Bir durumum var napabilirim??

Ay Laale o kadar sen eşittir bensin ki…
Üstelik çocuğum da yok ama ona rağmen eş ailesinden izole yaşıyorum.
Gerçekten kimseyi sevmiyorum , istemiyorum

Kimseyle küs değilim ama herkesle çook nadiren görüşüyorum. Samimi ilişkileri de denedim evliliğimin başlarında ama o zaman da benim huzurum kaçtı. Kimseyle küs değilim ama ayda yılda bir görüşüp iş güç koşturmaca halindeyiz o yüzden deyip geçiyorum. Herkes bana alıştı, en huzurlusu da bu.
O yüzden böyle mıç mıç eş ailesi ilişkileri okuyunca resmen oturduğum yerden afakanlar basıyor beni, oksijen ihtiyacı duyuyorum, gelip o kayınvalideleri kolundan tuttuğum gibi üç harfli gibi musallat oldukları evlerden ve gelinlerden atasım geliyor.

Kötü amaçla yapılmasa bile can sıkıcı anlıyorum okurken bana bile gına geldi darlandım haklısın eşine söyle eğer anlayışla karşılayacaksa mesela bi süre bebeğimizle tadını çıkaralım bu günlerin hızlı büyüyor felan de yanlış anlamasın diye anneni de bi süre yardıma çağırma mesela onlarda gelmesin annende eşin ve sen bebeğiniz olun evde. Sürekli ağırlamayın birilerinini evde. Ailedir biliyorum olmaz belki ama bu durumda senin psikolojik olarak durumunda önemli. Baş başa da kalın arada ailecek emzirme konusunda en çok sinirlendiğim şey bi anne ve bebeğin en güçlü kurduğu bağ anıdır emzirme anı. Ben olsam kocam hariç kimseyi odaya almam belki bi ihtimal annem olur. Kapıyı kilitleyin müsait olmadığınızı söyleyin emzirmeye gittiğinizde. İzin vermeyin onlar otomatikmen alınıp uzaklaşacaklar zaten. Farkına varacaklar rahatsız olduğunun oda ayrı mesele zaten çok cahilce davranışlar bunlar kadın kadınayız diye düşünüyorlar ama bence bebekle tek kalman gereken bir an öteki şeyleri de takma mamasıdır odur budur. Görümcen hemşire olsa da çocuk doktoru değil mesela lafı sokun. Ben doktorumuz ne diyorsa onu yapıyorum diyin önünü kesin. Bakın benim henüz çocuğum yok ama ben bile şimdiden bukadar sinir oldum ve ne diyeceğimi düşünebiliyorum ön görebiliyorum sinir bozucu yani bende görümceyi m 6 tane yeğenim var asla yengelerime gidipte bişey demedim Banane yani herkes nasıl istiyorsa. Öyle büyütsün ben en fazla candan ciğerden severim mıncırırım yeğenleri kenara atarım hala olarak tek görevim sevmek

Allah sağlıklı ömür versin bebeğine inşallah birgün bende böyle güzel haber alırım

Bir de işin ilginç tarafı biz az görüştüğümüz halde kayınvalide kayınpeder beni severler,sayarlar,el üstünde tutarlar.

Sağ olsunlar canımı sıkacak bir durum yaşanmaz.

Arada bir görüşüp üç tatlı sohbet bize yetiyor.

Zaten çocuk çok küçük,tüm insanlardan sıkılıyor durmuyor. Biz de kendi rutinimize dönüyoruz.

Boşver çayı yemeği sen bebeğinle ilgilen onlarda heyecanlı minicik yavru var ortada adapte olabildinmi görmek istiyorlar keşke benim yanımda da sağlıkçı olan biri olsaydı koca karı inançlarıyla psikolojimi bozmuşlardı herşey daha iyi oluyor merak etme 2 yaşında benimki keşke birileri alsana kafa dinlesem diyorum

Aynen öyle en güzeli.

Zaten iş güç, çoluk çocuk, ev işleri, kişisel bakımlar, ailecek yapılan aktiviteler, karı koca zamanları, dinlenmeler derken gün kaç saatki bir de üçüncü kişilere sürekli vakit ayırabilelim.
Yeni dünya düzeni böyle yapacak bir şey yok.
Bakma eskiler övünerek biz her şeye yetiştik şu kadar da misafir ağırladık diye övünüyorlar ama hiç inanmıyorum.
Çocukları bir kenarda büyüttüler, şimdiki gibi zengin ek gıdalar mı yapıldı, ya da çocukların sosyal ve psikolojik ihtiyaçları ne kadar karşılandı?
Kendileriyle yeterince ilgilenebildiler mi, eşle olan iletişime yeterince vakit ayırıldı mı yoksa koca akşam kahveye gitti kendileri de misafirliğe mi?

Artık dünya başka dünya, önce ben ve ailem sonra diğerleri, kusura bakan da kendi bilir.

Sen de iyi yapıyorsun, yapamayanlara üzülüyorum, canlarına ve psikolojilerine yazık.
Allah ailenle mutluluğunuzu daim etsin, evladın sağlıkla, mutlulukla büyüsün.

Zaten bugün döğüş patladı.
Bakalım nolacak yarın

Amin inşallah canım. Allahım hepimizin yuvasına huzur versin inşallah.

Ben de bu dünya koşturmasında bu kadar kayınvalide gezmesine,kocaların kahveye gitmesine nasıl vakit ayrılıyor onu anlamıyorum.

Akşam olunca insan eşiyle biraz muhabbet edip kafa dağıtıp dinlenmek istiyor.

Başkalarını kafam hiç kaldırmıyor.

Süt için günlük incir hurma tahini ve bol suyu eksik etme ve en önemlisi stresten uzak dinlenme. Bebek uyuyunca sende uyu klisesini demeyecegim ama yorgunlukta süte etki ediyor

Ya yenidoğan evine bu kadar kişi niye. Benim sadece annem vardı. E o kalabalığa elbet bir dünya muhabbet olur. Salsalar ya sizi istediğiniz gibi giyinip, emzirip yemeğinizi yeseniz . Az bacakları uzatıp salonda da otursanız.

5 gündür bu dediğinizi
Yapamadım.
Doğurmadan önce zemin hazırlanır. Doğumdan itibaren de eş kişisiyle desteklenir.
Ortalık mikrop kaynıyor. Bu kalabalık hiç normal değil. Tamam bebek güzel şey ama bir süre (bence ortalama 40 gün) anne bebekle kalmalı. Bir de ped falan takıyoruz ya da gazı tutmamak gerekiyor falan ay kendimize mi bakalım millete hizmet mi edelim anacım. Valla okurken anksiyetem azdı. Seni tahmin dahi edemiyorum.

Sorun neydi, kavga niye çıktı?
Bunlar çaya size gelecez dediler. Geldiler
doktorda kontrol nasıl geçti onu falan
sordular cevapladık.
o an normaldi her şey
Çay içiliyordu.
çaydan sonra kaynana durduk yerde beni çağırdı .
Yatak odasına..
bi şeymi var bir sorunmu var dedim
Umutun park yatağını inceliyor altını üstünü getiriyo.
Umutun başı dik dursun
Dye bi şey istedi bizde yastık önerdik gösterdik.
Boyuna göre bi kaç model var .
Hangisini gösterdysek
Olmaz deyp durdu .
Annem dayanamadı artık patladı ben size bi şey beğendirtemiyorum dedi .
kaynana kapıyı çekip gtti

Ya ben sezdim bi gün bi şey olacağını
Çünkü aralıksız her gün kadın soluğu
Burda alıyor
ee naptınız eee ne iş tuttunuz
eee umut meme emdimi emmedimi
Umutun kıçı pişikmi değilmi
abartmıştı artık .

Aynısını yaşadım, 3. Gün herkesi kovdum. Bu olay da bahane olsun ben strese gelemiyorum sizin yüzünden sütüm azaldı de suçlayarak konuş. Alttan alma bacım kimseyi bebenle rahatça oturun mis gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…