• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ne yapar ve nasıl davranırdınız ?

Valla boşanan erkeklerden çok korkuyorum. Hiç bir kadın kolay kolay yuvasını bozmuyor. Varsa da çok nadir. Kim bilir onu da aldattı. Allah ıslah etsin bebeğinden de utanmamış. Böyle insanlara ne denir ki. Ne kuldan korkuyor ne Allah tan. Aman korunun bir daha asla çocuk vs yapmayın. Çalışın para biriktirin. Artık eskisi gibi olmaz. Ayrılmasan da her gün daha mutsuz olacaksın bir gün güzel gün görsen aklına o gelecek. Ne yapsan olmaz. Allah yardımcın olsun. Allah böyle insanların neslini tüketse keşke. Kadın olmak ne kadar zor. Hamilelik, çocuk, ev işi, kaynana derdi. Bunların üstüne de aldatsın. Sal gitsin bu adam yuvayı hak etmiyor.

Konunuzu okurken hissettim ki aileniz pekte huzurla cocugunuzu buyutebileceginiz, rahat edebileceginiz bir ortam saglayacak insanlar degil. Esiniz de ne kadar sacma sapan davranislarda bulunsada, kafaniz karisik olsada belli ki ayrilamiyorsunuz, seviyorsunuz. Peki bu boyle gidecek mi? Sizin kafaniz karisik, esinizle su an iyisiniz ama gelecek muamma. Ailenizi tavirlarina bakincaysa bilemiyorum ben olsam oraya da donmek istemezdim. Belli ki bu sekilde devam edeceksiniz. Ben olsam ne yapardim. Sanirim derdim ki; madem bu adami birakamiyorum hic olmazsa sessiz sedasiz olasi bir ayriliga karsi kendimi hazirlayayim. Tamam su an ayrilmiyorsunuz ama gelecekte pek guven verici gorunmuyor. Yaptiklarim yapacaklarimin teminatidir diye bir soz vardir ya. Bu açidanda bakmak lazim. Bir kere kendinizi gelistirin bebeginizin kres yasi gelene kadar eger yoksa bir meslek edinin, mesleginiz varsa mesleginizde gelisin bence. Ki ileride sorun olursa kimseye bagimliliginiz olmasin tek basinada dik ve konforlu bir yasam surebilecek bir zemin hazirlayin kendinize. Bebeginiz hayattaki en degerli varliginiz artik nerede ne sekilde olursa olsun oncelik onun konforlu ve mutlu bir hayat yasamasi olmali, geriye kalan sizinle ilgili kisimlar sizin kisisel tercihiniz tabi. Ama oncelik o olduguna gore tum olasiliklari dusunup ileride yalniz basiniza bebeginize iyi bir hayat sunmaniz gerekirse buna da hazir olmaniz lazim. Belki her sey guzel olur ve mutlu bir evlilik yasarsiniz bundan sonra ama kimseye guvenerek yasayamayiz. Hicbirimizin hic kimse de garantisi yok. O yuzden onceliklerinize gore siz yinede hazir olun derim ben.

Bu şekilde düşünmeniz, düşüncelerimi o kadar güzel tercüme etti ki anlatamam, bende tüm sorularımın cevabını almak için verdim bu şansı, ilerde kızıma karşı herhangi bir pişmanlık yaşamamak için.

Konunuzu okurken hissettim ki aileniz pekte huzurla cocugunuzu buyutebileceginiz, rahat edebileceginiz bir ortam saglayacak insanlar degil. Esiniz de ne kadar sacma sapan davranislarda bulunsada, kafaniz karisik olsada belli ki ayrilamiyorsunuz, seviyorsunuz. Peki bu boyle gidecek mi? Sizin kafaniz karisik, esinizle su an iyisiniz ama gelecek muamma. Ailenizi tavirlarina bakincaysa bilemiyorum ben olsam oraya da donmek istemezdim. Belli ki bu sekilde devam edeceksiniz. Ben olsam ne yapardim. Sanirim derdim ki; madem bu adami birakamiyorum hic olmazsa sessiz sedasiz olasi bir ayriliga karsi kendimi hazirlayayim. Tamam su an ayrilmiyorsunuz ama gelecekte pek guven verici gorunmuyor. Yaptiklarim yapacaklarimin teminatidir diye bir soz vardir ya. Bu açidanda bakmak lazim. Bir kere kendinizi gelistirin bebeginizin kres yasi gelene kadar eger yoksa bir meslek edinin, mesleginiz varsa mesleginizde gelisin bence. Ki ileride sorun olursa kimseye bagimliliginiz olmasin tek basinada dik ve konforlu bir yasam surebilecek bir zemin hazirlayin kendinize. Bebeginiz hayattaki en degerli varliginiz artik nerede ne sekilde olursa olsun oncelik onun konforlu ve mutlu bir hayat yasamasi olmali, geriye kalan sizinle ilgili kisimlar sizin kisisel tercihiniz tabi. Ama oncelik o olduguna gore tum olasiliklari dusunup ileride yalniz basiniza bebeginize iyi bir hayat sunmaniz gerekirse buna da hazir olmaniz lazim. Belki her sey guzel olur ve mutlu bir evlilik yasarsiniz bundan sonra ama kimseye guvenerek yasayamayiz. Hicbirimizin hic kimse de garantisi yok. O yuzden onceliklerinize gore siz yinede hazir olun derim ben.

Kesinlikle çok haklısınız, ben her şeye rağmen her duruma hazırlıklı olmak zorundayım artık. Bu gerçeği bilip bu şekilde yaşamayı ne zamana kadar sürdürebilirim bilmiyorum. Ama çocuğum için herşeyin en iyisini yapmaya çalışacağım. Teşekkür ederim.

Bizzat esi tarafindan aldatilmis ama bosanamamis biri olarak yaziyorum bu aci ve güvensizlik kendi adima asla gecmiyor cünkü bir kere yapan hep yapiyor o yoldan istese de vazgecmiyor aliskanlik oluyor iste bu insani cildirtiyor o yüzden iyi bir mesleğiniz varsa, aileniz durumu biliyor ve size destek veriyorsa herseyi tekrar düsünün derim.

Şuan bebeğim çok küçük ve bana ihtiyacı var hala ama bi kaç aya kalmaz başlıcam derslerime ve farklı bi şehire taşınma şartıyla dönmüştüm, o şehirde yapacağım ilk şey bu olacak.

Bizzat esi tarafindan aldatilmis ama bosanamamis biri olarak yaziyorum bu aci ve güvensizlik kendi adima asla gecmiyor cünkü bir kere yapan hep yapiyor o yoldan istese de vazgecmiyor aliskanlik oluyor iste bu insani cildirtiyor o yüzden iyi bir mesleğiniz varsa, aileniz durumu biliyor ve size destek veriyorsa herseyi tekrar düsünün derim.
Ailem asla destek değil ve izin vermezler . Bebeğimi biraz daha büyütüp derslerime başlıcam bu süre içinde herşeyi gözlemleyip güzel bir yol seçeceğim kendime .

Biraz uzun ama umarım sıkılmazsınız ve yardımcı olursanız çok sevinirim.
Herşey çok güzel başlamıştı, şuanki eşimle bundan 10 yıl önce üniversitede bi arkadaşımın aracılığıyla tanışmıştık yaklaşık iki yıl görüştük eşim en baştan ciddi düşünüp evliliği çok istiyordu ikimizde farklı şehirlerde olduğumuz için ve ailem (doğulu) bizde öyle yabancıyla evlendirmezlerdi kolay kolay, neyse ailem istemedi yabancı olmaz asla diye, bende biraz araya zaman girsin işte ben zamanla kabul ettirmenin bi yolunu bulurum düşüncesiyle eşimi ikna etmeye çalıştım o zamanlar, ama eşim gurur yaptı işte araya soğukluk girdi derken ciddi tartışmalar yaşadık günlerce ve ayrıldık . Eşimin çabasızlığına ve pes etmesine o kadar üzülmüş ve acı çekmiştim ki bi anlık öfkeyle bi kaç ay içinde başka biriyle sözlendim, sonra nişan. Bu sırada düğün tarihi yaklaşırken bi gece yarısı beni aradı ne olduğunu anlayamadım bu kadar zaman sonra aramasına hem çok üzülüp hem çok sevinmiştim, dön dese yapma dese herşeyi bitirecektim o gece, ama o ağlamaya başladı, meğersem o gece onun DÜĞÜN gecesiymiş. Bişey koptu içimden hissettim ve sordum oda dürüstçe cevap verdi tlfnu kapattım suratına bir dahada asla görüşmedik asla. Evlendim bende, ama ilk günden sorunlar yaşamaya başladım defalarca baba ocağına döndüm, evliliği bitirmek için ama dedim ya çok zor imkansız gibi birşeydi ve elimi kolumu bağlayan ise bunun kendi tercihim olmasıydı. İntaharın eşiğine geldim ve ailem ne kadar acı çektiğimi o zaman anladı 1 yıl evli kaldım tek şansımın bebeğimin olmamasıydı. Ayrıldım ama Neler yaşadığımı ben bilirim. 3 yıl boyunca her önüne gelene evlendirmeye çalıştılar, yaşça büyük olan mı dersin çoluk çocuklu olanlara mı vs bi sürü seçenek, burdan yanlış anlaşılmasın lütfen çocuğu olanlara sözüm yok asla, başlarından atmak istediklerini anlatmaya çalışıyorum sadece. Yine böyle bi zamanda instagramdan, bilmediğim hi hesaptan bi mesaj aldım, mesajın yazılma şekli ve hitap etme şekli beni şoke etti , yazan şuanki eşim ve hal hatır sordu çok normalmiş gibi evlisin nasıl yapabilirsin mesaj atma cesaretinde bulunabilirsin vs gibisinden saydırdım baya. Kadere bakın ki oda 6 ay önce boşanmış ve çocuğu yok . Yani benim boşanalı 3 yıl onun ise 6 ay öncesi aklınız karışmasın. Ben o zamanlar takıntılı eski eşin korkusundan sosyal medya falan kullanmadım baya bi uzun süre sonra yeğenimin adıyla açtın ve yakın arkadaşlarım ekliydi. Oda onlardan birine ulaşmış ulaştığı an ise yazmış tabi boşandığımdan haberi o ara olmuş . Neyse kader diyip konuşmaya başladık günler geçince yarım kalan herşeyimiz tekrar tamamlanmaya başladı. Araya farklı kişileri katarak ailemi ikna etmeyi başardık ve tam 3 yıl önce evlendik, şuan 9 aylık kızımız var . Herşey o kadar güzeldiki 3 ay öncesine kadar size anlatamam ve ben onun tarafından bu kadar sevilirken hayatım boyunca hiç sevilmediğimi düşünürdüm. O kadar düşünceli ve saygılı çerçevesinde bi evliliğimiz vardı ki anlatamam. Sonra araya bi soğukluk girdi duygu değişimleri olmaya başladı, bazen çok anlayışlı bazen çok dengesiz hareketleri oluyordu, ama sebebini bilmedğim bi tiksinti hissettim ona karşı o süre içinde ve KADIN HİSSEDER derler ya gerçekten öyle bi günde gece bebeğimize süt sağarken odaya gelip sütünü verecektim, snra içimden bi his telefonu almam gerektiğini söyledi. Aldım gece saat 1 civarıydı bu arada ikimizinde sosyal medya hesabı yoktu ve tamamen ortak kararımızdı. Tlfnu aldım elime istemsizce google ordan arama geçmişi gizli sekme derken instagram hesabı gördüm sekmeyş kapatmayı unutmuş, ve baktım farklı bi isimde fake hesap ve on yakın kişiyle mesajlaşmalar olayın şokundan ne yaptığımı bilemedm konduramadım, ama mesajları ilerletince o an ölmek istedim.. Evet hesabı 3 ay önce açmış önüne gelene mesaj ve istek atmış, öyle bi yokluk yaşamışki mesajların İçeriğini anlatamam size, tamamen kendini tatmin etmek amaçlı mesajlar ve konuşmalar, biri dışında, onunla görüşmüş 2 defa herhangi bişey yaşanmamış sadece tanışma amaçlı görüşme olmuş. Mesajlardan anladığım kadarıyla. O gece tüm konuşmaları kendime attıktan snra odaya gidip onunla aynı yatağı paylaştım olayların şokunu sabaha kadar atamadım, inanır mısınız bi damla gözyaşı bile dökemedim. Sabah oldu dürüstçe sordum ve oda itiraf etti, bebeğimi alıp baba ocağına döndüm, 2 ay orda kaldım sadece annem ve ablam biliyordu gerçeği, Allahım düşmanıma yaşatmasın bu acıyı, hayatta hiç bi acıyla kıyaslanamazmış. Bu süre içinde sütüm kesildi, eşim ve ailesi günlerce telefonda ikna etme çabasına girdiler. Ben baba ocağına bu şekilde sönüp bir daha nasıl aynı şekilde dönebilir boşanabilirdim ki ? Söz konusu bile olamazdı. Ve en acısı eşimi o kadar çok seviyorum ki normalde burnu yere düşse almayan ben ondan ayrı bir hayat düşünemezdim hele ki çocuğumla. Ve geçenlerde döndüm tekrar evime eşimin samimiyeti, pişmanlığı tavırları ailemi ikna etmeye yetti benide . Herşeuin çok farklı olacağının hayaliyle döndüğüm evimde Şuan bir yabancıyla yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Eşimi çok seviyorum onun sevgisindende eminim hâlâ aptal gibi , ama kabullenemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum tekrar eskisi gibi olmayı beni tekrar aynı şekilde sevmesini istiyorum ve böyle düşündüğüm için kendimden nefret ediyorum .. SİZ OLSAYDINIZ NAPARDINIZ ?
Şuan nasıl davranıyor size? Boşanmak istiyor musunuz? Eşiniz aldatmaya devam edecektir boşanmayacağınızı bildiği için, yapmasa bile siz artık güvenemeyeceksiniz..

Ailem asla destek değil ve izin vermezler . Bebeğimi biraz daha büyütüp derslerime başlıcam bu süre içinde herşeyi gözlemleyip güzel bir yol seçeceğim kendime .
Simdi gördüm iyi bir mesleğiniz varmis zaten ailenizin desteğine de gerek kalmiyor ve atanmak icin cok cabalayin asla esinize güvenmeyin cünkü o bir kere aldatma niyetine girmis siz su anda farketmezseniz de o yoldan vazgecmeyecek o yüzden mesleğinizi sağlama alin mantikli davranin derim...

Haklısınız aradığı gün düşünememiştim hatta şu ana kadar düşünemedim bu şekilde.
Şunu anlayamadım sadece, eski eşimin düştüğü durum derken?
Ailem izin verse şu dakika gider yep yeni bi sayfa kurardım kızımla, ama bahsettiğim gibi doğu kültüründe ve geniş çaplı bi çevreye sahip olduğumuz için bu durum söz konusu bile olamıyor maalesef..
Hem evleneceği gece aramış seni hem de yıllar sonra yazdığında senin boşanmış olduğunu bilmiyordu.

Şuan nasıl davranıyor size? Boşanmak istiyor musunuz? Eşiniz aldatmaya devam edecektir boşanmayacağınızı bildiği için, yapmasa bile siz artık güvenemeyeceksiniz..
Aynı evde iki arkadaş gibiyiz, ama aldığı her nefes bana ihanetini hatırlatıyor aklımdan çıkaramıyorum işin acısı vazgecemiyorumda düzeleceğine olan acı düşüncemle. Ve kaybetme korkusunu çok ağır şekilde yaşadı ve yaşıyorda. Kızmın pasaportunu da çıkartırıp tek hatasında onu terkedeceğimi çok iyi biliyor.

Hem evleneceği gece aramış seni hem de yıllar sonra yazdığında senin boşanmış olduğunu bilmiyordu.
Yazdığında 2.5 buçuk yıl önce boşanmış olduğumu ortak arkadaş aracılığıyla öğrenmişti diye özellikle belirittim ..

Simdi gördüm iyi bir mesleğiniz varmis zaten ailenizin desteğine de gerek kalmiyor ve atanmak icin cok cabalayin asla esinize güvenmeyin cünkü o bir kere aldatma niyetine girmis siz su anda farketmezseniz de o yoldan vazgecmeyecek o yüzden mesleğinizi sağlama alin mantikli davranin derim...
İlk amacım o olacak

Aynı evde iki arkadaş gibiyiz, ama aldığı her nefes bana ihanetini hatırlatıyor aklımdan çıkaramıyorum işin acısı vazgecemiyorumda düzeleceğine olan acı düşüncemle. Ve kaybetme korkusunu çok ağır şekilde yaşadı ve yaşıyorda. Kızmın pasaportunu da çıkartırıp tek hatasında onu terkedeceğimi çok iyi biliyor.
E pasaport çıkarttırıp terketme imkanınız varsa edin

Pasaport ne alaka onu algılayamadım.

"Sonra araya bi soğukluk girdi duygu değişimleri olmaya başladı, bazen çok anlayışlı bazen çok dengesiz hareketleri oluyordu" bu kısma odaklanıp biraz sorunlarınıza yönelebilirsiniz.
Bana ilginç geliyor birine kızıp başkasıyla evlenebilmişseniz aldatmaya yeltenmiş ama aldatmamış biriyle ilişkinizi de çocuğunuzun sağlığı için devam ettirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Back