Ben de Psikolojik Şiddet Gördüm, Hem de Hastahanede!!!

konunun özü konu sahibi çok geçmiş olsun ....lütfen ....sonuçları buraya bildirin bu konuda herkes birbirini gaza getirmeye çok müsait....işte bizim yaramız burda

Konuyu disardan hayretle okuyorum.
Meslegi saglik olan insanlar sanki orada hamile bayana parmak salliyan kendileriymis gibi bir hiddet bir sinirle yaziyorlar.
Kusura bakmayin bakin israrla söylüyorum, saglik sektöründe calisan, hemsire, ebe, hastabakici gibi insanlar cok vicdansizca hareket ediyorlar.
Siz eger diyorsaniz ki " ben kesinlikle bunu yapanlar arasinda degilim" o halde gocunmaniza gerek yok.
Sizde bizim kadar iyi biliyorsunuz bu anlatilanlarin gercek oldugunu.
En azindan ben bire bir yasadim.
Türkiye de cok ilerlemis olan gebeligini bir saglik sorunundan dolayi sonandirmak zorunda olan bir yakinim hastanede yatiyordu, cünkü kürtaj sirasinda cocuktan bir parca icerde kalmis, kan kaybindan ölecekmis, bizde o sirada izinde oldugumuz icin ziyarete gittik.
Hastanede yatan yakinim, pencereden iceri giren, tamda kendisinin üzerine düsen günes icin hemsireden perdeyi kapatmasini istemis, hemsirenin verdigi cevap ne biliyormusunuz " kalk kendin kapat" bunu kan kaybindan bitkin düsmüs, ayaga kalkacak hali olmayan bir kadina söylüyor. Biz iceri girdigimizde agliyordu kadincagiz. Olayi anlatti ve aynen bende sinir oldum ve o kisiyi bulup hesabini sordum.
Herkes biliyor saglik sektöründe ki calisanlarin cogunlugunun insanlik disi davranislari oldugunu.

inşallah işlerinden kovulurlar. çok yüksek seviyede ilaç alerjim var. dr bey bilmeden yazmış ama kokusundan bile anladım iğnenin bana dokunduğunu çünkü hemen şişe açıldığında kokusu bile etkiliyor. hemşireye defalarca söylememe rağmen "yapmayın beni öldürür bu ilaç" diye "karışma işime sen benden iyimi bileceksin" deyip elimi sertçe ittirdi ve bir saniyede damar yolundan iğneyi yaptı bana. sonuçmu solunumu kesilen bilinci kapanan ben, bir yandan beni solunum cihazına bağlayıp bir yandan fellik fellik alerji ilacını arayan drlar, ortalıktan sıvışıp saniyesinde korkudan hastaneyi terkeden o iğrenç hemşire kadın. şimdi benim annem gitse onun ağzını iki yandan ayırsa hakkı değilmiydi yani?? insan hayatını o kadar ucuz görüyorki benim yalvarmalarıma rağmen doktora bu ilaç dokunuyormuş ne yapalım deme zahmetinde bile bulunmuyor. yapamıyorsan psikolojin kaldırmıyorsa bu işi yapmayacaksın. kimse psikolojisi bozuk manyak bir anaokulu öğretmenine çocuğunu emanet etmek istemez değilmi?? her iş herkese göre değildir bu kadar basit.

Benim merak etttigim bir konu var.
Konu sahibinin affina siginarak konusunu dagitmadan sormak istiyorum.
Türkiye de SKK liarin, SSK kartlari ile özel hastanelere de gidebildikleri gibi bir haber okumustum.
Aceba ne kadar dogru?

evet ssklılar da emekli sandığına mensup olanlar da girebiliyor ve aldıkları katkı payı denilen şey çok büyük miktar olmuyor.

geçen bi özel hastanede 20 tl muayene parası ödedim misal.

Herseye verilecek bir örnekleri her seye verilecek bir cevabi var cünkü saglik sektöründe calisanlarin cogu insaf disi ahlaksiz , edepsiz ve terbiyesiz. Zaten o kadar kötü karakterde insanlar ki sizin ödediniz maasla yasamak zorunda kaliyorlar. Bir nevi hizmetliniz....

Kimseyi gaza getirmeye calismiyorum. Bastan da yazdim kimsenin tarafini tutmuyorum diye. Burada bir allahin kulu cikipta evet bir doktor ya da bir hemsire var di cok iyi davrandi demez. Cünkü eksik arayip üzerine genellemeyi pek severiz....

Bir cogumuzun hayatini bir belki de hatirlamadigimiz o doktor kurtarmistir. Belki de bunu gercekten canla yürekle yapmistir. Ama gözümüzde bir degeri bile yok.

Bir diger taraftan türk milleti olarak kendimize bir bakalim. Avrupanin en büyük hastanesinde türkce yazilar yazilmis lütfen ziyaret saatleri disinda ziyaretci kabul etmiyoruz diye. Ama biz türküz yasaklar uyarilar kirmak icin vardir deriz. Orada bile uyum göstermeyiz. Hemsirenin ah diese türken ... tercüme etmek gerekirse ah bu türkler dedigini cogu kez duydum ve bir türk olsam da onlara hak verdim. Sinirlari zorlamakta üstümüze yok.

Kendi özelimizden bahsediyoruz bazi hastanelerde yer sikintisi oldugu icin bir cok yerde hasta ziyareti olmaz. Burada bir hastanin degil bütün hastalarin özel durumu düsünülür. Örnegin dogumhanede . Cocugu olacak ya da dogum yapmis bayanin sadece esi ve cocuklari ziyaret edebilir bunun disinda kimseyi almazlar.

Hastane görevlisi her ne tarzi sert olursa olsun uyarmis arkadasimizi. Hamile dedigimiz hassas arkadasimiz edebilecek bütün hakaretleri etmis. Burada o hemsireyi savunmuyorum. Ne derler keskin sirke küpüne zarar verir.

afedersiniz ben yanlış yapmışım....konuyu bir bütün olarak düşünmek yerine...orda olanların hiçbirdevlet merciinin karışmıyor olduğunu tartışmak yerine konu üzerinden fikirlerimi beyan etmeliymişim
tüüü allah belanı versin hemşire geberesin ebe

Konu sahibi bu insanlıktan nasibini almamışların peşini bırakma.

İnsan gibi davranmayı öğrensinler.

Son düzenleme:
Paran varsa adamsin yoksa hayvandan daha alcaksin.

Asil milletin devlet hastanelerine akin akin gitmesi gerekiyor!!! Ama trde herkez ozel hastaneye gitmegi tercih ediyor maddi durumu iyiyse.

Ne kadar yazzik!!!!

Bu isin pesini birakma cnm ne olursa olsun iste boyle boyle ogrenecekler insana insan gibi davranilmasini.

Butun hemsireler boyle degil elbetteki ama nedense devamli duyuyoruz boyle seyleri (gerek tvde gerek kkda vs).

Yazziklar olsun insan deyer vermeyenlere.

Sen bu olayin etkisinden bir an evvel kurtul ALLAH korusun sana ve bebegine birsey olur deyer mi?

ALLAH yardimcin olsun cnm. Gercekten cok uzuldum.

Ben yanlış mı anlıyorum, yoksa konu sahibine gösterilen "insanlık dışı" tavra haklılık payı çıkarmaya çalışan arkadaşlarımız mı var?

O tavrı gösteren insan müsveddeleri (dikkat edin hemşire demiyorum mesleğe atıfta bulunmuyorum) inşallah cezalarını görürler...

ay yorum yapmıştım ama yine yazayım kızlar üstüne alınanlarda dahil peki neden hep şikayetler devlet hastanelerinde özellerde niye melek gibi bi tavır ordaki de hemşire burdakide kalabalık ve sayı farkımı :) yoksa başka şeylermi

bide canım niye üstüne alındın maaşın bizim vergilerimizle diyen arkAdaş da genelde halkın dilinde olan bi lafı söylemiş bu tüm memurlar ve vekiller için söylenen kılasik bi laf o lafla seni kırmak istememişti ama sen yok kocamı bırakıyorum yok çocuğumu bırakıyorum diye olayı kişileştiriyosun ve tüm çalışan kadınlar bu yaptıklarını yapıyor ve devletteki kadar izin alamıyor
yani sade hemşireler çalışıp zorluk çekiyor gibi konuşmuşsun ama herkez aynı durumda

ve nasıl her milletin iyisi kötü sü varsa mesleklerinde iyisi kötüsü var burda arkadaş kötü hissettiğini paylaşmış sen savunurken sanki o olayı yapan kişi senmişsin gibi üstüne alınıyosun yoksa herişin kendine gore zorluğu var ama getiriside var ve artık okumuş nüfus okadar fazlaki çıkıpta onca yıl okudum demek komik kalıyor kusura bakmayın ama okumuşlar artık çok fazla buna alışın ve biz yıllarca okuduk demeyi bırakın lütfen

sadece ilk yorumu okudum ama sinirlerim alt üst oldu..kadın doğum katında hamile bayanların olduğu yerde bir hastaya nasl bu şekilde davranılır aklım almıyor? bunların Allah korkusu da mı yok? 33 haftalık hamileyken burun kanması şikayetiyle acile gittim.kadın doğum katına aldılar beni.meğer tansiyonum tavan yapmış,gebelik zehirlenmesi yaşıyormuşum.hemşire tutturd size çatı muayenesi yapacağım diye.açılma yok,doğum belirtim yok,sancı aletinde sancım yok kadın 33 haftalık ikiz hamile birine çatı muayenesine kalkışıyor.asla istemediğimi doktorumu bekleyeceğimi söyledim.doktorum geldi de kurtardı beni.işini çok iyi yapanların yanında işte böyle kendini bilmezler,insanın hayatıyla oynayanlar da var! lütfen hakkınızı arayın,bu olayın peşini bırakmayın.büyük geçmiş olsun.

Insan müsveddesi dediginiz insanlardan biride benim saniyorum. Herseyi tekrarlamaktan biktim ama tekrar söylüyorum ben ne hemsireyi ne de arkadasimizi hakli buluyorum. Arkadasimiz hastaneye gitmis . Hemsire uygun olamayan bir tavirla refakat edenin disari cikmasini söylemis. Buna sinirlenen arkadasimiz (konu sahibi) acmis agzini yummus gözünü. Hakaret etmis. Hakli durumda iken haksiz düsmüs. igneyi kendine cuvaldızı baskasına batır demisler. Böyle bir durumda büyürse kendisine zarar verecegini yazdim. Hatta hemsirenin kendisine hakaret davasi bile acabilecegini söyledim .Bu benim görüsüm ......

Bu tarz yorum yaptigim icin ve diger arkadaslarimiza (insallah cezalarini görürler ) yorumu cokta agir kacmiyor mu ?

şimdi bütün yazılanları okudum da işini hakkıyla yapanlara kimse birşey demiyor zaten ama her meslekte olduğu gibi sağlık sektöründe de yanlış davranan çalışanlar var.mesela kadın doğum doktorumun hakkını ölene kadar ödeyemem..eğer o olmasaydı çocuklarım ve ben şimdi hayatta olmayacaktık belki de.hangi doktor bütün gece uyumadan hastasından haber bekler,onu sarılarak ambulansa bindirip uğurlar,arkasından gözyaşı döker ki? işte böyle muhteşem doktorlarımız da var..

Son düzenleme:
benim teyzemin gelini doğum yaparken başka bir gelin daha varmış yanında kimse yokmuş ve kızcağız doğuramadıkça hadi doğur sus bağırma die bacaklarına vurmuşlar resmen darp etmişler bizim gelin korkusundan hemen doğuru vermiş benide döverler die düşnün kimisi böyle merhametsiz oluyor ama istediğin kadar şikayet et yine bişey olmuyorki hala orada görev yapabiliyorlar sen yorulduğunla sinirleirni bozduğunla kalıyorsun ama onlar hergün kaç kişiyi azarlıyor
ben özel hastanede doğum yaptım benimde yanıma annemi almadılar sancı odasında normal salondada tektim onlar öyle istedi annem odada bekledi bir kez ben istedim die sancı odasına girdi o kadar ama normal hastenelerde kesinlikle normal koridor bekleme solanuna giriş yasak tüm tanıdıklarım böyle yanlız girdi doğuma ama size biraz ılımlı davranıp normal şekilde ikaz edebilirlerdi ama işte edepsiz edepsizdir ne yapacaksın neyse benim ebemde hemşiremde çok iyi davrandılar ben onlar ne dediyse yaptım hiç bağırmadım doğum sürecinde ağlmadım sızlamadım rabbim kolaylık verdi ve onlarda o kadar insanlıklıydıki bana dua okudular ebem dudklarımı su ile ıslatmıştı elimi bir an olsun bırakmadı hele dokturum allah razı olsun 3 dk doğumumu yaptırdı dikişlerimi düzenli attı doğumdan sonra tek tek odama gelip oğlumu sevdiler bana teşekkür ettiler zorluk çıkarmadım die her hasta senin gibi olsa işimiz kolay olur dediler bende mutlu oldum çünkü bende asabi bir insanım hemen parlarım ama çok şükür bu tür olaylar olmadı
umarım elin boş kalmaz sinirlerini boşu boşuna bozmakla kalmazsın inş

Arkadaslarimizin bazilari genelleme yaparak asagidaki benzer acimasiz yorumlarda bulunmuslar

.
Herkes biliyor saglik sektöründe ki calisanlarin cogunlugunun insanlik disi davranislari oldugunu.

Insanlik disi olan cogu saglik personelimi yoksa bunu tarz yazilarla genelleme yapanlar mi ? bilemedim.

Son düzenleme:
aynı anda birden fazla bebek yatışı var
bizim yenidoğan yoğun bakımda bilgi vermemiz kesinlikle yasak
bunu ilk yatışta anne ve babaya mutlaka anlatır artı yazılı olarak ellerine veririz
sonuçmu
16 saatlik nöbette 100 kere durum bilgisi soruyorlar peki ben 1 sabrettim 2 sabrettim 20 sabrettim
sonra ne yapayım
içerde onca bebek benden bakım beklerken ikidebirde kapa açmaya koridorun bir ucundan bir ucuna gidiyorum
anlatmak istediğim şu
burada sağlıkçılara saydırmışsınızda saydırmışsınız
maaş alıyoruz ya
döner alıyoruz ya size hizmet edicez
biz hizmetçi değiliz kanun kapsamında verilen görevleri yerine getirmekle yükümlüyüz
siz bize o gözle o önyargıyla yaklaştıkça maalesef böyle tatsızlıklar yaşanmaya devam edecektir
elbette yaşadığınız şeyi anne olarak düşününce üzücü ancak uslubunuz yersiz ve çok densiz
sana yapılan için doktor ebe hemşire ölmeyi hak ediyor ha
peki canım siz hepimizi öldürün
peki doğumunda ne yapacaksın burada sağlıkçıları sövenlermi gelip yardım edecekler
o kadar nankörsünüzki hiç bir zaman yapılan iyilikleri birinizde konu yapmadınız
NE OLURSA OLSUN HİÇKİMSE BIÇAKLANMAYI ÖLDÜRÜLMEYİ HAKETMEZ HANIMEFENDİ
YAPILAN YANLIŞLARI MEŞRULAŞTIRMAYIN!!!

Arkadaslarimizin bazilari genelleme yaparak asagidaki benzer acimasiz yorumlarda bulunmuslar

Insanlik disi olan cogu saglik personelimi yoksa bunu tarz yazilarla genelleme yapanlar mi ? bilemedim.

İNSANLIK DIŞI OLAN BU GENELLEMEYİ YAPAN KİŞİDİR
yani şuan nöbetten çıktım verdiğim onca emeğin insanların gözünde bu kadar değersiz olduğunu görünce
sadece yazıklar olsun diyebiliyorum!!!

Bende daha önce devlet hastanesinde başıma gelenleri anlattım ama genelleme tabii ki yapılmamalı.

Mesleğini layıkıyla yapan birsürü doktor ve hemşiremizde var tabii,o yüzden üstünüze alınmamalısınız bence.

İşiniz gerçekten çok zor,her gün yüzlerce farklı insana laf anlatmak yorar insanı ama biraz anlayışlı olmakta iki tarafın işinide kolaylaştırır sanıyorum.

8 yildir yurt disinda yasiyorum.Bas donmesi kalp carpintisi ataklari gecirirdim.(cok sukur atlattim)Acile cok gittigim oldu.Ben aglarken hemsireler elimi tutup,sacimi oksuyordu.Bir digeri annesini kaybettigi zaman ayni ataklari gecirdigini anlatip,beni gececegine ikna etmeye calisyordu.Tahlillerim icin korkuyla beklerken meyve suyu getirip benimle sohbet ederlerdi.Simdi hamileyim (cok sukur Allah a) her muayeneye gittigimde tebrik ederek karsilaniyorum.Karnimi oksuyorlar.
Bunu nedenmi yapiyorlar? Insana deger verdiklerinden.Bunun adi "INSANLIK".Bunun sistemle ,kurallarla ilgisi yok.
8 yil once Turkiye de yasarken cok benzer olaylar yasadim.Cok tartistigim saglik gorevlileri,hemsireler oldu.Cok telefon basinda saatlerimi harcadim hakkimi aramak icin.Sonucmu kocaman sifirdi.Cok uzun saatler caliyorlarmis,hergun bin turlu insanla muhattap oluyorlarmis,maasi azmis...Banane! Secmeseydin o zaman bu meslegi.Silahmi dayadilar kafana bu meslegi secerken.Git evinde otur patetes,sogan soy yemek yap o zaman.Hemsirelik kutsal bir meslektir.Oyle etrafa cemkirmek,zaten hasta olan o an da etrafinda medet uman insana daha fazla eziyet etmek icin yapilmaz bu meslek. Elbette bes parmagin besi bir degil icinde nadirde olsa iyilerinede rastlaniyor.
Gecmis olsun.Umarim sonuca ulasirsiniz.

"o kadar nankörsünüzki hiç bir zaman yapılan iyilikleri birinizde konu yapmadınız"

bu cümleyi kuran arkadaşım önce üsluptan bahsedip sonrada aynı hatayı sizin yapmanız ne kadar güzel..burada yorum yapan tüm üyeleri böyle nankör gibi kelimelerle suçlayamazsınız!! önce 2 mesaj yukardaki mesajıma dönüp bir bakın,hayatımı borçlu olduğum doktorum hakkında yazdıklarımı okuyun sonra ağır yorumlar yapın..saygı karşılıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…