Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Sizce ileride pişman olur muyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet hayatta ne sırf olumsuzluk ne sırf mutluluk var.
Hayat grilikler içeriyor.
Ama ben son yıllardan beri kendimi distopyada gibi hissediyorum..
Ne zaman daha iyiye gideriz desem olmadı.
Yoksa hayat sadece karamsarlıktan ibaret değil.
Ama giderek yaşam pahalanıyor. Bir maaş bir insana yetmiyor.
Nerede çocuğa yetsin.. Yeni doğan bu.. Mama vereceksin..o yoktan anlamaz ki..
Vermezsen de gelişemez..Kısaca yaşam kalitem düşüştü, bu forumda çoğu üyenin de öyle..
Ama bakıyorum herkes 2 3 4 vs çocuk yapmaya devam ediyor.

Bu motivasyonu merak ediyorum..

Çocuğunuz olması sizi mutlu ediyorsa harika bir şey..
Zaten çocuk istenince olmalı bence..

Bu önermeye göre Freud'un dediği gibi hayattan istediğiniz ölçüde memnun musunuz ondan mı çocuk sahibi oldunuz?

hayattan istedigim olcuden memnun degildim kizim olana kadar.
aklinizdaki soru isaretleri bende de hep vardi ama en azindan 1 cocuk benim icin herşeye değerdi.
bize ne olursa onada o olur diyip cok çocuk yapamam
maddi acidanda durumunuzu bilemem tabi ama suan sadece esim calismasina ragmen istedigim sekilde yetistirebiliyorum diyebilirim.
maddi kaygilardan cok manevi kaygilarim daha fazla dunya çok ama çok pis bir yer oldu ve ben onu bu kirlilikte koruyamamaktan korkuyorum.
simdi yanimda burnumun dibinde ama ya okula baslayinca krese baslayinca uniye gidince vs.
gelinligini gorurmuyum bilmem derken hala icimden gecen ya ben ve babasi o zamana vefat etmis olursak dugunde bayramda seyranda tamamen tek ve savunmasiz mi kalacak diyip 2.yi yapasim geliyor
kisir bir döngu bu iş
kafam karıştı yine

Hayırlı doğumlar dilerim.
Demek ki siz manevi olarak çok çocuk sahibi olmak istemişsiniz ve bunun için maddiyat geri plana düşmüş.
Tamamen sizin seçiminiz. Sadece merak ediyorum. Tek maaşla 5 kişilik bir aile zor olmuyor mu?

Çocuk bir şekilde büyüyor lafına da benim yorumum şu; çok sıkıntılarla büyüyecek, çocuklukta çoğu şey içinde kalacak, mutsuz olacak. Ben bunu istemezdim sanırım. Ama herkesin görüşü farklı tabi..Bir de 3.çocuk motivasyonunuzu merak ettim. Çok özel değilse.. 2.çocuğu anlıyorum.Ama 3. çocuk neden oluyor onu pek anlamıyorum..Zor olmuyor mu?

3 çocuğum var.
Eğitimim de fena sayılmaz (ODTÜden doktora derecemi aldım).
Akademik personelim.
Hayatta başardığım en önemli şey, yetiştirdiğim çocuklarım.
Alın size aksine örnek

Son düzenleme:
Ya da ben istersem ve olmazsa ayrılırız gibi mi ? Ya ben mi paranoyağım bilmiyorum ama bende o cümleye takıldım
Yok hayır. Ben ona ya hiç çocuğum olmazsa ne olur dedim?
Olmazsa olmaz, ikimiz yaşarız. Kedi sahipleniriz dedi..Kendi kedisi de var ama yaşlı..

Canim benim maasim artik olmasa da maddi durumumuz yerinde cok sukur yani ben genel anlamda soyledim,
Oncelikle cocuklari seviyorum kendimi hazir hissettim evet, yargilanmak yada yanlis anlasilmak istemem 3.istememde en buyuk sebep 2 kizimin ove bi erkek bebek istegi. Bu evlat ayirmak falan degil sadece erkek bebekleri cok seviyor olmam :)

Bir tane olsa iyi olur aslında . Bir kadın olarak o duyguyu tadarsın. Tabi iyi giden bir evlilikte olması daha sağlıklı olur

Öncelikle şunu söyleyeyim cocuk bakmak çok zor tamamen hayat kalitesi düşüyor uyku bile uyuyamiyorsunuz acayip sabir işi. Ama ben her şeyi bu kadar teferruatli düşünen insanların başarıyla cocuk buyuteceklerini de düşünüyorum.
3 aylık bebegim var esimle mutluyduk ve artık bize benzeyen,sevgimizi verebileceğimiz bir çocuğumuz olsun istedik. Istedikten sonra ilk hamilelligimin son gününde ölü doğum yaptık evlat acısını birlikte atlattık. Şimdi 3 aylık bebegimizle huzur bulmaya çalışıyoruz.
Yani ha deyince olmuyor belki de çocuğunuz olmaz bence bu fikre çok takılmadan evlenip mutlu olmaya bakın. Zamanla evliliğin gidişatına göre çocuk durumuna karar verirsiniz

Ben sizin neden bu kadar karamsar olduğunuzu merak ettim. Nerede yaşıyorsunuz mesela? Bence evlenince küçük bir yere yerleşin dünyanın o kadar da kötü bir yer olmadığını görmüş olursunuz. Ben mesela köyde yetiştim evlendim ilçeye yerleştim hiç birşeyim olmasa bir parça toprağım var ekerim biçerim yinede en iyi şekilde yetiştirmeye çalışırım çocuğumu. Köyümde hala komşuluk yardımlaşma ölmedi domates eken domatesini biber eken biberini paylaşır böyle bir yerde benim çocuğum mu aç kalcak. Bende köyde büyüdüm her istediğim olmadı çocukken varlığı da yokluğu da gördüm şimdi çocuğum da öyle var olursa herşeyi en güzel şekilde yaparım onun için ama yoksa da yokluğu da bilecek öğrenecek.

Öncelikle sorunuza 40-50 yaş üstü evli ve bilinçli olarak çocuk sahibi olmamış bir kadın ney cevap verebilir. Anne olmuş, olma ihtimali olan her kadını fikri yaşadığı üzerinden. Sizinde yaşınız anne olmaya elverişli ama birde bunun olma ihtimali kalmadıktan sonra nasıl duygular bıraktığına bakmak lazım. Bekar yaşı geçkin bir kadında evliliği tercih etmediği için bambaşka bir bakış açısıyla yaklaşır. Keşke bunu deneyimlemiş birilerini bulup sorabilseniz çok çok sağlıklı olur aslında.
Kendime gelince 25 yaşında evlendim ve maddi olarak hazır olmadığımızı düşünerek henüzde çok gençtik çocuk fikrini 5 yıl erteledik. Sonra ben 30 oldum iki yıl oldu olacakla geçti... sonrasıda sayısız tedaviyle. 35 yaşımda son kez diye denedim ve çocuk fikrini artık olmayacak diye attım köşeye. Çok mutlu bir çifttik bir eksiğim yoktu. Üzülmüyor muydum evet çook ama artık alışmıştım. Örneğin hep bir daha denesekmi yaşlanıp ihtimal kalmayınca pişman olur muyum diye sorguluyordum kendimi bende. Benim deneyimim çok çok farklıydı tabi. Nitekim 40 yaşında ikizlerim oldu yıllarca uğraşmamışım gibi sanki gözümü onlarla açmışım gibi... hep anneymişim zaten gibi oldu çok farklıymış, çok zormuş ama çok güzelmiş.
Size gelince eş adayınız evlenince çocuk isteyecek bunu net söyleyebilirim. Evlenince sizde isteyeceksiniz çünkü siz de kesin net değilsiniz. Umarım gönlünüze göre olur herşey.

Evlenir evlenmez hamile kalan biri olarak herkese (çocuk düşünene de düşünmeyene de) tavsiyem en az 1-2 sene evliliğin tadını çıkarmaları, karı koca arasında aşk ve uyum da olmalı yoksa mutlu çiftlere bakıp tek başına kaka temizleyen biri olduğunuzu düşünüp sık sık bunalıma girebilirsiniz. benim motivasyonum, çocukluğumdan beri bebeklere bayılıyor oluşum, eşime güvenmiş olmam. Çoğu anne gibi benim de kızıma canım feda, dünya bir yana o bir yana. Ama çocuk insanın hayatının merkezine yerleşiyor bunu da bilin

Sizin konunuzu biliyorum.Bence çok olgun birisiniz.
Yorumunuz da benim düşündüklerimle çok paralel.. Bende böyle düşünüyorum.
Deneyimlemediğin bir şeyin eksikliğini çok aşırı hissetmezsin..

Ama ileride, sizin gibi olgun olur muyum bilemiyorum. Kendime çok yüklenirim gibi geliyor..
Neden tek çocuğum olmadı, hiç çocuksuz olmayabilirdim gibi hissedebilirim.

O yüzden iyi karar vermem lazım..

3 çocuğum var.
Eğitimim de fena sayılmaz (ODTÜden doktora derecemi aldım).
Akademik personelim.
Hayatta başardığım en önemli şey, yetiştirdiğim çocuklarım.
Alın size aksine örnek
Siz istisnai örneksiniz, bu da bir gerçek. Keşke sizin gibiler 3 değil 5 çocuk sahibi olsa.

çevremdeki çoğu evli insan (35 ve üstü) çocuk ya istemiyor ya da eğer olduysa tek çocukla yetiniyor.uzun yıllardır da evliler. her birinin sebebi farklı. pişman olan görmedim.

çocuk yetiştirmek bir sanattır. çocuğu eğitimli, donanımlı, saygılı, duyarlı, iyi bir insan, iyi bir evlat, iyi bir yurttaş olarak yetiştirmeyi herkes başaramaz. çocuk demek anneler bilir ağır sorumluluktur. uykusuz geceler demektir. sen çok aç olsan bile önce onu doyurmak demektir. hasta olunca uyuyamamak demektir. ona istediği bir şeyi alamayınca kahrolmak demektir. yaşıtları iyi eğitim alıyorsa senin ekonomik gücün olmadığında o okullara gönderemiyorsan vicdan azabı demektir. tatilde, parkta eskiden uzanıp kitap okuduğun günler geride kalır artık tüm dikkatin iki gözün onun üzerindedir çünkü etraf kötüdür. eskisi gibi sosyalleşemezsin çünkü onun yeme-uyku düzeni başkadır. çocuk ihtiyaçları çocuk konuşmaları anne anne anne anne anne anne sonsuz kere anne demesi normalleşir, sabır göstermek senin görevindir.

biraz büyüyünce ana babayı beğenmez, kendi tipini beğenmez, sivilcesine takar, gözüne kaşına takar, asileşir, ergen bunalımlarına girer. hoş görmek senin görevindir. ben de öyleydim diyip güler geçersin.sonra büyür üniversiteye başka şehre gider. özlemek kaygılanmak senin rutinindir.işe girerse havalara uçarsın. giremezse onun kadar depresyona girersin. yaşı gelir ellere karışır. duan iyi evlilik yapması olur. şanslı ise yapar. mutluluk kaynağın olur. yapamaz ise boşanmasında da yanında olursun. teselli vermek senin görevindir. ah çocuk sahibi olmak. o yüzden anneler cennetlik. tüm bunlar hem güzel hem de çok zor. insanlar artık daha bireysel.bu kadar sorumluluk almak istemiyorlar. bağ istemiyorlar. kendi hayatlarını doyasıya yaşamak istiyorlar. bu da bir tercih. bu tercihi de en iyi sen yaparsın. sevgiler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…