Boşanmayı kabul etmekle doğru mu yaptım?

Derdin boşanmaksa neden senin sartların diye sormuyomusunuz..ben boşanmıycam demiyorum ama benim şartlarımda bunlar kabul et ben zaten boşanıcam deyin..size bidahada aciz derse yapıştırın lafı sen insan acizisin bir canlı varlık bile değilsin kendi canından olan oğlunu bile sevmiyorsun deyin..elime geçse uzun metraj işkenceyle öldürmem süründürürüm bu adamı ya

Zaten bu kadar sinirlenmesinin nedeni benim koyduğum şartlar. Dün akşam kendisine de söyledim. Ben sana bayılmıyorum. Seni eşim olarak artık görmüyorum. Senden boşanmayı ben de çok istiyorum ama senin şartlarına göre değil. Madem önce sen bitirmek istedin, o zaman benim şartlarımı kabul et tek celsede boşanalım dedim. Bu sözlerim üzerine sinirlendi. o hareketleri yaptı. Beni istemediğini sevmediğini hala neden işi yokuşa sürdüğümü söylüyor. Ben de hakkım olanı istiyorum deyince, boşanma davasını açmayacağını, benim boşanmak isteyeceğimi söyledi.

Bugün adliyeye gittim. Çok kalabalıktı. İçeri girmek için bile dışarda 10 dk. bekledim. Baroya gittim. Eksik evraklarım vardı. Oğlum da azı dişlerini çıkarıyor. Dün de çok yorulmuştu, durduramadım. İşlemleri yarıda bırakıp eve gelmek zorunda kaldım. Bizim yüzümüzden oğlum arada perişan oluyor.

Aileme haber versem evdeki ortam daha çok gerilecek oğlumun daha fazla etkilenmesini istemiyorum. Birkaç gündür evde eline ne alsa kırmaya başladı. Önceden eşyalara zarar vermezdi. Birkaç gündür hırçın. Bir de üzerine azı dişlerini çıkarmaya başladı. Günde birkaç saatlik uykuyla ayakta duruyorum.

Yargıtay katip alımları için başvurular başladı. Ben kendisine avukata gidip vekalet verdiğimi, bana ve oğluma gelecek en ufak bir zararda kendisinin sorumlu olduğunu söylesem olur mu ki? Sürekli o bana gözdağı veriyor. Bu aralar onunla çekişmek istemiyorum. Aramızdaki durum artık savaşa dönüştü. Ve bu savaş git gide daha da yıpratıyor. Bir haftada yaşadıklarıma inanamıyorum. Daha geçen hafta salı günü benden özür dileyip bir daha üzmeyeceğini söylemişti. Sonraki gün kesin olarak boşanmak istediğini söyledi. Bir günde bir insanın ruhu bu kadar yaralanabilir mi? Bir insanı boşanmaya götüren bir süreç olur. Ben süreci yaşamadan direk kendimi boşanma kararının içinde buldum. Bir ara vazgeçti. Son bir hafta da kararında diretti. Bir kereden indirdi bana darbeyi, çok ağır yaraladı.

Sınavlara çalışmam lazım. Bu adamdan kurtulmanın en kısa yolu katiplik sınavlarını kazanmam. Kendisiyle belki şöyle bir anlaşma yapabilirim. Eğer sınavları kazanırsam dediği gibi kendisinin şu anki şartlarını kabul edip tek celsede boşanırım. Bu süreç de benden uzak durmasını, bana maddi manevi daha fazla zarar vermemesi gerektiğini, aksi halde hukuki haklarımı kullanacağımı söylerim.
Bana dua edin, şu sınavı hayırlısıyla kazanayım kendime ve oğluma yepyeni ve güzel bir hayat kurayım.

sınavı kazanan ayrı haklarını alman ayrı hiç öyle bişey deme, annenlere git bence

Hanımefendi, ne söylediğinizin farkında mısınız öğrenmek istedim.

Elbette sevgi bittiğinde evlilik biter,ya ne olacaktı? Hatta hukuki işlemler dışında ortada yuva falan yoktur sevgi bittiğinde.

Birbirini sevmeyen insanlar her an başka birini sevebilir, bu da ortada yuva olmadığının kanıtıdır.

Sevmeyip evli kalanlar çok büyük hata yapıyorlar, çocuklarını mutsuz annelere/babalara ve aldatılan ebeveynlere mahkum ediyorlar.

Durduk yere dediğiniz şey evlilik için gereken asli şey. Şiddet ve aldatmanın boşanmak için en önemli nedenler sayılmasının sebebi de aslında budur, ikisi de sevgisizliğin ispatı görülür.

Bakın siz sürüncemede bıraktıkça oğlunuz daha kötü etkilenecek.

Bir gün fazladan yorulmasından, ağrı çekmesinden bir şey olmaz. Ancak annesine ve kendisine tehditler savuran adamla aynı evde bulunması çok büyük felaketler doğurur.

Ailenize haber verin, eşinizi evden yollasınlar. Katiplik sınavınız ayrı, boşanmaktan elde edeceğiniz haklar ayrı.

Lütfen bir karar alın ve uygulayın, aciz olmayın.

Mantıklı düşünmüyorsunuz şu an, oğlunuza daha fazla zarar gelecek şekilde davranıyorsunuz. Darp raporu almalı ve ailenizin desteği ile eşinize kararlarınızı açıklayıp onu uzak tutmalısınız.

Bence duygusal olarak bir boşluğu var.
Muhtemelen psikolojik bir tedavi yada terapi ile çözülebilir seyler..
boaunmaktan daha dogru bir çözum olur.
eger olur ya mahkemeye intilal ederse bunu daha da cok ifade edebilirsiniz.
Sevgi ve evlilik kolay olan seyler degil.
bosanmak çözüm degil yepyeni bir sorunlar yumağı..
eger bir başkası yoksa ve siddet yoksa çözüm icin çabalayin
allah yardimciniz olsun tez zamanda mutlu günlerinize donmeniz dilegiyle

Şu son bir hafta da o kadar çok şey yaşadım ki. 5 yılı toplasan bu kadar acı yaşamadım. Bu kadar hayal kırıklığına uğramadım. Ailem durumlardan az çok bilgileri olsa haber verirdim. Ama hiçbir şeyden haberleri yok. Onlara en başından beri anlatmaya, sonrasında yaşanacaklara hiç gücüm kalmadı. Ben ayakta durmaya çalıştıkça daha da kötü bir hale geliyor durumlar.
Şu anki gücümü sadece sınava odaklamalıyım. Biliyorum bana kızacaksınız ama gerçekten gücüm yok. Tek anlattığım paylaştığım sizlersiniz. Burda oğlumla ordan oraya bir şeyleri halletmekle uğraşıyorum. Çocuğu bırakacak birileri olsa canını okurdum ama oğlumun pesperişan kollarımda ordan oraya savrulmasına dayanamıyorum. Şu sınavı bir atlatayım. Az kaldı.
Memur olursam da evin satışından kalan parayı, ev eşyalarını ve oğlum için nafaka alırım ve tek celsede bitiririm.
Memur olamazsam da tüm hukuki haklarımı kullanıp, hakkım olan neyse alır ve bitiririm.

Gücünüz olmamasını anlıyorum ancak evde beraber kalmanızın kötü sonuçlar doğuracağını düşünüyorum.

Katiplik olmasa da B planı yapmış olmanıza sevindim. Sonuçta evliliğiniz zaten bitti artık temelde.

Umarım sizi en az yaralayacak şekilde atlatırsınız bu süreci.

Önceden ben de öyle düşünüyordum, Mahkemede psikolojik sorunları olduğunu, sağlıklı kararlar alamadığını ve destek alması gerektiğini söyleyecektim. Ama bu son bir haftada artık aradaki saygı da bitti. İş boyutunu aştı. Bir hafta öncesine kadar aşık olduğum adamı artık başka bir gözle bakar oldum. Bundan sonra düzelse bile bana yaptıklarını, söylediklerini unutamam. Karşıma gecip seni sevmiyorum demesini asla unutamam.

Yazdıklarınıza katılıyoruz tabiiki ama Aciz olmayın yazmışsınız ya , bence yanlış tanı koymuşsunuz.. Bu olan olaylar daha 1 haftalık süreç.. bundan 1 hafta önce ailenin bir sorunu yokmuş ve sorun olmayan evlilik yaşıyorsunuz ve bir anda eşiniz size bunları yapıyor.Bu bir yıkım hatta yıkım ötesi bir şey onun için.Birşeylerin sindirim süresi vardır..Herşeye bence gayet mantıklı yaklaşım yapıp gerekli adımlar atıyor zaten.. Bazı davranışlar laflar sözler doğal sonuç malesef....

Anlıyorum, ben bundan sonra aciz olmaması gerektiğini belirttim.

Çünkü konu sahibi ne yazık ki bahsettiğiniz travma nedeniyle tam olarak sağlıklı düşünemiyor bence. Güncel süreç çok önemli çünkü adam yapacaklarını ve yapmayacaklarını tam bu süre içerisinde belirleyecek.

Konu sahibi o evde kalmaya devam ediyor adam ile birlikte. Bu durumda adam boşanmaktan vazgeçerse konu sahibinin de boşanmayacağına inanıyorum. Konu sahibinin boşanacağına da asla inanmıyor bence. Bu da aciz ve oğlu için yanlış bir karar olur. Bu sebeple uyarımı yaptım.

Tırnak izleri var demiş konu sahibi. Darp raporu almak pek zor değil aslında.

zor demem aslında bildiğim tek örneğe dayanıyor şöyle ki: liseden arkadaşım benzer sıkıntılar neticesinde doktora gitmiş olaydan 20 dk sonra hemde, acildeki doktor nerden bilicem kendi kendine yapmadığını kadınlar bunu adet edindi artık demiş krem yazıp yollamış

Kötü ve görece büyükşehirlerde nadir bir örnekmiş ancak mümkün elbette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…