ben bir kayınvalideyim hep mi biz haksızız ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
konu gerçek mii?
sanki bdv deki benzer konulardan bir kolaj yapılmış gibi.
bilemedim valla.

Ayyyy teyze hanım gerçekten uzun zamandır bu kadar gülmemiştim.
Çok yaşayın inşallah!

Demek temizliğe yardıma gelen kadına para vermesinler sana versinler diye evi temizledin,ütü yaptın. Oğlunu daha çok görmek için yemek yaptın!

Beraber olsun isteyen olabilirde,çocuk ve temizlik için para isteyen olurmu yani..

yavrum temizlikçi ile aynı işi yapıyorum ona 100 verecegıne bana 50 versin ben baskasınıne vine temiliğe gitmek yerine oglumun evini temizleyeyım ne var bunda*

torunuma da parayala bakarım bi kaç arkadasım bakıyor öyle belki 750 çok ama bakıcılar çok para alıyor bende biraz birikim yaparım diğer çocuklarım için dhaa onları evlendircem vallahi kötü niyetim yok para baskasına gidecegına bana gelsin diye düşündüm.

Bana ne oluyorsa yine sinirlendim yine yazicam. Teyzem eşini kanserden kaybetti. Bir bekar kızı okutuyor emekli maaşıyla. 42 yıl çalışma hayatı bilmeyen kadın on uç yıldır konfeksiyonda çalışıyor. İki tane evli oğlu var. İkisinin de çocuklarına hiçbir ücret talep etmeden baktı. Yarı zamanlı çalışıyordu. Hem çalıştı hem torun baktı. Yetmedi evli olan bir oğlunun borçlarını kapattı.

"Bisimizdi irkik ilsin istidim" demekle olmuyor o işler. Bekar olan cocuklariniz okuldan arta kalan zamanda girsin çalışsinlar bir işte. Hem o zaman kendi parfumunu kendisi alır kızınız.

Gidip teyzemi sevesim geldi. Konunuz aile baglarimi güçlendirdi. Sagolun.

Hepsinde sizi suçlu buldum ben sahsen
1.evine girip temizlik yapıp para beklemek
2.gelinin evinde yemek yapıp hergun orda yemeyi istemek
3.çalışıp calismamasina karışmak
4.bebeğe ondan iyi bakacagini söylemek
5.yanına tasinmalarini istemek
6.bebege parayla bakmak için bir an önce işe baslamasini istemek
7.ne zaman ise baslayacaksin diye sormak sıkıştırmak
8.kızının inip gelinin malzemelerini kullanmasina göz yummak

Bu arada yaş kaç ? ??

Ya siz şaka mısınız? Neden giriyorsunuz insanların evine sorgusuz sualsiz.Benim değil kayınvalidem annem yapsa bunu ona bile kızarım.
Ayrıca kadın açık açık söylemiş ,hala gidiyorsunuz ya pes.
İstemiyorsa gitmeyin,gelmeyin,bu kadar sıkboğaz etmeye ne gerek var?
Çocuğa senden iyi bakarım cümlesine diyecek çok şey varda,ban yemek istemiyorum.
Lütfen oğlunuzun evlendiğini,eşi olduğunu,yakında çocuğu olacağını ve bir ailesi olduğunu kabullenin. Sizden yemek,ütü,bebek bakımı vs taleplerde bulunulmuyorsa karışmayın,ha derler gel çocuğa bak,yada yemek beraber yiyelim,ona bile hayır deme hakkınız var yani emin olun.
Gelininiz çalışır,çalışmaz o onun kararı,sık boğaz etmeyin.İsterse oturur çocuğuna kendi bakar buda onun kararı,siz müdahil olmayın.
Böyle devam ederseniz ya taşınacaklar yada boşanacaklar

Sizi kayınvalide gibi değil, annem gibi görerek cevap vereyim yanlış mı yaptınız doğru mu kısmına?
Evlenecek kadar büyüdüysem, o sorumluluğu alabileceğime inandıysam kendi annemin dahi evime girip de iş yapmasını istemem. Gidip yemek yapmak kendimi küçük hissetmeme neden olur. Gelininiz de öyle düşünmüş olabilir.
Temizliği para karşılığı yapmanıza bişey diyemem, kayınvalidem ya da annem böyle bişey dese üzülür, ona iş yapmadan yardım etmenin yollarını ararım. Bunu gelininizle bu şekilde konuştunuz mu yoksa kendi kafanızda "ben evi temizleyeyim sonra da onlardan para isteyim" mi dedinz, burda bu önemli bence.
Gelininizin de aşırı tepkileri var tabi, parfüm sıktı diye o kadar bağırılmaz. Ama anahtarım kendi annemde olmasına rağmen, evime bana söylemeden girse ben de bozulurum. Ev bi insanın özeli, her türlü şeyi ortada bırakmış olabilir ve bunu göstermek istemez. Dolayısıyla kafanıza göre eve girip ütü yapıp, evi dolaşmanız veya kızınızın yatak odasına izinsiz girmesi yanlış.
Bakıcı konusunda da karşılıklı anlaşmaya varmadan hep kendi kafanızda bişeyler düşünmüşsünüz ama gelininize fikrini sormamışsınız gibi geldi bana. ";Sen işe gir, ben bakarım" demek farklı, bu konuda ısrar etmek farklı.
Bence de herşeye karışıyorsunuz, iyilik yaptığınızı düşünüyor olsanız da bu yaptığınız karışmak oluyor. Kendi annem dahil kimsenin evime bu kadar dahil olmasını istemem, gelininizin hatası üslubu çirkin. Benim terbiyemde her ne olursa olsun "bıktım yüzünüzü görmekten" denmez, ama o istemediğini belli ettikçe nedenini anlamadığım bir şekilde üstüne gitmişsiniz. Evlenmişler, çocuk yapmışlar, bırakın sorumluluklarını kendileri alsınlar.

Torununuz meme emecegi zamanı annesinden ayrı geçirsin yani daha uc aylikken. Niye?
Diğer çocuklarınızı evlendirmek için.
Cok mantiklisiniz.
Yavrum diyince iyi niyetli olmuyorsunuz.
Allah gelininiz Sahir versin her gün sizinle dip dibe insanın sinir kaldırmaz.
Ve evet çok kötü bir kayinvalidesiniz

Sizi kayınvalide gibi değil, annem gibi görerek cevap vereyim yanlış mı yaptınız doğru mu kısmına?
Evlenecek kadar büyüdüysem, o sorumluluğu alabileceğime inandıysam kendi annemin dahi evime girip de iş yapmasını istemem. Gidip yemek yapmak kendimi küçük hissetmeme neden olur. Gelininiz de öyle düşünmüş olabilir.
Temizliği para karşılığı yapmanıza bişey diyemem, kayınvalidem ya da annem böyle bişey dese üzülür, ona iş yapmadan yardım etmenin yollarını ararım. Bunu gelininizle bu şekilde konuştunuz mu yoksa kendi kafanızda "ben evi temizleyeyim sonra da onlardan para isteyim" mi dedinz, burda bu önemli bence.
Gelininizin de aşırı tepkileri var tabi, parfüm sıktı diye o kadar bağırılmaz. Ama anahtarım kendi annemde olmasına rağmen, evime bana söylemeden girse ben de bozulurum. Ev bi insanın özeli, her türlü şeyi ortada bırakmış olabilir ve bunu göstermek istemez. Dolayısıyla kafanıza göre eve girip ütü yapıp, evi dolaşmanız veya kızınızın yatak odasına izinsiz girmesi yanlış.
Bakıcı konusunda da karşılıklı anlaşmaya varmadan hep kendi kafanızda bişeyler düşünmüşsünüz ama gelininize fikrini sormamışsınız gibi geldi bana. ";Sen işe gir, ben bakarım" demek farklı, bu konuda ısrar etmek farklı.
Bence de herşeye karışıyorsunuz, iyilik yaptığınızı düşünüyor olsanız da bu yaptığınız karışmak oluyor. Kendi annem dahil kimsenin evime bu kadar dahil olmasını istemem, gelininizin hatası üslubu çirkin. Benim terbiyemde her ne olursa olsun "bıktım yüzünüzü görmekten" denmez, ama o istemediğini belli ettikçe nedenini anlamadığım bir şekilde üstüne gitmişsiniz. Evlenmişler, çocuk yapmışlar, bırakın sorumluluklarını kendileri alsınlar.

Haksızsınız . Sürekli gelininizin hayatına müdahale ediyorsunuz . Gelininiz cinnet geçirmeden bırakında istedikleri gibi hayatlarını yaşasınlar .

Zaten 1 tane daha oğlun yanında
Bekar ve parası olmayınca erkekten sayılmıyor mu?
Bayılıyorsunuz huzur kaçırmaya.

Konuya gerçekten inanmıyorum ama olsun
var böyle tipler.
Ki burada bir çok konuda kv ile empati yaparım
Her zaman gelin haklı kafasında değilim.
Buna rağmen çok sinir bozucu buldum sizi.

Son düzenleme:
evet tii ye aldığın kesinleşti:))
aman da aman ne eğlenceli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…