Çocuk sahibi olmak istemiyorum

Çok iyimser geldi. Biz senede 4-5 kere farklı ülkelere gidiyoruz mutlaka.Bazen planlı, bazen plansız , bazen çok kötü yerlerde kaldığımız oluyor. 4 yıl demişsiniz bu bana çok iyimser geldi. Ben 5 yaşında bir çocukla kendimi uzakdoğuda bir ülkeyi gezerken hayal edemiyorum mesela zaten istemiyorum da özgürce gezmek varken.

Sakin tatlı çocuklar da var bunu düşünün siz neden hep olumsuz olanlara bakıyorsunuz ki
Kedi konusuna gelince bazı çocuklar hayvanlara nasıl davranması gerektiğini bilmiyor öğretince hiçbir sorun kalmıyor emin olun . Benim kızım saatlerce geçip bir kedinin karşısına oturur ve tebessümle onu izler. Her çocuk aynı değil zaten. Tabiki sizin tercihiniz herşey ama ilerde umarım bundan dolayı pişmanlık duymazsiniz

Neden benim için bir şey ifade etmesin ki canım. Ben sizi biraz bencil bir insan olarak düşünmüştüm.)
İşte bu duygunun kat be kat fazlasıyla annelik yapıyorsunuz. Eşinizi seviyorsunuz ve onlar için kendinizden ödün verebiliyorsunuz ve bu size sıkıntı vermiyor. Çünkü sevdiğiniz mutlu oluyor...böyle bir şey.
Bana göre- Gezmek tozmak özgürlük vs. evet güzel ama bir yere kadar...Allah isteyenlere versin, benim hayatıma anlam kattı çocuklarım. Eğer büyüyüp de vatanına milletine, insanlara faydalı insanlar olup da kendileri de böyle insanlar yetiştirirlerse emeklerimin karşılığını almış olurum.

Hiçbir kadın anne olmak zorunda değildir. Hiçbir kadın bu dünyaya anne olmak göreviyle de gelmedi. Ben de hiç çocuk sevmiyorum, istemiyorum. Çocuklarla vakit geçirmek de hoşuma gitmiyor. Bunu çevrem garip karşılıyor. Erkek arkadaşıma evlenince çocuk istemiyorum diyorum, kararına saygı duyuyor ama bakalım ileride ne gösterir.
Ayrıca doktora git, hormon vs hikaye. Bu tamamen istekle alakalı.

Ne yazık ki çocuk sevmeyen ve istemeyenler, isteyenleri anlıyor ama tam tersi için ikna çalışmaları yapmamız gerekiyor. Yani çocuk istemiyorsanız kendini düşünen , sorumluluk alamayan, bencil insanın teki damgasını baştan yiyorsunuz.

Çok haklısınız. Toplumumuzda her şey sırayla kabul görmüş. Evlen, çocuk yap. Aksi kabul görmüyor. Ayrıca neden bencillik olarak düşünüyorlar. Biz bu dünyaya bir birey olarak gelmedik mi elbette ki kendimizi düşünmek isteyebiliriz. Sorumluluk sahibi olmasak evcil hayvanlarımız olmazdı :) Ayrıca harala gürele sonunu, içinde bulunduğu durumu düşünmeden çocuk yapmak sorumsuzluk ve bencillik bence.

Olmamış olan ana baba oluyor aslında,ama o kostümü üzerine zorla giydirip "Aaaa nasıl

30 yaşım dolmak üzere, ben de çocuk istemiyorum. Ha ilerde hayatımın aşkını bulurum, bir çocuğumuz olsun isterim belki ama içimde anne olma isteği kendiliğinden bulunmuyor yani. Önceliğimin sadece kendim olduğu özgür hayatımı seviyorum.

Çocuk istememek de en az istemek kadar normal. Üremek elzem bir insan ihtiyacı değil. Toplum kuralı gibi bir şey. Kendinizi ifade edişinizi çok beğendim. Hele ki dünyaya parça bırakma muhabbetiniz benim hep içimden geçirip de yazmadığım düşünceydi. Dünyanın sıradan insanların parçasına ihtiyacı yok ki. İnsan kıtlığı yok dünyada şükür. Hani diyorum keşke milletlere mâl olmuş, çok güzel yetişmiş, çok akıllı, üstün insanlar kendileri gibi parçalar bıraksaydı dünyaya. :)

Kocanız annesini sustursun ve durdursun bence. Anlattıklarınız çekilir gibi değil. Elalemin çocuğunu zorla sevdirmeye çalışmak falan... bazı insanlar çok değişik.

Anladigim kadariyla esiniz azospermi benim esimde aynı durumda suan tıpta tek caresi ameliyat oda ya cikarsa biz olduk cıkmadı doktorlarin %90 aynı fikirde imkansız diyolar suan 3 aydır tedavi goruyor esim sadece ilaclar igneler 3 bini gecti testler muayne ucreti cok masrafli sizin esiniz spermi olmamasının sebebi neyidi

İşin ilginci milletlere mâl olmuş, çok güzel yetişmiş insanların, liderlerin genelde çocukları yok. Gerçi sebebi kendilerini bişeylere adamış olmaları da olabilir. Benim dünyayı kurtarayım gibi bir derdim yok ama bana verilmiş olan süreyi maksimum fayda,deneyim ve yaşanmışlıkla bitirmek isterim. Çocuk bu listede kesinlikle yok. Hayatımın en güzel yıllarını 30-50 yaş arasını örneğin, başka bir bireye adayarak heba etmek istemiyorum :)

Valla ben de her çocuğu sevmiyorum açıkçası, herkesin çocuğu kendine göre en kıymetlidir tabi, bize de öyle olacak diye bir kaide yok bence Siz kendinizden eminseniz hiç takmayın, toplumda çocuklara, hayvanlara, garibanlara eziyet eden psikopatları yönlendirsinler doktora da, sizin gibi bilinçli ve tercihini yapmış insanları rahatsız etmek yerine.

Düşüncenize saygı duyuyorum tabiki ama benim düşüncem anne olunca insan çocuğun ne kadar güzel bir nimet olduğunu anlıyor
Ben anne olduktan sonra keşke daha önceden olsaydım diyorum mesela.... Elbette zorlukları var , emek olmadan bişey olmuyor ama o da geçici nihayetinde. Allah hayırlı evlat versin en önemlisi bu zaten hayırlıysa eğer ilerde bizim yararımıza olacaktır Allah ömür versin bunun yaşlılığı da var ben tek başıma yaşlılık geçirmek istemem çocuğun yeri başka
Yeri gelince yoldaş olur....ayrıca insan kendi çocuğuna seve seve bakıyor Allah o içgüdüyü anne olduktan sonra veriyor.
Not: Bunu söyleyen rahatına düşkün bir anne

Merhaba bende önceden korkardım bende rahatıma düşkünümdür eşim işe gittikten sonra öğlene kadar yatardım mesela 30 yaşımda hamile kaldım 31'ime doğru doğum yaptım sonra her ne kadar zorluklar olsada keşke demedim iyiki olmuş dedim çok şükür evimize neşe geldi. zaten bir süre sonra herşeye alışılıyor erken kalkmaya bile başkalarının şımarık yetişen yaramaz çocuklarından bende hoşlanmıyorum ama onları da ebeveynler yetiştiriyor neticede herkesinki bir olmaz
Oğlum benim şükür sebebim hamdolsun...
Hayırlı evlat olsunlar inşallah'da herşeyin sabrını veriyor Allah. Sizede inşallah hakkınızda hayırlıysa Allah sağlıkla hayırlısını nasip etsin

Nasıl ki herkes evlenmek zorunda değilse, evlenmeden de yasanabiliyorsa çocuk sahibi olmadan da yaşanabilir

Bir arkadaşım vardı, sizin gibi düşüncedeydi ve çevresindeki baskılar yüzünden kendini sorunlu görmeye başlayıp psikoloğa gitmişti:))

Aldırmayın hiç, herkesin hayatına kimse karisamaz
Günün birinde fikriniz değişirse yaparsınız, evlatlık edinirsiniz ya da.

Ama illa biri biri üremek zorunda. İnsan soyu tükenir yoksa :) İyi ve bilinçli insanlar ürese sadece keşke.

Belki de en iyisi soranlara, etraftakilere çocuğum olmuyor demek ama bu seferde tüp bebekle ilgili akıl verecekler, bizim bi tanıdığımız vardı çocuğu olmuyordu diye başlayan cümleler kuracaklar , Allah büyük sen üzülme diyecekler bu sefer daha çok sinir olacağız..

Tam tersine ben kendisini tanıyıp seçimini yapanları gerçekten takdir ediyorum.

Önce gönlünde var edip evinde hayal etmeden sırf yaşadığı bir eylemin neticesi çocuğu kucağında bulanlar o kadar çokki

Çocuklarım küçükken tanıştığım bir teyze "kızım,eskiden şimdi ki gibi ilaç spiral vs mi vardı,emzirmeyi bitirince bazen emzirirken hamile kalırdık,8 çocuğum oldu,sonuncular ikizdi,biri ölünce elime sevincimden kına yakmıştım şükür bir işim azaldı diye" demişti

Hadi o zaman yapacakları bir şey yoktu,şimdi var,yine de çevre baskısından vs doğuruyorlar,kaç kişiyle tartıştım çocuklarını horlayıp hırpaladıkları için,sayısını unuttum.

Onlar ermiş muradına
Biz çıkalım kerevetine
Kısmı iyi de,devamı
Gökten 3 "BEBEK"düşmüş
olarak gelince hepsi sıcak bir kucakla karşılanmıyor ne yazıkki,ne kadarına layık görüldüyse o kadarıyla yetinmeye çalışıyor.
İstemeyenler,isteyinceye kadar rabbim vermesin,cepte bulunsun diye doğurulanların da yardımcısı olsun amin...

Nedeninini bilmiyoruz 1 yildir ogrendik 1 yıldır nondo x kullanıyor 3 aydir da epimedyumlu macun kullanıyor 5 gundur kullanıyor 1 hafta kullanalim sonra gidip tekrar sperm testi yapalım dedik 1 yıl dhaa yapmadik pazartesi günü öğrenecez insallah degerleri iyi çıkar

O zaman uzakdoğuyu biraz büyüyünce beraber gidersiniz neden olmasın ki 5 yaşında ki çocukla insanlar küçük çocuklarıyla hac görevini yerine getirebiliyor düşünebiliyor musunuz ama tercihinize tabi saygı duyarım en nihai kararı elbette eşinizle birlikte vermek düşecektir sert bir dille sizi sürekli bunaltanları uyarırsanız bir daha da size bişey söyleyemeyeceklerdir.

Bizim sorun yoktu 4 sene istemedik bi tane düşük oldu toplam 7 yılı buldu
Hanimlar size bir sey soracam konuyla alakasi yok ama bu hatayda ebe bi kadin varmis cocuk icin giden herkesin cocugu oluyormus duyan bilen varmı ben pek inanmiyorum inş banlanmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…