Başkaları adına utanmanın da bir sınırı olmalı sanki.

Utanmak istiyorsan benim kaynanadan eşimin sülalesinden utanabilirsin :) şöyleki neredeyse 5 ayı doldurucam hamileyim kaynanacığım ne hayırlı olsun dedi ne nasılsın dedi. Kanamadan hastaneye yattım asla arayıp geçmiş olsun demedi eşimle konuşurken diyoki yata yata doğurcak (çalışıyorum rapor alıyorum ya) daha birçok şey. Evime ise evlendikten sonra hiç gelmedi. anlatsam neler var. Bunlar benim umrumda mı? Tabiki hayır. Hiçbiri adına utanmıyorum çünkü nerde nasıl davranmasını bilmeyen içi tuhaf nispetçi insanlara ancak acırım ben utanmam yani. Sanada öneririm acıdığın zaman geriye sadece komedi gibi izlemek kalıyor.

Yoo kimseyle bir sıkıntım yok yarıya kadar geldim hala bir sorun göremedim süslü cümleler anlatınca insanlar size hak mi veriyor insanların gerçekten hicbir derdi yok dert etmeye yer ariyor

Yoo kimseyle bir sıkıntım yok yarıya kadar geldim hala bir sorun göremedim süslü cümleler anlatınca insanlar size hak mi veriyor insanların gerçekten hicbir derdi yok dert etmeye yer ariyor

Nasıl vardınız bu sonuca çok merak ettim. Hiçbir derdimin olmadığına yani.

-annem beyin kanaması geçirdi. Kafasının içinde stent var ve düzenli olarak kontrollere gidiyor. Her daim tehlike altında.

-bir yıl önce yakın arkadaşımı, abimin eşini 31 yaşında kanserden kaybettim. İki tane yeğenim küçücük yaşında öksüz kaldılar ailemle yaşıyorlar.

-yengemden iki ay önce babamdan daha çok yakın olduğum, babam dediğim dayımı genç yaşında yine kanserden kaybettim.

-katlanmakta çok zorlandığım maddi sıkıntılar yaşıyorum geçmişten gelen ve eşimden kaynaklanan durumlardan dolayı.

-iki yıl önce kayınvalideme ölü gözüyle bakılıyordu organ nakli gerekti ve benim eşim annesine organ verdi. O dönem yine maddi manevi öyle yükler bindi ki üzerime, hala etkileri sürüyor

-oğlum sosyal iletişim bozukluğu ve hiperaktivite şüphesi ile kreşe gidiyor. Kreşe gönderecek maddi gücüm yok ama doktorlar bu çözümü önerdi. Maddi manevi çok zorlanıyorum oğlum iyi olsun diye.

-üstte bahsettiğim dayımın eşi, dayımın vefatından sonra delirdi. Kardeşim saydığı kuzenim annesiyle uğraşırken yarı deli dolaşıyor ortalıkta. Akrabalık ilişkileriniz nasıldır bilmem ama beni özellikle oğlum dolayısıyla yeterince destek olamadığım için çok üzüyor bu durum.

-tüm arkadaş çevrem benden iki buçuk saat uzaklıkta kaldı. Oturup muhabbet edebileceğim bir Allahın kulu yok etrafımda. Dolayısıyla bu da beni yıpratıyor.

Şimdilik ana hatlarıyla dert sayılabilecek durumlar bunlar. Daha birçok konu açabilir, yazı yazabilirim hayatımla ilgili. Mesela çocuklukta yaşanan tacizler yeterince etkili olur mu? Bu yazdıklarımı konu haline getirmiyorum çünkü kendi içimde çözmeye çabalıyorum. Dert olarak gördüğüm ve yazdığım konu ise, kendi içimde çözemediğim bir konu. Yani desteğe ihtiyacım olan konu. Yeterince açık ifade edebilmişimdir inşallah durumumu.

Dip not: hepinize cevap yazacağım oğlumla ilgilenmem gerekiyor. Arkadaşın yazdığını görünce hızlıca cevap vermek istedim. Saygılar.

peki idrak samimiyetle soruyorum, sanane?

cocuklarla ilgili meseleyi kafana takmani anlayabilirim.

Ancak yetiskin bireylerin iliskisinden sanane. kim kimse kiriliyor dariliyor kiziyor sanane? sen kendi iliskilerini mukemmel yonetiyor musun ki senin haricindeki yetiskinlerin iliskisine kafayi yoruyorsun?

konuna da cevap vereyim.
esim cok giciktir, daha dogrusu benim ailem onu cok gicik bulurlar, ben de derim evet gicik ne var yani, siz mukemmel misiniz?

kayinvalidem toplum icinde mukemmel davranir, tam bir ornektir kendisi, kendisini takdir ederim bu konuda. benim annem ise dogrucu davuttur, cogu kisinin de zittina gider. beni zorladigi olur ortamlarda. ama hic utanmak aklima gelmez. sonucta kac yasinda kisiler, olusturacaklari etkiyi de biliyorlar ama oyle olmayi seciyorlar.

kesinlikle katılıyorum çünkü bende de var(dı)
şöyle düşünmeye çalış bu kişi de böyle farkndayım hiç kolay değil
kendini ikna edebilmek ama bir süre sonra bilinç altın kabul etmeye başlayacak
hani senin istediğin gibi davranacaklar diye bekleme

Bu kontrol takıntısı gerçekten de çok rahatsızlık verici birşey. Sizinki araba da giderken bile çantanızı sırtınızda taşımak gibi birley. Herşeyi kontrol edeneyeceğinizi olayları doğal akışına bırakmanız gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor. İlerde sizi çok hırpalar bu durum. Etrafınız da bahsettiğiniz herkes kendi hareketlerinden bizzat kendileri sorumlu siz değilsiniz. Değiştirme lüksünüz olmadığına göre Oldukları gibi kabul edin

Hani samimi bir arkadaşını eşinle veya annenle ilk defa tanıştıracak olsan hissettiklerini anlarım da birbirini taniyan ve benimsemis insanlar adina bunlari hissetmeni anlayamıyorum ve kesinlikle destek almanı tavsiye ediyorum. Içinde bulunduğun hayatından memnun değilsin,sorun onlar değil sensin lütfen kızma.Belki çocukluğunla alakalı da olabilir o yüzden destek alman en güzeli. Bu ince detaylarla çabuk yaşlanırsın ve bir ton hastalıkla bogusursun

İşte bunların hepsi için bence anahtar kelime sevilmek. Sevmek de önemlidir insan hayatında ama sevilmek, olduğun gibi, en delirten huylarınla bile, bazen çıldırtan hallerinle bile sevilmek.
Hayatında belki de sevilmek eksikliği var, ondan bu mutsuz hallerin, ondan herkesin uyum içinde mutlu olmalarına çabaların, belki de ben buradayım, sizin için varım diye ruhunu yorman bu yüzdendir idrak.

resmen nokta atışı. Çocukluğum başıma dert oldu 34 yaşındayım nerdeyse hala onun ceremesini çekiyorum.. Bende aynı vaziyetteyim ve nasıl toparlıycam hiçbir fikrim yok.

Geçmişle bağınızı kesmelisiniz. Affedin ama unutmayın. Kini, nefreti, sizi üzen şeyleri bırakın. Bunun yolları var. Tuğçe Işınsu anlatıyor. Ben onun sayesinde düzeltmeye başladım hayatımı yoksa intiharın eşiğine gelmiş haldeydim.

Birkeresinde kv hazır tepsi böreğini bén yaptım deyip bir güzel tarif vermişti, hepimiz onun hazır börek olduğunu biliyorduk. Onun adına ben utandım oysa hiç gerek yoktu buna . Bak aklıma geldi yine utandım

O kadar dangalak bir esim vardır ki Nerede ne konusulacagini bilmediği gibi insan yüzü görünce şımarık çocuk gibi,bana laf atar sinir eder laf sokar kavga çıkartır. Özellikle benim akrabalariminyanında yapar ilk evlendigimizde kendi ailesinin yanında yapardı çünkü erkeklik egosu. Onu bitirdik şimdi benimkilerin yanında yapar çünkü Mağaradan çıkmayan anası babası kardeşleri de aynıdır hiç insan yüzü görmeyince sasiriyorlar. Bak gene sinir oldum. He benim kardeşim de az değildir mesela. Ne yapıyorum kimseyi bir araya getirmiyorum sinir olmuyorum. Asla kocamin doğum gününü aileme kutlatıp da sinir olmam mesela. Geçen sene cocugumun 1 yaş doğum gününü yaptım ailesine o kadar sinir oldum ki bu sene yüzlerini görmek istemedigimden toplum içindeki aptal saptal davranışlarina maruz kalmak istemedigimden cocugumun doğum gününu yapmıyorum hem bir sürü masraf yorgunluk bi sürü telaşa girip onlarla sinirimi bozamam sen de bir araya getirme. Yanı eşine yalnizkenkatlanabiliyorsan ailenle bir araya getirme aynı şey kendi ailen için de geçerli. Meselenin geçmişi falan varmis anladigim kadariyla ama bu noktadan başlamanı tavsiye ederim

Yine gelmis suslu cumlelerle derdin ne ki? senin'ciler..
Yahu arabeske mi baglasin yani? Sonra da cilekessin,duygu somurusu yapiyorsunuz mu diyeceksiniz?
Elestiriye acik diye bu kadar yargisiz,acimasiz yapmayin yahu su isi.
Siz olumsuz ozelliklerinizi ne kadar törpülüyebiliyorsunuz,insanlarin nasil bir gecmis yasayip,onda nasil hasarlar birakmis olacagini nerden biliyorsunuz???
Acimasizca elestiri ile ne kadar faydali olabileceginizi dusunuyorsunuz??
Insanlarin nasil cumle kurduguna tutun actigi konunun iceriklerine kadar karisma haddini nerden buluyorsunuz!
Okumasi icin kimse kimseyi zorlamiyor degil mi? Sana hitap etmek zorunda mi?
Elestiri yapayim derken ne bu asagilama duygusu!!
Gelmis konu acmis hatalarinin farkinda zaten.Burdan duyacagi seyler iyi geliyor demekki.Neden anlamaya calismiyorsunuz?
Konu sahibi kusuruma bakma.

Bence biraz abartılı bir durum bu
Eşin konusunda şunu söyleyebilirim ailen zaten az çok tanımıştır eşini,dolayısıyla böyle davranması ailen için öngörülebilen birşey olmalı.
Kayinvaliden konusunda da aynı şey geçerli,ailen ilk kez karşılaşmıyor onunla,kanıksamışlardır artık garipsemek yerine.
Şunu bilmeli ve hiç unutmamalısın,kimseyi değiştiremezsin ve kendin dışında ki insanların yaptığı davranışlardan sen mesul olamazsın. Bak bu ikisi bence konundaki anahtar nokta. Anlattıkların olabilecek şeyler,hakaret yok,kavga gürültü yok,gerisi idare edilebilir şeyler bence.
Sen rahat olmaya çalış,insanları oldukları gibi kabullenmeye bak,böyle yıpranan da üzülen de sen olursun.
Ortamda sizden başka kimse bu kadar önemsemiyor bu konuları emin ol.

Bu kadar olayi aklinda tutup nasil yazdin hayret ettim. Yazarken sıkılır insan bunlari mi takiyorum diye.=) Bence rahatsiz oldugunuz konuda hemen tepki verin, durup dusununce o davranislar degismeyecek. Acik acik soyleyin dusunduklerinizi..

Hayatınız niye mahvolsun?
Yarım kalan hayallerinizi gerçekleştirmek, eğitiminizi istediğiniz düzeye yükseltmek için vakit geç değil,hepi topu 31 yaşındasınız Ya Hu!
Bir üyeye yazdığınız cevapta dertlerinizi sıralamışsınız,
hiç kolay şeyler yaşamamışsınız siz.
Bu kadar birikim elbette bir yerden patlayacak
ya da sızacak, yoksa sizi içten çürütür.
Bu hissettikleriniz o sızıntılar işte.
Akıllı,mantıklı ve duyarlı bir kadınsınız,
hadi idrak silkelenip harekete geçin;
kabullenme ve değişim için,
bunu yapabilecek güç var içinizde...

Size iyi gelmişse olumsuz bir şey söylemek istemiyorum ama Tuğçe Işınsu adlı hanımın eğitimi,bilgi birikimi nedir?
Günümüzde herkes yaşam koçu,biraz da medyatik olunca nerdeyse şifacı konumuna yükseliyorlar.
Bu tip insanların tavsiyelerine dikkat edilmeli.

Kendinize fazla yükleniyorsunuz. Herşeyi ve herkesi en ince detayına kadar düşünmek çok yorar. Başka şeylere, mesela çocuğunuza yoğunlaşın. Bakmayın kim ne demiş kim ne yapmış diye. Görmezseniz bu kadar düşünmezsiniz sonuçta. Herkesi kendi doğrularınıza göre yönlendiremezsiniz, ama o anı yaşayarak mutlu olabilirsiniz belki. Bazen ne halleri varsa görsünler demek lazım galiba.

Hayır deli deilsin canım sadece fazla yorulmussun ve insnanların senn istedign dusundugun tarzda olmaması canını fazla sıkmıs elinde deil yaptıklarım bende biriyle kavga edsem yads bir olay olsa saat lerce gnlerce tuvalettte yemek yerken hata uykumda bile baskası adına utanırım konusurum keske bole demeseydim derim uzulurum ve beynim yanar tipik yengec burcuyum nasıl gecer blmiyorum valla bende

Bu durum bende de vardı. Şimdi saldim kendimi rahatladım ohh. Herkes farklı. Biri öyle davranıyor diye kimse sizi ayiplamiyor merak etmeyin. Mükemmel olamazsınız. Eksiksiniz çünkü insansiniz. Ayrıca yakinlarinizin mükemmel olmasını da bekleyemezsiniz, beklemeyin de. Bu şekilde devam ederseniz de sigortaları yakarsiniz ben size diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…