Yurt disini cok mukemmel sananlara. Burdan iki ornek vericem; yegenimin bademcik ameliyati oldu refakatci olarak ben ve annesi vardi. Birsey demediler, demiyorlar. Cok toleranslilar o konuda.
Ikinci ornek; bir ameliyat izim vardi onun icin estetik ameliyat oldum. Asil doktorum degil,baska deneyimsiz bir doktor yapmis arada. Deneyimsiz oldugunu ameliyat sirasinda anladim. Memnun kalmadim, sikayet ettim sonra. Bir kac doktorla konustum yeniden ameliyati yapalim dediler ama ben istemedim. Simdi gozumle ilgili bir problemim var ve ameliyat olmak istemiyorum burda bile olsa. Insani sogutuyorlar. Ama burdaki hasta bakicilar, hemsireler cok iyi o konuda bir sorun yok. Hatta doktorlardan bile iyi davraniyorlar insana.
Ucuncu ornek: Annemin kalp ameliyati sirasinda ben ameliyattan sonra geldim. Bir doktor gelip adam gibi aciklama yapmiyor. Hemsireye soruyorum ne ilaci diyorum. Zorla cevap veriyor. Asistan doktor zaten yuzume bile bakmadan konusup birseyler geveledi gitti, sanki baksa adam gibi anlatsa incileri dokulecek. Bir duzen yok.
Hangi taraf daha iyi bilemedim. Yakinda okuzlerle, ineklerle dolu bir kasabaya yerlesicem sanirim.
Yurt disinda yasayan biri olarak tibbi acidan hic bir sekilde kiyaslama yapmam.O kadar basarili turk doktorlarimiz varki.Ornegin Amerika da cok unlu bir doktor olan Dr.Mehmet Oz. daha bir cok ornek var.Bizim ulkemizde cok basarili ameliyatlar yapilir.Kotu olan tarafi bazi devlet hastanelerindeki bazi saglik gorevlilerinin,doktorlarin davranislari.Keske boyle seyler olmasa.