Yurt disini cok mukemmel sananlara. Burdan iki ornek vericem; yegenimin bademcik ameliyati oldu refakatci olarak ben ve annesi vardi. Birsey demediler, demiyorlar. Cok toleranslilar o konuda.
Ikinci ornek; bir ameliyat izim vardi onun icin estetik ameliyat oldum. Asil doktorum degil,baska deneyimsiz bir doktor yapmis arada. Deneyimsiz oldugunu ameliyat sirasinda anladim. Memnun kalmadim, sikayet ettim sonra. Bir kac doktorla konustum yeniden ameliyati yapalim dediler ama ben istemedim. Simdi gozumle ilgili bir problemim var ve ameliyat olmak istemiyorum burda bile olsa. Insani sogutuyorlar. Ama burdaki hasta bakicilar, hemsireler cok iyi o konuda bir sorun yok. Hatta doktorlardan bile iyi davraniyorlar insana.
Ucuncu ornek: Annemin kalp ameliyati sirasinda ben ameliyattan sonra geldim. Bir doktor gelip adam gibi aciklama yapmiyor. Hemsireye soruyorum ne ilaci diyorum. Zorla cevap veriyor. Asistan doktor zaten yuzume bile bakmadan konusup birseyler geveledi gitti, sanki baksa adam gibi anlatsa incileri dokulecek. Bir duzen yok.
Hangi taraf daha iyi bilemedim. Yakinda okuzlerle, ineklerle dolu bir kasabaya yerlesicem sanirim.
bu sizin mesajınızdan alıntı
Bir tane hemşire geldi "sadece hasta beklesin siz çıkın" dedi.. Muayene odasına refakatçı girmez bunu biliyoruz ancak orası sadece bir bekleme salonuydu ve bir Allahın kulu yoktu. Kkorktum, "ben çok kötüyüm her an bayılabilirm annem yanımda kalabilir mi lütfen" dedim. Ben kelime kelime konuşabiliyordum yalnızca. Bu cümleyi söylememle birlikte muayene odasında bir hastayı muayene eden ebe parmağını uzatıp o iğrenç sesiyle "O ZAMAN SEN DE ÇEK GİT BURDAN, HADİİİİ" dedi.
bu da konu sahibinin...
sumuz, gerçekten sizin dediğiniz kadar masumane mi olmuş olay? o zaman sen de çek git burdan hadi... size birisi böyle dese ne yapardınız? elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin. bir de hamile olduğunuzu şiddetli baş dönmesi yaşadığınızı düşünün... konu sahibi yine sadece dertleniyor. ben o kadar sakin davranamazdım.
sen psikolojik buhranlar geçirebilirsin ama benim ailem çocugum sorunum vb şeylerimin olmasına kötü olmaya gerilmeye hakkım yok
hanımefendi biz peygamber değil insanız
YUKARIDAKI YAZI HEMSIRE HANIMDAN ALINTIDIR!!!
5 DEFA OKUDUM ACABA YANLISMI ANLADIM DIYE.
1."SEN PSIKOLOJIK BUHRANLAR GECIREBILIRSIN" NERDEN BILIYORSUN PSIKOLOJIK BUHRAN OLDUGUNU BELKI BIR RAHATSIZLIGIM CIKTI NEDEN INCEDEN DALGA GECIYORSUNUZ.
2."BENIM AILEM SORUNLARIM OLMASINA RAGMEN KOTU OLAMAYA GERILMEYE HAKKIM YOK"
MALESEF HANIMEFENDI SIZIN GOREV BASINDA BOYLE BIR HAKKINIZ YOK.SAYET BUHRANLI GUNLER GECIRIYORSANIZ RAPOR ALACAKSINIZ.GECIRMIYORSANIZ O ANDA BUHRANLI OLAN HASTAYA YARDIMCI OLACAKSINIZ.
3.HASTANEYE GELEN BINLERCE HASTANE PEYGAMBER DEGIL.DOGUMDA SUS DIYE BACAKLARINA VURULAN,AZARLANAN,KOVULAN.PARASI OLMADIGI ICIN OZELE GIDEMEYEN SESINI CIKARAMAYAN
GARIBANLARDA PEYGAMBER DEGIL.
Arkadasimizin diger yorumlarini okusaydiniz hak verirdiniz. Ilk basta bende arkadasima sorular sordum aldigim yanitlarda olayin pek de öyle gelismedigini hissettim. Genelde öyledir. Masum oldugumuzu anlatiriz. Ayrica anneside iseri girse ne yardimi olacak... Refakatcinin muayene icin bir yardimi olmaz. Her hastanenin hatta her bölümün kendi öz kurallari ve uyarilari vardir. Eger hastanede karsidan ayni saygiyi bekliyorsak , bu kurallara uymaliyiz.
hiçbir çalışanın ruh halini karşıdaki kişiye aksettirme gibi bir durumu olamaz..ben öğretmenim,zor günlerim de oldu ama velilerime ve öğrencilerime hiçbir gün yansıtmadım bunu.hatta geçen sene ciddi bir sorun yaşıyordum ama o güne veli semineri koymuştum okula gitmek zorunda kaldım.önce bu sorundan dolayı kendimi tutamadım müdürün odasında bir güzel ağladım sorada çıkıp hiçbirşey yokmuş gibi seminerimi verdim...bu benim görevim,kişisel sorunlarım neden karşımdaki insanı ilgilendirsin ki ya da neden ona yansıtayım ki.onun suçu ne?bu çok yanlış bir düşünce tarzı.şu lafı çok severim:evi evde işi işde bırak..
haklısınız hemşire nede olsa robot insan değil ya
bilmiyorsanız söyleyeyim bende hemşireyim gece nöbetimi tutup evime gelince patates soğanımı doğruyorum
sen psikolojik buhranlar geçirebilirsin ama benim ailem çocugum sorunum vb şeylerimin olmasına kötü olmaya gerilmeye hakkım yok
hanımefendi biz peygamber değil insanız
Yurt disinda yasayan biri olarak tibbi acidan hic bir sekilde kiyaslama yapmam.O kadar basarili turk doktorlarimiz varki.Ornegin Amerika da cok unlu bir doktor olan Dr.Mehmet Oz. daha bir cok ornek var.Bizim ulkemizde cok basarili ameliyatlar yapilir.Kotu olan tarafi bazi devlet hastanelerindeki bazi saglik gorevlilerinin,doktorlarin davranislari.Keske boyle seyler olmasa.
Ya siz tamam bu kişisel problemler yansıtılmak zorundamı diyorsunuz ama,sağlık görevlilerin sizlerle benzer sorumluluklarının olduğunu düşünmüyorsunuz herhalde...
Onların sorumlulukları,çalışma saatleri,koşulları sizlerden çok farklı...Yani bu çok basit bir laf "kişisel sorunlar yansıtılmasın..."
Onlar günde kaç hastayla uğraşıyor,bir de hasta yakınıyla uğraşıyor;laf anlayanı var anlamayanı var,nöbeti var,uykusuzluğu var...Herşey bir yana o sırada hastanede giden ve hastaya yansıtılmayan bir takım problem/aksaklık var; herşeyden önce insanların hayatlarını sorumluluk edinmiş kişiler.
Normal bir düz memurluk,öğretmenlik gibi kıyaslamanız çok yanlış.
Hım birde, eğer ortada gerçekten devlet hastanelerinde gidişatla ilgili bir sorun varsa bilin ki bu,sağlık bakanlığının uyguladığı yanlış politikaların,yaptırımların bir sonucudur.
Sağlık sektörü iyileştirilmedi; aksine böyle giderse daha da kötü gidecek.Bunlardan en fazla hastalar zarar görecek...
Bu böyle biline...
Bu arada özel hastanelerde de ben sert tavırlar gördüm,tamamen devlet hastanelerina ve çalışanlarına yüklenmeniz çok tuhaf...
Ayrıca özeldeki sizlerle iyi geçinmek ve haddinden fazla ilgilenmek zorunda zaten;para veriyorsunuz onlara bunun için...
Bu arada özel hastanelerde de ben sert tavırlar gördüm,tamamen devlet hastanelerine ve çalışanlarına yüklenmeniz çok tuhaf...
Bu kişilik meselesidir,devlet/özel değil.
Ayrıca özeldeki sizlerle iyi geçinmek ve haddinden fazla ilgilenmek zorunda zaten;para veriyorsunuz onlara bunun için...
Ya siz tamam bu kişisel problemler yansıtılmak zorundamı diyorsunuz ama,sağlık görevlilerin sizlerle benzer sorumluluklarının olduğunu düşünmüyorsunuz herhalde...
Onların sorumlulukları,çalışma saatleri,koşulları sizlerden çok farklı...Yani bu çok basit bir laf "kişisel sorunlar yansıtılmasın..."
Onlar günde kaç hastayla uğraşıyor,bir de hasta yakınıyla uğraşıyor;laf anlayanı var anlamayanı var,nöbeti var,uykusuzluğu var...Herşey bir yana o sırada hastanede giden ve hastaya yansıtılmayan bir takım problem/aksaklık var; herşeyden önce insanların hayatlarını sorumluluk edinmiş kişiler.
Normal bir düz memurluk,öğretmenlik gibi kıyaslamanız çok yanlış.
Hım birde, eğer ortada gerçekten devlet hastanelerinde gidişatla ilgili bir sorun varsa bilin ki bu,sağlık bakanlığının uyguladığı yanlış politikaların,yaptırımların bir sonucudur.
Sağlık sektörü iyileştirilmedi; aksine böyle giderse daha da kötü gidecek.Bunlardan en fazla hastalar zarar görecek...
Bu böyle biline...
Devlet hastanelerinde de vergi ödüyoruz ama, babalarının hayrına bakmıyorlar sonuçta kimseye maaş alıyorlar. Her işin zor tarafları var, insanlara katlanamayacaklarsa başka bir mesleğe yönelmeliler bana göre. Bir de bilmiyorum ben hiç rahatsız edici bir tutumla karşılaşmadım özel hastanelerde.