Hakkinizi sonuna kadar arayin. Ben olsam surum surum surundururdum o terbiyesizleri. Bu yapilanlarin hakli bir aciklamasi olamaz!
Ben de hemsireyim. Ben de biliyorum insanlarla ugrasmanin ne kadar sabir ve ozveri istedigini. O yuzden ben yemem oyle "vay bakalim ne kadar yogunum, nelerle ugrastim" bahanelerini. Insanla ugrasmak bizim isimiz, zor da olsa layigiyla yapmak mecburiyetindeyiz. Evinin sorununu hastaneye tasiyip da hincini hastadan cikartan yapmasin bu meslegi. Artik o kadar normal olmus ki bu hemsire terbiyesizlikleri Turkiye'de, inanamiyorum. 3 sene once babaannemi acile goturmustuk de, bir hemsire hanimdan biz de azar yemistik. Hele bir de simdi yapsin bakalim, o laflari agzina tikiyor muyum tikmiyor muyum... Ben yurtdisinda hemsireyim, zaten hasta ya da yakinina boyle bir terbiyesizlik yapmak aklimin ucundan gecmez. Hadi oldu da yaptim diyelim, basim buyuk belada demektir. Boyle terbiyesiz saglik gorevlileri nereden aliyor bu cesareti acaba, cok merak ediyorum. Boyle seylerin cezasi olmali, yoksa onunu alamayiz. Saglik memurlari hayvan muamelesi yapamamali hastaya, caydirici cezasi olmali.
aman peşini bırakma canım.benim içimde kaldı çünkü.doğum yapalı 3 gün olmuştu.ateşlendim ama ayakta duramıyorum.Düşünün lohusayken ne kadar tehlikeli.hemen doğum yaptığım hastaneye gittik güya doktorumuzu bulcaz.özel hastane bu arada.cumartesiydi.girdik içeriye,bir kolumdan eşim bir kolumdan kayınpederim tutuyo.içerde bir hemşire sağlık memuru bir de çocuk doktoru oturuyor.eşim güler hanım da doğum yaptı burda mı dedi.o yok hiçbir kadın doğumcu yok acil doktorumuz baksın dediler.eşim de diyorki güler hanımı çağırmamız mümkünmü.o çocuk doktoru:heee güler hanım istanbulda çağıralım hemen gelsin uçakla gülüyor bi de karşısındaki hemşireyle sağlık memuru da gülüyor.neyse doktor geldi baktı bunu bir kadın doğumcunun görmesi lazım allahım gülermisin ağlarmısın.başka bir özel hastaneye gittik.orda da doğum yaptığınız hastane bakmalı diyorlar.neyse bende o arada iyileştim gibi oldu.devlet hastanesine gittik.pratisyen baktı geldik.ben 2 gün sonra bir fenalaştım.tabi doğum yaptığım hastaneye gittik yine kendi doktorum baktı bir telaş ameliyata alındım ameliyat uzun sürdü olmadı tıpa sevk edildim.ölüm tehlikesi geçirmişim artık.orda kurtardılar.kanım 4 ekadar düştü bir sürü kan verildi.enfeksiyon kapmışım.ordaki doktor diyorki ilk ateşlendiğinizde gitmeliydiniz.olanı biteni anlattım şaşırdı.bebek küçük oralarda mahvolduk.derdimizden mahkeme falan düşünemedik.o çocuk doktorunun sırıtışını hatırladıkça sinir oluyorum.
Devlet hastanelerinde de vergi ödüyoruz ama, babalarının hayrına bakmıyorlar sonuçta kimseye maaş alıyorlar. Her işin zor tarafları var, insanlara katlanamayacaklarsa başka bir mesleğe yönelmeliler bana göre. Bir de bilmiyorum ben hiç rahatsız edici bir tutumla karşılaşmadım özel hastanelerde.
ben de sağlıkçıyım. bütün sağlık çalışanları, bütün hastalara, her zaman her şartta güleryüzlü ve samimi davranacak diye bir kaide yok sonuçta ben belki karakter olarak soğuk ve mesafeli bi insan olabilirim, amma velakin, herkes birbirine saygılı davranmak zorunda. hasta da, hekim de, hemşire de sadece insan olduğu için saygıyı hakeder. gördüğünüz muamele (anlattığınız kadarıyla) değil bir sağlık personeline, insanlığa yakışmayacak bir davranış.. ama bu olayın hukuki boyutundan bir şey çıkacağını sanmam. hastanenin hasta hakları birimine veya bimer'e şikayette bulunabilirsiniz. geçmiş olsun.
Yani netice olarak sağlıkçıların bize bakıyor olmalarına şükür edeceğiz,her türlü kaprislerini hakaretlerini ölmek üzerede olsak mazur göreceğiz çünkü işleri çok zor !
Nerede böyle memleket ya,kasiyer markette bir dakika geç kalsa ortalığı yıkarsınız.
Herkes melek olmuş sağlık bu yahu,hastalık can bu ya,ölüyorsun neticesinde !
Sağlık personelinin gönlünü edelim sonra eğer vakitleri varsa keyifleri yerindeyse belki bize bakar ,iyi davranılar.
Devlet hastaneleri özel hastanelere göre daha yogun. Bir doktor günde 100- 150 hasta bakmak zorunda. Bunun yaninda gelen en 2 refakatciyi da hesaba katmak gerekir. Yapamiyacaklarsa baska meslege yönelsinler cümlesi gercekten cok acimasiz. Bu kadar yil egitim alip güzel bir meslege sahip oldugunu düsünen diger insalara yardim etmek isteyen bir cok meslektaslarimizda var. Malesef diger sektörlerde oldugu gibi haklarimiz korunmuyor.
Siz tarihi gecmis bir gidayi satin alip yerseniz ve hastanede yanlis tedavi görürseniz ilk kimi suclarsiniz. Tabiki doktoru degilmi ? Bu kadar yogun calisirken bazen bazi hatalarda yapiliyor ki. Bununda dogal oldugunu düsünüyorum . Bir otomatik calisan bir makina bile belirli bir miktarda defolu ürün bile verebiliyor. Bir doktor haftada en az 72 saat mesai yapiyor. Bu da sagliksiz bir durum.
devlet hastaneleri özel hastanelere göre daha yogun. Bir doktor günde 100- 150 hasta bakmak zorunda. Bunun yaninda gelen en 2 refakatciyi da hesaba katmak gerekir. Yapamiyacaklarsa baska meslege yönelsinler cümlesi gercekten cok acimasiz. Bu kadar yil egitim alip güzel bir meslege sahip oldugunu düsünen diger insalara yardim etmek isteyen bir cok meslektaslarimizda var. Malesef diger sektörlerde oldugu gibi haklarimiz korunmuyor.
Siz tarihi gecmis bir gidayi satin alip yerseniz ve hastanede yanlis tedavi görürseniz ilk kimi suclarsiniz. Tabiki doktoru degilmi ? Bu kadar yogun calisirken bazen bazi hatalarda yapiliyor ki. Bununda dogal oldugunu düsünüyorum . Bir otomatik calisan bir makina bile belirli bir miktarda defolu ürün bile verebiliyor. Bir doktor haftada en az 72 saat mesai yapiyor. Bu da sagliksiz bir durum.
Bu laflarınız benim dediğime cevap ise,o paragraftan bunları çıkardıysanız ne diyeyim...
konu sahibi herşeyi unutup şikayet de etmesin, hatta bizlerde böyle tavırlarla karşılaşınca hiç tepki vermeyelim. öyle mi olsun diyorsunuz?
varmak istediğiniz nokta ne?
Kesinlikle karsilikli saygidan bahsediyorz.Cok haklisiniz kimse siritmak, gulumsemek zorunda degil.Sadece saygi...
arkadasim o 72 saati dolu dizgin hakkiyla hastalarla geciren doktorlara kimsenin lafi yok.nobetlerde oturup cay icen kahka atan yarin ne yesem diyen muhabbetci doktorlarla. Tepkimiz ve cogu haram para kazaniyo..bu dunyanin oteki tarafida var bu boyle biline
Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz...
Varmak istediğim herhangi bir nokta yok,ben sadece fikrimi paylaştım.Ne var bunda,hayrola?
Ben diyorum ki,tüm bu olanların birazda sağlık alanında olan yaptırımlarla alakası var.
Performans sistemine geçildiğinden beri zaten doktorların hastaya bakışı değişti.
Benim gösterdiğim tepki başkasının dediklerine yönelik,siz ise gerginlik yaratmak için kendinize cephe arıyorsunuz.
Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz...
Varmak istediğim herhangi bir nokta yok,ben sadece fikrimi paylaştım.Ne var bunda,hayrola?
Ben diyorum ki,tüm bu olanların birazda sağlık alanında olan yaptırımlarla alakası var.
Performans sistemine geçildiğinden beri zaten doktorların hastaya bakışı değişti.
Benim gösterdiğim tepki başkasının dediklerine yönelik,siz ise gerginlik yaratmak için kendinize cephe arıyorsunuz.
Bu laflarınız benim dediğime cevap ise,o paragraftan bunları çıkardıysanız ne diyeyim...