Çocuk sahibi olmak istemiyorum

Çocuk istememek anormal değil. Anormal olan insanların kendilerini hiç ilgilendirmeyen konulara burnunu sokmaları.
Normalde "aboov seks miii çoğayıp" derler ama "ne zaman çocuk yapacaksınız" sorusuyla "ne derece korunuyorsunuz, korunmayı bırakmayı ne zaman düşünüyorsunuz" sorusu arasında bir fark göremiyorum ben.
Bunu da sansürleyerek yazdım, kastettiğim şeyi anlayın işte

Evli değilim ama ben de çocuk istemiyorum. Yakında 30 olacağım.

Bir insan yetiştirmek çok büyük bir sorumluluk ve çok büyük bir kumar. Bu sorumluluğu almak istemiyorum.
Hayatımı komple bir insana göre şekillendirmek istemiyorum.

Bir insanın yaşayabileceği ve başkalarına yaşatabileceği her şeyin sorumlusu olma düşüncesi de çok ağır geliyor bana.

Normal ve mutlu bir hayatım var ama geriye benden bir şey kalmasını da istemiyorum.
"Adınızı hatırlayan son kişi öldüğünde hiç doğmamış olacaksınız" diye bir cümle var.
O yüzden "dünyaya benden bir parça kalsın" fikri de çok anlamsız geliyor bana.
Dünyanın da çok umurundaydı sanki :)

Bunların hepsini geçsem bile içimden çocuk çıkarma düşüncesi beni vazgeçirmeye yeter.

Çocuklu arkadaşlarım "annelik çok mükemmel, evlen de çok geç olmadan yap" diyorlar, sonra laf arasında "çocuk çok zor, şimdiki aklım olsa asla yapmazdım" diye sıkıştırıyorlar araya.

O yüzden insanları takmayın. Gerekirse sert çıkın, bozun.
Gerçekten istemediğiniz sürece baskıyla çocuk yapmayın. Size de yazık olur çocuğa da.
Yeterince mutsuz, sevgisiz insan var.

valla iki oglum var
bugune kadar ne kuzenimin cocugunu ne baska cocugu ne kuzenlerimi sevmis insan degilim sahsen disardan bebek sevmiyorum baska cocuklarla ugrasmayi sevmiyorum
ama anneyim suan benim hormonlar cozutmus demekki
hic gerek yok
istemiyorsaniz istemiyorsunuzdur turk milletinin baskiso bitmez ne zaman evleniyon cocuk ne zaman ikinci cocuk ne zaman yine hamile misin aralari cok az

En son çare o gibi eşimin ameliyat olmasi gerekiyor bazı dr larda ameliyat olursa bile sperm bulunmaz diyorlar oda korkuyor ameliyat olmak istemiyor
Canım sperm mi yok eşinde . Bak sana ne anlatacağım. Benim eşimin arkadasindada yoktu . 8 yıl denemişler olmamis . İki sene önce galiba ameliyat oldu eşi. Varikosel de bakıldı. Doktor devamlı takviye gıda verdi . Hani az buz da değil benim esimde kullanıyor. Aylık 400 TL sadece ilaçlara gidiyor. Arkadaşı daha fazla harcıyor galiba . Keçi boynuzu pekmezi hic aksatmadan yedi . Şuan çocuğunuz olmaz dedikleri doktorlar a gülüyor. Bir topu gibi bir evladı var tam umudunu kesmisken olmuş bide . Ve bu kişide sperm 1 tane bile yoktu . İşini bilen biri olunca Allah'ın izniyle bide herşey mümkün sana tavsiyem bu alana bakan kendi kliniği olan doktora gidin bizim maaş olduğu gibi gidiyor . Benim esimdede sperm hareketsiz yada ölü çöktü . Varikosel de vardı şuan doktor degerlere inanamiyor. Bu bir yıl içinde oldu bide :) umudunu kaybetme asla

Yasarken degildir ama siz anlatınca kv cok komik.operasyon yapip cocuk sevgisi depreştirmeye calısıyor senın ıcınde

Çocuk bakımı size oldukça yük anlaşılan Allah evlatlarınıza sağlık sıhhat versin uzun ömür versin böyle konuşmayın bişey olursa evlatlarınıza bu söylediklerinize çok pişman olursunuz bence eziyet demek yerine şuanki hallerinin bir daha geri gelmeyeceğini düşünerek keyif almaya bakın kabus demişsiniz konu sahibi G gosrilankago şahsen bu düşüncedeyseniz çocuk sahibi olmayın madem çünkü zar zor değil çocuk bakmak gönül işi zevk işi mutluluk işi

Olduran Rabbim olduruyor imkansız diye bişey yok yeter ki iste dimi çok sevindim adınıza inşallah Rabbim bir bebek de nasip eder güler yüzünüz

Cok saol rabbim bin kere razı olsun oyle guzel moral aldım ki burda herkesin destegi icin cok teşekkür ederim bide dr gittik dalga geçer gibi sıkma canınını canim olmasa dönör yaparız diyince hastanenin klozetine başını sokasım geldi

Kalp ritim bozuklugu var bide vitamini eksikligi var baska da yok ameliyat olmak istemiyor butun değerleri 0
Erkeklerin canı çok tatlı.
Benim ameliyatlik sorunlarım vardı. Ameliyat olup sorunlar giderilince hamile kaldım.
Çok riskli ameliyatlardı ve ilkinde ölümden döndüm. Diğerlerini tüm riskleri kabul ederek oldum. Hiç sesim çıkmadı.
Kalp ritim bozukluğu vitamin eksikliği sorun mu...
İnsanlar kalp nakli oluyor...
İnşallah kalpten dilediğin evladını tez vakitte Rabbim hayırlısını ile nasip eyler.
Ben çocuğun olacağına inanıyorum. Eşinde ameliyat olacak.
Şu sperm sorunu tamamen yeme içme vitamin ile alakalı.
Vücutunu güçlendirecek. Wifi olan odada uyumayacak, cep telefonunu cebinde taşımayacak, tavuk organik olmadığı sürece uzak duracak. L_arjinin kullansın. Çok etkili.
Hayırlı haberlerini bekliyorum.

Olduran Rabbim olduruyor imkansız diye bişey yok yeter ki iste dimi çok sevindim adınıza inşallah Rabbim bir bebek de nasip eder güler yüzünüz
Amin Amin cnm rabbim cocugunu sana bagislasin sizin sorun neydi

Amin
Amin cnm rabbim cocugunu sana bagislasin sizin sorun neydi
Mesajımı tekrar oku bişeyler daha yazdım cnm.
Benim tek tüpüm sorunluydu fakat çok uzun hikaye kısa anlatayım ameliyatta bı açıyorlar karın zarlarim yapışık, rahim karın zarına yapışık, rahim dışında miyom, problemsiz tüpün tam üstünde kist. Hepsi alındı, ayrıldı. Sorunlar giderildi.saglikli tüpümden hemen hamile kaldım.
Sonra başka sağlık sorunlarım da varmış Rabbime dua ede ede gün gün bu gününe atlattık diye diye çok çok çok çok zor bı hamilelikle vuslat ettiğim evladıma kavuştum. Rabbim inanıyorum sanada nasip eyleyecek.
İçini ferah, kalbini geniş tut dualarını eksik etme.
Rabbim istesin kuru yeri yeşertir.

Amin cok teşekkür ederim rabbim senden razı olsun

Ne alaka cidden çocuk sahibi olmak kabus görmek falan iyice abarttınız.
Çalışıyorum, çocuk sahibiyim hiç de kabus gibi bir hayatım yok sizin çevrenizdekiler bir değişik.
İstemiyor olabilirsiniz, sevmiyor da ama aşırı şekilde abartılı yaklaşıyorsunuz. 1 saat çocukla oynayınca başınız ağrıyor o kadar şartlanmışsınız ki tabi ki ağrır, hiç sevmediğiniz biri ile çalışırsanız da başınız ağrır.
Kv sevdiricem derken iyice soğutmuş. Bir de hormonlar size daha uğramamış olabilir 35 gibi tekrar kendinizi yoklarsınız istemezseniz de alışacaklar yapacak birşey yok

Aslında baş ağrısından uyuyamama durumu çocuk görmekten çok onun peşinde koşmaktan, evde iki tane kedim var ve gelen her çocuk çığlık çığlığa peşlerinden koşup sıkıştırmaya çalışıyor ve aileler genelde aman canım nolcak kedi sonuçta diye düşündüğü için ben sürekli koşturuyorum "çocuklar kedilere zarar vermesin diye" ki çok defa elindeki oyuncağı kedinin kafasına geçiren gördüm. Bu sadece bir örnek böyle bir durumda o çocuğa yapmaması gerektiğini anlatamıyorum ve düşünün aileler evlerinde sürekli böyle demek ki , bana tatlı kız çocukları gibi değil de çevreye zarar veren canavarlar gibi görünüyorlar. Kızamıyorum, bağıramıyorum, düzgünce söylediğimde işe yaramıyor mesela, tam bir çıkmaz.

Yanlış anladiniz galiba evet çocuk bakimi zor hele ki tek olunca çok zor ama ben çocuklarımı çok seviyorum zaten.ilk kızımın sağlık problemi var ve ben onun tamamen iyileşmesi için canım dahil herşeyimi verebilirim.ki iki kizimda alerjik oldugu icin toplam 3.5 yil kati sekilde diyet yaparak emzirdim ki akraba tayfasi sana yazik emzirme diyenlere kulak tıkayarak ve severek yaptım diyetimi. iki kızımda da 2 yıl ücretsiz izin aldım ki sırf bu günlerini bir daha göremeyeceğim diye.ilk kizimini iznim bitince kreşe vermek zorunda kaldım mecburen hem o hem ben kaç ay ağladık yani.kardesi olunca aldım onu da sırf beraber daha çok vakit geçirelim diye.ama kimse hem çocuk bakimi ,hem ev ,hem kendi bakımının bir arada kolay olacağını iddia edemez.sadece severek isteyen yapabilir.hem biz 3.yu maddi olarakta düşünmüyoruz çocuk doğurup sevmekle olmuyor onlara bir gelecek verememe kaygısı olmadan dünyaya çocuk getirenlere kızıyorum ve çocuklarına da üzülüyorum.butun çocuklarımıza aynı maddi ,manevi imkanı saglayamadiktan sonra çok çocuk yapılmasının mantığını anlayamiyorum.cocuk bu zamanda yapılmaz aslında derken görüyoruz ülkenin ve dünyanın hâlini.ekonomik olarak herşey zor hadi bunu asariz bir şekilde belki ama ben çocuğumu okula yollarken nasıl yapacağım etrafta bit sürü sapık zihniyet var diye kara kara düşünüyorum şimdiden.sirf kreşleri bile özel,korunaklı çevresinde şantiye falan olmasın nerden ne gelir belli olmaz diye özenle seciyorum.insan bu zamanda en yakınından bile kötülük gelmeyeceğini bilemiyor ve ben sırf bu yüzden bu zamanda çocuk büyütmek çok zor diyorum ki hala aynı fikirdeyim.Allah çocuklarımızı her türlü pislikten korusun ama bunu diyip olacağı varsa olur rahatlığında olamam tabiki de.kardesim ceza avukatı ve o da çocukları çok sever ve yıllar önce ben anne olursam tüm vaktimi ona ayırırım diyordu ama şimdi sırf gördüğü iğrenç davalardan asla çocuk sahibi olmak istemiyor o çocuğa yazık diye.

Gayet güzel ve sevgi dolu bir çocukluk geçirdim ama evet son gördüğüm çocuk kardeşimdi, aramızda 8 yaş fark var, sonrasında da çalışma hayatına atılana kadar çevremde çocuk görmedim. Sonrasında çocuk sahibi olan arkadaşlarım tek tek işlerini bıraktılar bi kahve içmek için 1 ay önceden plan yapar olduk vs. hiçbir zaman kendimi onların yerine koyamadım açıkcası. İnsan nasıl böyle bişeyi isteyerek kendine yapar ki diye düşündüm hep. Sizin için bişey ifade etmez belki ama eşime aileme kardeşime kedilerime fedakarlık yaptığımı düşünüyorum.

Nasıl imkansızmış ya tıp çok ilerledi. Mutlaka bit yol vardır

Aynı şekilde iş yerinde de 40 yaşında çocuk sahibi olmamış bir arkadaşım var o da evli. Herkes nasıl okul taksidi denkleştiricem diye düşünürken onlar bahamalara tatile gidebiliyorlar, istedikleri yerlerde oturup istedikleri şeyi düşünmeden yapabiliyorlar , belki bencilce ama bu hayat bana daha ç.ekici geliyor.Kendisi de söylüyor ardımızda bırakmamzı gereken bir mal varlığımız olmadığı için her konuda rahatız diye.Bu arada Yetiştirme yurdunda okul masraflarını üstlendikleri 2 tane çocuk var., sanırım insanlığa faydalı olmak adına öyle bir kararları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…