benim ''zorunda hisseden'' diye bir ifadem yok. aklınızı idareli kullanıyorsunuz onu anladık ta... şimdi de uydurmaya başladınız. o kadar da kısmayın. eror veriyor yoksa...Demekki sadece meraktan degil, laf sokmak icin soruyormussunuz :)
Ureme sistemi var diye uremek zorunda hisseden sizsiniz, varsin akli kit olan olayim, hic sorun degil.
Ben o kadının anne olmasına çok şaşırdım. Olmaz sanıyordum.Karar senin ama iyi düşün. Gerçekten istemiyorsan ve istemeyeceksen sorun yok. Ama biliyorsun ki kadınlarda biyolojik yaş diye birşey var. Erkeklere bakma onlar 50 yaşında da baba olur ama biz kadınlar için 35 üstü yavaş yavaş zorlaşıyor. Sonradan anne olmak isteyen ve bu sefer de tüp bebekle çocuk sahibi olan bir anne, sebile ölmez. Youtube dan videolarını izleyebilirsin
Sizin yoruma kahkaha attım.. Çok yaşayın..İsteyen doğurmasın, ama dünya böyle moktan bir yere gidiyor diye insanları korkutmak, çocuksuz yaşama teşvik etmek de akıllıca değil. Bu yeni moda oldu, herkes aynı argümanla geliyor. Sanki 1900'ler de herşey güllük gülüstanlıkdı.
ayrıca yaşlı nüfus genç nufüsun bilmem kaç katı olunca, kim çalışıp emekliliğimizi ödeyecek acaba....
Cocuk sahibi olmak istemedim kendimce nedenlerim cok hala da olmak istemiyorum.Merhaba Sevgili Üyeler;
Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.
Size bir sorum var.
Ben 33 yaşında, evliliğe giden bir ilişkisi olan biriyim(inşallah). Erkek arkadaşımla evlenmeyi istiyorum. Ama çocuk sahibi olmak istemiyorum.
Evet, çocuk sahibi olmak istemiyorum.
En azından şu an istemiyorum.
Bunu birkaç kere onunla da konuştuk. Senin kararın. Benim için çok sorun değil ama sen ileride pişman olabilirsin dedi. Erkek arkadaşım çocuk olmasa da sorun değil diyor ama ben ileride belki çocuk isteyebileceğini düşünüyorum.
Ama gelin görün ben çok kararsızım. En azından içinde bulunduğum şartlarda.Kendime göre çok nedenim var.
Bir kere çok enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz.. bir hafta aldığımız bir temel tüketim malı diğer hafta asla aynı fiyat değil, fiyat inanılmaz artmış oluyor. Maaşlar bu fiyat artışlarına yetişemiyor. Araba almak bile artık lüks olmuş. Ev fiyatları zaten inanılmaz pahalı. Her şey çok pahalı. Eğitim pahalı. Sağlık pahalı. Bezi, maması, doktoru, kursu, hobisi, giyimi, oyuncağı, kitabı vs her şey pahalı. Yaşamak çok pahalı. Daha da kötüsü burası manevi olarak kaotik bir coğrafya.. Sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar hiç bitmiyor. Araf gibi bir yer.. iki arada bir derede..
Ayrıca dünyada su sorunları, savaşlar, kadınlara saldırılar, işsizlik, ekonomik krizler tonla sorun var. Dünya giderek kalabalık oluyor. Bu gidişle kaynaklar bir noktada yakın zamanda tükenecek. Çocuğum benden bunun için hesap sorabilir. Klişe bir soru ile "Neden beni dünyaya getirdin?" deme ihtimali çok yüksek.
Özetle hem maddi hem manevi parametrelerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum. Arada olsa nasıl olur diye düşünüyorum.(Acaba yaşımdan dolayı etkilenme mi yaşıyorum?) Bazen acaba sadece bir tane olsa mı diyorum?
Sanırım bu kaotik ortamda çocuk istemiyorum. Burası bana 33 yaşında ağır geliyor kim bilir çocuğuma ileride nasıl gelir..Ayrıca bu kadar kaotik bir ortamda çocuk büyütmek bana çok bencilce geliyor. Bunu çocuğuma yapmaya hakkım yokmuş gibi..bunu çocuğuma yapmamalıymışım gibi..Kısacası araftayım.
Sizce ileride çocuk sahibi olmasam pişman olur muyum? Olursam neden?
Doğurgan yaşlarda çocuk sahibi olmayıp sonra bundan pişman olmayan üyeler var mı? Neden pişman olmadınız?
Ilave Soru: Evlenip çocuk sahibi olanlara da bir sorum var.
Freud der ki: Üreme; insanlar için hayattan memnun olmanın kanıtıdır. Insanlar hayatlarından memnunsalar üreyerek kendi genlerini sonraki nesillerde devam ettirmek isterler.
Bu önermeye göre Freud'un dediği gibi hayattan istediğiniz ölçüde memnun musunuz ondan mı çocuk sahibi oldunuz?
Çocuk sahibi olma motivasyonunuz neydi?
Belirtmek isterim ki yargılamak için değil arafta kaldığım için soruyorum.
Cevap verirseniz çok sevinirim.
Herkese iyi forumlar..
Sevgiler.
Sizin yoruma kahkaha attım.. Çok yaşayın..Emeklilik mi?
Benim yaş 33, en iyi ihtimal 63te emekli olacağım. Daha 30 senem var.
30 sene sonrasını bu ülkede emeklilik konusunda hiç düşünmüyorum..
Bence sizde düşünmeyin.. error veririz hep beraber..
Bu ülkede 30 yıl değil 3 ayda neler neler değişiyor..
Boşverin..
Çocuk konusunda emeklilik yorumu okudum ya.. bir daha bu kadar şaşırmam..
Sağ olun iyi neşelendim..
Sevgiliniz ben illa ki baba olmalıyım diye düşünüyor mu? Baba olmasan ister miydin, sen engelledin baba olmami diye sizi suclar mi? Ben es adayinin söylemlerinde sizin ikna olmanizi istedigini ama kendi isteklerini simdilik hali altina supurdugunu düşünüyorum. Evlendikten sonra baski kurabilir gibi düşündüm, umarım olmaz da. Bazi erkekler de baba olmaya heves edebiliyorlar.Ben o kadının anne olmasına çok şaşırdım. Olmaz sanıyordum.
Biraz önce de konuştuk. İleride beni suçlamanı istemem,neden beni ikna etmedin neden anne baba olmadık deme dedi.
Ona tekrar sordum.. evet ben 33 o 36. Onun daha vakti var. Benim azalıyor. Biyolojik yaş bana istek olarak gelmedi.Anne olma isteğim yok..
Eee arkadaşım ekonomik sebepleri öne süren birine böyle bir emeklilik yorumu gayet normalSizin yoruma kahkaha attım.. Çok yaşayın..Emeklilik mi?
Boşverin..
Aslında haklısınız.Eee arkadaşım ekonomik sebepleri öne süren birine böyle bir emeklilik yorumu gayet normalbu da hayatın gercegi, şu an çalışıyorsak bir gün emekli olabilme ihtimali de hep var. Yaslaninca calisamayacagiz o zamanin güvencesi de simdiki calisip ödediğimiz vergiler /Sgk primleri aslinda.
Pişman olursunuz .Rıskı veren Allah.Merhaba Sevgili Üyeler;
Size bir sorum var.
Ben 33 yaşında, evliliğe giden bir ilişkisi olan biriyim(inşallah). Erkek arkadaşımla evlenmeyi istiyorum. Ama çocuk sahibi olmak istemiyorum.
Bunu birkaç kere onunla da konuştuk. Senin kararın. Benim için çok sorun değil ama sen ileride pişman olabilirsin dedi. Erkek arkadaşım çocuk olmasa da sorun değil diyor ama ben ileride belki çocuk isteyebileceğini düşünüyorum.
Ama gelin görün ben çok kararsızım. En azından içinde bulunduğum şartlarda.Kendime göre çok nedenim var.
Bir kere çok enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz.. bir hafta aldığımız bir temel tüketim malı diğer hafta asla aynı fiyat değil, fiyat inanılmaz artmış oluyor. Maaşlar bu fiyat artışlarına yetişemiyor. Araba almak bile artık lüks olmuş. Ev fiyatları zaten inanılmaz pahalı. Her şey çok pahalı. Eğitim pahalı. Sağlık pahalı. Bezi, maması, doktoru, kursu, hobisi, giyimi, oyuncağı, kitabı vs her şey pahalı. Yaşamak çok pahalı. Daha da kötüsü burası manevi olarak kaotik bir coğrafya.. Sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar hiç bitmiyor. Araf gibi bir yer.. iki arada bir derede..
Ayrıca dünyada su sorunları, savaşlar, kadınlara saldırılar, işsizlik, ekonomik krizler tonla sorun var. Dünya giderek kalabalık oluyor. Bu gidişle kaynaklar bir noktada yakın zamanda tükenecek. Çocuğum benden bunun için hesap sorabilir. Klişe bir soru ile "Neden beni dünyaya getirdin?" deme ihtimali çok yüksek.
Özetle hem maddi hem manevi parametrelerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum. Arada olsa nasıl olur diye düşünüyorum.(Acaba yaşımdan dolayı etkilenme mi yaşıyorum?) Bazen acaba sadece bir tane olsa mı diyorum?
Sanırım bu kaotik ortamda çocuk istemiyorum. Burası bana 33 yaşında ağır geliyor kim bilir çocuğuma ileride nasıl gelir..Ayrıca bu kadar kaotik bir ortamda çocuk büyütmek bana çok bencilce geliyor. Bunu çocuğuma yapmaya hakkım yokmuş gibi..bunu çocuğuma yapmamalıymışım gibi..Kısacası araftayım.
Doğurgan yaşlarda çocuk sahibi olmayıp sonra bundan pişman olmayan üyeler var mı? Neden pişman olmadınız?
Freud der ki: Üreme; insanlar için hayattan memnun olmanın kanıtıdır. Insanlar hayatlarından memnunsalar üreyerek kendi genlerini sonraki nesillerde devam ettirmek isterler.
Bu önermeye göre Freud'un dediği gibi hayattan istediğiniz ölçüde memnun musunuz ondan mı çocuk sahibi oldunuz?
Herkese iyi forumlar..
Sevgiler.
Cok güzel yazmissiniz. Zevkle okudum( Altın tepsi ile ona muhteşem bir hayat sunmak gibi bir yükümlülüğüm yok)en çokta bunu begendm çoğu kişi bunu söylüyor. En iyisi eğitimi vermeyeceksem dediklerini alamiyacaksam dogurmam. Yaaa ne alaka anlamış degilimIdrak der ki "Freud halt etmiş" ahshdjd. Tabi ki anne olmaya planlı olarak karar versem muhteşem genlerimi aktarmak isterdim, en nihayetinde dünya benim gibi birinin genlerini aktarmasına ihtiyaç duyuyor. Oğlum olmasa dünyanın hali nice olurdu.
Ben bir kereden bir şey olmaz diyerek anne oldum. Bir kereden bir şey oluyormuş. Yumurtlama dönemi olmasa bile oluyormuş. Tecrübe etmiş oldum ahahsj.
Maddi kısmına değineyim önce. Kıstasımız çocuğun ihtiyacını karşılayacak ölçüde kazanca sahip olmak ise ki buradaki anahtar kelime "ihtiyaç". Çok şükür ihtiyaçları karşılanıyor. Kıstas, dünyanın bize dayattığı aşırı tüketim hastalığının sebep olduğu lüks içinde yaşatmak ise, o güce hiçbir zaman sahip olacağımı sanmıyorum. Sırf bu yüzden doğurmamayı seçmezdim ki çocuğumu büyütürken "en iyisine sahip olmayı" değil, "en iyi olmayı" hedeflemesine çabalayacağım. Yani istediği hayatı kendisi çabalayarak elde edebilir. Altın tepsi ile ona muhteşem bir hayat sunmak gibi bir yükümlülüğüm yok.
Manevi ihtiyaçlara gelecek olursak, akıl sağlığım yerinde. Yani sanırım ajsjsjsj. Çocuğumda travmaya sebep olacak fevri çıkışlarım, şiddete meylim, psikolojik baskım, hakaret ve aşağılama durumu söz konusu değil. Temel ihtiyaçlarını elimden geldiğince gideriyorum. Yeterli şefkati görüyor benden. Hata yaptığımda telafi etmek için uğraşıyor, hataları tekrar etmemek için de durmadan öğrenmeye çabalıyorum. İyi bir anne miyim, genel itibariyle evet. Mükemmel değilim ama iyiyim.
Bu şartlar altında oğlum kalkıp bana beni neden doğurdun derse "hadi lan oradan" derim muhtemelen. Dünyanın kötülüğü demişsiniz. Dünya hep kötü bir yerdi. Hiçbir zaman iyi olmadı. Yaradılıştan itibaren o saydığınız kötülüklerin hepsi vardı. Evet daha kötüye gidiyor ama iyiden kötüye gitmiyor. Kötüden daha kötüye gidiyor belki. Benim dünyanın gidişatı ile yapabileceğim tek şey iyi bir insan yetiştirmek. Kum tanesi kadar bir katkı olur ama benim gibi düşünen birileri varsa, kum tanesi çöl olur belki. O vakit dünyaya sövmeyiz.
Tüm bunlara rağmen kalkıp beş tane çocuk doğurur, aman rızkı Allah verir der, bir şekilde büyürler işte diye düşünürsem tüm sülaleme sövebilirler. Zira beş çocuğa ne maddi ne manevi olarak yetemem. O çocuklar bana hesap sorabilirler haklı olarak. Çocuk konusunda fikrim budur. Herkes yetebileceği ölçüde üresin mümkünse. Her konuda yetebileceği...
Manas destanından sonra pişmanlık konusuna da değineyim. Bunu en iyi siz bilirsiniz. Birilerinin aklı ile olacak iş değil. Ben kendi adıma hiç çocuk doğurmasam pişman olurdum.
aslındaSizin yoruma kahkaha attım.. Çok yaşayın..Emeklilik mi?
Boşverin..
Yok düşünmüyor. Ama evlenmek istiyor benim gibi:)Sevgiliniz ben illa ki baba olmalıyım diye düşünüyor mu? Baba olmasan ister miydin, sen engelledin baba olmami diye sizi suclar mi? Ben es adayinin söylemlerinde sizin ikna olmanizi istedigini ama kendi isteklerini simdilik hali altina supurdugunu düşünüyorum. Evlendikten sonra baski kurabilir gibi düşündüm, umarım olmaz da. Bazi erkekler de baba olmaya heves edebiliyorlar.
Evlendikten sonra yeniden gündeme getireceğiniz bir konu olarak bırakın şimdilik ama asla istemiyorum diyorsanız başka.Ben o kadının anne olmasına çok şaşırdım. Olmaz sanıyordum.
Biraz önce de konuştuk. İleride beni suçlamanı istemem,neden beni ikna etmedin neden anne baba olmadık deme dedi.
Ona tekrar sordum.. evet ben 33 o 36. Onun daha vakti var. Benim azalıyor. Biyolojik yaş bana istek olarak gelmedi.Anne olma isteğim yok..
Merhaba Sevgili Üyeler;
Size bir sorum var.
Herkese iyi forumlar..
Sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?