• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk sahibi olmak istemiyorum

Açıkcası bir ara öyle düşündüler bu sefer de tüp bebek vs önermeye başladılar. Açıkcası öyle söylemek yerine benim kararıma saygı duymalarını istiyorum. Bu konuda yalan söylemek zorunda kalmamalı bence hiçbir kadın.
Saygi duymazlar.hatta kvnin babaanne olma hakkini gasp ediyorsun diye suclayabilirler, gerci bu tarz insanlar yalan soylense de bunu diyebilirler bilemedim :olamaz:

G gosrilankago malesef bu toplumda yaslilar cocuk sahibi olmak istememenizi anlayamaz.ve mahalle baskisi her zaman olur.o yuzden yapacak pek birsey yok gibi.mesafeli olmak en iyisi.ben de hic sevmem cocuklari, tahammul edemem.kendi yegenime bile 1 saatten sonra gitse keske diye saate bakar dururum.hic annelik hayalim olmadi hatta evlenmeyi bile hayal etmedim.ama su an 9 aylik bir bebegim var.turkiyede yasamasam cocuk sahibi olmak istemezdim.ama cevremde herkes evlenip coluk cocuga karisirken eminim icimde kalirdi yillar sonra.o yuzden anne oldum.allah nasip etti tabii ki.ama dedigim gibi avrupada yasasam cocuk umrumda olmazdi.sizin de gonlunuze gore olsun.

Hayır. Anlamıyorlar. Daha önce öyle bi şey duymamıslar. Önce nasıl yani diyorlar.

Istemiyorum deyince de.. olmuyor mu diyorlar.

Derdimi anlatamıyorum. Çünkü nasıl istemiyorum.. ne demek istemiyorum diyorlar.

Hiç duymamışlar. Anlam veremiyorlar.

O kadar sıkıldım ki bu durumdan. Gercekten...

Offf valla soylenecek xok sey var da , ben kendimden sıkıldim yeminle bu toplumsal konularda yazmaktan
Neden boyleyiz biz ya neden gercekten neden

çocuğu olanlarrrr:KK57:leylekler sanki izinsiz getirdi de kapıya bıraktı.tırnağına zarar gelse helak olursunuz.pişmanlıklara dikkat etmekte fayda var.

çocuk yapmak zorunda değilsin elbet.yaştan da kaynaklı olabılır. tek çocuğu olanların demesine göre, erken diyerek ikinci çocuğu ertelemişler ve sizin yaşlara geldiğinde çocuk fikri cazip gelmemiş.keşke birincinin arkasından ikinciyi yapsaydım da o yaşlara bırakmasaydım dıyor.banada ıkıncıyı yap geç bıle kaldın dıyorlar.4 yaşında kızım ,ben 27.bıraz daha rahatlığa alışırsam ıkıncı çocuk isteğim benimde kaybolacak gibi.normal yani istememeniz sizde sorun falan yok.kv torunu var zaten niye ısrar edıyorlar ki.
Sadece merak ettiğim için soruyorum, rahatlığa alışmak kötü bisey mi? Niye kendinizi bile bile zora sokup yıpratmak?

R Rahel149 merhaba eşiniz azospermi ve spermlerinde hücreler var ise mikrotese ameliyatı olsun.
Farklı bı rahatsızlıgı var tehlike var ise tabi ki olmasın.
Fakat bu ameliyat sonunda çok başarı hikayesi çok çok fazla.
Rabbim inşallah tez vakitte size de bu mucizeyi yaşatsın inşallah.
Rabbimin mucizesi bitmez.
Kalp ritim bozuklugu var bide vitamini eksikligi var baska da yok ameliyat olmak istemiyor butun değerleri 0

İnsanlar ne kadar kalın kafalı herkes her şeyden hoşlanmak sevmek zorunda değil ama hala katı bir insan bile çocuk görünce yüzünde gülümseme oluyor filan diyor öbürü psikoanaliz yapıyo çocuklıuk diyor böğk
Insanlarin fikirlerini belirtmesi kalin kafalilik olmuyor ama okudugunu anlayamamak biraz oyle..o yazdiginiz cumle kendi fikrimdi arkadasin alintilamasina karsi yazdim insanlar birbirine saygisizlik yapmadigi surece karsit fikirlerini sunabilir

Bende 32 de evlendim esimde kesinlikle çocuk istemediğimi biliyordu 38 im hala istemiyiruz ama kv dem annem hala söyler söylesinler bi kulagımızdan giriyor ötekinden çıkıyor gayet mutluyuz bizde çocuk sevmiyoruz napalım onu geç çok sevenler bile ne kadar zor olduğunu söyleyip duruyor neden kendimi istemediğim birşey için zora sokayım

Hayır. Anlamıyorlar. Daha önce öyle bi şey duymamıslar. Önce nasıl yani diyorlar.

Istemiyorum deyince de.. olmuyor mu diyorlar.

Derdimi anlatamıyorum. Çünkü nasıl istemiyorum.. ne demek istemiyorum diyorlar.

Hiç duymamışlar. Anlam veremiyorlar.

O kadar sıkıldım ki bu durumdan. Gercekten...

Onlara yuvarlak bir cevap verseniz mesela sadece "zamanı gelince olur" deseniz ve kendinizi anlatmaya çalışmasanız bu kadar yorulmazsınız bence.

Kadınlarla iç içe olan bir mesleğim var ve Çocuklu olanların genelinin en büyük pişmanlığı ... Şimdiki AKLIM OLSAYDI diye başlayan cümlenin sonu DOĞURMAZDIMLA bitiyor... Ah çocuklar olmasa yapacağımı biliyorum vs vs.., Annelikten yorulmuş bıkmış usanmış ruh gibi kadınlarla karşılaşıyorum hergün..

34 yaşında 13 yıllık evliyim anne olmayı hiç istemedim... Eşimde istemiyor... Rahat huzurlu gelecek kaygısı olmadan yaşayıp gidiyoruz... Şimdi diyeceksiniz yarın bir bardak su verenin olmaz diye :) Birincisi kimin ne kadar yaşayacağını kimse bilmiyor, ikincisi herkes evladın hayırlısı diye dua ediyor...

Bizim toplum karşılıksız sevmez....Yaşlanınca bakar diye çocuk yapar, meyvesini yerim diye ağaç diker, salataya doğrarım diye marul eker... Meyvesiz olsada sırf yeşil diye bir ağacı sevmez...Meyvesiz ağaç, çocuksuz aile olmaz...

Başkalarının kalıplarıyla yaşamayın. Kendiniz için yaşayın... Unutmayın herkesin bir tane hayatı var.... Başkada yok...
Ahhh bir ruh eşi daha...

Ben çocukluktan beri annem hemşire ya da öğretmen çocuğu bakıyordu. Yani evimizde hep bir çocuk oldu.

Biz biraz büyüyünce de annem işi oldukca çocukları bize birakmaya başladı. Ve ben bundan hoşlanmıyordum.

Etrafımda en gec evlenen benim. Çünkü özgür yetiştim.

Bütün yakın çevrem icinde çocuğu olmayan tek benim.

Her bir araya gelisimizde en azından 3 çocuk oluyor.

Ve Allah daha cok versin sevenim coktur. Hep bana gelinir. Allah ayaklarıni evimdeb eksik etmesin. Ama bi baksalar cocuklarına...

Mumlarımın iplerini söken... kitapligimi boyayan... tuvalete gitmeye igrenip koltuğuma çişini yapan (5 yaşında)..
Elinde cipsle yatagimin uzerinde ziplayan.

Devami var da kısa keseyim.

Asil ofkelendigim annelerdir hic şüphesiz. Onun farkındayim.

Ama sonuc olarak etrafımda anne olmaktan dolayı pisman olanların soyledikleri de eklenince negatifliģim zirveye ulaştı.

Burda iyice düşünmeden anne olanların etkisi de var yani.

O kadar olumsuzum ki, birkac arkadaşım bende yatıya geldikleri zaman cocuklarinin ekstra yaramazlik yaptıklarını söyledi. Yani "bu kadar da degil bu çocuk acaba senden mi etkileniyorlar hani cocuklari sevmiyosun ya" dediler.

Ki mantıksız değil bence. Etkileniyor olabilirler .

Tek sebep benim psikolojim deggil yani. Kolektif bir çalışmanın sonucu benim bu durumum.
Sebepsiz degilmis kucuklukden beri birikim olmus artik.. cocuklar size kucuk problemler gibi gozukuyor demekki sorumsuz annelerin cocuklarinin evinizde yaptiklari annelikden pismanlik duyan anneler..en iyisi uzunca bir sure cocuklu ortamlardan uzak durmak sizin icin bir oglum var iki uc cocuklu ortamlarda bizim ev sakinmis diye mutlu oluyorum:)

Doktorluk bir durum olduğunu sanmıyorum.
Bence susmazlar gibi geliyor, eşiniz izah etsin “istemiyorum.” diye. Bazı kv’ler gelinleri değil de oğulları isteyince “he okey.” moduna giriyorlar.

Back