Aileme haber versem evdeki ortam daha çok gerilecek oğlumun daha fazla etkilenmesini istemiyorum. Birkaç gündür evde eline ne alsa kırmaya başladı. Önceden eşyalara zarar vermezdi. Birkaç gündür hırçın. Bir de üzerine azı dişlerini çıkarmaya başladı. Günde birkaç saatlik uykuyla ayakta duruyorum.
Yargıtay katip alımları için başvurular başladı. Ben kendisine avukata gidip vekalet verdiğimi, bana ve oğluma gelecek en ufak bir zararda kendisinin sorumlu olduğunu söylesem olur mu ki? Sürekli o bana gözdağı veriyor. Bu aralar onunla çekişmek istemiyorum. Aramızdaki durum artık savaşa dönüştü. Ve bu savaş git gide daha da yıpratıyor. Bir haftada yaşadıklarıma inanamıyorum. Daha geçen hafta salı günü benden özür dileyip bir daha üzmeyeceğini söylemişti. Sonraki gün kesin olarak boşanmak istediğini söyledi. Bir günde bir insanın ruhu bu kadar yaralanabilir mi? Bir insanı boşanmaya götüren bir süreç olur. Ben süreci yaşamadan direk kendimi boşanma kararının içinde buldum. Bir ara vazgeçti. Son bir hafta da kararında diretti. Bir kereden indirdi bana darbeyi, çok ağır yaraladı.
Sınavlara çalışmam lazım. Bu adamdan kurtulmanın en kısa yolu katiplik sınavlarını kazanmam. Kendisiyle belki şöyle bir anlaşma yapabilirim. Eğer sınavları kazanırsam dediği gibi kendisinin şu anki şartlarını kabul edip tek celsede boşanırım. Bu süreç de benden uzak durmasını, bana maddi manevi daha fazla zarar vermemesi gerektiğini, aksi halde hukuki haklarımı kullanacağımı söylerim.
Bana dua edin, şu sınavı hayırlısıyla kazanayım kendime ve oğluma yepyeni ve güzel bir hayat kurayım.