Ben de Psikolojik Şiddet Gördüm, Hem de Hastahanede!!!

Hiç bir yorumu okumadan yorum yazıyorum.
Kendilerine geldi mi ortalığı ayağa kaldırırlar, kendi onurları var ama hastanın onuru yok, hasta hamile, vertigosu var ama sayın sağlık çalışanlarının bir yerleri bile kıpırdamıyor.
Sonrada kendilerine saygı isterler, emeklerini anlatır dururlar.
46 yaşımdayım son 3 yıldır hastanelerden çıkmayan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, sağlık personelinin büyük bir çoğunluğu bu durumda. Senin canın yanıyormuş, hastan varmış, durumu vahimmiş hiiiççç önemli değil. Arada tek tük ilgilenen gerçekten saygıyı hakedenler var ama çok azlar.
Bence bu işin peşini bırakmayın sonuna kadar gidin. Terbiyesizler görsünler dünyanın kaç bucak olduğunu. Millet olanları sineye çektikçe iyice zıvanadan çıktılar. Şikayet hakkınızı kullanın, hatta en ufak hakarete veya ihmale uğrayan herkes şikayet hakkını kullanırsa zamanla böylelerinin temizleneceğine inanıyorum.

bu mesaji esefle kiniyorum
kimse benim maasimi vermiyor
BIRAKIN LUTFEN SU LAFLARII
bu devlet en kolay vergisini benim maasimdan aliyor
yaww ben sizin vergilerle maasi aliyorumda lanet olasi benim param nerde
o kadar tuttumki kendi yukarida yaazdiginiz laf canima tak ettirdi
su an beynim zonkluyor resmen
ben parami harcadigim eforum karsiliginda aliyorum helalinden alnimin akiyla
artik DURUN
bu laf yenilir yutulur cinsten degil
yani sanki birilerinin devlet memuru olasi varmista olamamis hirsini cikariyormus edasi var
YETER...
elestirininde bir dozu ayariu var...

Bence bu konuyu açmakla kendiniz açısından hata ettiniz, çünkü burada bir çok sağlık çalışanı ve hemşire var. Sizin sinirlenip söylediklerinizi sizin zihniyetinizmiş gibi kabul edip sizi eleştireceklerdir. Zaten talihsiz bir olay yaşamışsınız, üstüne birde burda yapılan yorumlar sizi daha da gerecektir. Konuyu sakinleştikten, olayın etkisi geçtikten sonra açsaydınız daha iyi olurdu.

Kendimi sizin yerinize koyuyorum, belki sizin kadar çıkışlar yapamazdım ama kendimi çok kötü hissederdim, kendimi size öyle davranan hemşirelerin yerine koyuyorum, diyelim yorgunluktan gerginlikten öyle bir çıkış yaptım, sonradan kusura bakmayın sinirlerimiz çok gergin yorgunuz falan deyip sadece hastaları kabul ediyoruz annenizi içeri alamayız sizde bu konuda anlayış gösterin diyerek olayı tatlıya bağlamaya çalışırdım. Böylece konu böyle uzamazdı. Kabahatin büyük kısmı size öyle davranan ebe ve ona katılan hemşirenindir. Karakol da fiziksel şiddet olmayışından ötürü bir şey yapılmaması da tam bir Türkiye klasiği diyorum. Allah korusun bebeğinizi düşürseydiniz kesin işlem yapılırdı. Harekete geçmek için illa bir can kaybı olması gerekiyor bu ülkede. Sizin kızgınlıktan söylediklerinizden yola çıkarak sizi haksız bulanlara da biraz daha objektif bakmalarını öneriyorum.

Cok sinirlendim ...zaten her türkiye ye geldigimde aynı sorunları yasıyorum

Alışmamısiz tabii insanlık dısı muamele görmeye görünce de sinirlerim tepemde geziyorum yani cok üzgünüm ama saglık kuruluşlarında çalışan personelin önce psikoloji egitimi almaları gerek çünkü özel hayatlarında yaşadıkları sorunların hıncını hastalardan çıkardıklarını düşünüyorum

İnsan gibi konuşmaktan acizler karsilarindaki insanların hastaneye bas vurma sebebi var demi keyfi gelmiyorlar oraya en azından güler yüz gösterip sakinleştirmeyi deneseler olmaz mı

Yani o mesleği yapan insanlar insan psikoloji üzerine fazladan biraz egitim alsalar olmaz mı?

yok yaaaa
size soylenecek bisey yok
benim meslegimi hor goren beni adam yerine koymayan sisteme var benim itirazim
yani ben evimden cikacam miss gibi kocami evimi sabaha kadar sevisin basini beklicem
herkes evinde coluguyla cocuguyla ohh mis gibi
bayramda evimi anami birakacam bayram nedir bilmeden calsicam
kendi bebegimi dusurdukten sonra herkesin bebgini temizleyip paklicam kendi evladim gibi hizmet edicem
ama bunu yaparken o kadar sadik olucam ki isimee
ama burda gordugum elestirilere bak
iste bu zihniyetlerle o kapilardan girilirse ve o enerjiyi calisana yansitirsan
ogrenci ogretmenine derse ki
ogretmenim maasini babamin vergilerinden aliyomusun diye..yaninda konusulmasa nerden bilsin sabi..
sonra sabah kalk ise gitt...
ben nasil calisacagimi biliyordum bu meslegi secmeden
ama bu kadarida pes..
ben tam 4 yilimi ki o zaman 22 yasindaydim kus ucmaz kervan gecmez bi koye verdim
koca 4 yil askerlik bile 15 ay..:KK45:

yok yaaaa
yani ben evimden cikacam miss gibi kocami evimi sabaha kadar sevisin basini beklicem
kendi bebegimi dusurdukten sonra herkesin bebgini temizleyip paklicam kendi evladim gibi hizmet edicem
ogretmenim maasini babamin vergilerinden aliyomusun diye..yaninda konusulmasa nerden bilsin sabi..
ama bu kadarida pes..
ben tam 4 yilimi ki o zaman 22 yasindaydim kus ucmaz kervan gecmez bi koye verdim

siz burdaki sıkıntıyı neden kişisel olarak alıyorsunuz ki? her mesleğin kendine göre zorlukları var! bu zorluklar yüzünden bu tip sağlık personelinin hastalara insanca davranmaması normal mi sizce? burda işini iyi yapan kimse eleştirilmiyor zaten. ama bu kadar gocunduğunuza göre, siz de hastalara aynen böyle davranıyorsunuz kusura bakmayın,ben böyle düşündüm elimde olmadan. :KK31:

siz burdaki sıkıntıyı neden kişisel olarak alıyorsunuz ki? her mesleğin kendine göre zorlukları var! bu zorluklar yüzünden bu tip sağlık personelinin hastalara insanca davranmaması normal mi sizce? burda işini iyi yapan kimse eleştirilmiyor zaten. ama bu kadar gocunduğunuza göre, siz de hastalara aynen böyle davranıyorsunuz kusura bakmayın,ben böyle düşündüm elimde olmadan. :KK31:

iste simdi kisisellestiren maalesef siz oldunuz bu talihsiz bir durum..
siz dusune durunn..:nazar:
neyse kim olursa olsun azicik akli olan kimse meslegide dahil olsa buna laf soyletmezz
buna
insanca davranmak..yazilardan biri kopek gibi davranmak
maasini vergide almak
vesaire bunun gibi onur kirici kelimeler
:KK45:

yok yaaaa
ama bu kadarida pes..

bunu yapsaysin meslegini degistir diyenlerde olacaktir. Bos ver empatiden bahsediyorlar. Ama kendimizi hic tanimiyoruz. Insanlar yorum yaparken kendini hic suclu görmezler. parasiyla degil mi ? Senin maasini ben veriyorum yeri gelir hakaret ederim yeri gelir altimi temizlersin senin isin bu. Hakkimizi aradigimiz zaman baska meslek sec senin icin uygun meslek deyip gecerler ? yillarca okumussun egitim almisssin kimin umrunda emegin kimin ugranda iki kelimeyle bitiriverirler .

Daha sonra egitimden bahsedersin emekten bahsedersin... OKumussun da adam olamamissin derler....... Ne diyeyim her sey evde oturup dizilerdeki hayatlar gibi gecmiyor. Bu yorumlari yapan arkadaslarimizdan 2 kisi 1 hafta gönüllü olarak bir devlet hastanesinde calissin. Yorumlarinizi tekrar almak isterim....

ben burda insanlarla ikili diyaloglara girmemeye çalışırım ...sığ düşünmek derken lafım size değildi...hep ortaya konuşurumda bana o zaman bu işi yapma diyenler olduğunda o zaman sizde özel hastaneye gidin diyorum hadsizlikle suçlanıyorum...allah kimseyi hastaneye düşürmesin o konuda yazacak birsürü şey var
hayır özelde de çalıştım ....her iki hastanede de tavrımla bilgimle vicdanımla aynı işi yaptım ne eksik ne fazla ....özel hastanede hastaların ve yakınlarının bana gösterdiği saygı çok manidar....aynı adam devlet hastanesine gittiğinde bana köpeğiymişim gibi davranıyor....içimde insanlık adına ne varsa hepsini aldın....bu işi yapabilenler yapsın deyip orda olanlara karışmamakla çözülmüyor olay...
ama dediğim gibi sağlık sistemimizde diğerleri gibi olması gerektiği gibi

Ama siz konu sizin için açılmış gibi davranıyorsunuz :)
Siz konu sahibinin tartıştığı ebe değilsiniz,siz farklısınız siz devlet hastanesinde de özel hastanede de aynı tarzda davranabilecek kalitede birisiniz.
Neden üstünüzde alındınız ki bütün konuyu ?

Aslında özel hastanede insanlar yani hastalar daha rahat daha talepkar olabiliyor para verdikleri için.
Devlet hastanesinde ne derlerse boynunuzu büküyorsunuz.
Herkes polis olmamalı mesela herkes öğretmen olmamalı herkes sağlık personeli de olmamalı.
Tek çözüm bu mu ? Kesinlikle değil annesi ölen evlat yine doktoru öldürmek isteyecek işte orada başka önlemler girecek devreye.
Ama şunu sizde biliyorsunuzdur rica ederim bir süreliğine sağlık personeli olduğunuuz unutun.
Hepimiz yıllarca hastanelerde itilip kakıldık,evet vicdanlılar vardı ama çok azdı.Nedense hepimiz vicdansızlara denk geldik.
Ben doğarken ebe anneme bağırmış sen niye hala bayılmadın acıdan be kadın diye sonra da : kadın bir türlü bayılmıyor bu çocuğu ben doğurtamam riskli vakumla doğurtacağız hekim çağırın demiş. Doktor gelmiş vs.
Annem bayılsaydı şu anda muhtemelen zeka engelliydim !
Ülkede her iş yolunda da bir tek sağlıkçılar mı bozuk diyebilirsiniz kesinlikle katılıyorum haklısınız ama telafisi olmayan tek meslek bu.
Yani konu sahibi hanım benim teknik olarak bilmediğim bir risk içinde olabilirdi bebeğini kaybedebilirdi kendini kaybedebilirdi vs.
Ne diyecektik ebe gergin,kadıncağızı germişler bu arkadaş da ölüverdi ne yapalım mı diyecektik ?

İkili gerginlik yaşamıyoruz bu arada ne bir düşmanlık ne bir saygısızlık var konuşuyoruz sadece,benim açımdan sizinle sohbetim bu anlamda.

Yani ne demek isteniyor anlamiyorum,bu hamile kardesimize yapilanlar dogru mu?
Diyelim ki ebe parmak sallayinca, arkadas cok sinirlenip " edepsiz" demis. Olay bayginlik gecirtilecek duruma getirilmemeli.
Kim ne derse desin Ülkemiz de saglik kurumu cok kötü.
Para ile özel hastaneye gitsen onlar senden fazla para koparmak icin uzatirda uzatir, yapabilecegi tüm müdahaleyi yapar.
Devletinkine gitsen " tohumuna parami saydim" mantigi ile hareket edilir.
Devlet kanun cikarir, saglikcilar acisini hastaya ödedir.
Herkes kendini sorgulasin, kimse iyi hizmet aldigi ortama kalkip kötü demez.

görmezden gelmeye çalışıyorum ama gerçekten fenalık geçiriyorum...hamile arkadaşımıza yapılan çok kötü bunda herkez hemfikir ama bunun çözümü bu bunu yapmış bu şunu yapmış şeklinde değil ....bir muhatabımız olmalıydı ....ha ben orada doktor halimle doktordan da şikayetçiydim...bakması gereken hastama bakmıyordu ...ama hemşirehanımlar çok iyidi de kimi kime şikayet edceğinğz meselesini nedense herkez ısrarla görmezden geliyor bunu anlamıyorum
türkiye demi yaşıyorsunuz bilmiyorum da burda ki devlet hastaneleri gerçekten onca şeye rağmen türkiyede işleyen en iyi kurumlardan biri herkez insanüstü bir gayretle çalışır emin olabilirsiniz
tohumuna para mı saydım deme sığlığını size hiç yakıştıramadım......evet tohumuna para saydım.....benim çalıştığım hastanede sağlık primini ödeyememiş olanlara çoğu doktor hiçbirzaman geri çevirmedi özellikle acil olanlar için ...o malzemeler benim maaşımdan çıktı .....şimdi siz böyle önyargılı konuşunca hiç umursamasamıydım diyorum ...o parayla makyaj malzemesi alırdım ne diyim

himmmm..
anladimmm..
simdi sorun hemsireler degil sorun hem hemsire hem de devlet memuru olanlarda...:KK25:

yok yaaaa
ama bu kadarida pes..

Siz neden bu açılan konuyu üstünüze aldınız? Konu sahibine yapılan tavır doğru mu size göre yani? O terbiyesizliği yapan hemşire ile sizin durumunuz arasındaki bağlantıyı hala kuramadım. Aydınlatabilir misiniz?[/B]

offff çok sinir oldum yaa :KK4: :KK19:
bu ne terbiyesizlik, vermezler tabi isimlerini. geçmiş olsun sana canım, şikayet et tabi, Allah'ından da bulurlar inş..

himmmm..
anladimmm..
simdi sorun hemsireler degil sorun hem hemsire hem de devlet memuru olanlarda...:KK25:

sorun insanlıkta bence. ne farkeder öğretmen, hemsire, polis. sonuçta hepsi insanlarla iletişimde, saygılı olmak zorundalar. ben eğitimciyim. 1 kere bana gelen öğrenci velisiyle suratım asık bile konuşmamışımdır. görevimiz sonuçta, bu meslekler insanlarla iç içe geçiyor.

Ama siz konu sizin için açılmış gibi davranıyorsunuz :)
Siz konu sahibinin tartıştığı ebe değilsiniz,siz farklısınız siz devlet hastanesinde de özel hastanede de aynı tarzda davranabilecek kalitede birisiniz.
Neden üstünüzde alındınız ki bütün konuyu ?

Aslında özel hastanede insanlar yani hastalar daha rahat daha talepkar olabiliyor para verdikleri için.
Devlet hastanesinde ne derlerse boynunuzu büküyorsunuz.
Herkes polis olmamalı mesela herkes öğretmen olmamalı herkes sağlık personeli de olmamalı.
Tek çözüm bu mu ? Kesinlikle değil annesi ölen evlat yine doktoru öldürmek isteyecek işte orada başka önlemler girecek devreye.
Ama şunu sizde biliyorsunuzdur rica ederim bir süreliğine sağlık personeli olduğunuuz unutun.
Hepimiz yıllarca hastanelerde itilip kakıldık,evet vicdanlılar vardı ama çok azdı.Nedense hepimiz vicdansızlara denk geldik.
Ben doğarken ebe anneme bağırmış sen niye hala bayılmadın acıdan be kadın diye sonra da : kadın bir türlü bayılmıyor bu çocuğu ben doğurtamam riskli vakumla doğurtacağız hekim çağırın demiş. Doktor gelmiş vs.
Annem bayılsaydı şu anda muhtemelen zeka engelliydim !
Ülkede her iş yolunda da bir tek sağlıkçılar mı bozuk diyebilirsiniz kesinlikle katılıyorum haklısınız ama telafisi olmayan tek meslek bu.
Yani konu sahibi hanım benim teknik olarak bilmediğim bir risk içinde olabilirdi bebeğini kaybedebilirdi kendini kaybedebilirdi vs.
Ne diyecektik ebe gergin,kadıncağızı germişler bu arkadaş da ölüverdi ne yapalım mı diyecektik ?

İkili gerginlik yaşamıyoruz bu arada ne bir düşmanlık ne bir saygısızlık var konuşuyoruz sadece,benim açımdan sizinle sohbetim bu anlamda.
üzerime alındığımdanmıdır bilmiyorum belki bilinç altı.....ama konusahibinin konusunu gördüğümde gerçekten birşeyler söylemeden duramadım ....şikayetlerinin sonucunu gerçekten merak ediyorum ....birşeyler çıkarsa gerçekten bize de bu konuda yardımcı olabilir ...belki arkadaşlarım aynı yolu izleyip daha pratik bir şekilde şikayet mercilerine ulaşabilirler diye düşünebiliyorum
bir de insanların burada gördükleri bir olumsuzlukta hemen saldırıya geçmeleri beni gerçekten çok üzüyor hemen beddualar hemen bunların hepsi böyle demeler ....insanlar burda gaza gelip gelip acilde ne yapacağını şaşırıyo....buna çok dikkat etmak lazım ...işte o yüzden benim konum olmadığı halde atladım

himmmm..
anladimmm..

Siz de lütfen hangi mesajlar sizi hassaslaştıryorsa alıntı yapıp cevap verin, ortaya ortaya konuşuyorsunuz, beğenen istediğini alır beğenmeyen çeker gider gibi... hangi yorumları kastettiğiniz belli değil,
Sanki konu sahibi arkadaşa kötü davranan ebe hemşire için söylenen tüm sağlık personeline söylenmiş gibi gereksiz bir alınganlık içindesiniz...

sorun insanlıkta bence. ne farkeder öğretmen, hemsire, polis. sonuçta hepsi insanlarla iletişimde, saygılı olmak zorundalar. ben eğitimciyim. 1 kere bana gelen öğrenci velisiyle suratım asık bile konuşmamışımdır. görevimiz sonuçta, bu meslekler insanlarla iç içe geçiyor.

Allah böylesine düşürsün işte.Yani sizin gibisine.
Bundan bahsediyorum kamuya hizmet etmenin bir adabı var,sorumluluğu var,mecburiyetleri tatlılıkları tatsızlıkları var.
Adamın parası olsa özele gider,gitmez mi yada en yakın yer devlet hastanesiydi oraya geldi.
Guetelama esir kampına düşmüş gibi davranılmak zorunda mı ,artık değişmiş olabilir çok ilerleme kaydedilmiş olabilir.
Ama hastanın doktorlar suratımıza bile bakmıyor,hemşireler maşallah doktordan daha doktor,hastabakıcılar başhekim kıvamında kalıplarını yıkmak çok uzun zaman alacak.
Şu an böyle demiyorum ama uzun süre böyleydi ve toplumda bu bilinç oturdu.
O yüzden mesela küçük şehirlerde ünlü doktorlar vardır :)
X Hanım çok tatlı derler mesela herkes ona gitmeye çalışır...
Yani bir hayal bu konuşulanlar,gerçekler bu.
Ben memur çocuğuyum özel hastane falan bilmezdik biz,bunları yaşadım eskiden.

Burada konumuz sağlık personeli ve onların çektiği zorluklar değil ! Kötü muameleye maruz kalmış mağdur bir hamile kadın var ortada. Personelin tutumunu haklı çıkaracak hiçbirşey yok ortada. Konu sahibi hakkını da sonuna kadar arayacak neyse ki . Zaten herkes bu konuda bilinçli olsa, gereken yollara başvursa bu tip hastanelerdeki kötü muameleler de epey azalır . hastalar en doğal hakkı olan insanca muameleyi görür. :KK17:

X