- 13 Mayıs 2011
- 3.940
- 3.653
- 373
Bence sizin gibi aklı başında insanların en azından bir çocuğu olmalı ama kesinlikle istemiyorsanız da fikirlerinizde haklısınız.Erkek arkadaşınız bu şekilde konuşuyorsa bence evlendikten sonra bu konu bir daha açılacak gibi geliyor bana çünkü hevesi var.Sadece sağlık sorunuzu yaşarsanız bu istekten tümden vazgeçebilirmiş gibi anladım.Şöyle ki; o bence 1 tane istiyor.
Bayramda görüştüğümüzde de ileride evde salonda oyun oynayan bir kız çocuğu olsa fena mi olur dedi..
Bende peki hiç olmazsa dedim?
O zaman yapacak bir şey yok..kediyle devam dedi.. (dişi kedisi var)
İleride de bu naiflikte davranmaya devam ederse çok şanslınız demektir:)Şöyle ki; o bence 1 tane istiyor.
Bayramda görüştüğümüzde de ileride evde salonda oyun oynayan bir kız çocuğu olsa fena mi olur dedi..
Bende peki hiç olmazsa dedim?
O zaman yapacak bir şey yok..kediyle devam dedi.. (dişi kedisi var)
Sizi bu düşüncenizden dolayı tebrik ederim.28 yaşındayım, yurtdışında yaşıyorum, doktora yapıyorum, eşim de ben de dünyanın en büyük iki farklı ilaç şirketlerinde çalışıyoruz. Hayatımızdan memnunuz maddi sorunumuz yok, tek sıkıntımız pandemi sürecinde yurtdışı seyahatlerimizi durdurmuş olmamız. Çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum, hiç istemedim, eşimle de evlenmeden önce defalarca konuştum onun için de önemli olmadığına emin olarak evlendim. Ben tamamen kişisel sebeplerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum, her kadının anne olması gerektiğine inanmıyorum, kadın = anne denkleminden de hiç hoşlanmıyorum. Pişman olur muyum diye düşünmüyorum çünkü hayatta mükemmel karar diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Hepimiz kendi seçimlerimizin sonuçlarını yaşıyoruz ve verdiğimiz kararların sonuçlarına katlanmak da yetişkin olmanın bir parçası :)
Merhaba Sevgili Üyeler;
Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.
Size bir sorum var.
Ben 33 yaşında, evliliğe giden bir ilişkisi olan biriyim(inşallah). Erkek arkadaşımla evlenmeyi istiyorum. Ama çocuk sahibi olmak istemiyorum.
Evet, çocuk sahibi olmak istemiyorum.
En azından şu an istemiyorum.
Bunu birkaç kere onunla da konuştuk. Senin kararın. Benim için çok sorun değil ama sen ileride pişman olabilirsin dedi. Erkek arkadaşım çocuk olmasa da sorun değil diyor ama ben ileride belki çocuk isteyebileceğini düşünüyorum.
Ama gelin görün ben çok kararsızım. En azından içinde bulunduğum şartlarda.Kendime göre çok nedenim var.
Bir kere çok enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz.. bir hafta aldığımız bir temel tüketim malı diğer hafta asla aynı fiyat değil, fiyat inanılmaz artmış oluyor. Maaşlar bu fiyat artışlarına yetişemiyor. Araba almak bile artık lüks olmuş. Ev fiyatları zaten inanılmaz pahalı. Her şey çok pahalı. Eğitim pahalı. Sağlık pahalı. Bezi, maması, doktoru, kursu, hobisi, giyimi, oyuncağı, kitabı vs her şey pahalı. Yaşamak çok pahalı. Daha da kötüsü burası manevi olarak kaotik bir coğrafya.. Sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar hiç bitmiyor. Araf gibi bir yer.. iki arada bir derede..
Ayrıca dünyada su sorunları, savaşlar, kadınlara saldırılar, işsizlik, ekonomik krizler tonla sorun var. Dünya giderek kalabalık oluyor. Bu gidişle kaynaklar bir noktada yakın zamanda tükenecek. Çocuğum benden bunun için hesap sorabilir. Klişe bir soru ile "Neden beni dünyaya getirdin?" deme ihtimali çok yüksek.
Özetle hem maddi hem manevi parametrelerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum. Arada olsa nasıl olur diye düşünüyorum.(Acaba yaşımdan dolayı etkilenme mi yaşıyorum?) Bazen acaba sadece bir tane olsa mı diyorum?
Sanırım bu kaotik ortamda çocuk istemiyorum. Burası bana 33 yaşında ağır geliyor kim bilir çocuğuma ileride nasıl gelir..Ayrıca bu kadar kaotik bir ortamda çocuk büyütmek bana çok bencilce geliyor. Bunu çocuğuma yapmaya hakkım yokmuş gibi..bunu çocuğuma yapmamalıymışım gibi..Kısacası araftayım.
Sizce ileride çocuk sahibi olmasam pişman olur muyum? Olursam neden?
Doğurgan yaşlarda çocuk sahibi olmayıp sonra bundan pişman olmayan üyeler var mı? Neden pişman olmadınız?
Ilave Soru: Evlenip çocuk sahibi olanlara da bir sorum var.
Freud der ki: Üreme; insanlar için hayattan memnun olmanın kanıtıdır. Insanlar hayatlarından memnunsalar üreyerek kendi genlerini sonraki nesillerde devam ettirmek isterler.
Bu önermeye göre Freud'un dediği gibi hayattan istediğiniz ölçüde memnun musunuz ondan mı çocuk sahibi oldunuz?
Çocuk sahibi olma motivasyonunuz neydi?
Belirtmek isterim ki yargılamak için değil arafta kaldığım için soruyorum.
Cevap verirseniz çok sevinirim.
Herkese iyi forumlar..
Sevgiler.
Ilk mesaja ve buna cevap olarak yazayim.Ben dunyaya gelmesem de olurdu.Ne dunyayi kurtardim,ne de istedigim ortam ve aileye rastladim.Pişman olmayı olduktan sonra görmek istemiyorum.
Ondan bu konuyu açtım.
Cevremde keşke anne olmasaydı dediğim kişiler oldu. Çocuklarını mahvettiler.
O yüzden yaşamadan anlamanın yolu yok mu acaba sevgili benneyanginlargordum.? Seninde çocuğun daha yok. Mesela istiyor musun 36 yaşında bir kadın olarak?
Bizim ülke değişir ama tahminen kötüye doğru maalesef.Yumurtalarınızı dondurun, ileride isterseniz onları kullanırsınız.
Dert değil yani bu durum.
Çocuğu oldu diye boyu uzayan değil, kısalanlardanım.
Ama bu şikayet ettiğimiz dünyayı da değiştirecek yine düzgün yetiştirilen çocuklar olacak.
Böyle bir ikilem.
Sırf bu dünyaya çocuk gelmez deyip vazgeçmek kadar, burayı bizim çocuklarımız kurtaracak deyip doğurmak da saçma.
Küçük çaplı yani öncelikle kendinizi ve yaşantınızı düşünmeniz gerekir sadece, gerisi faso fiso.
Evet aslında şey demek istiyor şu an hemfikiriz ama ilerde isterim bana belli olmaz pişman olabilirim diyor .Erkek arkadaşınızın Benim için çok sorun değil ama sen ilerde pişman olabilirsin cümlesine biraz takıldım
Benim motivasyonum şuydu; dünyanın benim gibi düşünen insanlara ihtiyacı var.Merhaba Sevgili Üyeler;
Size bir sorum var.
Ben 33 yaşında, evliliğe giden bir ilişkisi olan biriyim(inşallah). Erkek arkadaşımla evlenmeyi istiyorum. Ama çocuk sahibi olmak istemiyorum.
Bunu birkaç kere onunla da konuştuk. Senin kararın. Benim için çok sorun değil ama sen ileride pişman olabilirsin dedi. Erkek arkadaşım çocuk olmasa da sorun değil diyor ama ben ileride belki çocuk isteyebileceğini düşünüyorum.
Ama gelin görün ben çok kararsızım. En azından içinde bulunduğum şartlarda.Kendime göre çok nedenim var.
Bir kere çok enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz.. bir hafta aldığımız bir temel tüketim malı diğer hafta asla aynı fiyat değil, fiyat inanılmaz artmış oluyor. Maaşlar bu fiyat artışlarına yetişemiyor. Araba almak bile artık lüks olmuş. Ev fiyatları zaten inanılmaz pahalı. Her şey çok pahalı. Eğitim pahalı. Sağlık pahalı. Bezi, maması, doktoru, kursu, hobisi, giyimi, oyuncağı, kitabı vs her şey pahalı. Yaşamak çok pahalı. Daha da kötüsü burası manevi olarak kaotik bir coğrafya.. Sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar hiç bitmiyor. Araf gibi bir yer.. iki arada bir derede..
Ayrıca dünyada su sorunları, savaşlar, kadınlara saldırılar, işsizlik, ekonomik krizler tonla sorun var. Dünya giderek kalabalık oluyor. Bu gidişle kaynaklar bir noktada yakın zamanda tükenecek. Çocuğum benden bunun için hesap sorabilir. Klişe bir soru ile "Neden beni dünyaya getirdin?" deme ihtimali çok yüksek.
Özetle hem maddi hem manevi parametrelerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum. Arada olsa nasıl olur diye düşünüyorum.(Acaba yaşımdan dolayı etkilenme mi yaşıyorum?) Bazen acaba sadece bir tane olsa mı diyorum?
Sanırım bu kaotik ortamda çocuk istemiyorum. Burası bana 33 yaşında ağır geliyor kim bilir çocuğuma ileride nasıl gelir..Ayrıca bu kadar kaotik bir ortamda çocuk büyütmek bana çok bencilce geliyor. Bunu çocuğuma yapmaya hakkım yokmuş gibi..bunu çocuğuma yapmamalıymışım gibi..Kısacası araftayım.
Doğurgan yaşlarda çocuk sahibi olmayıp sonra bundan pişman olmayan üyeler var mı? Neden pişman olmadınız?
Freud der ki: Üreme; insanlar için hayattan memnun olmanın kanıtıdır. Insanlar hayatlarından memnunsalar üreyerek kendi genlerini sonraki nesillerde devam ettirmek isterler.
Bu önermeye göre Freud'un dediği gibi hayattan istediğiniz ölçüde memnun musunuz ondan mı çocuk sahibi oldunuz?
Herkese iyi forumlar..
Sevgiler.
O ne demekmiş öyle?Erkek arkadaşınızın Benim için çok sorun değil ama sen ilerde pişman olabilirsin cümlesine biraz takıldım
Hani kadınların belli bir yaştan sonra çocuk sahibi olması biraz daha zor ama erkeklerin süresi daha uzun ya onu kast ediyor herhaldeO ne demekmiş öyle?
Şuan böyle hissediyor ,düşünüyor olabilirsiniz bence size göre eksi ve artı yönlerini düşünün, hep çocuk olarak kalmıcak ileride sizin yetiştireceğiniz kendi idealleri olan bir birey olucak yeri gelip size arkadaş dost olucak bişeyleri birlikte öğreniceksiniz, ve bir çok şeyden fedakarlık yapıcaksınız onun için eksileriniz olucak ,çocuklar bana göre dünyaya kısa süreli de olsa bırakacağımız bir dikili ağaç gibi güzel yetişmiş iyi bir birey bu dünyaya bırakma şansınız varken değerlendirmek gerek evet çok sorumluluğu vardır ama düşünürseniz bence güzel yanları daha fazla ,evli değilim çocuğum yok ama 3 sene anaokulunda staj yaptım çocukları sevmezdim gürültüden başka bişey değildi benim için ama ondan sonra çok farklı düşünmeye başladım, keşke çocuğum olmasaydı lafını kimseden duymadım ama keşke bir çocuğum olsaydı lafını çok duydum hakkınızda hayırlısı olsunMerhaba Sevgili Üyeler;
Size bir sorum var.
Herkese iyi forumlar..
Sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?