• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bol bebiş topiği

Canım halen doğum yapmadıysan:) ki yazalı baya olmuş sen.
Bol bol merdiven in çık sancıyı çabuklaştırıyor. Sıcak duş al normal sıcaklıkta olsun tabi. Başka yapacak birşey yok. Birde sancın varsa aralığını yaz eğer düzenli oluyorsa doğum sancısı. Örnek veriyorum 30 dakika, 28 dakika, 26 dakika da bir giriyorsa doğum başlamış demektir. Çok düzenli bir şekilde dakikaların arası azalarak girer. Son zamanlarda 15,14,13 diye devam eder son ana kadar. Tabi azaldıkça sancının şiddeti artar. Sancıların arası azalmadan hastaneye fazla acele etme derim. Sürekli tuşe yapıyor ebeler. Her gelen bir tuşe yapıyor fenalık gelmişti bana artık. Hadi bakalım inşallah hayırlı haberlerle gelirsin.

Son düzenleme:
Canım halen doğum yapmadıysan:) ki yazalı baya olmuş sen.
Bol bol merdiven in çık sancıyı çabuklaştırıyor. Sıcak duş al normal sıcaklıkta olsun tabi. Başka yapacak birşey yok. Birde sancın varsa aralığını yaz eğer düzenli oluyorsa doğum sancısı. Örnek veriyorum 30 dakika, 28 dakika, 26 dakika da bir giriyorsa doğum başlamış demektir. Çok düzenli bir şekilde dakikaların arası azalarak girer. Son zamanlarda 15,14,13 diye devam eder son ana kadar. Tabi azaldıkça sancının şiddeti artar. Sancıların arası azalmadan hastaneye fazla acele etme derim. Sürekli tuşe yapıyor ebeler. Her gelen bir tuşe yapıyor fenalık gelmişti bana artık. Hadi bakalım inşallah hayırlı haberlerle gelirsin.

Canim doğurdun galiba. Allah yar ve yardimcin olsun.

Yok kızlar daha doğurmadım :1:
Yürüdüm ama çok yorgunum merdiven inip çıkma işi yarına kaldı.
Canım Waves 1cm açıklık sence ne zaman artar :18:
Sancılar aralıklarla devam ediyor mesela yarım saate 4,5kez girdiğinde oluyor 1 kez girdiğide.
Sabah 8gibi tekrar bakacak alttan 3cm açılma varsa yatış yaparım dedi.
Ay çok heyecanlıyım,birde diyorum ya açılma devam etmemişse. Çok affedersin lavaboda nasıl anlaşılır açılmanın devam edip etmediği.

Kuzu yürüyünce kasılmalarım artıyor hatta evin içinde dolansam bile.
Duş alacağım güzelce...
Bakalım bu gece nasıl bir gece olacak.
Yarın c.tesi pazara kalma işini sevmem doktoru çağırmak içinde ayrı ücret ödeniyor :37:
Doktorda dedi zaten gel bakalım pazara kalırmı doğumun öğrenelim.

Sancılar aralıklarla devam ediyor mesela yarım saate 4,5kez girdiğinde oluyor 1 kez girdiğide.
Ay çok heyecanlıyım,birde diyorum ya açılma devam etmemişse. Çok affedersin lavaboda nasıl anlaşılır açılmanın devam edip etmediği.
kendin anlasilmaz canim o. duzensiz sancin da olsa acilma oluyor yarina dogar insallah

canım konuşmanıza girdim kusura bakma ama bu lavaboda anlaşılacak bir şey değil. ben sağlıkçıyım. 1cm'den 48 saattede açılan var, 4 saattede açılan var ama ılık duş çok iyi oluyor ben sancım başladıktan sonra 6 saatte doğurdum çok da rahat oldu. duş çok işe yaradı diye düşünüyorum ama aynı zamanda da çok yürümüştüm. sen sancın sıklaşırsa sabahı bekleme. kaçıncı doğum?

anam pisim iyimisin kendin anlayamazsın sakın bir şeyler yapma. sadece sancı sıklığından anlarsın
Yok kuzu sadece z.yağlı pamuk tıkıyorum rahat doğum olsun diye.
Hani dedim belki bi hissi vardır açılmaya dahil :1:
kendin anlasilmaz canim o. duzensiz sancin da olsa acilma oluyor yarina dogar insallah
Ayy ipeğim inş inş...
canım konuşmanıza girdim kusura bakma ama bu lavaboda anlaşılacak bir şey değil. ben sağlıkçıyım. 1cm'den 48 saattede açılan var, 4 saattede açılan var ama ılık duş çok iyi oluyor ben sancım başladıktan sonra 6 saatte doğurdum çok da rahat oldu. duş çok işe yaradı diye düşünüyorum ama aynı zamanda da çok yürümüştüm. sen sancın sıklaşırsa sabahı bekleme. kaçıncı doğum?

Anammmm bir sağlıkçııııı :52: buldummmmm :52:
Ay ne demek ne kusuru iyilik yazdın.
Ayıptır sölemesi ilişkide açıyor diye okudum :17:
Evet ilk doğumum Halim'den anlamışsındır ha bire soru soruyorum sıktım topiği sorularıma :27:
Bugün yürüdüm baya,ama yürümeden rahat doğuran arkadaşlarımda var bence nasip işi bu işler .

Çok uykusuzluk var halsizlik diz boyu.
En iyisi bir duş ardından yatışşş.
Galiba bu günler elime zor geçecek yakında :32:
Dua edin. Bakalım sabah bize neleri gösterecek.

Ayy ipeğim inş inş...

Evet ilk doğumum Halim'den anlamışsındır ha bire soru soruyorum sıktım topiği sorularıma :27:
Bugün yürüdüm baya,ama yürümeden rahat doğuran arkadaşlarımda var bence nasip işi bu işler .

doğru duymuşsun canım doktor gelinimize söylemişti 40 haftayı doldurduğunda.bir tavsiye daha sancın sıklaşmadangitme.

Ayy ipeğim inş inş...

canım tabiyki herşey nasip işi ona ne denier ama bunun için kemik yapısı(yani kalça kemiklerinin genişliği. çatı genişliği) karın kaslarının genişliği de önemli.sen açılması için hiçbir müdahale yapma ayrıca yürüme zamanı geçmiş artık kendini çok yorma. ama sana kesinlikle epidural normal doğum önerebilirim. denedim, test ettim onayladım, süper bir şey. başka sorun varsa sor. bilirim ilk doğum insanı çok geriyor, ben yüzlerce doğum görmeme rağmen nasıl olacak diye günlerce uyuyamadım.

canım tabiyki herşey nasip işi ona ne denier ama bunun için kemik yapısı(yani kalça kemiklerinin genişliği. çatı genişliği) karın kaslarının genişliği de önemli.sen açılması için hiçbir müdahale yapma ayrıca yürüme zamanı geçmiş artık kendini çok yorma. ama sana kesinlikle epidural normal doğum önerebilirim. denedim, test ettim onayladım, süper bir şey. başka sorun varsa sor. bilirim ilk doğum insanı çok geriyor, ben yüzlerce doğum görmeme rağmen nasıl olacak diye günlerce uyuyamadım.

Allah seni gönderdiiiii inan...
Ay ne desem şimdi bilemedimmmm :34:
Insanın kendi yaşaması farklı oluyor eminim.
Ben doğururken sancımı çekmek o acıyı yaşamak istiyorum.
Epidural nasıl oluyor hiç konuşmadık doktorumla.
Birde ilişki açıyorum rahmi ?

nbr gece arkadasim :) oglus napior benimki emior arada gaz tutuyo cikarip agliyor tenrar devam

merhaba canım
bütün öğleden sonrayı burnumda getirdi bu saate kadar şimdi uyuyor masum masum.kuzum ya inanki ilk başlarda bizde öyleydik ama benim şansım gazını rahat çıkartıyor gazman patır patır. mama veriyorsunuz ya oda çok gaz yapıyor. kızımda bende kullandım geceler gündüz her beslenme sonrası işkenceydi.kızlar biraz daha zor çıkartıyorla onu anlamış oldum.

Allah seni gönderdiiiii inan...
Ay ne desem şimdi bilemedimmmm :34:
Insanın kendi yaşaması farklı oluyor eminim.
Ben doğururken sancımı çekmek o acıyı yaşamak istiyorum.
Epidural nasıl oluyor hiç konuşmadık doktorumla.
Birde ilişki açıyorum rahmi ?

canım asla ilişki çok zararlı. zor ama sakin olmaya çalış. epidural çok kolay. ağrını yaşamak istersen bilemem ama karar değiştirirsen ağrını %70 kesiyor ıkınmanı engellemiyor. bu konuda çok söylentiler oldu ıkınamıyorsun zararlı gibi korkup on defa karar değiştirdim ama sağolsun doktorum vazgeçirmedi beni. 3. ıkınmamda doğdu. sen ister epidural ister ağrılı normal doğum yap ama sadece çok iyi ıkınmak çok önemli. çok güçlü ve hiç bırakmadan ıkınırsan kolay olur ama sakın ıkınmak yerine bağırma. bu arada bu dediğim sadece doğum esnasında geçerli. sakın şimdi ıkınma. ayrıca sütünün de erken gelmesi için hummana çay var bence şimdiden onu içmeye başla. çünkü sütün gelmemesi de sorun olabilir ama bu çayı erken içmek çok iyi süt getiriyor. hiçbir zararı yok korkma. destan yazdım sana. başka?

süpersin yaaa .bizde burda dokuz doğuralım bu gece .aman şaka bir yana ne yapacksan yap sonra uyu ne kadar dinlenirsen doğumda okadar kuvvetli olursun.rabbim yardımcı olsun inşallah:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar:

canım asla ilişki çok zararlı. zor ama sakin olmaya çalış. epidural çok kolay. ağrını yaşamak istersen bilemem ama karar değiştirirsen ağrını %70 kesiyor ıkınmanı engellemiyor. bu konuda çok söylentiler oldu ıkınamıyorsun zararlı gibi korkup on defa karar değiştirdim ama sağolsun doktorum vazgeçirmedi beni. 3. ıkınmamda doğdu. sen ister epidural ister ağrılı normal doğum yap ama sadece çok iyi ıkınmak çok önemli. çok güçlü ve hiç bırakmadan ıkınırsan kolay olur ama sakın ıkınmak yerine bağırma. bu arada bu dediğim sadece doğum esnasında geçerli. sakın şimdi ıkınma. ayrıca sütünün de erken gelmesi için hummana çay var bence şimdiden onu içmeye başla. çünkü sütün gelmemesi de sorun olabilir ama bu çayı erken içmek çok iyi süt getiriyor. hiçbir zararı yok korkma. destan yazdım sana. başka?

Ama çoğu ilişki açılmaya yardımcımoluyor yazmış. Çoğu sitede öyle yazıyor :44:
Bak bu dediklerin çok önemli kulağıma küpe olsun.
Sancı gelince bağırmak yok ıkınmak var :52:
Onu doktorumla konuşayım ben.
Tamam canım çayıda yarın alalım.
Inş bol sütüm olur yavrumda bol emer.
Senin önereceğin fikir varsa çok memnun olurum.
Birde barsaklarım çok çalışıyor bugün neden acaba ?

Back