Çocuk yapmayıp da pişman olan var mı?

4 tane yeğenim var hepsi doğduğunda ablamların yanındaydım ortalama 2-3 hafta hep onlarlaydım. Her tatilde sırayla hepsine veya ikisine baktım. Bunaldığım bir anda ablama bakıcı bul ben yaz tatilimi böyle geçiremem demiştim.
Evlendikten sonra çok isteyerek denedik ve çok şükür sağlıklı bir çocuğumuz var. Fakat çok zorlandığımı söylemeliyim 29 yaşındaydım anne olduğumda. Şu anda hala tam gezememiş, bazı şeyleri doya doya yaşamamış hissediyorum. Evet çocukla da gezilir biliyorum ama biz yapamıyoruz gibi, çabuk yoruluyoruz memleket de uzak olunca senede iki kez git gel çok yoruyor. Çocuksuz iken böyle değildik gibiydi.
Şimdi ikinci fikri geliyor bazen anında yok yok diyorum kendime. Garip bir his.
Hayatın merkezine koymamak lazım aslında çocuğu. Oğlumsuz bir gün geçirme hakkım olmalı diyorum kendime ama psikolojik olarak suçluluk duyuyorum böyle düşününce. Karışık yazdım kusura bakmayın.
İlerde pişman olurum diye doğurma fikri bana mantıklı gelmiyor ama. Gerçekten isteyerek zorlukları göze alarak yapmalısınız bence. Ama tatlılığına diyecek bir şey yok. Anne diye seslenişi, öpüşü de gerçekten çok özel ve güzel..
Mükemmel anne ve baba olmak zorunda değilsiniz. Zaten o mükemmellik algısının ne bize ne de çocuklara faydası yok. Elimizden gelenin iyisini yapmaya çalışmak yeterli bence.

Ben evlenirken cocuk istemiyorum hic bir zaman senin icin sorun olur mu dedim. esim de, olsa iyi olabilirdi ama cok sorun degil tamam dedi. 35 yasindayim asla cocuk dusunmuyorum. Kazara hamile kalma korkum var. Cocuklarla cok iyi anlasirim ama yegenim bebekken ablamin cektigi zorlugu gordum ve bu benim karar vermemde etkili oldu. yakin tanidiginizin oglan cocuguna bir kac saat bakmaya calisin. Ya da onun nasil baktigini izleyin. O gereksiz aglamalara, direnmelere katlanabiliyorsaniz dusunun. Dunyada cocuktan bol bir sey yok. Ona ayiracaginiz vakti ve parayi bir hobinize ayirin zengin olursunuz. Bir de kuresel isinmaya en buyuk zarari bir insan daha dunyaya getirerek yani zaten artan nufusa katkida bulunarak yapiyorsunuz.
Iste yakinimi cocuguna bakarken gözlemlerken acıyorum resmen. Çocuğu eğlendirmek için parka götürüyoruz mesela ben o parkta da zevk almıyorum aksine sıkılıyorum. Hiç eğlenceli bir aktivite değil benim için cocugu parka götürmek. E bakıyorum kendisi eğlensin diye bir şey yapmıyorlar çocuk eğlensin diye aktivite planlıyor aileler artık. Nereye götürsek de onu eğlendirsek gibi. Ben eğlenmiyorum çocuk mekanlarında.

Ben evlenirken cocuk istemiyorum hic bir zaman senin icin sorun olur mu dedim. esim de, olsa iyi olabilirdi ama cok sorun degil tamam dedi. 35 yasindayim asla cocuk dusunmuyorum. Kazara hamile kalma korkum var. Cocuklarla cok iyi anlasirim ama yegenim bebekken ablamin cektigi zorlugu gordum ve bu benim karar vermemde etkili oldu. yakin tanidiginizin oglan cocuguna bir kac saat bakmaya calisin. Ya da onun nasil baktigini izleyin. O gereksiz aglamalara, direnmelere katlanabiliyorsaniz dusunun. Dunyada cocuktan bol bir sey yok. Ona ayiracaginiz vakti ve parayi bir hobinize ayirin zengin olursunuz. Bir de kuresel isinmaya en buyuk zarari bir insan daha dunyaya getirerek yani zaten artan nufusa katkida bulunarak yapiyorsunuz.
Ve evet o gereksiz ağlamalara tutturmalara da gelemiyorum. Bi cocugun ağlayarak rol yaparak annesine bir sey yaptırmaya çalışması çok itici geliyor. Kendi çocuğum olsa bırakırım ağlasın hayatta istediğini yapmam diye düşünüyorum.

Ha bir de yapıp pişman olanlar var. En kabullenemediğim grup onlar.

İstersin istemezsin kimseyi ilgilendirmez ama pişman oldum demek gerçekten hiçbir şeyden haberi olmadan dünyaya gelen bir bebeğe ihanettir. Net
Buna çok katılıyorum ya etrafımızda gördüğümüz birşey bebek bakımı ben bir kedi aldım ki benim ki çok sorunlu hastalığı bitmez aşırı derece de saldırgan ilgisi bitmez etraf tüy içersinde aşırı şımarık onu bırakıp gezmeye gidemeyiz şehir dışına yolculuk bile ona göre planlanir. Ben pişmanım demedim . Çocuk bu kendin isteyerek yapıyorsan nasıl pişman oluyorsun ? Madem öyle hiç yapma .
Evet çok büyük sorunlari olacak bebekliginden ergenliğine ama bilmiyorum hiç yapmamayı sevmek bence saygı duyulacak birşey ama yapipta ben buna pişmanım demeyi anlayamıyorum çok üzücü artılar eksiler iyi tartilmali ben evcil hayvani bile sahiplenip pişman olan insanı anlayamiyorum

Buna çok katılıyorum ya etrafımızda gördüğümüz birşey bebek bakımı ben bir kedi aldım ki benim ki çok sorunlu hastalığı bitmez aşırı derece de saldırgan ilgisi bitmez etraf tüy içersinde aşırı şımarık onu bırakıp gezmeye gidemeyiz şehir dışına yolculuk bile ona göre planlanir. Ben pişmanım demedim . Çocuk bu kendin isteyerek yapıyorsan nasıl pişman oluyorsun ? Madem öyle hiç yapma .
Evet çok büyük sorunlari olacak bebekliginden ergenliğine ama bilmiyorum hiç yapmamayı sevmek bence saygı duyulacak birşey ama yapipta ben buna pişmanım demeyi anlayamıyorum çok üzücü artılar eksiler iyi tartilmali ben evcil hayvani bile sahiplenip pişman olan insanı anlayamiyorum
Kesinikle. Bu geri dönüşü olan bi şey değil. Bin kere düşünmek lazım. Eşya değil bu pişman oldum deyip kenara atasın. Bin türlü ilgiye sevgiye muhtaç bi canlı

Benim bir arkadaşım vardı iki kez evlendi her ikisiyle de çocuk yapacak kadar sağlıklı bulmadı fakat annelik duygusu yaşamak istiyordu bunun için ve Malta’ya gitti hastanede zenci spermi aldı hamile kaldı dünya tatlısı zenci bir kızı oldu iyi ki doğurdum hayatımda aldığım en doğru karar diyor…Benimde bir kızım var ve kızım doğduktan 8 gün sonra ayrıldım yaşadığım zorluğu tahmin edersin buna rağmen iyi ki doğurmuşum diyorum…Bence siz bi düşünün
Teşekkürler, ben almayayım.

Kesinikle. Bu geri dönüşü olan bi şey değil. Bin kere düşünmek lazım. Eşya değil bu pişman oldum deyip kenara atasın. Bin türlü ilgiye sevgiye muhtaç bi canlı
Yani ben ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum şu sıralar maddi manevi yetebilir miyim emin değilim ilk bebek gelsin kendi sınırlarımi görmüş olurum iki çocuklu insanları araştırırim çünkü bir çocuğa bunu demeye hakkımız yok ya tabi ki annelerin acaba mi demeye pişman olmaya hakları var sinirle olur her insan ama bu sürekli bir pişmanlıksa doğru değil

Yani ben ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum şu sıralar maddi manevi yetebilir miyim emin değilim ilk bebek gelsin kendi sınırlarımi görmüş olurum iki çocuklu insanları araştırırim çünkü bir çocuğa bunu demeye hakkımız yok ya tabi ki annelerin acaba mi demeye pişman olmaya hakları var sinirle olur her insan ama bu sürekli bir pişmanlıksa doğru değil

Biz de ikinciyi düşünmüyoruz. En büyük sebep maddiyat. Bugün muayeneye götüreceğiz mesela.

Devlet hijyenik değil. Bi kere götürdük çocuğu sedyede koyacak yer yoktu. Üstünü çıkarmaya korktum. En ucuz muayene de 300 olmuş özellerde. Mecbur vereceğiz. Ben kendim için bu harcamayı hiç yapmadım. Devlete gittim. Sıra bekledim. Ama bu bebeğe yapmaya mecburum. Kısmetiyle gelir diyorlar da, hiç öyle değil o işler maalesef

Biz de ikinciyi düşünmüyoruz. En büyük sebep maddiyat. Bugün muayeneye götüreceğiz mesela.

Devlet hijyenik değil. Bi kere götürdük çocuğu sedyede koyacak yer yoktu. Üstünü çıkarmaya korktum. En ucuz muayene de 300 olmuş özellerde. Mecbur vereceğiz. Ben kendim için bu harcamayı hiç yapmadım. Devlete gittim. Sıra bekledim. Ama bu bebeğe yapmaya mecburum. Kısmetiyle gelir diyorlar da, hiç öyle değil o işler maalesef
Evet çok masraflı masraflı oluyorlar tek çocuğu büyütmek bile artık güzel bir birikim istiyor her şeyin fiyatı üç katına çıktı

Cocuk yapmadim, yapmayi dusunmuyorum, pisman olmam. Olanlar sosyal hayati daha kisitli olan kisiler genelde. Tum dunyayi gezecegim ben, gittigi yere kadar. Farkli ulkelerde yasamak istiyorum ayrica. Her cocuk ailesine bakmiyor, kurumlara malini birakan, yillarca cocugu ile gorusmeden vefat eden muvekkilim cok.

Çok üzücü ama ya cidden annenin evladı için böyle cümleler kurması 😔
Bence böyle cümleler kurulacağına yapipta pişman olmaktansa yapmayıp pişman olunsa keşke. Baktığın zaman tek değilde daha fazla çocuk sahibi olan bikac kişinin pişman olduğunu gördüm. Sonuçta 1 tane yaptığın zaman biliyorsun az çok neyle karsilacaksin madem göze alamiyorsun 2.hic yapmamalısın.
Aynen..zaten gordun anyayi konyayi1. Cocukta.. 2. De nasil esin kandiriyor ya da baskalari🙄 ki kaza kursunu filanda degil. bunu anlayamam ben. Yapip o guzelligi gorup pisman olmak yapmayip pisman olmaktan daha kotudur bencede.

Ve evet o gereksiz ağlamalara tutturmalara da gelemiyorum. Bi cocugun ağlayarak rol yaparak annesine bir sey yaptırmaya çalışması çok itici geliyor. Kendi çocuğum olsa bırakırım ağlasın hayatta istediğini yapmam diye düşünüyorum.
İyi de çocuğu olmayan hiçbir kadın parkta eğlenmiyor ve ağlayan çocuğa tahammül edemiyor zaten 😂ben çocuklarım yokken pek sevmezdim çocukları hatta. Taşıdığın, doğurduğun ve büyümesine emek verdiğin çocuk tabii ki sabır ve keyfi de beraberinde yüklüyor sana. Zorluktan sonra feraha çıkmanın hazzını çocuğun büyüdükçe an be an yaşıyorsun. Ne yaparsınız bilemem karar sizin ama alıntıladığım paragraf anlam ifade etmiyor , kriter olamaz yani

Eşimin de isteği yok. Çocuk kararını tamamen bana bıraktı. Ben istediğim için yaparmış ama çocuğa sen bakacaksın ben bakmam diyor en başından.
Sizin çocukla ilgili fikrinizin %40'ı eşinizin tutumu olabilir mi? Bir başkasıyla evli olsaydınız da böyle düşünür müydünüz diye kendinize sorun. Şartlardan bağımsız özgürce karar vermezseniz sonradan buna dertlenirsiniz.

Muayenelere beyaz örtü götürüp o örtüyü eve gelince çamaşır suyu eklediği makinede yüksek ısıda yıkıyordu bir tanıdığım. Ben de yaptım bunu. Tavsiye ederim.

Çocuk istememe kararınız eşinizden kaynaklı mi, onu öğrenmek için eski konularınız gündeme geldi. Çünkü öyleyse ileride pişman olma olasılığınız var.
2 yıl önce cocuk yaşım geçiyor diye konu açıp 2 yıl sonra hiç çocuk istemedim yazinca, nasıl yani diye sorulması çok normal.
Sizin neyi, niçin istediğinizi biz nereden bilelim?
Yoksa ister çocuk yapın ister yapmayın, kendi bileceğiniz iş.
Ben de bu yorumu okuyana kadar konu sahibinin kendi fikri sandım ve ona göre yorum yaptım. Gıdım gıdım anlatmayalım derdimizi ki okuyanlar sağlıklı düşünebilsinler konu sahibi… Eşiniz istemiyorsa, açıkça bakmam diyorsa işiniz çok çok zor

Geçmiş konularında istiyordun diye bana kızanlar da bir garip gerçekten. Belki yıllar önce istemişimdir şu an istemiyorumdur olamaz mı? Aslında o zaman istiyorum dediğim, yine mahalle baskısıydı. Yaşın geçiyor evlenmelisin çocuk yapmalısın düşüncesi beynimize işlendiği için ya yaşım geçerse korkusu yine vardı. Sırf bu yüzden çocuk yapmayı düşünüyordum. Ama o zaman evli değildim ve istesem de yapamazdım. Şu an evliyim çocuk yapmaya çok yakın olduğum bir dönemde bunu sorguluyorum ve kendimde gerçekten bir istek olmadığını görüyorum. Kimi insan çocukluğundan beri çocuklara bebeklere içi gider hayrandır vs. Benim hiçbir zaman çocuklara içim gitmedi mesela. Çocukları hep uzaktan sevmeyi tercih ettim. Evet bazı çocuklar tatlı geliyor ilgileniyorum ama max yarım saat sonra sıkılıp annesine vermek istiyorum. Uğraşamıyorum yani.
Bu kadar isteğinden emin olan birine ben pişman olacaksın yap desem fikri mi değişecek ? Çok net konusuyorsunuz ama o zaman niye sorgulamak için konu açtınız ?

Geçmiş konularında istiyordun diye bana kızanlar da bir garip gerçekten. Belki yıllar önce istemişimdir şu an istemiyorumdur olamaz mı? Aslında o zaman istiyorum dediğim, yine mahalle baskısıydı. Yaşın geçiyor evlenmelisin çocuk yapmalısın düşüncesi beynimize işlendiği için ya yaşım geçerse korkusu yine vardı. Sırf bu yüzden çocuk yapmayı düşünüyordum. Ama o zaman evli değildim ve istesem de yapamazdım. Şu an evliyim çocuk yapmaya çok yakın olduğum bir dönemde bunu sorguluyorum ve kendimde gerçekten bir istek olmadığını görüyorum. Kimi insan çocukluğundan beri çocuklara bebeklere içi gider hayrandır vs. Benim hiçbir zaman çocuklara içim gitmedi mesela. Çocukları hep uzaktan sevmeyi tercih ettim. Evet bazı çocuklar tatlı geliyor ilgileniyorum ama max yarım saat sonra sıkılıp annesine vermek istiyorum. Uğraşamıyorum yani.
O zaman ben istemiyorum, mahalle istiyor diyecektin😐😂 biz kokusunu mu alacaz neyi ne niyetle yazdigini😐😂😂😂

X