Ben de Psikolojik Şiddet Gördüm, Hem de Hastahanede!!!

inanılır gibi değil ya gerçekten insan ne kadar değersizleşmiş böyle...üstelik hamile ve zor durumda olan bi insana böyle mi muamele gösterilir yazıklar olsun...İşte sırf bu suratsız insan müsveddeleri yüzünden insanın devlet hastanesine gidesi gelmiyor.Ne doktoru ne hemşiresi insana güler yüzle yaklaşıyor.Para verip güler yüzlü hizmet satın alıyoruz biz de özel hastanelerden. Çok geçmiş olsun çok üzüldüm

haklısınız hemşire nede olsa robot insan değil ya
bilmiyorsanız söyleyeyim bende hemşireyim gece nöbetimi tutup evime gelince patates soğanımı doğruyorum
sen psikolojik buhranlar geçirebilirsin ama benim ailem çocugum sorunum vb şeylerimin olmasına kötü olmaya gerilmeye hakkım yok
hanımefendi biz peygamber değil insanız

hanımefendi dikkat ederseniz övgüleriniz konu yorumları arasında yerrgileriniz konu başlığı
bilmem anlatabiliyormuyum

Öncelikle çok geçmiş olsun,çok üzüldüm şükür bişey olmamış size ve bebeğinize
Malesef devleti devlete şikayet ediyosunuz,umarım bi sonuç alabilirsiniz
Sanmıyorum ama
Bi dekanla aşık atabilmek zor olsa gerek
İnsanlık ölmüş diyeceğim ama sanki hayrına yapıyolar bu işi
Umarım konun hasta-sağlıkçı tartışmasına dönmez

Son düzenleme:
hanımefendi dikkat ederseniz övgüleriniz konu yorumları arasında yerrgileriniz konu başlığı
bilmem anlatabiliyormuyum

konuyu açan ben değilim,konu başlığını atan da ben değilim..üstelik burası derterin paylaşıldığı bir alan,arkadaş da kendi derdini yazmış.ama eğer genel bir yorum yapacaksanız tüm yorumları okuyup yazarsınız bunu..öyle nankör falan diye suçlamalar hiç hoş değil..Şükür ki iyiyi ve kötüyü ayırt edebiliyoruz..burada genel olarak sağlıkçıları kötüleyenler ne kadar hatalıysa sizde aynı hatadasınız şu anda.

bu yorumunuzla tartışma fitilini ateşliyorsunuz zaten

kendimi ve meslektaşlarımı savunmam
ölsünler diyenlere hitaben yazdığım nankör sözcüğü ağırmı kaçmış
pes doğrusu

Cok uzuluyorum bu tur olaylari okudugum zaman.Hamile bir kadin ,cani burnunda,acisinin tarifi yok,korkuyorda...bacaklarina vuruluyor "sus bagirma" diye.Bu nasil bir seydir? Bunun aciklamasi varmi?Bunu yapan insan nasil bir vicdana sahiptir.Bagiracak tabi hemde bas bas bagiracak .Dogum yapiyor basi agrimiyor.

cok gecmıs olsun canım
maalesef bazı kendını bılmezler var devlet hastanelerınde. kesınlıkle pesını bırakma canım bu muamele karsılıksız kalmamalı Allah yardımcın olsun

ben pes ettim arkadaşım,ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz.savunmak ve kavga etmek farklı şeylerdir..saygılar..

Sen gel konuya sonundan dal,suçlu sen oldun arkadaşım.:2::2::2:

Bozma sinirlerini,yanlış anladı sanırım arkadaş seni,yada sen yanlış şeyi üzerine aldın,bilemedimki...

iSTE BU TAVIR BILE HASTALARA ,INSALARA NE KADAR DOLU OLDUGUNUZU GOSTERIYOR.IYI OKUYUN YAZDIKLARIMI BES PARMAGIN BESI BIR DEGIL YAZDIM.NEDEN UZERINIZE ALINIYORSUNUZ? BEN HASTAYSAM SAYET DIGER HASTALARIN HUZRUNU BOZMADIGIM MUDDETCE ,ETRAFI RAHATSIZ ETMEDIGIM MUDDETCE HER HASTANEDEN (BILHASSA DEVLETIN BANA SUNDUGU HIZMETLERDEN) YARARLANMA HAKKINA SAHIBIM.DEGIL HEMSIRE PASANIN OGLU BANA DURDUK YERE O PARMAGINI KALDIRIP AZARLYAMAZ. SAYET HUZUR BOZUYORSAM GUVENLIK GELIR BENI DISAR ALIR.HAYIR GERILMEYE HAKKINIZ YOK GOREV BASINDA HEMDE HIC YOOOK.DEDIGIM GIBI HEMSIRELIK KUTSAL BIR MESLEK.ONUN ICIN HERKES HEMSIRE ,DOKTOR OLAMAZ. DERDINIZ DAG GIBI OLSA HIC BIR HASTADAN CIKARAMAZSINIZ .BUNU YAPAMAYAN ,BASARAMAYAN DOKTOR ,HEMSIRE EVET TEKRAR SOYLUYORUM GITSIN EVINDE PATATES SOYSUN.
KIMSE SIZE PEYGAMBERSINIZ DEMIYOR.KIMSE SIZI DIREK SUCLAMIYOR.UZERINIZE ALINMAYIN.AMA BAZI MESLEKLER VARDIR HERKES YAPAMAZ.YAPANDA HAKKINI VERMELI

sen psikolojik buhranlar geçirebilirsin ama benim ailem çocugum sorunum vb şeylerimin olmasına kötü olmaya gerilmeye hakkım yok
hanımefendi biz peygamber değil insanız
YUKARIDAKI YAZI HEMSIRE HANIMDAN ALINTIDIR!!!
5 DEFA OKUDUM ACABA YANLISMI ANLADIM DIYE.
1."SEN PSIKOLOJIK BUHRANLAR GECIREBILIRSIN" NERDEN BILIYORSUN PSIKOLOJIK BUHRAN OLDUGUNU BELKI BIR RAHATSIZLIGIM CIKTI NEDEN INCEDEN DALGA GECIYORSUNUZ.
2."BENIM AILEM SORUNLARIM OLMASINA RAGMEN KOTU OLAMAYA GERILMEYE HAKKIM YOK"
MALESEF HANIMEFENDI SIZIN GOREV BASINDA BOYLE BIR HAKKINIZ YOK.SAYET BUHRANLI GUNLER GECIRIYORSANIZ RAPOR ALACAKSINIZ.GECIRMIYORSANIZ O ANDA BUHRANLI OLAN HASTAYA YARDIMCI OLACAKSINIZ.
3.HASTANEYE GELEN BINLERCE HASTANE PEYGAMBER DEGIL.DOGUMDA SUS DIYE BACAKLARINA VURULAN,AZARLANAN,KOVULAN.PARASI OLMADIGI ICIN OZELE GIDEMEYEN SESINI CIKARAMAYAN
GARIBANLARDA PEYGAMBER DEGIL.

çok geçmiş olsun. sizi çok iyi anlyorum uzun zamandır sağlık problemleriyle uğraştığım için karşılaştığınız şiddetle bende karşılaştım

servis hemşireleri pek değilde yoğun bakım hemşireleri kadar sorumsuzunu görmedim. müzik açıp sesli dinleyen mi dersin, oturup
gevezelik eden mi? hepsi değil ama çoğu böyle

sanki orda babalarının hayrına duruyorlar. hakkınızı arayın

Arkadasimiz hastaneye gitmis . Hemsire uygun olamayan bir tavirla refakat edenin disari cikmasini söylemis. Buna sinirlenen arkadasimiz (konu sahibi) acmis agzini yummus gözünü. Hakaret etmis. Hakli durumda iken haksiz düsmüs.

bu sizin mesajınızdan alıntı

Bir tane hemşire geldi "sadece hasta beklesin siz çıkın" dedi.. Muayene odasına refakatçı girmez bunu biliyoruz ancak orası sadece bir bekleme salonuydu ve bir Allahın kulu yoktu. Kkorktum, "ben çok kötüyüm her an bayılabilirm annem yanımda kalabilir mi lütfen" dedim. Ben kelime kelime konuşabiliyordum yalnızca. Bu cümleyi söylememle birlikte muayene odasında bir hastayı muayene eden ebe parmağını uzatıp o iğrenç sesiyle "O ZAMAN SEN DE ÇEK GİT BURDAN, HADİİİİ" dedi.

bu da konu sahibinin...

sumuz, gerçekten sizin dediğiniz kadar masumane mi olmuş olay? o zaman sen de çek git burdan hadi... size birisi böyle dese ne yapardınız? elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin. bir de hamile olduğunuzu şiddetli baş dönmesi yaşadığınızı düşünün... konu sahibi yine sadece dertleniyor. ben o kadar sakin davranamazdım.

Ben size daha acisini anlatayimmi arkadaslar.13 yasindaydim babam kalp krizi gecirdi.Tabi hicbirimiz anlamadik."Gogsum agriyor hastaneye gidiyorum gelirim 1 saate kadar"diye kapidan cikarken bir baba asigi olarak pesine takildim."Gelme kizim "dedi."Kovsanda gelecem" dedim.
1 saat once amcamin dogumgununu kutlamisiz evde.Herkes neseli.Canim babam (nur icinde yatsin) ortama uysun diye 1 kadeh icki icti.Neyse amcamida alip hastaneye acile geldik .Yatirdilar babami.Doktor geldi.Tam muayene ederken"Babama sen ickimi ictin' dedi.Babamda sasirarak "evet 1 kadeh" dedi."Sana bakmam ben" dedi ve dondu gitti.Sene 1990.
Babam kotulesiyor kimse bakmiyor.Ben cocuk aklimla agliyorum hastanede.Hemsirelere yalvariyorum babam hasta diye.Kimsenin umurunda degilim.Yarim saat sonra pratisyen doktor geliyor babami baska bir odaya aliyor ve babam 10 dakika sonra kalp krizinden oluyor.

Simdi bana kimse cikipta butun hemsireler,doktorlar melek demesin.Sikayet etmedikmi ,davaci olmadikmi .Ettik,olduk.Ne gecti elimize kocaman hiic.Ben babamdan oldum doktorlarin,hemsirelerin ihmalinden.Bir dil alti hapi kurtarirmis babami megerse.Iste bu yuzden ben 13 yasindan beri donem donem psikolojik buhran geciriyorum hemsire hanim.Oyle dalga gecilecek konu degil bunlar.
Ben Allah a havale etmisim .ILAHI ADALETE...

Yurt disini cok mukemmel sananlara. Burdan iki ornek vericem; yegenimin bademcik ameliyati oldu refakatci olarak ben ve annesi vardi. Birsey demediler, demiyorlar. Cok toleranslilar o konuda.

Ikinci ornek; bir ameliyat izim vardi onun icin estetik ameliyat oldum. Asil doktorum degil,baska deneyimsiz bir doktor yapmis arada. Deneyimsiz oldugunu ameliyat sirasinda anladim. Memnun kalmadim, sikayet ettim sonra. Bir kac doktorla konustum yeniden ameliyati yapalim dediler ama ben istemedim. Simdi gozumle ilgili bir problemim var ve ameliyat olmak istemiyorum burda bile olsa. Insani sogutuyorlar. Ama burdaki hasta bakicilar, hemsireler cok iyi o konuda bir sorun yok. Hatta doktorlardan bile iyi davraniyorlar insana.

Ucuncu ornek: Annemin kalp ameliyati sirasinda ben ameliyattan sonra geldim. Bir doktor gelip adam gibi aciklama yapmiyor. Hemsireye soruyorum ne ilaci diyorum. Zorla cevap veriyor. Asistan doktor zaten yuzume bile bakmadan konusup birseyler geveledi gitti, sanki baksa adam gibi anlatsa incileri dokulecek. Bir duzen yok.
Hangi taraf daha iyi bilemedim. Yakinda okuzlerle, ineklerle dolu bir kasabaya yerlesicem sanirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…