- 24 Ekim 2019
- 1.379
- 7.531
-
- Konu Sahibi sedagaziantep27
Ay LaaleYaşamadım.
Lohusa sendromunu dibine kadar yaşadım,fiziksel olarak da ayakta değildim. Hiç kimseyi kabul etmedim.
Aylar sonra ayağa kalkınca iki üç davet verip kapıyı kapattık.
Eleştiri yapan,yan bakanı defterden sildim.
Hâla hiç kimseyi kabul etmiyoruz.
Hiç kimseyi sevmiyorum,istemiyorum.
Kötü amaçla yapılmasa bile can sıkıcı anlıyorum okurken bana bile gına geldi darlandım haklısın eşine söyle eğer anlayışla karşılayacaksa mesela bi süre bebeğimizle tadını çıkaralım bu günlerin hızlı büyüyor felan de yanlış anlamasın diye anneni de bi süre yardıma çağırma mesela onlarda gelmesin annende eşin ve sen bebeğiniz olun evde. Sürekli ağırlamayın birilerinini evde. Ailedir biliyorum olmaz belki ama bu durumda senin psikolojik olarak durumunda önemli. Baş başa da kalın arada ailecek emzirme konusunda en çok sinirlendiğim şey bi anne ve bebeğin en güçlü kurduğu bağ anıdır emzirme anı. Ben olsam kocam hariç kimseyi odaya almam belki bi ihtimal annem olur. Kapıyı kilitleyin müsait olmadığınızı söyleyin emzirmeye gittiğinizde. İzin vermeyin onlar otomatikmen alınıp uzaklaşacaklar zaten. Farkına varacaklar rahatsız olduğunun oda ayrı mesele zaten çok cahilce davranışlar bunlar kadın kadınayız diye düşünüyorlar ama bence bebekle tek kalman gereken bir an öteki şeyleri de takma mamasıdır odur budur. Görümcen hemşire olsa da çocuk doktoru değil mesela lafı sokun. Ben doktorumuz ne diyorsa onu yapıyorum diyin önünü kesin. Bakın benim henüz çocuğum yok ama ben bile şimdiden bukadar sinir oldum ve ne diyeceğimi düşünebiliyorum ön görebiliyorum sinir bozucu yani bende görümceyi m 6 tane yeğenim var asla yengelerime gidipte bişey demedim Banane yani herkes nasıl istiyorsa. Öyle büyütsün ben en fazla candan ciğerden severim mıncırırım yeğenleri kenara atarımMerhaba herkeze iyi akşamlar.
biliyorsunuz perşembe doğum yapmıştım.
çok şükür cumada sabah taburcu olmuştum.
ilk gün tabi gün normal geçti .
Evde olduğumuzda .
sonra cumartesinden başladı yavaş yavaş maceram.
haliyle kaynana ve görümceye yakın oturuyorum.
Site olarak.
ilk akşam yemeklerinde hep burdalar dı . Hem bebeği sevmek hem işte bi arada olunup yemekler yensin diye.
bizde tabi buyrun bekleriz .. Diye elimizden geldiği kadarıyla iyi karşılıyoruz.
çay faslı olup bitiyor bu defa konu benim bebeğin bakım işinden açılıyor.
Sürekli bize şunu bunu yaptınız mı diye söylüyorlar.
Görümcem hemşire kaynanam ondan hep bi şeyler duyup sorup fikir alıp onu gelip bize anlatıyor.
en son dün kü geldiklerinde illa görümcem bebeğin altına bakım bi pişikmi değil mi ?
Yatak odasına gidip umutu emzirmeye gittiğimde iki üç dakka sonra kaynana ve görümce geliyo emiyomu emmiyo mu
göğüs ucuma kadar bakıyorlar .
o konuda şöyle benim sütüm şuan çok yoğun değil az miktarda geliyor. bizde umut aç kalmasın sarılık olmasın diye mama ile takviye yapıyoruz.
bu defa kaç kaşık mama biberon sisi falan filan onu danışıyorlar.
Yani olabildiği kadar sakin kalmaya çalışıyoruz. Ama annemde bazen streslenip zoruna gidiyor . Ben 4 toruna baktım diye.
Benim başım ağrıyo kafam götürmüyor.
Bi diğer konu mutfak işleri
Ben normalde iyi hissettiğim için bulaşık makinesini boşaltma doldurma çay yapma
Gibi o işlerde yardım ediyorum.
Bunu gören kaynana sen yatmıyorsun diyor.
ama ben napim annem de yoruluyor mecbur destek sağlamalıyım.
kaynana benim mutfakta duruyor öyle anneme bi yardımı yok babamgil sofrada yemek bekliyor servis açılmasını.
Yani allah yardımcım olsun. ortam bi değişik inşallah yakında biraz iyi olurda düzelir ben iyice kendimi toplayana kadar .
Umarım sütümde düzelir bu konuda tüm fikre tavsiyeye açığım.
Yazdıklarım biraz uzun oldu kusura bakmayın.
konuyu açış sebebim biraz konuşup dertleşmek.
çünkü bi kaç gündür canım sıkkın.
Bir de işin ilginç tarafı biz az görüştüğümüz halde kayınvalide kayınpeder beni severler,sayarlar,el üstünde tutarlar.Ay Laaleo kadar sen eşittir bensin ki…
Üstelik çocuğum da yok ama ona rağmen eş ailesinden izole yaşıyorum.
Gerçekten kimseyi sevmiyorum , istemiyorum
Kimseyle küs değilim ama herkesle çook nadiren görüşüyorum. Samimi ilişkileri de denedim evliliğimin başlarında ama o zaman da benim huzurum kaçtı. Kimseyle küs değilim ama ayda yılda bir görüşüp iş güç koşturmaca halindeyiz o yüzden deyip geçiyorum. Herkes bana alıştı, en huzurlusu da bu.
O yüzden böyle mıç mıç eş ailesi ilişkileri okuyunca resmen oturduğum yerden afakanlar basıyor beni, oksijen ihtiyacı duyuyorum, gelip o kayınvalideleri kolundan tuttuğum gibi üç harfli gibi musallat oldukları evlerden ve gelinlerden atasım geliyor.
İçine atıyor olabilir…Her şeye gülmek zorunda değilsiniz.
Yapmacık oluyor.
Kızgınlık, öfke gibi duygular vardır ve gerçektir.
Boşver çayı yemeği sen bebeğinle ilgilen onlarda heyecanlı minicik yavru var ortada adapte olabildinmi görmek istiyorlar keşke benim yanımda da sağlıkçı olan biri olsaydı koca karı inançlarıyla psikolojimi bozmuşlardıMerhaba herkeze iyi akşamlar.
Evde olduğumuzda .
Site olarak.
ilk akşam yemeklerinde hep burdalar dı . Hem bebeği sevmek hem işte bi arada olunup yemekler yensin diye.
bizde tabi buyrun bekleriz .. Diye elimizden geldiği kadarıyla iyi karşılıyoruz.
Görümcem hemşire kaynanam ondan hep bi şeyler duyup sorup fikir alıp onu gelip bize anlatıyor.
en son dün kü geldiklerinde illa görümcem bebeğin altına bakım bi pişikmi değil mi ?
Yatak odasına gidip umutu emzirmeye gittiğimde iki üç dakka sonra kaynana ve görümce geliyo emiyomu emmiyo mu
o konuda şöyle benim sütüm şuan çok yoğun değil az miktarda geliyor. bizde umut aç kalmasın sarılık olmasın diye mama ile takviye yapıyoruz.
Yani olabildiği kadar sakin kalmaya çalışıyoruz. Ama annemde bazen streslenip zoruna gidiyor . Ben 4 toruna baktım diye.
Ben normalde iyi hissettiğim için bulaşık makinesini boşaltma doldurma çay yapma
kaynana benim mutfakta duruyor öyle anneme bi yardımı yok babamgil sofrada yemek bekliyor servis açılmasını.
Yani allah yardımcım olsun. ortam bi değişik inşallah yakında biraz iyi olurda düzelir ben iyice kendimi toplayana kadar .
Aynen öyle en güzeli.Bir de işin ilginç tarafı biz az görüştüğümüz halde kayınvalide kayınpeder beni severler,sayarlar,el üstünde tutarlar.
Sağ olsunlar canımı sıkacak bir durum yaşanmaz.
Arada bir görüşüp üç tatlı sohbet bize yetiyor.
Zaten çocuk çok küçük,tüm insanlardan sıkılıyor durmuyor. Biz de kendi rutinimize dönüyoruz.
Zaten bugün döğüş patladı.Boşver çayı yemeği sen bebeğinle ilgilen onlarda heyecanlı minicik yavru var ortada adapte olabildinmi görmek istiyorlar keşke benim yanımda da sağlıkçı olan biri olsaydı koca karı inançlarıyla psikolojimi bozmuşlardıherşey daha iyi oluyor merak etme 2 yaşında benimki keşke birileri alsana kafa dinlesem diyorum
Amin inşallah canım. Allahım hepimizin yuvasına huzur versin inşallah.Aynen öyle en güzeli.
Zaten iş güç, çoluk çocuk, ev işleri, kişisel bakımlar, ailecek yapılan aktiviteler, karı koca zamanları, dinlenmeler derken gün kaç saatki bir de üçüncü kişilere sürekli vakit ayırabilelim.
Yeni dünya düzeni böyle yapacak bir şey yok.
Bakma eskiler övünerek biz her şeye yetiştik şu kadar da misafir ağırladık diye övünüyorlar ama hiç inanmıyorum.
Çocukları bir kenarda büyüttüler, şimdiki gibi zengin ek gıdalar mı yapıldı, ya da çocukların sosyal ve psikolojik ihtiyaçları ne kadar karşılandı?
Kendileriyle yeterince ilgilenebildiler mi, eşle olan iletişime yeterince vakit ayırıldı mı yoksa koca akşam kahveye gitti kendileri de misafirliğe mi?
Artık dünya başka dünya, önce ben ve ailem sonra diğerleri, kusura bakan da kendi bilir.
Sen de iyi yapıyorsun, yapamayanlara üzülüyorum, canlarına ve psikolojilerine yazık.
Allah ailenle mutluluğunuzu daim etsin, evladın sağlıkla, mutlulukla büyüsün.
Ya yenidoğan evine bu kadar kişi niye. Benim sadece annem vardı. E o kalabalığa elbet bir dünya muhabbet olur. Salsalar ya sizi istediğiniz gibi giyinip, emzirip yemeğinizi yeseniz . Az bacakları uzatıp salonda da otursanız.Merhaba herkeze iyi akşamlar.
Evde olduğumuzda .
Site olarak.
5 gündür bu dediğiniziYa yenidoğan evine bu kadar kişi niye. Benim sadece annem vardı. E o kalabalığa elbet bir dünya muhabbet olur. Salsalar ya sizi istediğiniz gibi giyinip, emzirip yemeğinizi yeseniz . Az bacakları uzatıp salonda da otursanız.
Doğurmadan önce zemin hazırlanır. Doğumdan itibaren de eş kişisiyle desteklenir.5 gündür bu dediğinizi
Yapamadım.
Kendisi de öyle söylemiş ama kavgayı da gülen ifadelerle anlatmaya gerek var mı...İçine atıyor olabilir…
Sinirden gülücük yaptımKendisi de öyle söylemiş ama kavgayı da gülen ifadelerle anlatmaya gerek var mı...
Bunlar çaya size gelecez dediler. GeldilerSorun neydi, kavga niye çıktı?
Aynısını yaşadım, 3. Gün herkesi kovdum. Bu olay da bahane olsun ben strese gelemiyorum sizin yüzünden sütüm azaldı de suçlayarak konuş. Alttan alma bacım kimseyi bebenle rahatça oturun mis gibiYa ben sezdim bi gün bi şey olacağını
Çünkü aralıksız her gün kadın soluğu
Burda alıyor
ee naptınız eee ne iş tuttunuz
eee umut meme emdimi emmedimi
Umutun kıçı pişikmi değilmi
abartmıştı artık .