- 25 Temmuz 2011
- 1.054
- 6
8 yildir yurt disinda yasiyorum.Bas donmesi kalp carpintisi ataklari gecirirdim.(cok sukur atlattim)Acile cok gittigim oldu.Ben aglarken hemsireler elimi tutup,sacimi oksuyordu.Bir digeri annesini kaybettigi zaman ayni ataklari gecirdigini anlatip,beni gececegine ikna etmeye calisyordu.Tahlillerim icin korkuyla beklerken meyve suyu getirip benimle sohbet ederlerdi.Simdi hamileyim (cok sukur Allah a) her muayeneye gittigimde tebrik ederek karsilaniyorum.Karnimi oksuyorlar.
Bunu nedenmi yapiyorlar? Insana deger verdiklerinden.Bunun adi "INSANLIK".Bunun sistemle ,kurallarla ilgisi yok.
8 yil once Turkiye de yasarken cok benzer olaylar yasadim.Cok tartistigim saglik gorevlileri,hemsireler oldu.Cok telefon basinda saatlerimi harcadim hakkimi aramak icin.Sonucmu kocaman sifirdi.Cok uzun saatler caliyorlarmis,hergun bin turlu insanla muhattap oluyorlarmis,maasi azmis...Banane! Secmeseydin o zaman bu meslegi.Silahmi dayadilar kafana bu meslegi secerken.Git evinde otur patetes,sogan soy yemek yap o zaman.Hemsirelik kutsal bir meslektir.Oyle etrafa cemkirmek,zaten hasta olan o an da etrafinda medet uman insana daha fazla eziyet etmek icin yapilmaz bu meslek. Elbette bes parmagin besi bir degil icinde nadirde olsa iyilerinede rastlaniyor.
Gecmis olsun.Umarim sonuca ulasirsiniz.
"o kadar nankörsünüzki hiç bir zaman yapılan iyilikleri birinizde konu yapmadınız"
bu cümleyi kuran arkadaşım önce üsluptan bahsedip sonrada aynı hatayı sizin yapmanız ne kadar güzel..burada yorum yapan tüm üyeleri böyle nankör gibi kelimelerle suçlayamazsınız!! önce 2 mesaj yukardaki mesajıma dönüp bir bakın,hayatımı borçlu olduğum doktorum hakkında yazdıklarımı okuyun sonra ağır yorumlar yapın..saygı karşılıklı olur.
hanımefendi dikkat ederseniz övgüleriniz konu yorumları arasında yerrgileriniz konu başlığı
bilmem anlatabiliyormuyum
Öncelikle çok geçmiş olsun,çok üzüldüm şükür bişey olmamış size ve bebeğinize
Malesef devleti devlete şikayet ediyosunuz,umarım bi sonuç alabilirsiniz
Sanmıyorum ama
Bi dekanla aşık atabilmek zor olsa gerek
İnsanlık ölmüş diyeceğim ama sanki hayrına yapıyolar bu işi
Umarım konun hasta-sağlıkçı tartışmasına dönmez
konuyu açan ben değilim,konu başlığını atan da ben değilim..üstelik burası derterin paylaşıldığı bir alan,arkadaş da kendi derdini yazmış.ama eğer genel bir yorum yapacaksanız tüm yorumları okuyup yazarsınız bunu..öyle nankör falan diye suçlamalar hiç hoş değil..Şükür ki iyiyi ve kötüyü ayırt edebiliyoruz..burada genel olarak sağlıkçıları kötüleyenler ne kadar hatalıysa sizde aynı hatadasınız şu anda.
benim teyzemin gelini doğum yaparken başka bir gelin daha varmış yanında kimse yokmuş ve kızcağız doğuramadıkça hadi doğur sus bağırma die bacaklarına vurmuşlar resmen darp etmişler bizim gelin korkusundan hemen doğuru vermiş benide döverler die düşnün kimisi böyle merhametsiz oluyor ama istediğin kadar şikayet et yine bişey olmuyorki hala orada görev yapabiliyorlar sen yorulduğunla sinirleirni bozduğunla kalıyorsun ama onlar hergün kaç kişiyi azarlıyor
ben özel hastanede doğum yaptım benimde yanıma annemi almadılar sancı odasında normal salondada tektim onlar öyle istedi annem odada bekledi bir kez ben istedim die sancı odasına girdi o kadar ama normal hastenelerde kesinlikle normal koridor bekleme solanuna giriş yasak tüm tanıdıklarım böyle yanlız girdi doğuma ama size biraz ılımlı davranıp normal şekilde ikaz edebilirlerdi ama işte edepsiz edepsizdir ne yapacaksın neyse benim ebemde hemşiremde çok iyi davrandılar ben onlar ne dediyse yaptım hiç bağırmadım doğum sürecinde ağlmadım sızlamadım rabbim kolaylık verdi ve onlarda o kadar insanlıklıydıki bana dua okudular ebem dudklarımı su ile ıslatmıştı elimi bir an olsun bırakmadı hele dokturum allah razı olsun 3 dk doğumumu yaptırdı dikişlerimi düzenli attı doğumdan sonra tek tek odama gelip oğlumu sevdiler bana teşekkür ettiler zorluk çıkarmadım die her hasta senin gibi olsa işimiz kolay olur dediler bende mutlu oldum çünkü bende asabi bir insanım hemen parlarım ama çok şükür bu tür olaylar olmadı
umarım elin boş kalmaz sinirlerini boşu boşuna bozmakla kalmazsın inş
kendimi ve meslektaşlarımı savunmam
ölsünler diyenlere hitaben yazdığım nankör sözcüğü ağırmı kaçmış
pes doğrusu
ben pes ettim arkadaşım,ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz.savunmak ve kavga etmek farklı şeylerdir..saygılar..
bu yorumunuzla tartışma fitilini ateşliyorsunuz zaten
haklısınız hemşire nede olsa robot insan değil ya
bilmiyorsanız söyleyeyim bende hemşireyim gece nöbetimi tutup evime gelince patates soğanımı doğruyorum
sen psikolojik buhranlar geçirebilirsin ama benim ailem çocugum sorunum vb şeylerimin olmasına kötü olmaya gerilmeye hakkım yok
hanımefendi biz peygamber değil insanız
Arkadasimiz hastaneye gitmis . Hemsire uygun olamayan bir tavirla refakat edenin disari cikmasini söylemis. Buna sinirlenen arkadasimiz (konu sahibi) acmis agzini yummus gözünü. Hakaret etmis. Hakli durumda iken haksiz düsmüs.