• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Sizce ileride pişman olur muyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türkiye’de cocuk buyutmek istememenize hak veriyorum cok haklısınız da. Cocuk yapan çoğu insan bunu evlılıgın bir parçası olduğuna inandığı ıcın yapıyor yasım geldi ailem torun istiyor herkes ıkıncıyı doğurdu vs vs diye. Bence siz cok bilinçlisiniz emınım kendiniz icin en dogru kararı verirsiniz. Yaşınız da cok büyük degil nasılsa önünüzde garanti on yıl var anne olmak icin öyle düşünün

Merhaba Sevgili Üyeler;
Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.
Size bir sorum var.
Ben 33 yaşında, evliliğe giden bir ilişkisi olan biriyim(inşallah). Erkek arkadaşımla evlenmeyi istiyorum. Ama çocuk sahibi olmak istemiyorum.

Evet, çocuk sahibi olmak istemiyorum.
En azından şu an istemiyorum.
Bunu birkaç kere onunla da konuştuk. Senin kararın. Benim için çok sorun değil ama sen ileride pişman olabilirsin dedi. Erkek arkadaşım çocuk olmasa da sorun değil diyor ama ben ileride belki çocuk isteyebileceğini düşünüyorum.
Ama gelin görün ben çok kararsızım. En azından içinde bulunduğum şartlarda.Kendime göre çok nedenim var.

Bir kere çok enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz.. bir hafta aldığımız bir temel tüketim malı diğer hafta asla aynı fiyat değil, fiyat inanılmaz artmış oluyor. Maaşlar bu fiyat artışlarına yetişemiyor. Araba almak bile artık lüks olmuş. Ev fiyatları zaten inanılmaz pahalı. Her şey çok pahalı. Eğitim pahalı. Sağlık pahalı. Bezi, maması, doktoru, kursu, hobisi, giyimi, oyuncağı, kitabı vs her şey pahalı. Yaşamak çok pahalı. Daha da kötüsü burası manevi olarak kaotik bir coğrafya.. Sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar hiç bitmiyor. Araf gibi bir yer.. iki arada bir derede..

Ayrıca dünyada su sorunları, savaşlar, kadınlara saldırılar, işsizlik, ekonomik krizler tonla sorun var. Dünya giderek kalabalık oluyor. Bu gidişle kaynaklar bir noktada yakın zamanda tükenecek. Çocuğum benden bunun için hesap sorabilir. Klişe bir soru ile "Neden beni dünyaya getirdin?" deme ihtimali çok yüksek.

Özetle hem maddi hem manevi parametrelerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum. Arada olsa nasıl olur diye düşünüyorum.(Acaba yaşımdan dolayı etkilenme mi yaşıyorum?) Bazen acaba sadece bir tane olsa mı diyorum?

Sanırım bu kaotik ortamda çocuk istemiyorum. Burası bana 33 yaşında ağır geliyor kim bilir çocuğuma ileride nasıl gelir..Ayrıca bu kadar kaotik bir ortamda çocuk büyütmek bana çok bencilce geliyor. Bunu çocuğuma yapmaya hakkım yokmuş gibi..bunu çocuğuma yapmamalıymışım gibi..Kısacası araftayım.

Sizce ileride çocuk sahibi olmasam pişman olur muyum? Olursam neden?
Doğurgan yaşlarda çocuk sahibi olmayıp sonra bundan pişman olmayan üyeler var mı? Neden pişman olmadınız?

Ilave Soru: Evlenip çocuk sahibi olanlara da bir sorum var.
Freud der ki: Üreme; insanlar için hayattan memnun olmanın kanıtıdır. Insanlar hayatlarından memnunsalar üreyerek kendi genlerini sonraki nesillerde devam ettirmek isterler.

Bu önermeye göre Freud'un dediği gibi hayattan istediğiniz ölçüde memnun musunuz ondan mı çocuk sahibi oldunuz?
Çocuk sahibi olma motivasyonunuz neydi?

Belirtmek isterim ki yargılamak için değil arafta kaldığım için soruyorum.

Cevap verirseniz çok sevinirim.
Herkese iyi forumlar..

Sevgiler.:KK200:
Benim de benzer bir konum vardı.
herkes oraya tabiki anne olmayabilirsin minvalinde şeyler yazmıştı.
benim istememe sebebim evliliğimdeki sorunlardı.
sizinki çok başka.
ama ben çocuksuz bir hayat düşünemiyorum.

sonuçta Afrika gibi bir yerde yaşasaydık, evet belki bencillik diyebilirdim ama sizin çalışıp belli bir refah seviyesinde olduğunuz noktada pekala çocuğa da bakabilirsiniz gibi geliyor.

anne değilim ama anneler bu duygunun tarifsiz bir duygu olduğunu söylüyor.
her türlü düşünüp, iyice ölçüp tartıp gerçekten gönülden isteyip istemediğinize bakmalısınız.
herkes anne olmak zorunda değil tabiki.
ama ben evlenince, hele mutlu bir evliliğin olursa fikrinin değişeceği kanaatindeyim :)

Merhaba Sevgili Üyeler;
Size bir sorum var.
Ben 33 yaşında, evliliğe giden bir ilişkisi olan biriyim(inşallah). Erkek arkadaşımla evlenmeyi istiyorum. Ama çocuk sahibi olmak istemiyorum.

Bunu birkaç kere onunla da konuştuk. Senin kararın. Benim için çok sorun değil ama sen ileride pişman olabilirsin dedi. Erkek arkadaşım çocuk olmasa da sorun değil diyor ama ben ileride belki çocuk isteyebileceğini düşünüyorum.
Ama gelin görün ben çok kararsızım. En azından içinde bulunduğum şartlarda.Kendime göre çok nedenim var.

Bir kere çok enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz.. bir hafta aldığımız bir temel tüketim malı diğer hafta asla aynı fiyat değil, fiyat inanılmaz artmış oluyor. Maaşlar bu fiyat artışlarına yetişemiyor. Araba almak bile artık lüks olmuş. Ev fiyatları zaten inanılmaz pahalı. Her şey çok pahalı. Eğitim pahalı. Sağlık pahalı. Bezi, maması, doktoru, kursu, hobisi, giyimi, oyuncağı, kitabı vs her şey pahalı. Yaşamak çok pahalı. Daha da kötüsü burası manevi olarak kaotik bir coğrafya.. Sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar hiç bitmiyor. Araf gibi bir yer.. iki arada bir derede..

Ayrıca dünyada su sorunları, savaşlar, kadınlara saldırılar, işsizlik, ekonomik krizler tonla sorun var. Dünya giderek kalabalık oluyor. Bu gidişle kaynaklar bir noktada yakın zamanda tükenecek. Çocuğum benden bunun için hesap sorabilir. Klişe bir soru ile "Neden beni dünyaya getirdin?" deme ihtimali çok yüksek.

Özetle hem maddi hem manevi parametrelerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum. Arada olsa nasıl olur diye düşünüyorum.(Acaba yaşımdan dolayı etkilenme mi yaşıyorum?) Bazen acaba sadece bir tane olsa mı diyorum?

Sanırım bu kaotik ortamda çocuk istemiyorum. Burası bana 33 yaşında ağır geliyor kim bilir çocuğuma ileride nasıl gelir..Ayrıca bu kadar kaotik bir ortamda çocuk büyütmek bana çok bencilce geliyor. Bunu çocuğuma yapmaya hakkım yokmuş gibi..bunu çocuğuma yapmamalıymışım gibi..Kısacası araftayım.

Doğurgan yaşlarda çocuk sahibi olmayıp sonra bundan pişman olmayan üyeler var mı? Neden pişman olmadınız?

Freud der ki: Üreme; insanlar için hayattan memnun olmanın kanıtıdır. Insanlar hayatlarından memnunsalar üreyerek kendi genlerini sonraki nesillerde devam ettirmek isterler.

Bu önermeye göre Freud'un dediği gibi hayattan istediğiniz ölçüde memnun musunuz ondan mı çocuk sahibi oldunuz?

Herkese iyi forumlar..

evlenmeden once ben de boyle dusunurdum hatta cocuklari da sevmez kendi yegenime bile tahammul edemezdim.ama evlendikten sonra istedim bi sekilde icimden geldi.cok sukur bir oglum var.cok zorlugu da var guzellikleri de var.muhtemelen siz de bircok kadin gibi ya biyolojik olarak hormonlar filan ya da toplumsal olarak isteyeceksiniz.cok yuksek ekonomik seviyesi olan kucuk bir kisim haric benim gordugum herkes bi noktadan sonra istiyor.kimisi 25 yasinda kimisi 30 kimisi 35 40.evlat sevgisi onu yetistirmek baska bisey cocuklari hala sevmeyen biri olarak soyluyorum.ha ne olur ikinciyi yapmazsiniz belki :)

Merhaba Sevgili Üyeler;
Size bir sorum var.

Herkese iyi forumlar..

Ben biraz romantik yaklaşıcam bu olaya aşık olduğum insanla ortak şahit olduğumuz bi süreç bizim için, bakıp bakıp mutlu olduğumuz birbirimize gülümsediğimiz “Allahım çok güzel bunlar, aynı ailede miyiz şimdi biz bu minik insanlarla” diyerek anı yaşamak için birbirimizi dürttüğümüz bi olay anne-baba olmak. Bizim evliliğimiz iyi/tatmin edici bir evlilikti halihazırda onların gelmesiyle sanki herşey daha güzel oldu duygusal doyum anlamında , onlar mutlu bir ailede olduğu için problemsiz bizi yormayan gözleri ışıl ışıl gülen çocuklar oldular. Bu motivasyonla çocuk sahibi olmuş olabilirim.

Dünyanın durumuna gelince hiç aklıma öyle şeyler gelmedi , genelde olumlu pozitif bi insanım olumsuzluğu pek düşünmem, genelde de işlerim rast gider. Onlarla herşey daha güzel olacak diye düşünmüştüm hatta oldu da.

Çocuk sahibi olmamak aynı zamanda ailelerin de müdahale edeceği bi karar olacak, bizim kültürümüzde çok baskıya maruz kalabilirsiniz, yıpratıcı olabilir keşke yurtdışına taşınsanız diye düşündüm şuan 😐

İsterim istemem mı, ben cocuk cok severım. İcimde bir cocuk buyusun cok ısterım.
Bır ınsan yetiştirmek karsılıksiz sevmek isterim. Gurur duymak isterim basarılarıyla.
İsterim de isterim ben😇
Benım olmadı.
Ama mesela bir yastan sonra istemem, sırf annelıgı yasayacagım diye yaslı bir kadın olunca istemem. Doguracagım cocuga yetebılmek isterim en basta.

İnsallah sende, olursa da yapmazsan da pısman olmadan mutlu sekılde gecırırsın omrunu.
Kendine güvenmeyen anne olmamalı bence de..

Güzel dileğin için teşekkür ederim..
Umarım seninde her şey gönlüne göre olur..
Bakarsın tez zamanda evlenmişsin çocuğun olmuş.
Burada konu açmışsın..

Umarım bir bebişin olur..:KK200:

ilerde illaki çocuk yapmak isterseniz ama fizyolojik durumunuz buna elvermezse bilmiyorum sıcak bakar mısınız ama hiç olmadı evlatlık alırsınız. hem de o çocuğa bir gelecek sağlamış olursunuz.

Bu kişiye göre değişen bir şey. Ben mesela bir çocuk büyütmek istedim. Bir insanın büyümesine eşlik etmek nasıl merak ettim. Biraz da kendi kurduğum aile içinde, çocukken asla yapmam dediklerimi yapmadan, idealimde kurduğum şeyleri kendi çocuğuma yapmak istedim. Hep çocukluktan beri isterdim. Ben pişman olurdum. İnsan içten içe bilir pişman olup olmayacağını.
Ama ben güzel bir aile ortamında, mutlu büyüyen bir çocuğun keşke doğmasam diyeceğini sanmıyorum. Aynı şekilde bir annenin keşke yapmasam diyeceğini de sanmıyorum. Yani hiç bir anne pişman olmaz.
Ben pişman olmadığım gibi iyi ki yaptım diyorum hep. Çok zor. İnsanı gerçekten yoran, çok emek isteyen bir şey. Ama pek çok anlamda insanı geliştiren büyüten de bir süreç. Bana yeni bir pencere açtı. Zorlukları aştıkça insan kendiyle de değişik bir gurur duyuyor.

Bu ne demek anlayamadım. Çok sorun olmaz, az sorun olur. Eğer ileride çocuk istersem, senin yaşına bağlı olarak iş işten geçmiş olursa, o zaman senin yüzünden olmadığı için, başının etini yerim pişman olursun mu diyor...

Yoksa, benim için de olsa da olur olmasa da... İleride istersek denersek olmazsa, benim için çok sorun olmaz, ama sen (bu erteleme in sebebi olduğun için) pişman olursun mu diyor...

Ya da, ben bir evlenmeye ikna edeyim, sonra seni çocuk fikrine de alıştırırım. Yine ikna olmazsa istemediğin halde hamile bırakırım, bu benim için çok sorun olmaz, ama sen pişman olursun mu?
Ya da,benim icin cok sorun olmaz,ille de cocuk dersem,sen de yapmazsan benim icin farketmez,annesi sen olmazsan digeri olur gibi mi😱

Merhaba Sevgili Üyeler;
Size bir sorum var.

Herkese iyi forumlar..

Cocuk yapıp pişman olmama = mutluluk
Cocuk yapmayip pisman olmama= mutluluk

Cocuk yapip pisman olma = bir ömür mutsuzluk

Cocuk yapmayip pisman olma = yaklaşık 55-70 yaş arası mutsuzluk

Genellikle cocuksuzlugun pismanlik yaslari artik cocuklarin buyuyup torun sevme yaslari veya birilerinin sana bakmasi gereken yaslarda ortaya cikar, yada o yaslar düsünulerek erkenden pismanlik yasanir.

Sonuç; pisman olabilirsin ama bu pismanlik seni cok cok uzmez.

Cocuk yapip pisman olanlarin orani cok daha fazla ama bu pismanlik itiraf edilemez ve cocuk dogduktan sonra alternatifi hayal edilemeyecek sekilde insanin hayati degisir.

cocuk yapmayinca bunun alternatifi cok daha kolay hayal edilir ve hep "cocugum olsa ne iyi olurdu" seklinde iyi yonleri dusunulur. Yani bu pismanlik da aldatici bir pismanlik.

Benim icin alakasi bile yok genimi devam ettirmekle , benim genim devam etse ne olur etmese ne olur?

Ben oldum olası cocuklari cok sevmisimdir , cocuk buyutmeyi ise bir insan yetistirmek olarak gordugum icin bile isteye yaptim cocugu , pisman miyim degilim ama seninle benzer goruslere sahip oldugum icin cocuklarimin gelecegi icin yurtdışına yerlestim
Zaten bu sebepler yuzunden son iki senede ciddi bir yurtdisina göç var Türkiye'den
Siz beni anladınız.
Bu endişelerin eksiği yok fazlası var.
Şu an Turkiye'den ciddi bir kaçış var.
Burada eğitimli beyaz yaka çalışanlar orada mavi yaka olmaya bile koşar adım gidiyor.
Çok iyi yapmışsınız. Bu ülkenin kaotik olması zamanla artacak. Siz kendinizi kurtarmışsınız.
En iyisi çocuklarınız için olmuş.

Sizin adınıza sevindim..

Yani bilemeyiz bunu pişman olup olmayacağını
İstemiyorsan yapmazsın
Eşinde aynı kafadaysa sorun olmaz

• Beğen
Reactions: 000
Evet olursunuz çünkü sadece şartlardan dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum diyorsunuz.

Bazı kadınlar var kendinden fazlasıyla emin olarak " hayır , ben dünyaya anne olmak için gelmedim, asla istemiyorum " diyorlar ve dediklerini de yapıyorlar.

Pişman olmazlar , çünkü kendi kararları o doğrultuda.

Sizde şüphe var. Anne olmak istemediğiniz için değil şartlar dolayısıyla kararsız kalmışsınız, bence pişmanlık yasarsiniz evet.

Inşallah olur..:dua:
Her nasip vaktine esirdir derler..

Umutsuz olmayın. Ümitvar olun..
Çok şükür umut herzaman vardır 🙏 sağolun iyi dilekleriniz için aslında bir gebeliğim oldu ama nasip olmadı inanıyorum ki sizde evlendikten sonra o duygu yüreğinizi kaplıyacaktır insanın sevdiği adamdan bir canı taşımak gibisi yoktur 🥰 bu dünyada ben öyle hissetmiştim sizde ilerisi için önleminizi alın derim hayat ne getirir bilinmez.

Erkek arkadaşınızın Benim için çok sorun değil ama sen ilerde pişman olabilirsin cümlesine biraz takıldım
Şöyle ki; o bence 1 tane istiyor.
Bayramda görüştüğümüzde de ileride evde salonda oyun oynayan bir kız çocuğu olsa fena mi olur dedi..
Bende peki hiç olmazsa dedim?

O zaman yapacak bir şey yok..kediyle devam dedi.. (dişi kedisi var)

Eskiden ben de asla çocuk istemediğimi söylerdim çünkü doğurabileceğime karşı inancım vardı da burun kıvırıyordum sanırım. Benim yaşım 31, evlenmem ekonomik şartlardan dolayı 34’ü bulur. Evlenir evlenmez hemen çocuk da olmaz, evlenmeyi düşündüğüm kişinin durumu çok iyi değil. Hatta belki de hiç olmaz. Kiloluyum ve doğurganlık yaş ilerledikçe her gün azalıyor. Adet düzensizliğim var. Korkuyorum. Etrafa sizin yazdıklarınız gerekçeleri söylüyorum, yani hala istemediğimi söylüyorum. Ama içimi bir korku sardı. Ben de keşke erken evlenseydim diye pişmanlık oldu açıkcası. Sevgilimi çok sevmesem ayrılıp bugün ilk bulduğumla evleneceğim çocuk için. Yine de olursa çocuğum dönüp bana beni neden doğurdun der diye de korkuyorum günümüz şartlarından. Kafam karışık, çok zor bir durum. Konunuzu takipteyim.
15dkda kiyin nikahi,gidin evinize,ne bekliyorsunuz ki:)
Bir kanepe hem yatmaya hem oturmaya,2 de kapkacak,simdi ac durmuyorsunuz ya,acta kalmazsiniz.Ciddiyim,bu dugun islerini abartmaktan oluyor hep.

Uzun süre sizin gibi düşündüm ve altı yıllık evliliğimde çocuk istemedim. Şimdi ikinci evliliğim ve biyolojik saat mi yoksa eşimle iyi anlaşıyor olmamız mı sebeb bilmiyorum çocuk sahibi olmak istiyorum. Ama iş sıkıntısı yaşıyoruz şuan maddi olarak ve corona durumunda nasıl olur bilmiyorum. Yine de maddi planlamamızı çocuk olursa ya uygun olarak yapmaya çalışıyoruz. Yani güzel bir evliliğiniz olduğunda ailenize minik bir üye daha katmak istiyorsunuz

sizinle aynı fikirdeyim ama 2 çocuğum var. beni 2020 yılı ,bu dünyaya çocuk getirilmez düşüncesine itti doğrusu. öncesinde olumlu düşünen biriydim.evlat sevgisi çok güzel bir duygu evet ama kötü bir dünyada kötülüklere maruz kalma ihtimalleri suçlu hissettiriyor.sanki dünyanın en güzel yıllarını tükettik sona kalan kötü demlerinin ceremesinide çocuklara bıraktık gibi .

2020de psikojisi pert biri olarak en iyisi ben susayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back