Adam öz kardeşine "döviz " ile borç veriyor kumar oynaması için ...bir günde dövizin 2 ye katlandığı bir memlekette!! üstelik ödedikten sonra neden kul hakkı olsun kiKaynının kul hakkını kaldıramayacakları için buna yanaşmıyorlar
aman erkek ailelerinin umurunda mı. kızları olsa bu kadar sessiz kalırlarmıydı o evi sattılırlarmıydı.adamın ailesi de destek çıkmamış. o da sıkıntı. onlar bile katı davranmış.
aman erkek ailelerinin umurunda mı. kızları olsa bu kadar sessiz kalırlarmıydı o evi sattılırlarmıydı.
ne yazık ki öyle. gelin hanım bunca sene evde oturdu çalışmadı bile demişlerdir. benim oğlum böyle bir hata yapsa ben utanırım gelinimden ya.
Bizim bir komşumuz vardı. İki evi vardı. Oğlunu evlendirip evlerden birine oturttu. Oğlu da parayı seven biriydi. Kız da çalışıyordu ama memur falan değil. Kıza zorla kredi çektirmiş, kendisi borçlanmış bir ton. Paraları başka kadınlarla harcamış. Komşu evi satmak zorunda kaldı ki borçlar temizlensin. İşin sonunda gelin hem aldatıldığı için hem de bu olaylardan ötürü boşanmak istedi.ne yazık ki öyle. gelin hanım bunca sene evde oturdu çalışmadı bile demişlerdir. benim oğlum böyle bir hata yapsa ben utanırım gelinimden ya.
zaten hep başkaları kötü, herkes kendini bir sorgulamıyor ,Bizim bir komşumuz vardı. İki evi vardı. Oğlunu evlendirip evlerden birine oturttu. Oğlu da parayı seven biriydi. Kız da çalışıyordu ama memur falan değil. Kıza zorla kredi çektirmiş, kendisi borçlanmış bir ton. Paraları başka kadınlarla harcamış. Komşu evi satmak zorunda kaldı ki borçlar temizlensin. İşin sonunda gelin hem aldatıldığı için hem de bu olaylardan ötürü boşanmak istedi.
Komşu kadın gelini suçladı tabi ki. Suçlama sebebi gelinin kredi çekmesiymiş. Oğlu da gözlerinden ateş çıkan biri, yani yüzüne bak korkarsın. O kız da mazlum anasız babasızdı. Nasıl çekmesin kredi? Ama işin sonunda o suçlu oldu borçlar yüzünden.
Hem de aldatıldığı için boşanmak istemesi de problem oldu. Komşu yine ne oldu bi kere yaptıysa dedi oğlunu aklamak için.
Söyledik ama kurtarmaz tabi bu dövizi kabul etmedi kaynım keşke şuan satsalar ne var ne yok kaynımın ki tam olmasa da çoğu çıkar ama Kv ben ölmeden satılmaz diyor gelin el kızı çünkü oğlunu kurtarması için kıyılacak en güzel şeyAslında konu sahibi madem kaynın borcu için evi satıyorsunuz, miras kalacak ev vs varsa kocası ondan feragat da edebilir.
Zaten kalan borcu ödemeyi göze alıyor, en azından şiş de yanmaz kebap da.
Offf ben bunları düşününce okuyunca inanın vazgeçmek istiyorum ama çıkış yolu bulamıyorum bilsem ki eşim mutlaka halleder vazgeçicem ama halletmesi mümkün değil ben her türlü zarardayım farkındayım evi satsam maddi manevi boşu boşuna kızımla benim rızkımı harcıyorum elime kalan bana bunları unutturmayacak hiçbu konu sahibi için de aynen böyle olacak ev satılacak. o sus pus koca bu sefer aslan olacak , alacagını alınca eyvallahı olacakmı bu mazluma
Haklısınız pratikte çok zor gerçektenArkadaşım sorun 2 saat değil.
Akşam sabah 7 akşam 7 çalışan onlarca kreş var. Onu da bulursun.
Ama genelde 5 6 arası gidiyor çocuklar diye sona kalan çocuk hep stres oluyor. Otomatikman erken alma telaşı yaşanıyor.
Kreşin ilk senesi 3 gün okula gidip 2 günü hasta geçirecek. Hepsi böyle. Hasta olduğunda devamlı izin alamazsın, hasta gönderemezsin.
İnan bu işler teorideki gibi olmuyor. Pratik çok ayrı.
Hepsini yaşadım biliyorum, kendi işimi kurmak zorunda kaldım çünkü özel sektörün de, çocuklu çalışmanın zorluğunun da sınırı yok.
Sistem bu konuda hep kadınları eziyor.
Çalışıp eve gelip yemek yapacaksın. Çocuk hasta olunca sen koşacaksın.
Bak sen bunları yaşayacaksın, ne için? Kocanın yükü azalsın.
Keşke etseler inanın 10 gündür sesleri çıkmıyor ev olunca kimsenin umuru değil satın kafanız rahat olsun bir daha asla böyle bir hata yapma ders olsun sana dediler karışmıyorlar bileailesi yardım etsin ,çocuklarının yuvasını kurtarmak için. umurlarında değil değil mi. bu yazdıklarınızı okuyunca anladım içinde bulunduğunuz durumu. son bir şans , küçük bir olasılık olsada yuvanızı kurtarmak için herşeyi sadece siz yapıyorsunuz.
Bende sizin dediğiniz gibi yapmaya karar verdim fedakarlıksa fedakarlık ama kızımı ve kendimi düşünmeliyim son şansı iyi kullanamaZsa o para bizim biraz olsun garantimiz olacak.Size özelden yazmaya çalıştım profiliniz kapalı, yazamadım. Kendi hakkınız ve çocuğunuzun hakkını ayırdıktan sonra ev satışını yapın.
Beşer şaşar, aile içi şiddet yok aldatma yok. Maddi sorunlar zengin olma çalışması, bunları anlıyorum.
İnsan ev almak için bile ortalama bir gelir ile en azından 8-10 yıl birikim yapması gerekiyor. Paranın alım gücü çok düşük haliyle insanlar bir ev araba almak için bile borsaya girebiliyor.
Sizinkinin kötü yanı belli ki acemilikle bu işe girişmiş ve acemi olduğu bir işin en rizikolu halini seçerek üstüne kredi çekerek borç alarak bunu yapmış.
Bilemiyorum benim için de boşanmanın sebebi aile içi şiddet aldatma ve sevgisizlik olabilir. Maddi durumlar inişli çıkışlı olacaktır, yarın ne olacağını bilemiyoruz. Bazen ben büyük maddi kayıplar için, sağlık olsun evim yandı afet oldu ama ben sağ çıktım diye bakabiliyorum. Allah sağlık versin yaşımız genç hallederiz diyebiliyorum.
Kızlar yerden göge kadar haklısınız ama kadın ne yapsın ?
Yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal.
Adam canına kıysa peki, hiç düşündünüz mü ?
Çocugu ve eşi için büyük travma olmaz mı ?
Borçlar yüzünden haksız yere cinnet geçirip, çoluk çocuk ve eşini öldürse ?
ALLAH muhafaza.
Konu sahibesi maalesef köşeye sıkışmış durumda.
En mantıklı buldugu şeyi yapmak zorunda hissediyor, yoksa ister mi evinin satılmasını ?
Adam evet kıymet bilmez, sorumsuz birisi.
Her türlü hakareti dibine kadar hakediyor.
Ama ne yapsın bu kadın ?
Yerden göge kadar haklısın ama suan o kadar berbat bir haldeki konu sahibesi, inan bunları defalarca düşünmüştür.Adamdan boşanmaması ok
Evi satması da hadi bence ok
Benim de aklıma intihar etme durumu geldi
Ama biraz sağlam bassın istiyoruz, onu da yapmıyor.
Mesela evi satmak için fiyatı düşüreceklermiş
Bu fiyat düşmesi kendi payından mı eşinin kaynına vereceği paydan mı diyoruz cevap yok
Ben olsam kendi payım 500 binse bir kuruşunu ekstra vermezdim. Kaynıma verirdim kalanını, diğer kısmını da beklesin birazcık
Binlerce doları verirken de hiçbir şeyden haberi olmadığını sanmıyorum.
Konu sahibinin sessiz olması da insana yeter dedirtiyor.
Eşimin ailesi karışmıyor dedi çekildi kenara
Karışmamakta haklılar
Ama konu sahibi bir yorumunda kaynım kara ortak olabilirdi demiş
Bu konuyu netleştirmiş mi? Yok
Kayınla eş ortak mıydı belli mi? Yok
Kayın kara ortaksa neden zarara da ortak değil belli mi? O da yok.
Eşi kazanırken neden söylememiş zengin olduklarını belli mi? O da yok.
Yani konuda o kadar ama o kadar çok açık var ki..
Bunların hiçbirini sorgulamaması....
Yani benim kızdığım konu sahibinin Allah utandırmasın deyip gözü kapalı işe girmesi..
Kaynı için kul hakkı kul hakkı deyip kızı için susması
Kızımın geleceği söz konusuyken kaynım da kimmiş ya
Yerden göge kadar haklısın ama suan o kadar berbat bir haldeki konu sahibesi, inan bunları defalarca düşünmüştür.
Adam banane verin paramı diyor, kadın ev satılsın da bu sürüncemeden çıkayım telaşına düşmüş suan.
Çocugunun hakkına giren adama en büyük cezayı konu sahibesi kesecek ama bunun için önce bu durumdan çıkmalılar.
Evler suan çok yüksek fiyatlı olunca malum faizler de yüksek olunca hemen satılmayabilir.
Kaynına diyeceği şu bana verirken sordun mu ? Hayır.
O halde ev satıldıgında alacaksın payını.
Başka yapabilecegi bir şey yok maalesef.
Şu parayı borç olarak mı verdi, yoksa bitcoin alsın diye mi verdi evet onu netleştirmesi lazım.
Eğer bitcoin, hisse alsın diye ise o halde evimi satmam.
O Konuda kesinlikle haklısın.Doktorcum sırf son cümlen yüzünden biz de aynı şeyleri söylüyoruz.
Eğer eşi de bitcoin alsın diye kazanalım diye verdiğini bile bile söylemiyorsa işte bu dolandırıcılık oluyor.
Ev için de aynısı geçerli.... Bir kuruş indirmemesi lazım fiyattan
İsterse 2 yıla satılsın
Allah razı olsun beni anladığınız içinKızlar yerden göge kadar haklısınız ama kadın ne yapsın ?
Yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal.
Adam canına kıysa peki, hiç düşündünüz mü ?
Çocugu ve eşi için büyük travma olmaz mı ?
Borçlar yüzünden haksız yere cinnet geçirip, çoluk çocuk ve eşini öldürse ?
ALLAH muhafaza.
Konu sahibesi maalesef köşeye sıkışmış durumda.
En mantıklı buldugu şeyi yapmak zorunda hissediyor, yoksa ister mi evinin satılmasını ?
Adam evet kıymet bilmez, sorumsuz birisi.
Her türlü hakareti dibine kadar hakediyor.
Ama ne yapsın bu kadın ?
Evin fiyatını düşürsek bile ben evin yarısını alıcam daha bekliyoruz düşürmedik. çok yeni çünkü bir ay olmadıAdamdan boşanmaması ok
Evi satması da hadi bence ok
Benim de aklıma intihar etme durumu geldi
Ama biraz sağlam bassın istiyoruz, onu da yapmıyor.
Mesela evi satmak için fiyatı düşüreceklermiş
Bu fiyat düşmesi kendi payından mı eşinin kaynına vereceği paydan mı diyoruz cevap yok
Ben olsam kendi payım 500 binse bir kuruşunu ekstra vermezdim. Kaynıma verirdim kalanını, diğer kısmını da beklesin birazcık
Binlerce doları verirken de hiçbir şeyden haberi olmadığını sanmıyorum.
Konu sahibinin sessiz olması da insana yeter dedirtiyor.
Eşimin ailesi karışmıyor dedi çekildi kenara
Karışmamakta haklılar
Ama konu sahibi bir yorumunda kaynım kara ortak olabilirdi demiş
Bu konuyu netleştirmiş mi? Yok
Kayınla eş ortak mıydı belli mi? Yok
Kayın kara ortaksa neden zarara da ortak değil belli mi? O da yok.
Eşi kazanırken neden söylememiş zengin olduklarını belli mi? O da yok.
Yani konuda o kadar ama o kadar çok açık var ki..
Bunların hiçbirini sorgulamaması....
Yani benim kızdığım konu sahibinin Allah utandırmasın deyip gözü kapalı işe girmesi..
Kaynı için kul hakkı kul hakkı deyip kızı için susması
Kızımın geleceği söz konusuyken kaynım da kimmiş ya
Ben söyleyeyim.aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz.gözünü de fazla para hırsı bürümeyecek. .sonuçta herkes daha iyi şartlarda yaşamak ister ama çoğunluk bazı yılları tercih etmiyorsa bir sebebi vardır...demekki diğer yollar yol değilNe desem bilemedmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?