Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Sizce ileride pişman olur muyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım benim , şu ortam şartlar altında çocuk sahibi olmak istememekte haklısın. İnsan kendi geleceğini göremiyor ki çocuğununkini görsün. Bu endişeni anlayabiliyorum. Ama atalarımızın da bir lafı vardır ; ağılda oğlak doğarsa ırmakta otu bitermiş. Yani rızıkta şüpheye düşmemek lazım . Elbet rızkı olur amma az amma çok. Tabi sen herşeyi dört dörtlük olsun istiyorum olmazsa doğrmak istemem diye düşünüyorsun. Fakat işe sadece maddi boyutu ile bakıhorsun. Maddi boyutu istediğin gibi dört dörtlük olabilir ama Allah korusun çocuğun hastalığı olur, özürü olur bir şeyi olur. Maddiyatı planlayabilirsin ve belki bunu durdurabilirsin . Ama bu dediklerimi durdurma şansın yok. O zaman çocuğu özürlü doğurup ona bunu yaşatma hakkın var mı diye de düşünebiliriz. Aynı bakış açısı ile bakarsak. Eğer herkes bu konuya mükemmeliyetçi yaklaşsa idi insan nesli tükenirdi.
He Az çok bakabileceğin çocuk sayısını bilirsin ona göre doğurursun bir de bence evlilik oturduktan sonra doğurmak önemli. Bunlar sağlandıktan sonra çok karamsarlığa düşmeye gerek yok.İnşallah güzel bir bebiş sahibi olursun çünkü ben senin çok güzel bir anne olacağını düşünüyorum. Toplumun iyi annelerin elinde yetişmiş bireylere ihtiyacı var

Başlarda bende ilerde evlenince çocuk sahibi olmam belki diyordum şimdi 8 aydır 5 aylık yeğenime ben bakıyorum artık kararım kesinleşti bu iş bana göre değil çocuk filan yapmayacağım.İşin maddi boyutu benim üzerimde değil ama birebir şahit oluyorum tüm o harcamalara filan sadece bir paket bezin fiyatına bile şok oluyorum.Maddi boyutundan başka annenin verdiği çok büyük bir emek bir mücadele var.Gece uyanması,kucakta uyumaya alışması,bi duş almanın bile lüks sayılması filan bunlar benim gözümü korkuttu.

Tovbe ya rabbi bence oyle demeyin ltfn. Iyikide yapmisim deyin

Bence sizden cok iyi anne olur. Allah rizki verir. Eger olduktan sonra bakarim severim ustlenirim diyorsaniz. Bakim evine atmicaksaniz cocuk yapin derim. Anneligi tatmalisiniz.

Tovbe ya rabbi bence oyle demeyin ltfn. Iyikide yapmisim deyin
Neden ki? Belki de çocuk sahibi olan insanlar bize doğruları anlatsalardı, olayın hep iyi yanlarından bahsetmeselerdi böyle olmayacaktı. 15 senedir etmediğimiz kavgaları 5 aydır ediyoruz eşimle. Ne diyorum gerçekten sevimli, ama çok zor. Herşeyi çok zor. Annelik babalık herkese göre değilmiş. Yapanlara takdirle bakıyorum. Biz 5 ayda insanlıktan çıktık. Ev evlikten çıktı. Dünyaya gelince en güzel şekilde bakmak gerekiyor. Artık ben ve eşim yok, sadece o var. Herşeye ona göre. Bana gaz veren arkadaşlarım hiç olumsuz taraflarını anlatmadılar. Keşke burunlarını sokmayıp, kararımızz saygı gösterselerdi

Istemezmisin sana benzeyen bir yavrun olsun. Sana yumuk yumuk baksin

Sana oyuncak fırlatsın, avm ortasında yere oturup çırpınsın, ağzındaki yemeği yere çıkarsın, halıları tekmeleyip bozsun, koltuk tepelerinde zıplasın, kaka eğitiminde evin ortasına sıçsın. Ay çok tatlı yumuk yumuk böyle.

Annelik muhtesem birsey ya. Insaallah Dusunceniz degisecektir. Yavrunuzun boyle dusundugunuzu bilmesini istemezdiniz dimi

siz çocuk istemiyorsunuz amenna da bakalım siz çocuk düşündüğünüz zaman da Allah hemen veriyor mu ? Ah ne çok detay atlıyorsunuz

Ben hep anlattım, keşke mesajlarımdan birine denk gelseydiniz

O dışarıda konuşan bıkbıkcılar ‘biz yandık, bittik, siz de bitin böyle rahat rahat gezemeyin’ diye laf edenler.
Yoksa çocuk hele de bilinçli yapılabilecek bir şey hiç değil.
Elbet seviyorsun, doğmuş artık yapacak bir şey yok deyip adapte sürecine giriyorsun ama, eskiye özlem bitmiyor.
Her kadın anne olmak için doğmuyor, anlamıyorlar...

Anne merhameti şart. Benim yavrum Bir okadarda ezyetlide ama herseyi tatli geliyor insana. Rabbim sabrini veriyor sevgisinide. Insanin kendi evladi baska. Demeki herkes icin gecerli degil bilmiyorum

Pardon ama olumsuz yönlerini tahmin etmek, yapmadan önce araştırıp öğrenmek çok zor olmamalı yahu. Bana da kimse anlatmadı ama gayet biliyordum neler yaşayacağımı. İnternet çocuk sendromları ile dolu. Her yaş için var üstelik. Bana da arkadaş gazı ile üremek çok garip geldi. Bilgi çağındayız, her bilgi bir tık ötede. Elalemin söylediği şekilde algılamıyoruz artık hayatı. Bende bir tane bebe var. İkinci çocuk çok güzel çıkar sen de bir tane dediler diye çocuk mu yapayım şimdi? Ki diyorlar. Hatta ikinci ilkinden daha kolay oluyor korkma diyorlar. Yiyor muyum? Asla ahsjsjs.

Anne merhameti şart. Benim yavrum engelli okadar cok seviyorumki canimdan cok. Bir okadarda ezyetlide ama herseyi tatli geliyor insana. Rabbim sabrini veriyor sevgisinide. Insanin kendi evladi baska. Demeki herkes icin gecerli degil bilmiyorum

Yuoo iki sene süren tuvalet eğitimi hiç de tatlı gelmedi bana. Bir kaka ne kadar tatlı gelebilir mesela. Demek ki herkes için geçerli değilmiş evet :)

Yanlış anlaşılmasın merakımdan soruyorum. Bu ruh haliniz bebekle olan iletişime etkisi oluyor mu?

Yuoo iki sene süren tuvalet eğitimi hiç de tatlı gelmedi bana. Bir kaka ne kadar tatlı gelebilir mesela. Demek ki herkes için geçerli değilmiş evet :)
Ben s..tigi poku kurban olurum diye degistiriom vallahi. Demeki evet sasirdim. Yavrum o benim ya. Bilmiyorum degisik cidden

Ay olur mu bi gülüşü yeter.
Ama bi gülüyo yorgunluk morgunluk kalmıyo hiç.
Hiç.

Annelik muhtesem birsey ya. Insaallah Dusunceniz degisecektir. Yavrunuzun boyle dusundugunuzu bilmesini istemezdiniz dimi
Biksin
Ben o kadar duygusal olamıyorum. Annelik bana bebekle birlikte yüklenmedi. Demek ki herkes anne olamıyor. Emzirince anlarsın dediler, emziremedim. Nasıl anlatayım size emzirme işi beni iyice mutsuz yaptı. Bana bağımlı bir can olmasına alışamadım.

Belki anne babana sorulsa milyonlarca sperm içinden sizi secmezlerdi? Ama üreme işi şans işte o da size gülmüş. Belki onlara danissalardi hangimiz gidelim yumurtaya diye dünyaya gelmemis olurdunuz. Kısmet.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…