ben bir kayınvalideyim hep mi biz haksızız ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kusura bakmayın ama aynı olay benim de başıma geldi.Kv sürekli bizde ya da biz onda.Eşi vefat etmeden önce çok seviyordum ama sürekli bizde olduğu için artık batmaya başladık birbirimize.Hiç eşimle yalnız bırakmıyor bizi.Aynı sizin gibi yani yanlış anlamanızı istemem ama biraz da diğer çocuklarınıza gidin kalın..Ayrıca aynen hiç kimse kendi annesinden iyi bakamaz.Ben sırf kendim bakmak için kv baktırmamak için borçlarımızın bitmesini istiyorum.Nasıl siz bir ömür yaşadıysanız eşinizle kimse karışmadan, biz de öyle yaşamak istiyoruz.Bu konuda çok doluyum kusura bakmayın.

konu yalancı değil.

daha önce girip bakıyordum buraya facebooktan gördüm yazayım dedim.

hatalı herkes beni görmüş. evlerine artık girmiyorum çocugada kendi çalışmak istiyorum dediği için gir bak dedim sonuçta kendi çalışcam diyordu bende ha 3 ay ha 5 ay madem girsin biran önce diye dedim.

paraya ihtiyacım olmasa istemezdim ayrıca parayla cocuk bakmak ayıp bişi mi ?

2 çocuk okutuyorum bir emekli maaşıyla eşim yok oglumuda basımızda bir erkek olsun diye istedim

Elalem için ayıp eğil,babaanne için ayıp..
Başınızda erkek istiyorsanız evlenin o zaman..

siz kendi pencerenizden olayı değerlendiriyorsunuz gelinde kendi penceresinden
kesinlikle hiçbirşeyine karışmsyın rica bile etse yapmayın yiyin için keyfinize bakın hem iki bekarınızda var onlarla ilgilenin çocuklarınıza olayları yansıtmayın aralarında kin nefret oluşmasın
unutmayın siz kayınvalidesiniz önyargılar alehinize
zaten kötüsünüz bari asil kötü olun:)))))

ayrıca insanları zorla evinize oturtmuşsunuz sonra para istiyorsunuz

ben olsam taşınırdım evden.

yani kocamdan boşanmayı bile göze alırdım böyle bir kv çekmektense

konu yalancı değil.

daha önce girip bakıyordum buraya facebooktan gördüm yazayım dedim.

hatalı herkes beni görmüş. evlerine artık girmiyorum çocugada kendi çalışmak istiyorum dediği için gir bak dedim sonuçta kendi çalışcam diyordu bende ha 3 ay ha 5 ay madem girsin biran önce diye dedim.

paraya ihtiyacım olmasa istemezdim ayrıca parayla cocuk bakmak ayıp bişi mi ?

2 çocuk okutuyorum bir emekli maaşıyla eşim yok oglumuda basımızda bir erkek olsun diye istedim

Çocuklarımızı çocuklarımıza baksın die mi doguruyorduk?
Eger butceniz bir çocuk büyütmeye yetiyorsa tek çocuk da kalsaydiniz. Düzenini kurmuş insandan beklentisinin olması da çok ayip.
Sizin aileniz bekar çocuklarınız ve onların sorumluluğu da sizde. İsterse abisidir elbet harçlık verir ama abii olarak o ailenin reisi falan değil. Ailenin başında da oğluna değil siz varsiniz.
Hem anne hem baba olacaksınız erkeğe gerek yok siz yapacaksın bunu bir zahmet.
En sinir olduğum şeydir çocuklarının sorumluluğunu büyük çocuğa iteleyen anneler.

Ablacım senin açından bakarsak haklısın, sonuçta tek geçim kaynağın olan evi oğluna vermişsin, diğer evlatlarını da düşünmek zorundasın, yardım bekliyorsun oğlundan. Birde ben sende kötü niyet olduğunu düşünmüyorum. Kaş yapayım derken göz çıkarmışsın sadece. :)

Gelininin açısından bakarsak en basiti şu;
kızım özellikle nefret eder hale geldi. bir kez onlar evde yokken girip parfümünden sıkmış gelinimde eve gelince anlamıs çıldırmıs kardeşinin bızım evde benım yatak odamda ne işi var diye

kim olsa aynı tepkiyi verir. Ben kayınvalidemi geçtim kendi annemin bile yatak odama girmesinden hoşlanmıyorum. İnsanın mahrem yeri orası.

Üstelik çok yeni evliler 2 sene de onlar bile evliliğe kendilerine yeni yeni alışıyorlarken birde sizlerin de bu şekilde dahil olmanız kötü olmuş.

Kimse istemezdi tabi ki eşine Allah rahmet eylesin.

Ablacım huzur istiyorsan oğlun alt katından başka bir eve taşınsın, ver sen kiraya. Kiradan gelen para ve eşinden gelen aylıkla belki kıt kanaat geçinirsiniz ama mutlu olursunuz.

Gelinini biraz kendi haline bırak. Yazık olan oğluna olacak.

bir tanıdığım var 6 çocupu var hepsi okuyor tek maaş asgari ücret ek iş yapıyor adam yetmek için.ona buna sataşmıyor sizin gibi.bir emekli maaşı yetmiyorsa kendin çalış herkes zorluk çekiyor mecbur mu gelin?
gelinin annesine baktırıp para verse laf olur ama ki oturduğun ev kendinin ve kirada bir evin daha var daha ne istioyrsun

Bu konu bana pek gercekci gelmedi ama yazmadan da kendimi alamadim.
Eger dogruysa yaşinız 49. Gayet çalışmaya müsait bir yaştasinız. Çalısarak hem kendinizi geçindirebilir hemde okuyan ogullarıniza destek olabilirsiniz.
Baktınız gelininiz durumdan memnun degil niye bu kadar ısrarcısinız.

Ya tamam altlı üstlü olun kimse size başınızda oğlunuz olmasın size yardım etmesin demiyor zaten. İçişlerine karışmayım diyor herkes.

Ablacım senin açından bakarsak haklısın, sonuçta tek geçim kaynağın olan evi oğluna vermişsin, diğer evlatlarını da düşünmek zorundasın, yardım bekliyorsun oğlundan. Birde ben sende kötü niyet olduğunu düşünmüyorum. Kaş yapayım derken göz çıkarmışsın sadece. :)

Gelininin açısından bakarsak en basiti şu;

kim olsa aynı tepkiyi verir. Ben kayınvalidemi geçtim kendi annemin bile yatak odama girmesinden hoşlanmıyorum. İnsanın mahrem yeri orası.

Üstelik çok yeni evliler 2 sene de onlar bile evliliğe kendilerine yeni yeni alışıyorlarken birde sizlerin de bu şekilde dahil olmanız kötü olmuş.

Kimse istemezdi tabi ki eşine Allah rahmet eylesin.

Ablacım huzur istiyorsan oğlun alt katından başka bir eve taşınsın, ver sen kiraya. Kiradan gelen para ve eşinden gelen aylıkla belki kıt kanaat geçinirsiniz ama mutlu olursunuz.

Gelinini biraz kendi haline bırak. Yazık olan oğluna olacak.
kirada bir evi daha varmış hanımın 300 lira kira lıyormuş

Ayrıca kimse ayda milyarlarla geçinmiyor.Ne güzel maaşınız varmış ve bir ev de kiradaymış.Sizin yaşınızdaki biri sürekli para para dese ben de deliririm...

siz evine neden giriyorsunuz ki? yatak odasina heleki. en nefret etttigim. cok sik bogaz etmissiniz. kimse size burda haklisiniz demez. gelininizi cileden cikarmissiniz resmen... mesafe koyun araya gidip gelmeyin bir sure. banada kv ya da annem ben senden iyi bakarim dese bende tepki gosteririrm ayrica

benım annemde kızıma 2 yasına kadar baktı toka bile almadım alamazdım zaten durumum olmadığı için çalışmak zorundaydım ve annem kızıma çok keyifle baktı , kv 5 ay zor baktı eger para teklif etseydim hiç yok demezdi ,

yazdıklarınızı okuyunca buda geldi aklıma , gene kan sıçradı beynime valla

Haksızsınız. Eşinizi kaybedince birlikte oturmayı talep etmek hata. Üzerine düzenlerini bozup alt katınıza almışsınız.
Oğlumu daha çok göreyim diye yemek yapma fikri ne? Klasik oğulcu bir annesiniz.
Arada girip ütüsünü yaptım ne? Gelininiz bunu talep etti mi? İstedi mi?
Çocuğuna senden daha iyi bakarım ne demek? Neyin kafası bu? Bir çocuğa annesinden daha iyi kim bakar?
Klasik müdahaleci, oğlumcu anne tavrı.
Bu fikirle kv olarak bir arpa boyu yol alamassınız. Hiç ağlayıp sızlayıp triplere girmeyin.

Gorumce kim oluyo ve ne hakla gelinin odasina girip parfumunu sıkabiliyor ? bence burdaki bircok kadin bende dahil oyle bir gorumceyi paralar.

Sizin binanizdaki daire de oturuyolar diye istediginiz gibi evinde takilamazsiniz gelininizin.

Gelin 100% hakli diyorum.

Bizim ailedeki kaynanalar gelinlerinin evine pek girip çıkmaz mesafe konulur gelin gelir gider herkesin canı istedikçe ve kimse birbiriyle kavga etmiyor. Genelde de uzak olmayı tercih ediyorlar. Kusura bakmayın abla mesafe her daim iyidir herkesin özel alanı var ve müdahale edip durduk yere bu hale getirmeye gerek Yok. Sonuçta bakıma muhtaç değilsiniz Allah ta muhtaç etmesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X