- 13 Nisan 2007
- 33.015
- 99.937
- 45
- Konu Sahibi caykolik88
Arkadaşlar, çok şükür işimi hallettim. Artık imza yetkisine sahibim. Eşim kesinlikle benim imzam olmadan evi satamaz.
Benim durumumda olan arkadaşları bilgilendirmek için bugün yaptıklarımı anlatayım.
Sabah 9.30 da oğlum la evden çıktık. İlk iş muhtarlıktan ikametgah belgesi almak oldu. Sonrasında otobüse binip tapu sicil müdürlüğüne gittik. İlk olarak ön işlemleri yaptırdım. Ön işlemleri yaptırırken gerekli evraklar:
1) Nüfus cüzdanı
2) Nüfus cüzdanı fotokopisi
3) 1 Adet fotoğraf
4) İkametgah belgesi
Evlilik cüzdanına gerek yokmuş. Zaten kayıtlarda her şey çıkıyor. Ben yanıma boşa almışım.
Sonrasında telefonuma bilgilendirme mesajı gelmesini bekledim. Mesaj geldikten sonra tapu müdürlüğü işlem yerine gidip şerh dilekçesini alıp tapu kadastro harita mühendisliği bürosuna gidip dilekçeye cevap yazısını aldım. Yalnız bu işlemi yaparken 150 lira para istediler. Benim yanımda 70 lira vardı. Adam "neyse o zaman siz 50 lira verin" dedi. Harcı yatırdıktan sonra tekrar tapu müdürlüğüne gittim. Evrakları verip imzamı attım. Ordaki memur "artık eşin senden habersiz evi satamaz, gelip senin onayını alması gerekiyor. Fakat biz yine de eşine bilgilendirmek amaçlı tebligat göndericez. " dedi. İşlemler çok uzun sürüyor. Eve geldiğimde 16.00 olmuştu. Çocuk kucağımda uyuyakaldı. Çocukla beraber ordan oraya ikimizde çok yorulduk. Keşke çocuğumu bıracağım birileri olsaydı.
Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Dün akşam evi satarım parasını yerim sen de ortada kalırsın dediği aklıma geldikçe şimdi gülüyorum.
Arkadaşlar kendi gücünüzün gerçekten farkına varın. Daha iki gün öncesine kadar bu adam için ağlıyordum. Ama şimdi çok şükür dimdik ayaktayım. Eskisi kadar üzülmüyorum. Artık her tehdidine verilecek bir cevabım var. Gurur karın doyurmuyor. Çocuk olmasaydı ne halin varsa gör der çekip giderdim, sonra da onun mutlu halini gördükçe ağlardım. Ama ben buna müsaade etmicem. Ben bu boşanmanın ömür boyu izlerini üzerimde taşıyacaksam o da en azından bir kaç yıl kendi üzerinde yaşasın.
Canım arkadaşım...
Seni hiç tanımasam da dualarım seninle...
Allahım daima yardımcın olsun inşallah...
Allaha emanet ol sen de, beben de canım benim...