Bitcoin batığı

çocuğun kreş saatleriyle problem yaşıyorum.

Arkadaşım sorun 2 saat değil.
Akşam sabah 7 akşam 7 çalışan onlarca kreş var. Onu da bulursun.
Ama genelde 5 6 arası gidiyor çocuklar diye sona kalan çocuk hep stres oluyor. Otomatikman erken alma telaşı yaşanıyor.
Kreşin ilk senesi 3 gün okula gidip 2 günü hasta geçirecek. Hepsi böyle. Hasta olduğunda devamlı izin alamazsın, hasta gönderemezsin.

İnan bu işler teorideki gibi olmuyor. Pratik çok ayrı.

Hepsini yaşadım biliyorum, kendi işimi kurmak zorunda kaldım çünkü özel sektörün de, çocuklu çalışmanın zorluğunun da sınırı yok.

Sistem bu konuda hep kadınları eziyor.

Çalışıp eve gelip yemek yapacaksın. Çocuk hasta olunca sen koşacaksın.

Bak sen bunları yaşayacaksın, ne için? Kocanın yükü azalsın.

ya boşanmamakta ısrarcı. o nokta zaten imkansız. ben adamın hiç zorlanmayacak olmasına yükseldim.
o maaşıyla kredi ödeyecek, konu sahibi işe girip kira ödeyip ev geçindirecek.
yetmediğinde adam kredi ödüyorum diyip konuyu kapatacak. yazık yani.
evi satmayıp sen çöz açtığın belayı dese adam yırtınır yolunu bulurdu.

Kocası bu durumda boşanma davası açıp evin yarısını alırsa şaşırmam.
Zaten bu sene yarısını kurtardığı evi de seneye olmadı, ödeyemedik noktasında bırakacak.

Kocası bu durumda boşanma davası açıp evin yarısını alırsa şaşırmam.
Zaten bu sene yarısını kurtardığı evi de seneye olmadı, ödeyemedik noktasında bırakacak.

aynen, o paranın da bereketi falan kalmayacak. harcanıp gidecek. her sıkışıklıkta içinden alınacaj. 1-2 seneye o da heder olacak.
görünen köy kılavuz istemez.

İşte bu tarz yorumlardan bahsediyorum
Aklamaya çalışmıyorum
Önüme bakmaya çalışıyorum
En az hasarla çıkmaya çalışıyorum

burada boşanıyorum demem normalse
Çok hatalı ama affetmeye çalışıyorum dersini aldı inşallah bir daha yapmayacak bende kızım için son bir şans verdim demem neden normal değil

Çok hatalı ama böyle olacağını bilseydi akıl edebilseydi yapmazdı demem neden bu kadar tepki alıyor ben onu böyle yüceltmiş oluyorum size göre

çocuğumun hayatına gelince evet büyük bir kayıp var ve çok büyük bir hata var ama hayatı mahvoldu diye dövünürsem hayatta kalmamın yaşamamın ne anlamı var Allah aşkına

bu durumlarda daha ölmedik Allah a sığınıp üstümüze düşen temiz bir hayat yaşamaktan başka şansımız mı var

çocuğumun geleceğini düşünüp ev aldık böyle mi oldu sanıyorsunuz hayır ev aldık çocuğumuza yatırım oldu şimdi de evim gidiyor

hayata yeniden başlamaya çalışıyoruz borçları kapatıp temiz bir şekilde çocuğum için elimden geleni ölene kadar yapıcam. ama nasıl bir gelecek planlayabilirim daha düze çıkmadan.
İşler bu kadar hızlı ilerlemiyor ben ev satılınca kendi hakkımı alıcam şimdilik başka ne diyebilirim

Aldığım payımı nereye nasıl bir yatırım yaparım kızım için bunu düşünüyorum ama o gün gelsin diyorum

bakın gerçekten hiç birinizin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum sadece anlaşılmak istiyorum tekrar tekrar söylüyorum bu olay sadece evi götürmedi benim psikolojimde iyi değil artık hem maddi hem manevi bir sarsıntıdan çıkmaya çalışıyorum evimde huzur kalmadı

yanlış anlaşıldıkça üzülüyorum

aynen ev satılınca herkes huzura elecek. asık sıkıntı evin satılması.

İnan ki haklısın
Satmıyorum da dedim
Tamam dedi ısrar etmedi
Belki ısrarcı olsaydı ben kararımı değiştirmezdim şimdi hala satmıyorum derdim.

ben sadece şunu düşündüm
Evde birinin başında böyle bir sıkıntı olunca insan
Ben keyfime bakarım diyemiyor
Sen nasıl açtıysan kendin düşün diyemiyorum
Çünkü biri iyi değil diğerine yansıyor
Çocuk her şeyi hissediyor anlıyor
Bu stres ne kadar uzun sürerse o kadar zarar görücez dedim

artık zararın azına razı oluyor insan yaşamadan mantıklı bir şekilde karşılayabiliyor insan ama yaşadığında duygular da var çözümlenmesi gereken onu anlıyorsun
Yeniden güvenmek istiyorum belki bunun için emek harcıyorum ama eşimi yüceltmiş oluyorum burada

İnşallah herşey yoluna girer..borçlarınızı öder düzlüğe çıkarsınız ..ancak eski konularınızı okuduğumda henüz çocuğunuz yokken bile çalışma şartlarınızın ağırlığından yılmış...bıkmış..tükenmişsiniz..şimdi çocuğunuzla nasıl çalışma hayatına dönebileceksiniz bilemedim.Üstelik anladığım kadarıyla çocukla ilgili tüm sorumluluk da sizde .Eşinin ailesinden kimse "biz neciyiz çocuğumuza biz de bakarız " dememiş!! Eşinizin tüm maaşı banka borcuna gitse sizinkisi ile kira + kreş ödense çocuğunuza süt almaya bile paranız kalmayacak Üstelik evinizin sokağından geçseniz ,bir fotoğraf düşse önünüze evinizde çekilmiş eşinize /kanınıza intizar ederken bulacaksınız kendinizi Allah yardımcınız olsun

siz evde birinin sıkıntısı olursa eşler diğerine yardım eder diyorsunuz . ama sorunda tam da bu bu olay sizin için normal burda yazanlar için aşırı bir olay. 600bin şaka değil. ve bu sizin deyiminizle eşinizin sıkıntısı. anımefendi bu olay sıkıntı değil. eşinizin bencilliği, sizi çocuklarınızı hiçe sayması, eş ve babalık vazifeleri yerine başka işler karıştırması. öz kardeşi bile acımıyor size bir an önce parayı alma derdin de . siz bu fedakarlığı yapınca çok değil 2 gün sonra kavga yada tartışma anında eşinizin başına bu sıkıntıyı kakmıyacakmısınız oda size satmasaydın vermeseydin demiyecek mi. satmayın .

bence siz anlamamakta direniyorsunuz. yazan 30 kadının hepsi mi yanlış anlıyor ?
üzerinize düşen sizin evinizin satılması olmamalıydı. çünkü hatayı siz yapmadınız. böyle bir hatayı da evlilik bu diyip sırtınıza almanız sadece kocanızı mutlu eden bir davranış.
onca yıllık kocanız size "yalan" söylemiş, sizi "kandırmış". belki başka bir sürü konuda daha kandırdı. güvenmemeniz gereken bir insanın suçunun bedelini neden siz ödüyorsunuz.
dik durun'dan kastımız illa boşanın değildi. -ki emin olun eşinizin bu hareketini kanun bile boşanma nedeni görüp acımadan bitiriyor evliliği, evlilik tanımı böyle olamaz diye.-
tercihiniz boşanmak olmasın, eyvallah. ama dik durup "senin çabanı görelim önce. sen ödemeye çalış ben çok gerekirse satarım evimi, şu an asla değil" deseydiniz kocanız böyle ezik büzük durmayacaktı size karşı. üste çıkıp o evi sattırmak için kimbilir neler yapıp üzecekti sizi daha fazla.
anlamak istemediğiniz bu. şu an ev satılsın da kurtulsun diye yelkenleri suda.

gerçekten 1 gıdım bile mi bunca kadının aynı şeyleri yazması sizi etkilemiyor ? hala yükü üzerinize alıp hata yaptığınıza hiç mi inanmıyorsunuz ?

Size özelden yazmaya çalıştım profiliniz kapalı, yazamadım. Kendi hakkınız ve çocuğunuzun hakkını ayırdıktan sonra ev satışını yapın.
Beşer şaşar, aile içi şiddet yok aldatma yok. Maddi sorunlar zengin olma çalışması, bunları anlıyorum.
İnsan ev almak için bile ortalama bir gelir ile en azından 8-10 yıl birikim yapması gerekiyor. Paranın alım gücü çok düşük haliyle insanlar bir ev araba almak için bile borsaya girebiliyor.
Sizinkinin kötü yanı belli ki acemilikle bu işe girişmiş ve acemi olduğu bir işin en rizikolu halini seçerek üstüne kredi çekerek borç alarak bunu yapmış.

Bilemiyorum benim için de boşanmanın sebebi aile içi şiddet aldatma ve sevgisizlik olabilir. Maddi durumlar inişli çıkışlı olacaktır, yarın ne olacağını bilemiyoruz. Bazen ben büyük maddi kayıplar için, sağlık olsun evim yandı afet oldu ama ben sağ çıktım diye bakabiliyorum. Allah sağlık versin yaşımız genç hallederiz diyebiliyorum.

Canım evi satalım diye bir kere dedi ailesi de iki kere dedi dediklerinin hepsini kendine de kardeşlerine de söyledim bana sen bilirsin dediler
Karar senin ama bu çocuk ödeyemeZ dediler

ben eşime ne halin varsa gör boşanalım dedim hiçbir şey vermiyorum dedim her şeye tamam dedi ben hakettim dedi

Ama ben böyle çözemedim içimde
sorun bende herhalde bana baskı yapsaydı inatla sat deseydi belki şu an bende yok satmıyorum demeye devam ederdim

ben sadece çaresizliğini gördüm pişmanlığını gördüm ve borçlu insanla yaşayamam gibi kabul ettim etmezsem yine huzurum olmayacak sanki

Hepsi doğru şuan bile kavga etmeden duramıyorum eşimle

peki satmazsam ne olacak mümkün değil ödemesi zaten. evimde nasıl bir atmosfer olucak
Mutlu mu olucam eşim evde ruh gibi ne yapacağını bilmeyen kendini çaresizliğe sürüklemiş bir adam yarın bir gün iyice bunalıma girmeye başlarsa ne yapıcam yani satmamak bana evi kazandırıyor ama hayatımdaki sorunları yine çözmüyor keşke satmadan çözebilsem

ailesi yardım etsin ,çocuklarının yuvasını kurtarmak için. umurlarında değil değil mi. bu yazdıklarınızı okuyunca anladım içinde bulunduğunuz durumu. son bir şans , küçük bir olasılık olsada yuvanızı kurtarmak için herşeyi sadece siz yapıyorsunuz.

ama bu herhangi bir sıkıntı değil işte. ortada kocaman bir yalan var.
öz kardeşi acıyor mu adama ? acımıyor. kimse senin zorluğunu anlamıyor, anlamayacak da. kocan bile anlamıyor. çünkü o şu an paçayı sıyırdı. bu konuyu sen dert ediyorsun bir tek bu derece.
bu adam iş kurup batsa amenna. haberdar edip bu kadar büyük parayla oynasa, onayını almış olsa amenna.
1,5 sene az buz zaman değil. önce kredi alıyor batıyor, söylemiyor. sonra abisinden hemde döviz borç alıyor batıyor, gene söylemiyor.
en son noktada anlatıyor.
içtiği antidepresanları ne hikmetse ev satılacak kararı çıkınca bir anda bırakıveriyor.
çok tuhaf.
yeniden güvenmenin tek yolu adamın tüm borcu tek başına ödemesi olmalı bence. ama burada en büyük fedakarlığı sen yapıyorsun. sıkıntı orada.
bak hepsi sıyrıldı işten. kocan maaşla kredi ödeyecek, abisi parasını alacak.
sen çocuğun kreşi, evin yemeği, alacağın biraz maaşla ev geçindireceksin.
neden kendine bu haksızlığı yaptırıyorsun ? gerçekten üzüldüğüm için yazıyorum bu kadar. yoksa hepimiz birbirine yabancı karakterleriz. ama bunları haketmediğine inanıyorum. lütfen kendini kullandırma.

adamın ailesi de destek çıkmamış. o da sıkıntı. onlar bile katı davranmış.

Aslında iyi yapmışlar
Destek çıkınca azıtıyor böyleleri
Nasılsa ailem ödüyor diye coştukça coşuyor
Herkesin haberi vardır bu durumdan en son konu sahibinin olmuştur şimdi "bu çocuk bu borcu evi satmadan ödeyemez " diyorlar ..en başında öz kardeşi "döviz " olarak bu parayı verirken Mutluluki bak ben böyle bir para veriyorum kardeşime sen de bil demiş mi ki şimdi öderken evi sat çözümünü sunuyorlar şaşırıyorum.Yapılacak belli adam önce bankaya ödeyecek o bitince kardeşinin parasını ödeyecek ..sonuçta konu sahibi gene işe girip eşine destek olabilir hem kira da vermemiş olurlar .Bana göre en pratik çözüm bu

Kaynının kul hakkını kaldıramayacakları için buna yanaşmıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…