumadigin için çocuklardan soğumuş olabilir mi ?

Onlarla görüşmek için ev taşımıştin sanki sen o yüzden ayiramam falan diyordun .

bence çocuk normal , kocanız psikopat...bizim de çocuk 2,5 yaşında şu an wc eğiti gece çişi derken biz de uykusuzuz ama eşim benden daha çok tahammüllü diyebilirim.... ya öfke kontrolü için tedavi görsün ya da boşanın...

düşünsene 33 aylık bir çocuksun, dünyayı tanımaya çalışıyorsun, beyin yapın gelişimini tamamlamış değil, duyguları-olayları tanımıyorsun, iyi-kötü kavramın bile yok. iki tane 35 yaşlarında yetişkin, hayatlarının mahvolmasını sana bağlıyor. kendi kararlarını alabilen, olaylara; kavramlara haiz, beyin gelişimi tamamlanmış koca iki yetişkin... konuyu okuyunca aklıma "we need to talk about kevin" filmi geldi. bebekler anne karnında dahi istenmediğini anlıyorken, evde yaşadığınız şeyleri çocuğunuzun anlamadığını, hissetmediğini düşünmek çok ama çok bilinçsiz olduğunuzu gösterdi bana.

doğan cüceloğlu'nun güzel bir cümlesi var:" anne olmakla annelik yapmak arasında büyük bir fark var.". benim için sorunlu çocuk yoktur, sorunlu anne-baba vardır. bu konu benim için kesin ve net, tartışmaya kapalı. çocukarını suçlayan bir anne baba gördüğümde aklımda olan tek düşünce bu. bir anne baba çocuğunun davranışında bir sorun varsa bunu çözmekle mükellef. çocuğu suçlamak ne demek? hiç durup "biz nerede hata yapmış olabiliriz?" diyor musunuz acaba? çocuğa bakış açınız bile sıkıntılı eski konularınızı da hatırlıyorum. hatta o zamanlar için bebek diyelim biz ona...
Her konuda kolaycı bi kadın.
Çocuk sadece bebek arabasında uyuyor diye sokağa çıkma yasağında eve yürüme bandı alıp orda uyuttular çocuğu. 15 gün bir ay kucağına alıp pışpışlayacak uyutacak sabrı gösteremediler en kolay ne hop onu yaptılar.

Öğretmeniz. 2 ay tatilimiz var. Senelerdir 1 ayını eşimin memleketinde geçiriyoruz.15 tatili de orada geçiriyoruz.

bir ev. Altı ahır. Evlerde su yok. Köy ortak çeşmesi var. Oradan taşıyoruz. Banyo sıkıntı, çamaşır, bulaşık sıkıntı. Bu yıl 15 aylık bebekle gittik. Yürümeye başladığı zamanlardı. Her yer ahşap. Sedirler, kapı eşikleri hep sıkıntı oldu. Eşikler zaten 15-20 cm.Sürekli düşüp bir yerlerini vurdu. Çamaşır elde yıkanıyor. Bebek sürekli üzerini kirletti. Altta ahır. İnekler bağırıyor. Uyku sıkıntı oldu. Ama öyle böyle 20 gün kaldık. Dişimizi sıktık. Eşimin ablası mesaj atmış bugün bu sene siz olmayınca annem gariban kaldı.

Benim de memleketim var. Orasını da özlüyorum. Genellikle herkes oradan biriyle evli. Konu komşu bazen geliyor misafirliğe. Yabancı gelin, ne yapacaksın işte, idare edeceksin lafları dönüyor. Oradan evli olanlar 2-3 ay kalıyorlar çünkü.
Bak senin canın kocan ve on beş yıl çocuktan önceki hayatın iki kişi çalışıp bir kere tatile götürmeyen anlayışlı mükemmel evliliğinin olduğu koca. Bin tane konun var o çocuk için oturur arastirir bulurdum da çocukla ilginuyorum .
Hiç birimiz mükemmel anne değiliz bazen eşimi bekliyorum çocuğu vereyim bir saat olsun dinleneyim diye üç aylık daha ama kaç gece gündüz uyumadigini biliyorum . Hiç ona kızmak aklıma gelmedi . Ben istediğim için bu dünyada çünkü tek bildiği kişi benim.
Diyorsun ya sadece sevgiyi hissediyor anlamıyor daha bebeğim yeni doğduğunda göğsümdeki çatlaklar sebebiyle her emzirdigimde kaşlarim catikti canım kopuyordu sanki bir baktım aynı şekilde kaşlarini çatıyor bebek daha yeni doğmuş oysa ki her duyguyu senden benden daha iyi hissediyor onlar

Çocuk sadece bebek arabasında uyuyor diye sokağa çıkma yasağında eve yürüme bandı alıp orda uyuttular çocuğu. 15 gün bir ay kucağına alıp pışpışlayacak uyutacak sabrı gösteremediler en kolay ne hop onu yaptılar.
hatırlıyorum eski konularını, aşırı garip gelmişti zaten. çocuğu bu hale getirdiklerinin farkında olmamaları kötü. anne-baba olarak çuvaldızı kendimize batırmamız lazım ama konu sahibi yapı olarak zaten yeni fikirlere, alternatiflere kapalı biri. o kadar kendini inandırmış ki sorunlarının çözümü olmadığına, çocuğunun problemli olduğuna başka bir olasılığı kabul etmiyor bile.
hayal dünyasında çocuktan önce mükemmel bir evliliği olduğuna bile inanmış. ben çocuğa çok üzüldüm. biz yazıp geçiyoruz ama o çocuk bu psikolojik şiddete ömür boyu maruz kalacak maalesef.

hatırlıyorum eski konularını, aşırı garip gelmişti zaten. çocuğu bu hale getirdiklerinin farkında olmamaları kötü. anne-baba olarak çuvaldızı kendimize batırmamız lazım ama konu sahibi yapı olarak zaten yeni fikirlere, alternatiflere kapalı biri. o kadar kendini inandırmış ki sorunlarının çözümü olmadığına, çocuğunun problemli olduğuna başka bir olasılığı kabul etmiyor bile.
hayal dünyasında çocuktan önce mükemmel bir evliliği olduğuna bile inanmış. ben çocuğa çok üzüldüm. biz yazıp geçiyoruz ama o çocuk bu psikolojik şiddete ömür boyu maruz kalacak maalesef.
Ki on senelik evlilikte balayı dahil tatile bile gidemediğim bir adamla olan evliliğim mükemmel olamaz.
Bitmiş bir evliliğin suçunu üç yaşında bir bebeğe atmak…

Yürüme bandında mı uyuttular gerçekten 😵

O araba muhabbetini hatırlıyorum. Yapamadığı her şey için çocuğu suçluyor ancak eşi çocuktan önce de süs bitkisi gibi köşede duran biriydi. Baktı ki o bahane artık yemiyor bütün nefretini çocuğa yönlendirdi. Sağlam dik duran bir çocuk olmayacak malesef. Hep baskılanmış ezilmiş yapmak istedikleri içinde kalan bir çocuk olacak

“Herkes anne baba olmamalı.” sözünün canlı örneğisiniz.

Yazmışsınız ya “Çocuk hiçbir şey hissetmiyor.” diye bal gibi de hissediyordur.
Emin olun çocuklar anne karnında başlıyor hissetmeye.

Eşinizle yıllardır aranızda var olan sorunların faturasını çocuğunuza kesmeniz cok acı.
Siz kendiniz de mutlaka yardım alın .

Bizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz
Klasik çocuğu suçlayan ebeveyn 🤔

Baba da hayatının bitmesinin sebebini size bağlamış, öfkesini size yansıtmış.

İki kişi çalışıyorsunuz yav çocuğu bir kreşe yazdırın. Bir de yarım gün çalışıyorsunuz zaten ne güzel kebap.

Nedir bu çocuğa öfke, doğurmadan önce bilmiyor muydunuz, periler mi gelip bakacaktı çocuğa. Ne paradan vaz geçiyorsunuz ne konfordan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X