-
- Konu Sahibi caykolik88
Kızlar canım çok yanıyor. Bu akşam eşimle boşanma kararı aldık. Eşimi çok seviyorum ama beni sevmediğini söyleyen bir adam var karşımda. Evliliğimizin ilk yıllarında maddi olarak çok sıkıntı çektik ama ben hiçbir zaman problem etmedim. Hatta bana “şu dünyayı kapı kapı dolaşsam senin gibisini bulamazdım. Allah’a çok şükür seni karşıma çıkardı.” Derdi. Şimdi çok şükür kadrolu bir işe girdi ama her şey değişti. 1,5 yıldır ilgisizdi ama boşanacak kadar problemlerimiz olduğunu düşünmüyordum. 6 ay öncesine kadar boşanma aklımdan bile geçmiyordu. Birgün karşıma geçip boşanmak istediğini söylediğinde şoka girdim hiç beklemiyordum. Öyle kavga eden bir çift de değiliz. Hatta herkes bizim evliliğimize imrenirdi. Şu an kimse bilmiyor öğrenseler herkes için şok olacak. Ben bile henüz kabullenmiş değilim. Bir ay ailemin yanına gittim arayıp sormadı bile. Sonrasında kendisi bir daha deneyelim dedi ama kendi yine ilgisiz yine aynı şeyleri söyleyip durdu.
Bu akşam eve geldiğinde Sevmiyorum dedi ve yüzüğü çıkarıp masaya bıraktı. Ben de ısrarcı olmadım. Kabul ettim boşanmayı ama dilim söylese de kalbim bir türlü kabullenemiyor bu duruma. Çok acı çekiyorum. Boşa geçen 5 yılım ve 20 aylık bir oğlum. Baba evine gidemiyorum. Evde üvey bir abi. Ailem henüz eşimle olan sorunlarımdan habersiz. Geçen ay ziyaret amaçlı gittim abim geldiğim gün beni odaya sokmadı. Misafir olarak bile eve almadı. Babamla sürekli kavga edip durdular. Şimdi kucağımda bir çocukla o eve beni asla sığdırmaz. Bir ay zor dayandım. Ben memlekete ailemin yanına gitmek istemiyorum. Burada oğlumla kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum ama önceki işim başka bir şehirdeydi. Bu şehre yeni taşındık. Kimsem de yok burada. Nasıl ayakta durucam nasıl yeniden hayat kurucam bilmiyorum. Şu an hala boşanma gerçeğini kabullenmiş bile değilken. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Eşim kimse bilmesin boşandıktan sonra söylersin diyor. Bu kadar kolay mı sevmiyorum deyip beni bir çocukla tek başıma bırakıp gitmek. Bir gün de mi anladı sevmediğini. Ya da ben çok sevdiğim için mi hissetmedim sevmediğini. Bilmiyorum ne yapacağımı şu an kendimde bile değilim. Boşanan anneler siz nasıl ayağa kalktınız. Ben şu an kendimi o kadar güçsüz hissediyorum ki. Şu an tek düşündüğüm oğlum. Babası oğlumu bile sevemiyorum diyor. Psikolojik destek al diyorum. Kabul etmiyor. Ailesiyle de görüşmüyor. Bu hayatta en çok seni sevdim ama artık seni de sevmiyorum diyor. Peki ya oğlum. Hiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi. Kuzenim de boşandı ama eski eşi tekrar dönmek istiyor. Ama ben hiç boşanmak istemiyorum. Evliliği de devam ettirsem birbirimize olan saygımızı yitiriyoruz. Devam ettirmeye kalksam ya beni aldatacak ya da şiddete başvurucak, Ne olur bana bir akıl verin. Nasıl bir yol çizeyim. Boşanmayı istemekle doğru mu yaptım. şu an normal düşünemiyorum. aklımı yitirmiş gibiyim.
Canımı yanan bilmez...Ben bu hayatta en çok eşime güvendim. Bir kere olsun hiç tereddütüm olmadı. Bana ilksin dediğinde bile benden öncesi mümkün değil diyordum. Ne dese gözüm kapalı inanırdım. Hiç kimseye güvenmediğim kadar güvendim. Boşanma mevzusu olana kadar bir kere bile olsun elime telefonuna alıp bakmadım. O bile bana bunu yaptıysa daha da kimseye güvenmem.
Bu yazdıklaınız o kadar tanıdık ki, bu hisler öyle aynı ki... Bambaşka insanlar olarak aynı acıları yaşayıp aynı hayal kırıklığını tatmak ne kadar ilginç... Kendi sözlerimi bir başkasından duymak da...Ben bu hayatta en çok eşime güvendim. Bir kere olsun hiç tereddütüm olmadı. Bana ilksin dediğinde bile benden öncesi mümkün değil diyordum. Ne dese gözüm kapalı inanırdım. Hiç kimseye güvenmediğim kadar güvendim. Boşanma mevzusu olana kadar bir kere bile olsun elime telefonuna alıp bakmadım. O bile bana bunu yaptıysa daha da kimseye güvenmem.
Bir erkek televizyon izlemeden yapabilir mi? Eşim ilk 3 sene eve televizyon bile almadı. Akşam olunca seninle sohbet etmek varken televizyon izlemek istemiyorum diye. Şimdi yüzüme bile bakmıyor. İki saat önce eve geldi. Odaya çekildi. Hiç konuşmadı bile. Ben de oralı olmadım. Oturup oğlumla akşam yemeğini beraber yedik. Eve geldiğinde sadece dediği evi satıp ortadan kaybolayım da gör dedi. Ben de elinden geliyorsa yap dedim. Şerhi söylemedim. Kadınlar Kulubünün hepsinin haberi var ama eşim daha haberi yok. Tebligat geldiğinde versem mi acaba? Boşanalım dediğinde ben şok olmuştum. Şimdi imza yetkisini aldığımı öğrendiğinde şok olsun.Canımı yanan bilmez...
Benim pislik de derdi ki, senin gibisini bulamam...
Saçına zarar gelse ya ölürüm ya öldürürüm...
Bırak ölüp öldürmeyi birini, beni öldürdü, kahretti...
Kızlığım haram olsun o pisliğe...
Sakın onunla bu Konuları konuşma...Bir erkek televizyon izlemeden yapabilir mi? Eşim ilk 3 sene eve televizyon bile almadı. Akşam olunca seninle sohbet etmek varken televizyon izlemek istemiyorum diye. Şimdi yüzüme bile bakmıyor. İki saat önce eve geldi. Odaya çekildi. Hiç konuşmadı bile. Ben de oralı olmadım. Oturup oğlumla akşam yemeğini beraber yedik. Eve geldiğinde sadece dediği evi satıp ortadan kaybolayım da gör dedi. Ben de elinden geliyorsa yap dedim. Şerhi söylemedim. Kadınlar Kulubünün hepsinin haberi var ama eşim daha haberi yok. Tebligat geldiğinde versem mi acaba? Boşanalım dediğinde ben şok olmuştum. Şimdi imza yetkisini aldığımı öğrendiğinde şok olsun.
Rabbim feraha cikarsin seni de evladini da..Bir erkek televizyon izlemeden yapabilir mi? Eşim ilk 3 sene eve televizyon bile almadı. Akşam olunca seninle sohbet etmek varken televizyon izlemek istemiyorum diye. Şimdi yüzüme bile bakmıyor. İki saat önce eve geldi. Odaya çekildi. Hiç konuşmadı bile. Ben de oralı olmadım. Oturup oğlumla akşam yemeğini beraber yedik. Eve geldiğinde sadece dediği evi satıp ortadan kaybolayım da gör dedi. Ben de elinden geliyorsa yap dedim. Şerhi söylemedim. Kadınlar Kulubünün hepsinin haberi var ama eşim daha haberi yok. Tebligat geldiğinde versem mi acaba? Boşanalım dediğinde ben şok olmuştum. Şimdi imza yetkisini aldığımı öğrendiğinde şok olsun.
Sakın onunla bu Konuları konuşma...
Şerhi çıkarttın mı bugün? Ne sevindim bilemezsin.
Bak canımın içi, o artık başka bir adam, senin muhatabın avukat olsun, avukatlar anlar bundan sonra onun dilinden.
Sakın ona cevap veripte, beni kışkırttı dövdüm, vurdum diyecek şekilde bir ortam yaratma.
Sana bir şey mi diyor, sabır çek içinden, Allah'ın isimlerini zikret. Sakın yorum yapma.
Allah'ım yardımcın olsun.[/QUOTE
Çocuğun yanında çok tartışmaya girmek istemiyorum.
Ona bu fırsatı vermek istemem.
Yap yapabişiyorsan deyin.. afedersiniz ama gerizekalı..planlarını bozdunuz tabii iönsan müsveddesinin.bidaha öyle bişey olduğunda da hemen anında polisi arayın.bugünde gidin polise tehdit etiğini , oğlunuzun ve kendinizin can güvenliği için korktuğunuzu söyleyin.özelliklede deyinki biz gece uyurken gazı açacakmış bu şekilde tehdit ediyor.onlarda savcı kanalıyla inşallah hem sizden uzaklaştırırlar şu kadar mesafeden fazla yaklaşırsan suç gibi, hemde koruma verebilirler yani inşallah öyle olur polise gidin anlatın ve koruma talebinde bulununDün gece yine tartıştık. Benim boşanma şartları konusunda ne kadar kararlı olduğumu anlayınca "boşanma davasını açmıyorum. Sen benden boşanmak isteyeceksin." dedi. Bir de sürekli beni ve oğlumu öldürmekle tehdit ediyor. Akşam yatarken gazı açarım sizden kurtulurum diyor. Ya gerçekten bu kadar gözü dönebilir mi? Ben son zamanlarda eşimi hiç tanıyamıyorum. Karıncayı incitmeyen, benim bir tel saçıma zarar gelsin istemeyen adam bu olamaz. Bu adam kesinlikle benim eşim değil.Ya gerçekten çok ciddi anlamda psikolojik problemleri olduğunu düşünüyorum. Dün gece eliyle boğazıma yapıştı. Bu şekilde ne kadar nefes almadan yaşayabilirsin dedi. Çok kızıyorum kendime. İnsan bu hale bir kereden gelmez. Ben nasıl fark edemedim. Oğlum doğduktan sonra tüm ilgim ona kaydı. Önceden hemen anlardım o gün kendini nasıl hissettiğini. Doğumdan sonra ilgimin azaldığını kabul ediyorum ama bu kadar değişebilir mi insan?
Polise gitsem bu yaptıklarını nasıl ispat edebilirim. Bugün bir fırsatını bulursam hemen bir avukat bulup görüşmeliyim. Ben artık yapacaklarından çok korkuyorum. Eve almak istemiyorum. Avukata danışıp evden uzaklaştırma konusunda fikir almalıyım. Son zamanlarda kendi biriktirdiğim paralarla idare ediyordum. Artık elimde nakit param da kalmadı. Alyansımı satıcam zaten benim için bir anlamı kalmadı.
Birazdan çıkıcam. Önce avukata gidip bir sorayım. Ne yapmam gerektiğini. Biraz önce fark ettim. Bogazımda tırnak izleri vardı.
Ben direttikçe bana ne kadar aciz ve zavallı olduğumu söyleyip duruyor. Bana bunca şeyden sonra neden hala direttiğimi, aciz olmasaymışım şartlarını kabul edip tek celsede boşanırmışım. Hala psikolojik baskı yapıp duruyor.
Geçenlerde duymuştum, eşimin iş yerindeki bir kadın kocasından boşanırken o anlık gurur yapıp hiçbir şey istememiş üstelik çocukları olmasına rağmen. Şimdi kadın pişman olup nafaka davası açmış. Ama bu saatten sonra kadın kendi adına nafaka ve tazminat isteminde bulunamaz. Sadece çocukları için nafaka isteyebilir. Ben gurur yapıp sonradan pişman olmak istemiyorum. Ama bu adamın da evde kalmasına yüzünü görmeye tahammül edemiyorum.