Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Sizce ileride pişman olur muyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Insallah canim insallah seninde olur ama bazen diyorum keske daha once dusunseydim simdiye belki boyum kadar olmuslardi belki oda ... Allahim gonlune gore versin

Her nasip vaktine esirdir derler.
Vardır bir hayır canınızı sıkmayın..

Hayırlısı olsun hakkımda..

Anlayışlı olmak çok önemli aslında, anlamasak bile empati yapabilmek.
Ben sezaryenle doğurdum, doğumdan hemen sonra sütüm geldi de ne oldu:)))) kayınvalidem uzaktaydı karışası varsa da karışamadı ama annem 10 kayınvalideye bedel, uykusuzluktan bitap düşüp yemek yiyemedim, zayıflamak için diyet yapıyorsundur sen dedi :)))) anneme göre gıdısız kolları bacakları boğumsuz bebek iyi emzirilmiyordur, bebek dediğin annenin kucağından taşmalı, annenin bebeği taşırken fıtığı çıkmalı, yine anneme göre tek çocuk bakmakla annelik olmuyor
Velhasıl ailede herkes ortalama 3 çocuk doğurduğundan aralarında tek çocuklu olan bir ben olduğumdan anneden sayılmıyorum:))))))

Yaş 48 hala doğurmam bekleniyor, bu nasıl bir bebek aşkıysa artık, he bu arada doğursam hiçbiri yakınımda oturmuyor, ortalama 800 km mesafe var aramızda:)) Uzaktan agucuk bugucuk yapmak ve bizim kız tek çocukla kalmadı hamd olsun demek için sipariş veriyorlar

Annelik güzel mi çok güzel ama zorlukları da çok, alışamamak, bebeğin sana, senin bebeğe adapte olma sürecin kolay geçmiyor doğrusu.
Tereddütleri olan insanları da anlamak lazım, hele yeni anne olmuş birini emzirmesiyle veya doğum şekliyle eleştirmek bana acımasızca geliyor, sütün yoksa memelerden kan gelene kadar zorlamanın, doğuramıyorsan sezaryen doğum annelik değildir demenin manası yok, ben normal doğurması için zorlanan annemin karnında ölmek üzereyken sezaryenle alınmış biriyim, daha da diretseler belki benim hayati riskim yanısıra annemde ölecekti doğumda.

İnsan gerçekten üzülüyor filmdelisi, valla ben seslere hassas biri değilimdir, sabahın kör karanlığında apartmanın temelini sarsarcasına vurulan kapı sesleri gibi sesler dışında pek rahatsız olmam, bahsettiğim bebecik daha yeni doğduğundan gece neredeyse yarım saatte bir ağlıyor, kadına üzülüyorum ki ilk bebeği, illa ki zorlanıyordur, gece uykusuzluğu ayrı, bebeğin bir sıkıntısı mı var diye endişelenmesi ayrı.

Komşulukta iyi niyet önemli, siz rahatsız ediyoruz diye mahçup konuşuyorsanız insanlar da bunu görüp üzüldüklerini söylüyorlardır, şimdi benim komşuda gece ağlama sesi duyuyor musunuz dese, bebecik o ağlayacak tabii derim ki, zaten rahatsız da olmuyorum, şimdi bile ağlıyor sıpacık:))

25 yaşında evlendim. başta çocuk istemedim. 31 yaşıma kadar da istemedim. istediğimizde maddi ve manevi hazırdık. birçok şeyi yoluna koymuştuk. ama bu sefer o gelmek istemedi. tüp bebekle oldu, sonra bir sürü problem... şükür sağlıklı bir oğlum var 4 yaşında... ama kardeş düşünmüyorum...

şimdi bir sürü insanımsı yaratık var... şiddet gösteren... anlayışsız... gaddar... ama benim oğlum onlardan olmayacak... karıncaya bile zarar vermeyecek yavrum... eğer biz gibiler de çocuk yetiştirmeyeceklerse (inşallah hakkını veririm) gelecekteki dünya daha da kötü olacak... o nedenle oğlum iyi ki var....

Aynen..
Evlatlık da bir seçenek..
Sadece doğurmakla anne olunmuyor.

Bence siz arada serzenişte bulunuyorsunuz. Pişman olsanız bence 3 çocuğunuz olmazdı..

Yumurta konusunu çok kişi söylemiş. Ben 33 yaşındayım. 39 40 yaşına kadar sorun olmaz sanıyordum.?

Ben de çocuk istemiyorum.insanlar tuhaf bakıyor
Ayrıca evlenmek de istemiyorum.
Neyse benim gibi düşünen insanlar da var sevindim yalnız değilim.

Var var dolu inanın..

Ama bence kendine güvenemeyen çocuk konusunu bin kere düşünmeli.
Ihtiyaclari karşılanamayan çocuklar mutsuz olur.
Geçen senelerde bir haber vardı..

Bir anne bebeğine süt alamadığı için çay içirmek zorunda kalmıştı. Linki de koyuyorum..

6 çocuklu anne: Bebeğime süt yerine çay içiriyorum, naylon poşet ve kartonla bezliyorum

Şimdi herkes üremeli mi?

Hiç sanmıyorum..

Merhaba,

Öncelikle kendinizi ifade etme şeklinize, cümlelerinize ve düşünce yapınıza hayran kaldım. Aslında düşününce sizin gibi bilinçli anneler anne olup evlat yetiştirse keşke. Bu arada ben de 41 yaşımdayım, anne değilim ve olmaya da niyetim yok sizinle aynı endişelerden. Ayrıca evet anne-evlat arasındaki bağ eminim çok özeldir ama sadece anne olmak bizi bir üst seviyeye taşımıyor düşüncesindeyim. Anne olmadan da özel olduğuma inanıyorum.

Var var dolu inanın..

Sumru Yavrucuk ve koruyucu aile olduğu oğluyla olan KatharsisXtra programını izleyin, orada diyor ki “oğlum bana doğurmadığımı unutturdu” o kadar benimsemiş aile olduğu çocuğu. İleride hayatıma bir çocuk dahil etmek istersem koruyucu aile olabilirim rahatlıkla. Ama şu an, bu şartlarda yalnız değilsiniz.

Çocuğu olmadanda çok mutlu olan insanlar tanıyorum . Kalbin ne istiyorsa onu yap . En azından birkaç sene zamanın var belki ilerde fikrin değişir

Cidden hamilelik ve doğum kadınların süslediği abarttığı bir konu. Yani askerlik hikayesi gibi sanırım. Kadınlar toplaşıyor ve nasıl oluyorsa hemen doğum hikayesine geliyor konu. Birden fazla doğumu olan 1-0 önde normal doğuran 2-0 önde ben ve benim gibiler hem sez hem tek çocuk ezik ki ezik kendimizi değerli kılmak için doğum ve hamilelik konusuna haddiden fazla mana yüklüyoruz. Neticede tüm memeliler doğuruyor ,olağan bir süreç.

Aynen öyle. Zaten mesele doğurmaktan ziyade yetiştirmek değil mi? Ben çocuğuma ne verebiliyorum, ne kadar doğru eğitiyorum, doğaya, hayvanlara saygılı, empati yapmayı bilen bir evlat olabiliyor mu? Bu kısımlar daha önemli bence. Yoksa ben de doğrurum bir tane olurum “Kızıının annesi, kocasının biriciği, No DM, Kunfeyekün” annelerinden

Yumurta konusunu çok kişi söylemiş. Ben 33 yaşındayım. 39 40 yaşına kadar sorun olmaz sanıyordum.?
Kişiye göre değişir, kimi vardır 30 yaşına gelmeden sorun yaşar kimi menopoza kadar sorunsuz hamile kalır, Slyvester Stallone'nun eski eşi birkaç sene önce 54 yaşında 5. çocuğuna hamileydi.
Genetik faktörler, genel sağlık durumunuz, eşinizin genetiği ve sağlık durumu, hatta beslenme alışkanlıklarınız kısaca her şey etken.

Reactions: 000
Bunu sorgulamak bile aslında içinde ki doğanın çağrısından dolayı. Mutluluk, tutunacak dal kısmına katılmayanlardanım çünkü annem öyleydi ve hep onun yükü oldu omuzlarımda, hep babana sizin yüzünüzden katlandım dedi yük oldu, siz benim dayanacak gücümsünüz dedi yük oldu. Bu nedenle asla böyle düşünmüyorum ailemin yaptıkları hatalarla devam etmemek için eğittim kendimi hep. Ama çocuk sahibi olmak anne olmayı da tatmak, bir yol arkadaşı hep istedim. Evliliğim mutlu ki mutlu olmasam asla durmam 10 çocuğum da olsa. Asla çocuğuma senin için evliliği, hayatımı devam ettirdim demem gerekirse yalnız anne olurum ama çocuğum mutlu olur. Bir hayat yaratmaya, insan yaratmaya aracı olmak bile çok güzel. Bu sizin düşünceniz ile alakalı bir durum hayata nasıl bakarsanız İnan’ın çocuğunuz da öyle olur. Ve ince düşünen insanların herşeyi tartıp biçen insanların daha çok çocuk yapmasını isterim :) dünyamız güzelleşsin, çocuklarımız güzel insanların çocukları ile karşılaşsın.

Sizi tebrik ederim.
Demek ki çocuk fikrini sevmişsiniz.
Hiç çocuk istemeyen biri iken ikinci çocuğu isteyen birine edilmek cesaret ister..

Gönlünüze göre olsun..
Aslında annelikten nefret ediyorum.
Yatlarım katlarım olsa da çocuğun bakımını yatılı bir bakıcı yapsa, ben sevsem, eğlensem, gezsem müthiş zaten.
İnsan her koşula alışıp tekrar o stabil durumuna geçiyor. Eski alışkanlıklarımızı mümkün mertebe sürdürdükçe mutluyuz. Çocuğu buna katıyoruz. Bir tek sabah uykusunu öğretemedim o da 6.30 da uyanıyorsa 7.30a kadar bizimle yatak keyfi yapabiliyor. Bu yaşta bu kadar oldu
Merak etmeyin çocuk olduktan sonra cidden kötü bir şey değil, çok aşırı zorlu aşamaları var ama insana güç veriyor. Ne kadınlar var kabgurusuna takıp seminere falan gidiyor ben mi yapamayacağım diyorum, motivasyonum bu

Evet haklısınız hayatta hiçbir şeyin garantisi yok.
Ama bir adamla evlenmeden onu tanıyorsunuz. Onu değerlendiriyorsunuz. Karar veriyorsunuz. Bir nevi sağlama yapıyorsunuz. Çocuk öyle değil..

Sağlama yapamıyorsunuz . Ya iyi bir anne oluyorsunuz ya da olamıyorsunuz. O yüzden daha elzem dikkat edilmesi gereken bir karar..

Yaş yumurtayı çok etkiliyor. 40 yaşında da yumurtan olur ama döllenmeyebilir, sağlıksız emryo olur vs vs. Doktor doktor dolaşma maddi manevi yıpranma süreci olabilir garantiye almak adına Şimdiden dondurmak Daha iyi gibi

Yorumumu begenen arkadaslara burdan tsk edeyim dedim,yazdigim manas destanini birilerinin okudugunu bilmek guzel. Konu sahibi ilgilenmedi pek ama olsun

Sizin için üzüldüm..

Ama belki daha bebeğiniz küçük diye yılmış olabilir mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…