Boşanmayı kabul etmekle doğru mu yaptım?

Arkadaşlar, çok şükür işimi hallettim. Artık imza yetkisine sahibim. Eşim kesinlikle benim imzam olmadan evi satamaz.

Benim durumumda olan arkadaşları bilgilendirmek için bugün yaptıklarımı anlatayım.
Sabah 9.30 da oğlum la evden çıktık. İlk iş muhtarlıktan ikametgah belgesi almak oldu. Sonrasında otobüse binip tapu sicil müdürlüğüne gittik. İlk olarak ön işlemleri yaptırdım. Ön işlemleri yaptırırken gerekli evraklar:

1) Nüfus cüzdanı
2) Nüfus cüzdanı fotokopisi
3) 1 Adet fotoğraf
4) İkametgah belgesi
Evlilik cüzdanına gerek yokmuş. Zaten kayıtlarda her şey çıkıyor. Ben yanıma boşa almışım.

Sonrasında telefonuma bilgilendirme mesajı gelmesini bekledim. Mesaj geldikten sonra tapu müdürlüğü işlem yerine gidip şerh dilekçesini alıp tapu kadastro harita mühendisliği bürosuna gidip dilekçeye cevap yazısını aldım. Yalnız bu işlemi yaparken 150 lira para istediler. Benim yanımda 70 lira vardı. Adam "neyse o zaman siz 50 lira verin" dedi. Harcı yatırdıktan sonra tekrar tapu müdürlüğüne gittim. Evrakları verip imzamı attım. Ordaki memur "artık eşin senden habersiz evi satamaz, gelip senin onayını alması gerekiyor. Fakat biz yine de eşine bilgilendirmek amaçlı tebligat göndericez. " dedi. İşlemler çok uzun sürüyor. Eve geldiğimde 16.00 olmuştu. Çocuk kucağımda uyuyakaldı. Çocukla beraber ordan oraya ikimizde çok yorulduk. Keşke çocuğumu bıracağım birileri olsaydı.

Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Dün akşam evi satarım parasını yerim sen de ortada kalırsın dediği aklıma geldikçe şimdi gülüyorum.

Arkadaşlar kendi gücünüzün gerçekten farkına varın. Daha iki gün öncesine kadar bu adam için ağlıyordum. Ama şimdi çok şükür dimdik ayaktayım. Eskisi kadar üzülmüyorum. Artık her tehdidine verilecek bir cevabım var. Gurur karın doyurmuyor. Çocuk olmasaydı ne halin varsa gör der çekip giderdim, sonra da onun mutlu halini gördükçe ağlardım. Ama ben buna müsaade etmicem. Ben bu boşanmanın ömür boyu izlerini üzerimde taşıyacaksam o da en azından bir kaç yıl kendi üzerinde yaşasın.

Canım arkadaşım...
Seni hiç tanımasam da dualarım seninle...
Allahım daima yardımcın olsun inşallah...
Allaha emanet ol sen de, beben de canım benim...

senin adına çok sevindim canım hayırlısı olsun bakalım şimdi ama şok olacağının garantisi var biraz sirkelenecek gibime geiyor canım :) avukat bakabildin mi peki sonuna kadar maddi manevi haklarını al senin sus pus sessiz sakin bırakıp gideceğini sanıyordu tebrik ederim canım

senin adına çok sevindim canım hayırlısı olsun bakalım şimdi ama şok olacağının garantisi var biraz sirkelenecek gibime geiyor canım :) avukat bakabildin mi peki sonuna kadar maddi manevi haklarını al senin sus pus sessiz sakin bırakıp gideceğini sanıyordu tebrik ederim canım
Çok geç olmuştu çok da yorulduk oğlumu daha fazla perişan etmeyeyim dedim. Avukata başka bir zaman giderim. Çocukla zor oldu.

Tebrik ederim gercekten cok iyi bir haber bu. Asil gururlu davranis bu dur bence. Sizinde o evde emeginiz hakkniz var ve de çocuğunuzn. Nerden belli adamin baska birine yedirmeyecegi. Oyle gurur olmaz bence bu sebeple. Cok cok yerinde doğru bir hareket. Smdi hem evin yari parasini alicaksiniz hem de düğünde takilanlar size verilcek. Iyi de bir nafaka verilir ins görsün bakalin oglumu gormiycem demek ne demek! Cok sevindim anltamam :)

Tüm zorlukları hayat arkadaşin olan eşin çeksin tüm yükleri zor günlerden iyi yerlere gel ve gözün açılıp başka heyecanlar peşine düşüp ve ayrılmak iste bu kadar kolay olmamalıydi evlilik onun için. Allah elbet bir kapı acar sizin için ama o adam için hep önünde engeller pişmanlıklar olur.

Evi satarmis ortada mi kalirmissin? Haha
Baya komikmis esin
Ama simdi soylediklerine değil de kendine gulme zamani :) serh konuldugunu ogreninceki yüz haline.

Benim (samsung) telefonda, rehberden kisinin uzerine tikliyorsun bilgileri acilinca telefonun sol tusuna tikliyorsun ve geçmiş'i tikliyorsun. mesaji silindiysem bile orada görünüyor (telefon rehberini sececeksin, sim kart degil). senindekinde denesene belki mesajlar duruyordur

Tebrik ederim gercekten cok iyi bir haber bu. Asil gururlu davranis bu dur bence. Sizinde o evde emeginiz hakkniz var ve de çocuğunuzn. Nerden belli adamin baska birine yedirmeyecegi. Oyle gurur olmaz bence bu sebeple. Cok cok yerinde doğru bir hareket. Smdi hem evin yari parasini alicaksiniz hem de düğünde takilanlar size verilcek. Iyi de bir nafaka verilir ins görsün bakalin oglumu gormiycem demek ne demek! Cok sevindim anltamam :)
Dügünde çok bir altın yok ama ben sadece hakkım olanı istedim ondan. Aklı sıra bana gururuma dokunacak sözler söyleyip benim kendi isteğimle o evden gitmemi istedi. Ama umduğunu bulamadı.

Benim (samsung) telefonda, rehberden kisinin uzerine tikliyorsun bilgileri acilinca telefonun sol tusuna tikliyorsun ve mesaji silindiysem bile orada görünüyor (telefon rehberini sececeksin, sim kart degil). senindekinde denesene belki mesajlar duruyordur
Telefonu samsung değil ki. Benim ki de değil.

Allah yar ve yardımcın olsun..
Erkekler böyle iste,genelleme yapmamak lazım biliyorum ama..topunun köküne kibrit suyu..:KK67:
Pesinde deli divane olurlar..sonrada ben seni sevemiyorum,sevmiyorum,yapamıyorum..sacma sapan bahaneler...:KK67:
Kendini sakın gücsüz hissetme..asıl gücsüz olan senin kocan...yarı yolda bırakıp kacan o...sen cocugun icin ayakta durmak zorundasın..ailenin yanına dönmek istemiyorsan gir bir ise,calıs..ayaklarının üstünde dur..ümitsiliğe çaresizliğe kapılma hiç..
Kader,kısmet..bunun yasanacagı varmıs...dik durup yola devam etmek gerek...:KK39:

Arkadaşlar, çok şükür işimi hallettim. Artık imza yetkisine sahibim. Eşim kesinlikle benim imzam olmadan evi satamaz.

Benim durumumda olan arkadaşları bilgilendirmek için bugün yaptıklarımı anlatayım.
Sabah 9.30 da oğlum la evden çıktık. İlk iş muhtarlıktan ikametgah belgesi almak oldu. Sonrasında otobüse binip tapu sicil müdürlüğüne gittik. İlk olarak ön işlemleri yaptırdım. Ön işlemleri yaptırırken gerekli evraklar:

1) Nüfus cüzdanı
2) Nüfus cüzdanı fotokopisi
3) 1 Adet fotoğraf
4) İkametgah belgesi
Evlilik cüzdanına gerek yokmuş. Zaten kayıtlarda her şey çıkıyor. Ben yanıma boşa almışım.

Sonrasında telefonuma bilgilendirme mesajı gelmesini bekledim. Mesaj geldikten sonra tapu müdürlüğü işlem yerine gidip şerh dilekçesini alıp tapu kadastro harita mühendisliği bürosuna gidip dilekçeye cevap yazısını aldım. Yalnız bu işlemi yaparken 150 lira para istediler. Benim yanımda 70 lira vardı. Adam "neyse o zaman siz 50 lira verin" dedi. Harcı yatırdıktan sonra tekrar tapu müdürlüğüne gittim. Evrakları verip imzamı attım. Ordaki memur "artık eşin senden habersiz evi satamaz, gelip senin onayını alması gerekiyor. Fakat biz yine de eşine bilgilendirmek amaçlı tebligat göndericez. " dedi. İşlemler çok uzun sürüyor. Eve geldiğimde 16.00 olmuştu. Çocuk kucağımda uyuyakaldı. Çocukla beraber ordan oraya ikimizde çok yorulduk. Keşke çocuğumu bıracağım birileri olsaydı.

Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Dün akşam evi satarım parasını yerim sen de ortada kalırsın dediği aklıma geldikçe şimdi gülüyorum.

Arkadaşlar kendi gücünüzün gerçekten farkına varın. Daha iki gün öncesine kadar bu adam için ağlıyordum. Ama şimdi çok şükür dimdik ayaktayım. Eskisi kadar üzülmüyorum. Artık her tehdidine verilecek bir cevabım var. Gurur karın doyurmuyor. Çocuk olmasaydı ne halin varsa gör der çekip giderdim, sonra da onun mutlu halini gördükçe ağlardım. Ama ben buna müsaade etmicem. Ben bu boşanmanın ömür boyu izlerini üzerimde taşıyacaksam o da en azından bir kaç yıl kendi üzerinde yaşasın.

Çoook sevindik cnm senin adına , 26 yaşında çok gençsin ama güçlü bir kadın ve güçlü bir ANNE sin.. Oğlunun adına sakın üzülme o şanslı bir çocuk çünkü senin gibi bir annesi var. Varsın eski eşin gibi baba modeli olan bir babası olmasın..RABBİM seninle unutma...

Benim Başıma da gelen buydu iste...
Şerefsiz müdür olup eli para görünce sap gibi ortada Bıraktı beni...
Paramız yokken hep ben yanındaydım. Haram olsun emeklerim
Ben bu hayatta en çok eşime güvendim. Bir kere olsun hiç tereddütüm olmadı. Bana ilksin dediğinde bile benden öncesi mümkün değil diyordum. Ne dese gözüm kapalı inanırdım. Hiç kimseye güvenmediğim kadar güvendim. Boşanma mevzusu olana kadar bir kere bile olsun elime telefonuna alıp bakmadım. O bile bana bunu yaptıysa daha da kimseye güvenmem.

Caykolik dünden beri okuyorum.senin adına gerçek den çok sevindim.İyi niyeti ,sevgiden gösterilen anlayışı eziklik olarak görüyor insanlar.
yazmadan edemeyeceğim eşin kesinlikle depresyonda değil.depresyon dediğimiz hastalık öyle mal mülk peşine düşürmez insanı.aksine depresyondaki insan için hiçbir şeyin anlamı yoktur.
Eşinn işini buldu,kendimi garantiye aldı.büyük ihtimal biri var hayatında .( bunu yazıp seni üzmek istemiyorum )
Görümcemle eski eşi eşimle beraber çalışıyordu.Anlaşamayınca görümcemin eşi memuriyete geçti,aynı zamanda bir yerde müzik yapıyordu.2 ay sonra benim hayranlarım çok diye boşanmak istedi.görüncemide anlaşmalı boşanalım diye kandırdı. Görümce her halkından vazgeçti,bir an önce bitsin diye.boşandıkları gün kayınvalidesi,bir kızla görünce min kullandığı eşyaların önünde fotoğraf çekinip face koydu.görümcemi en çokbğzen bu oldu.
boşanmalı 2.5 sene oldu.asla evlenmem diyen görümcem şimdi biri ile görüşüyor.yaza da kısmetse sözümüz var.
Allah bir kapı kapatır,bir kapı açar. O yüzden hakkında hayırlısı olsun canım.

Dünden beri konuyu takip ediyorum evli değilim ama ablacım hayal kırıklığını öyle iyi anlıyorum ki sanki olayı yaşayan benim bunlar benim başıma gelmiş gibi hissediyorum.Ortada hiçbir sebep yokken güvendiğim eşim dediğim adam bana bunu yapsa yıkılırdım heralde.Boşanan bazı kadınlara çok kızardım karşı tarafın iliğini kurutmak isterlerdi (onaylamadığım durum kadın kusurlu olunca) ama bir kadının eşinin iliğini kurutmasını bu kadar desteklicemi hiç düşünmemiştim senin hikayeni okuyuncaya kadar...İnşallah yanına kalmaz bu dimdik dur sakın vazgeçme öyle sebepsiz yere sevemiyorum diyip de yuva yıkmak kolay mı? Nasıl sevemiyorum ya çocuğun var karın var gül gibi yuvan var bir tek boşanmak için sebep yok! Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz öyle mutlu yaşayamaz inan bana :/

Guvenmek değil ki hataniz. Siz sucsuzsunuz masumsunuz...guveni hak etmeyen bir adam cikmis karsiniza. En büyük acidir herhalde bu kadar destek ciktginiz esinizden nankorluk gormek anliyorum ancak bu sizin nefretinizi artip bu adamdan daha rahat kurtulmanizi sağlayacak

Tebrik ederim sizi güçlü kadın güçlü anne cok sevindim adınıza dualarım sizinle gelecek güzel günler getirsin size

X