Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Sizce ileride pişman olur muyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anam demeyin oylr ya cok uzuldum. Psikolojik destekmi alsaniz. Aneniz sizi istemiyo olsw uzulmezmiydiniz

Hayatta birden bire duygularinizi kaybetmemissinizdir herhalde. Huyunuzu suyunuzu az cok tahmin etmediniz mi?

ben her ne kadar mantıklı olanı bu gibi görünse de, planlar-ince hesaplar-çocuğum olsa ne verebilirim/veremem gibi denklemlere inanmıyorum bu konuda.
sizin gibi düşünen pek çok kişi, beklenmedik bir anda hamile kalıp sonrasında çocuğu ile çok mutlu olabiliyor. aynı şekilde çok fazla çocuk sahibi olmak isteyen biri senelerce beklemek zorunda da kalabiliyor.
ben çevremde gördüğüm ve duyduğum örneklerden yola çıkarak bu konunun bir denklemi olmadığına ve kesinlikle hayatın bu anlamda iyi yada kötü sürprizlerle dolu olduğuna inanıyorum.

elbette herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil, hele de doğurmaktan bakımına her detayda kadının daha çok etkili olması bence bizleri bu yolda en zorlayan şeylerden biri.

ben 36 yaşındayım, bundan 3-4 yıl öncesine kadar çocuk sahibi olmayı çok ağır bir sorumluluk olarak görüyor ve hayatımı kısıtlayacağını düşünüyordum. evlensem kesinlikle ilk 2-3 sene çocuk düşünmem diyordum.
bugünse evlenince umarım hemen olur diyorum. çünkü içgüdüsel bir şekilde çocuklu hayatı normal bulmaya başladım. hatta tüm zorluklarına rağmen çocukla gezmenin bile keyifli olacağına inanmaya başladım.

belki de kendinizi akışa ve yaşayacaklarınıza bırakmanız gereklidir.

Son cümlenize kadar iyi gidiyordunuz da, 39 yaşında insansınız gaza gelmeseydiniz keşke. Bence arkadaşlarınıza suç bulmayın.

Ben de üçüncü ikinciden kolay olur mantığıyla üçledim. Ama hala değişen bisi yok, bekliyorum..

Bende senin gibi düşündüm, bu dünyaya çocuk getirsek ne kadar iyi bakabilirim, aa oyumda olsun belki sonra çocuk yaparız, şuyumda olsun daha iyi imkan sağlarız, bankada şukadar param olsun kimseye muhtaç olmadan çocuğu yapar büyütürüz derkeeeeeeennnn bi Baktık 9 sene geçmiş, e baktık yaşımız geçmeye başladı hadi çocuk yapalım dedik ve dediiiikkkk sadece DEDİKKKKKK.

2 YILDIR OLMUYOR. 11 yıldır evliyiz, ve ben ÇOOOOKKKK PİŞMANIM

Anam demeyin oylr ya cok uzuldum. Psikolojik destekmi alsaniz. Aneniz sizi istemiyo olsw uzulmezmiydiniz
Allah allah niye bu kadar dramatize ettiniz ki?
Herkes ‘anne’ olmayı sevmek zorunda mı?
Çocuğumu sevmiyorum demiyor ki kadın, bana bağlı bir can olmasını sevmiyorum diyor ve ben de öyleyim.
Alışıyor insan alışmasına ama büyüyüp mümkün mertebe evden kendi sorumluluklarını üstlenip gidecekleri günün hayaliyle de yaşıyor.

Çocuğunu sevmemek bambaşka bir şey, siz yanlış anlıyorsunuz.

Evet çok zor hele başlarda dediğiniz gibi evliliğe atılan bi bomba gibi ayrıca..Ama 2 3 yaşından sonra çok daha iyi oluyor ele avuca geliyor,az çok kendini ifade edebiliyor o zaman biraz daha rahatlıyor insan..siz şu an benekli hayata alışma sürecindesiniz

Herkes anne olmak zorunda degil. Ama eger olma kararini verdiysen sorumluluk almak zorunda.
Bi an o cocugun yerine koydum kendimi. O cocuk secmedi dunyaya gelmeyi. O cocukta her yaramazligi bazen goz yumulmak ister . Cocuk sonucta. Anne madem bu kadar netti degismicenden . Oyleyse cocukta yapmamaliydiii !!!

Saygı duyuyorum birçok konuda çok haklısınız.Tercih meselesi.Ama siz bir deneyin önce de çocuğunuz olur mu olmaz mı ona göre karar verirsiniz.şu an resmen kısırlık zirve yapmış.ben de o mağdurlardanım ne yazık ki.

34 yasinda evlndim. Eşimi 5 yil beklettikten sonra evlndim..yani cocuk anlminda iyi yillar da kacti sanrm o zamnlar.. cocuk yapmycgz şartını da kostum. Kedi de var oh kedi annesi de oldum. Ama zamnla eşimin; arkadaslarinin,kardeslerinin cocuklarini nasil sevdgni gordum. Icim gitti..maddi manevi boyutta hep ayni dusuncelerdeyim aslnda..korkularm tedrgnliklerim ayni..hatta zamaninda darisi basina diyenlere Allah korusun bile dyordumsimdi de eşimin o dile getremedigi istegini gordukce icim icimi yiyo ve cocuk icn ugrasyorum. Muhtemeln tup bebek bile denycm..cok zor bi ayırım. Cok zor bi karar..Allah kmseye pismanlik vermesn bu yolda..hep yapmadklarmdan pismn oldum hayatta..ve evlilik 2 kisilik bi dunya diyerek bi yola girdim ama dedgm gbi insani ne beklyor belli degil..

Hyr yanlis anlamadm sevmiyorum demiyor. Ama olduguna pismanim diyor. Cok uzucu evet benim icin dramatik

Çok okuduğum ve bildiğim için 15 yıl çocuk yapmadım. Ama hani basireti bağlanmak diye bir tabir var ya aynen öyle oldu. Sürekli sen isteyince olacak mı sanıyorsun, millet yıllarca uğraşıyor, öyle hemen olsaydı bizim futbol takımımız olurdu, zaten bu kadar uzun süre korununca yumurtalıklar tembelleşir... Çok sevdiğim bir arkadaşım çok pişman olacaksın dedi. Zaten yaş 39 olmuş.Eşimle dedik ki bir defa deneyelim, hayırlıysa olur, olmazsa da bizce sıkıntı yok.Elimizden geldiğince iyi bakıyoruz, kılına zarar gelmesin ama biz yokuz artık. O gaz veren insanlara telefon açıp çok hesap sordum. Onlara nedense hiç bu kadar zor gelmemiş. Üstelik hepsinin 2-3 tane var.

Daha bekarsınız çocuk düşünmek için çok erken, evlenip çekirdek aile olup düzene girince düşünmeniz daha mantıklı olur bence. Bende Senin gibi düşünüyordum 4 yıl bende istemedim Allah içime His Düşürdü istiyorum olmuyor. Kadere ve kaza Çok inanıyorum. Boşu boşuna bu konularla kendini üzme Kaderinde anne olmak varsa olacaksın yoksa da sınavdır diyip tevekkül etmek en hayırlısı. Bu Konuları hiç Düşünme derim Anın Tadını çıkart

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…