Ben de Psikolojik Şiddet Gördüm, Hem de Hastahanede!!!

Yurt disini cok mukemmel sananlara. Burdan iki ornek vericem; yegenimin bademcik ameliyati oldu refakatci olarak ben ve annesi vardi. Birsey demediler, demiyorlar. Cok toleranslilar o konuda.

Ikinci ornek; bir ameliyat izim vardi onun icin estetik ameliyat oldum. Asil doktorum degil,baska deneyimsiz bir doktor yapmis arada. Deneyimsiz oldugunu ameliyat sirasinda anladim. Memnun kalmadim, sikayet ettim sonra. Bir kac doktorla konustum yeniden ameliyati yapalim dediler ama ben istemedim. Simdi gozumle ilgili bir problemim var ve ameliyat olmak istemiyorum burda bile olsa. Insani sogutuyorlar. Ama burdaki hasta bakicilar, hemsireler cok iyi o konuda bir sorun yok. Hatta doktorlardan bile iyi davraniyorlar insana.

Ucuncu ornek: Annemin kalp ameliyati sirasinda ben ameliyattan sonra geldim. Bir doktor gelip adam gibi aciklama yapmiyor. Hemsireye soruyorum ne ilaci diyorum. Zorla cevap veriyor. Asistan doktor zaten yuzume bile bakmadan konusup birseyler geveledi gitti, sanki baksa adam gibi anlatsa incileri dokulecek. Bir duzen yok.
Hangi taraf daha iyi bilemedim. Yakinda okuzlerle, ineklerle dolu bir kasabaya yerlesicem sanirim.

Yurt disinda yasayan biri olarak tibbi acidan hic bir sekilde kiyaslama yapmam.O kadar basarili turk doktorlarimiz varki.Ornegin Amerika da cok unlu bir doktor olan Dr.Mehmet Oz. daha bir cok ornek var.Bizim ulkemizde cok basarili ameliyatlar yapilir.Kotu olan tarafi bazi devlet hastanelerindeki bazi saglik gorevlilerinin,doktorlarin davranislari.Keske boyle seyler olmasa.

bu sizin mesajınızdan alıntı

Bir tane hemşire geldi "sadece hasta beklesin siz çıkın" dedi.. Muayene odasına refakatçı girmez bunu biliyoruz ancak orası sadece bir bekleme salonuydu ve bir Allahın kulu yoktu. Kkorktum, "ben çok kötüyüm her an bayılabilirm annem yanımda kalabilir mi lütfen" dedim. Ben kelime kelime konuşabiliyordum yalnızca. Bu cümleyi söylememle birlikte muayene odasında bir hastayı muayene eden ebe parmağını uzatıp o iğrenç sesiyle "O ZAMAN SEN DE ÇEK GİT BURDAN, HADİİİİ" dedi.

bu da konu sahibinin...

sumuz, gerçekten sizin dediğiniz kadar masumane mi olmuş olay? o zaman sen de çek git burdan hadi... size birisi böyle dese ne yapardınız? elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin. bir de hamile olduğunuzu şiddetli baş dönmesi yaşadığınızı düşünün... konu sahibi yine sadece dertleniyor. ben o kadar sakin davranamazdım.

Arkadasimizin diger yorumlarini okusaydiniz hak verirdiniz. Ilk basta bende arkadasima sorular sordum aldigim yanitlarda olayin pek de öyle gelismedigini hissettim. Genelde öyledir. Masum oldugumuzu anlatiriz. Ayrica anneside iseri girse ne yardimi olacak... Refakatcinin muayene icin bir yardimi olmaz. Her hastanenin hatta her bölümün kendi öz kurallari ve uyarilari vardir. Eger hastanede karsidan ayni saygiyi bekliyorsak , bu kurallara uymaliyiz.

sen psikolojik buhranlar geçirebilirsin ama benim ailem çocugum sorunum vb şeylerimin olmasına kötü olmaya gerilmeye hakkım yok
hanımefendi biz peygamber değil insanız
YUKARIDAKI YAZI HEMSIRE HANIMDAN ALINTIDIR!!!
5 DEFA OKUDUM ACABA YANLISMI ANLADIM DIYE.
1."SEN PSIKOLOJIK BUHRANLAR GECIREBILIRSIN" NERDEN BILIYORSUN PSIKOLOJIK BUHRAN OLDUGUNU BELKI BIR RAHATSIZLIGIM CIKTI NEDEN INCEDEN DALGA GECIYORSUNUZ.
2."BENIM AILEM SORUNLARIM OLMASINA RAGMEN KOTU OLAMAYA GERILMEYE HAKKIM YOK"
MALESEF HANIMEFENDI SIZIN GOREV BASINDA BOYLE BIR HAKKINIZ YOK.SAYET BUHRANLI GUNLER GECIRIYORSANIZ RAPOR ALACAKSINIZ.GECIRMIYORSANIZ O ANDA BUHRANLI OLAN HASTAYA YARDIMCI OLACAKSINIZ.
3.HASTANEYE GELEN BINLERCE HASTANE PEYGAMBER DEGIL.DOGUMDA SUS DIYE BACAKLARINA VURULAN,AZARLANAN,KOVULAN.PARASI OLMADIGI ICIN OZELE GIDEMEYEN SESINI CIKARAMAYAN
GARIBANLARDA PEYGAMBER DEGIL.

hiçbir çalışanın ruh halini karşıdaki kişiye aksettirme gibi bir durumu olamaz..ben öğretmenim,zor günlerim de oldu ama velilerime ve öğrencilerime hiçbir gün yansıtmadım bunu.hatta geçen sene ciddi bir sorun yaşıyordum ama o güne veli semineri koymuştum okula gitmek zorunda kaldım.önce bu sorundan dolayı kendimi tutamadım müdürün odasında bir güzel ağladım sorada çıkıp hiçbirşey yokmuş gibi seminerimi verdim...bu benim görevim,kişisel sorunlarım neden karşımdaki insanı ilgilendirsin ki ya da neden ona yansıtayım ki.onun suçu ne?bu çok yanlış bir düşünce tarzı.şu lafı çok severim:evi evde işi işde bırak..

Arkadasimizin diger yorumlarini okusaydiniz hak verirdiniz. Ilk basta bende arkadasima sorular sordum aldigim yanitlarda olayin pek de öyle gelismedigini hissettim. Genelde öyledir. Masum oldugumuzu anlatiriz. Ayrica anneside iseri girse ne yardimi olacak... Refakatcinin muayene icin bir yardimi olmaz. Her hastanenin hatta her bölümün kendi öz kurallari ve uyarilari vardir. Eger hastanede karsidan ayni saygiyi bekliyorsak , bu kurallara uymaliyiz.

baştan birkaç sayfa okudum dediğiniz gibi bişeye rastlamadım. belki aralarda vardır ama sanmam. hem burada konu sahibinin anlattıklarına göre yorum yapmamız gerekmiyor mu? hissettiğimiz şeylere yorum yapsak işin içinden çıkamayız.

belki genel olarak tüm sağlık personeline hakaret edildiyse, ki ben görmedim, kırılmakta haklı olabilirsiniz. ama yazdığınız mesajda da konu sahibinin mesajını yanlış aktarıyorsunuz.

ben öğretmenim. oldukça kişiliksiz öğretmenler de gördüm. geçen bir konuda sınavda öğrenciyi rahatsız eden öğretmen için bir sürü öğretmen yergilerimizi ifade etmiştik..

siz sağlık personelisiniz, siz de mutlaka görmüşsünüzdür.

sorun mesleklerde değil, o mesleği kötüye kullanan karaktersiz insanlarda...

bende boyun omuriliğinden ameliyat olunca enfeksiyon kapmamam için yoğun bakıma almışlardı. bilincim açıktı

dondum bir battaniye örtmedi, ateşimde yoktu üstelik- üstteki cihazda nabız,ateş görünüyor- sabah doktorlar gelmeden beni yataktan kaldırıp sandalyeye oturttu, oysa 24 saat dolmadan boyun-sırt desteksiz oturmam yasaktı...çok görmüş benm gibi hastayı

bık bık bık...

kendisi törpü elinde, çay içip kikirdedi erkek hemşirlerle... ben o boynun ağrısını çok çektm. servise çıkınca hocaya şikayet ettim

yoğunbakımdan alındığını duydum. başka bi hasta yakınıda dövüp, -bıçaklamış- sanırım. sonra istifa etti

ben 3 farklı zamanda yoğunbakımda kaldım üçünde de kişiler farklı, sorumsuzluk aynıydı

valla hayat yoğkunbakım hemşirelerine güzel. haa bi de devlet hastanelerindeki bazı bölüm hemşirelerine

tıngır mıngır müzik, gevezelik ve çay.... böyle olmayanları tenzih ederim tabi

tecrübe konuşuyor

hiçbir çalışanın ruh halini karşıdaki kişiye aksettirme gibi bir durumu olamaz..ben öğretmenim,zor günlerim de oldu ama velilerime ve öğrencilerime hiçbir gün yansıtmadım bunu.hatta geçen sene ciddi bir sorun yaşıyordum ama o güne veli semineri koymuştum okula gitmek zorunda kaldım.önce bu sorundan dolayı kendimi tutamadım müdürün odasında bir güzel ağladım sorada çıkıp hiçbirşey yokmuş gibi seminerimi verdim...bu benim görevim,kişisel sorunlarım neden karşımdaki insanı ilgilendirsin ki ya da neden ona yansıtayım ki.onun suçu ne?bu çok yanlış bir düşünce tarzı.şu lafı çok severim:evi evde işi işde bırak..

Cunku sizde kutsal bir meslegi hakkini vererek yapiyorsunuz.Sizin gibi ogretmenlerin ulkemizde cogalmasi dilegiyle...

Hastane personellerine uygulanan şiddete her zaman karşıyız tabiki ama, bir de şöyle bir gerçek var ki, hastaneler hizmet sektörünün bir parçasıdır ve hizmet sektöründe çalışanlar, kaç yıl okumuş olursa olsunlar, ya da ne kadar yoğun çalışırsa çalışsınlar insan psikolojisinden anlamak, güleryüzlü ve bilgilendirici olmak, karşılarındaki insanlarla başarılı iletişim kurmak zorundadır. Dolayısıyla bende bulunduğunuz hastanede size yapılanların haksızlık olduğunu düşünüyorum.

Bir de devlet kurumlarında çalışan personellerinde genel olarak insanları umursamayan, işini geliştirmek için çaba harcamayan tutumlarının yoğun çalışmalarından değil tamamen bulundukları konumu kaybetmeyeceklerine olan inançlarından kaynaklandığını düşünüyorum. Tıpkı devlet kurumlarındaki gişe personellerinin son derece asık suratlı olması, aynı tutumla gittiğiniz özel bir bankada karşılaşmayacak olmanız gibi. Tabiki aralarında son derece idealist olan devlet memurları da vardır ama geneli böyle malesef.

haklısınız hemşire nede olsa robot insan değil ya
bilmiyorsanız söyleyeyim bende hemşireyim gece nöbetimi tutup evime gelince patates soğanımı doğruyorum
sen psikolojik buhranlar geçirebilirsin ama benim ailem çocugum sorunum vb şeylerimin olmasına kötü olmaya gerilmeye hakkım yok
hanımefendi biz peygamber değil insanız

Evet senin buhran geçirmeye hakkın yok, senin sorunlarını işyerine taşımaya hakkın yok.Senin yapacagın hata hayata mal olur çünkü. Kredi satmıyorsun, faiz oranını yanlış hesaplamışız diye müşteriye mektup yazıp ertesi gün düzeltecek....Hemşire gerekirse robot olacak, hoş zaten olmuş çoğu, ruhsuz, insanlıktan uzak....Ama sadece kendinize gelince değil, karşıdaki hastaya karşı da robot olun lütfen...Onkoloji servisinde bir hemşirenin hasta yakınına hem de hastanın yanında bağırmasına sebep ne olabilir? Yanlışlıkla kapattığınız şu aleti tekrar açar mısınız demek mi? Dönüp de "kendin aç" diye çemkirmesini haklı çıkaracak ne olabilir? Kaldı ki biz saçma sapan istekleri olan, 10 kere söyleneni 20 kez anlamayan cahil ,sorumsuz, bilgisiz hasta kesimi de değildik.Hanfendi bize ve bizim ricamıza bile tahammül edemediyse kimlere saklıyor o tahammül gücünü merak ediyorum.

Yurt disinda yasayan biri olarak tibbi acidan hic bir sekilde kiyaslama yapmam.O kadar basarili turk doktorlarimiz varki.Ornegin Amerika da cok unlu bir doktor olan Dr.Mehmet Oz. daha bir cok ornek var.Bizim ulkemizde cok basarili ameliyatlar yapilir.Kotu olan tarafi bazi devlet hastanelerindeki bazi saglik gorevlilerinin,doktorlarin davranislari.Keske boyle seyler olmasa.

Annemin ameliyati cok iyi gecmis ona cok sukur ama kadinin sol bacaginda arka tarafta asiri bir morluk vardi. Doktor bile sasirdi nasil olmus diye. Aciklamasini yapamadilar. Arastirma hastahanesi daha donanimli olmasi lazim. 5 dk lik adam gibi aciklama, demiyoruz ki gel sohbet et sabaha kadar konusalim. Bilmem bana cok garip geldi. Sonra ben ust duzeydeki doktorla gorustum o zaman tatmin oldum.

Sansa yasiyoruz. Acikcasi kimseye guvenmiyorum ben , cunku ameliyata baskalari giriyor, ozel hastaneye bile guvenmem. O kadar cok ameliyat oluyor ki, mecburen baskalarini sokuyorlar. Bir kisinin tek ameliyati yapmasi mumkun degil. Iyi doktorlar var ama %100 basari kimsede mumkun degil. Sogudum ben ameliyatlardan. Sanirim olmedigim surece ameliyata girmem ben bir daha.

Ya siz tamam bu kişisel problemler yansıtılmak zorundamı diyorsunuz ama,sağlık görevlilerin sizlerle benzer sorumluluklarının olduğunu düşünmüyorsunuz herhalde...

Onların sorumlulukları,çalışma saatleri,koşulları sizlerden çok farklı...Yani bu çok basit bir laf "kişisel sorunlar yansıtılmasın..."

Onlar günde kaç hastayla uğraşıyor,bir de hasta yakınıyla uğraşıyor;laf anlayanı var anlamayanı var,nöbeti var,uykusuzluğu var...Herşey bir yana o sırada hastanede giden ve hastaya yansıtılmayan bir takım problem/aksaklık var; herşeyden önce insanların hayatlarını sorumluluk edinmiş kişiler.

Normal bir düz memurluk,öğretmenlik gibi kıyaslamanız çok yanlış.

Hım birde, eğer ortada gerçekten devlet hastanelerinde gidişatla ilgili bir sorun varsa bilin ki bu,sağlık bakanlığının uyguladığı yanlış politikaların,yaptırımların bir sonucudur.

Sağlık sektörü iyileştirilmedi; aksine böyle giderse daha da kötü gidecek.Bunlardan en fazla hastalar zarar görecek...

Bu böyle biline...

Bu arada özel hastanelerde de ben sert tavırlar gördüm,tamamen devlet hastanelerine ve çalışanlarına yüklenmeniz çok tuhaf...

Bu kişilik meselesidir,devlet/özel değil.

Ayrıca özeldeki sizlerle iyi geçinmek ve haddinden fazla ilgilenmek zorunda zaten;para veriyorsunuz onlara bunun için...:KK53:

Son düzenleme:
Ya siz tamam bu kişisel problemler yansıtılmak zorundamı diyorsunuz ama,sağlık görevlilerin sizlerle benzer sorumluluklarının olduğunu düşünmüyorsunuz herhalde...

Onların sorumlulukları,çalışma saatleri,koşulları sizlerden çok farklı...Yani bu çok basit bir laf "kişisel sorunlar yansıtılmasın..."

Onlar günde kaç hastayla uğraşıyor,bir de hasta yakınıyla uğraşıyor;laf anlayanı var anlamayanı var,nöbeti var,uykusuzluğu var...Herşey bir yana o sırada hastanede giden ve hastaya yansıtılmayan bir takım problem/aksaklık var; herşeyden önce insanların hayatlarını sorumluluk edinmiş kişiler.

Hım birde, eğer ortada gerçekten devlet hastanelerinde gidişatla ilgili bir sorun varsa bilin ki bu,sağlık bakanlığının uyguladığı yanlış politikaların,yaptırımların bir sonucudur.

Sağlık sektörü iyileştirilmedi; aksine böyle giderse daha da kötü gidecek.Bunlardan en fazla hastalar zarar görecek...

Bu böyle biline...

biliyor musunuz biz günde kaç veliyle ve öğrenciyle uğraşıyoruz? aynı saydığınız türden insanlarla karşılaşıyoruz.burada meslek kıyaslaması yapmıyorum,mesajım gayet açık.ben meslekleri kıyaslamadım,kendimden örnek verdim.eğer hukukçu olsaydım o alandan örnek verirdim..ama ne olursa olsun işe kişisel sorunlar katılmamalı.yoksa içinden çıkılmaz bir hal alır.profesyonellik nerde o zaman peki?

Bu arada özel hastanelerde de ben sert tavırlar gördüm,tamamen devlet hastanelerina ve çalışanlarına yüklenmeniz çok tuhaf...

Ayrıca özeldeki sizlerle iyi geçinmek ve haddinden fazla ilgilenmek zorunda zaten;para veriyorsunuz onlara bunun için...:KK53:

Devlet hastanelerinde de vergi ödüyoruz ama, babalarının hayrına bakmıyorlar sonuçta kimseye maaş alıyorlar. Her işin zor tarafları var, insanlara katlanamayacaklarsa başka bir mesleğe yönelmeliler bana göre. Bir de bilmiyorum ben hiç rahatsız edici bir tutumla karşılaşmadım özel hastanelerde.

Bu arada özel hastanelerde de ben sert tavırlar gördüm,tamamen devlet hastanelerine ve çalışanlarına yüklenmeniz çok tuhaf...

Bu kişilik meselesidir,devlet/özel değil.

işte demeye çalıştığımız bu..yoksa sağlıkçılar daha çok yoruluyor böyle davranmaya hakları var gibi bir şey olamaz..nice doktor ve hemişreler var ki gerçekten muhteşemler..onlara zaten lafımız yok.kendimizi,sağlığımızı emenat ettğimiz insanları niye karalayalım.

Bu böyle biline...

konu sahibi herşeyi unutup şikayet de etmesin, hatta bizlerde böyle tavırlarla karşılaşınca hiç tepki vermeyelim. öyle mi olsun diyorsunuz?

varmak istediğiniz nokta ne?

Devlet hastanelerinde de vergi ödüyoruz ama, babalarının hayrına bakmıyorlar sonuçta kimseye maaş alıyorlar. Her işin zor tarafları var, insanlara katlanamayacaklarsa başka bir mesleğe yönelmeliler bana göre. Bir de bilmiyorum ben hiç rahatsız edici bir tutumla karşılaşmadım özel hastanelerde.

Demekki parayi veren dudugu caliyor canim ulkemde.Paran varsa ,sagliginda var,ozel ilgide var.Para yoksa yasamaya hakkimiz yok,insan gibi muamele goremeyiz.Bazilari farkinda degil maaslarinin halki odedigi vergiyle odendiginden.

aman peşini bırakma canım.benim içimde kaldı çünkü.doğum yapalı 3 gün olmuştu.ateşlendim ama ayakta duramıyorum.Düşünün lohusayken ne kadar tehlikeli.hemen doğum yaptığım hastaneye gittik güya doktorumuzu bulcaz.özel hastane bu arada.cumartesiydi.girdik içeriye,bir kolumdan eşim bir kolumdan kayınpederim tutuyo.içerde bir hemşire sağlık memuru bir de çocuk doktoru oturuyor.eşim güler hanım da doğum yaptı burda mı dedi.o yok hiçbir kadın doğumcu yok acil doktorumuz baksın dediler.eşim de diyorki güler hanımı çağırmamız mümkünmü.o çocuk doktoru:heee güler hanım istanbulda çağıralım hemen gelsin uçakla gülüyor bi de karşısındaki hemşireyle sağlık memuru da gülüyor.neyse doktor geldi baktı bunu bir kadın doğumcunun görmesi lazım allahım gülermisin ağlarmısın.başka bir özel hastaneye gittik.orda da doğum yaptığınız hastane bakmalı diyorlar.neyse bende o arada iyileştim gibi oldu.devlet hastanesine gittik.pratisyen baktı geldik.ben 2 gün sonra bir fenalaştım.tabi doğum yaptığım hastaneye gittik yine kendi doktorum baktı bir telaş ameliyata alındım ameliyat uzun sürdü olmadı tıpa sevk edildim.ölüm tehlikesi geçirmişim artık.orda kurtardılar.kanım 4 ekadar düştü bir sürü kan verildi.enfeksiyon kapmışım.ordaki doktor diyorki ilk ateşlendiğinizde gitmeliydiniz.olanı biteni anlattım şaşırdı.bebek küçük oralarda mahvolduk.derdimizden mahkeme falan düşünemedik.o çocuk doktorunun sırıtışını hatırladıkça sinir oluyorum.

yok yok özel başka içinde para, kokusu va.r ben yaşadım. ya özel hastaneler başka hasta olduğumu bile unuttum. acım geçti ilgiden dolay:KK1::KK1::KK1:

Hakkinizi sonuna kadar arayin. Ben olsam surum surum surundururdum o terbiyesizleri. Bu yapilanlarin hakli bir aciklamasi olamaz!
Ben de hemsireyim. Ben de biliyorum insanlarla ugrasmanin ne kadar sabir ve ozveri istedigini. O yuzden ben yemem oyle "vay bakalim ne kadar yogunum, nelerle ugrastim" bahanelerini. Insanla ugrasmak bizim isimiz, zor da olsa layigiyla yapmak mecburiyetindeyiz. Evinin sorununu hastaneye tasiyip da hincini hastadan cikartan yapmasin bu meslegi. Artik o kadar normal olmus ki bu hemsire terbiyesizlikleri Turkiye'de, inanamiyorum. 3 sene once babaannemi acile goturmustuk de, bir hemsire hanimdan biz de azar yemistik. Hele bir de simdi yapsin bakalim, o laflari agzina tikiyor muyum tikmiyor muyum... Ben yurtdisinda hemsireyim, zaten hasta ya da yakinina boyle bir terbiyesizlik yapmak aklimin ucundan gecmez. Hadi oldu da yaptim diyelim, basim buyuk belada demektir. Boyle terbiyesiz saglik gorevlileri nereden aliyor bu cesareti acaba, cok merak ediyorum. Boyle seylerin cezasi olmali, yoksa onunu alamayiz. Saglik memurlari hayvan muamelesi yapamamali hastaya, caydirici cezasi olmali.

Ya ne olacaktı? Hakkınızı ararsınız polis döver, sağlığınızı ararsınız hemşiresi kükrer, okulda çocugunuzun durumunu sorarsınız öğretmeni sizi pişman eder. Bunun iki sebebi vardır:

Birincisi devletin çalışanına hesap sormaması.Çalışanın şikayetle işten atılmayacağını bilmesi.Kıçını devlete dayamış olması ve işini düzgün yapmasının sadece kendi kişisel vicdanına göre yapması.

İkincisi ise Hemşire, hastabakıcı ve polis gibi insan haklarına en saygılı olunması gereken mesleklerde nerde baltaya sap olamamış tipler var onlar yer tutmuş. Okul puanları düşük, bir kaç ay eğitim alır mesleğin başına geçerler, entellektüel seviye desen yerlerde, insanlık desen zaten hiç tanışmamışlar....

Özel sektörde neden olmuyor bunlar? Çünkü patron hesap sorar, çünkü müşteri şikayet eder ve bir daha oraya gitmez. Bazen diyorum herşey özelleştirilsin bu ülkede. Bu ülkenin vicdansız çalışanlarını kapitalizm paklar.

X