Arkadaş Çevrem Rahat Yaşamayı Tercih Eden Kişilerden Oluşuyor, Evliliğimde Bu Durum Sorun Oluyor

Benim de sadakatsiz bazı arkadaşlarım var ama bekar kadın onlar,ben de o kısma takılmam arkadaş seçiminde ki biçok insan aslında böyle seyleri saklar biz bilmeyiz ama erkek arkadaşım yok karşı cins arkadaslıgına pek inanmıyorum sanırım ondan hani biriyle fazla yakın olsam gereksiz durumlar oluşabilir gibi geliyor,kadın arkadaşlarımla da tatile gidiyorum otel içerisinde alkol de alıyorum birlikte kızkıza çok güzel vakit geçiririz ama gece bulunduğumuz şehirde dışarı çıkmak isteyince eşim bırakır alır vs vs yani hem serbestim hem kontrol altındayım sanırım. Bi de eşim cidden en yakın arkadaşım,kızkıza muhabbet dışında pek bişe aramıyorum,siz arkadaşlarınıza biraz fazla önem veriyorsunuz gibi geldi. Eşinizin yerinde olsam ben de bozulabilirdim.

yargılamıyorum asla bu benim haddime değil ben sadece durumu aktarıyorum sizlere tam olarak anlayabilmeniz için üstelik hepsi de öyle demedim eşimin önyargılı olmasının sebeplerini aktardım..

Yaşadım. Ancak eşimin arkadaşları çok rahatlardı, çoğuyle eşli görüşürdük ancak ben karşı cinsle dokunmalı, sarılmalı, temaslı arkadaşlıkları sevmiyorum. Birde eskiden bir tanışıklıkları olduğu için eşimin arkadaş grubu, benim eşimin karısı olduğumun farkına varamadılar. Kaç defa kavga ettik, baktık olmayacak eşim görüşmüyor artık. Hoş onlarda birgün olsun eşimi arayıp napıyosun demediler, demekki hep benim koca vericiymiş

Arkadaş çevreni değiştir

yargılamıyorum asla bu benim haddime değil ben sadece durumu aktarıyorum sizlere tam olarak anlayabilmeniz için üstelik hepsi de öyle demedim eşimin önyargılı olmasının sebeplerini aktardım..
Daha nasıl yargılayacaksın ki
Size tersse o insanları çıkarın hayatınızdan
Eşinizin kafa yapısı klasik Türk erkeği sonuçta
onu değiştiremezsin ki
Gidip o arkadaslarının hayatını eşine sem anlatıyorsun
Yoksa adam ne bilsin kim kimi aldatmış hangi kız rahat falan
Siz herşeyi ona anlatmışsınız
Eşinizde rahatsız olmuş
Anlatmasan bu kadar arkadaslarını olay olmaz

bizde böyle durumlar yok işte yani laubali, sarılmalı dokunmalı arkadaşlıklar filan asla değil bizimkiler ama sanırım evlilik için sürekli fedakarlık yapmak gerekiyor..

eşim zaten arkadaş çevremi sevmiyor bir de kalkıp o bunu aldatmış filan diye anlatır mıyım ya hiç? anlatmadım elbette ama arkadaşlarımla ortak bulunduğumuz çevrelerde birkaç sefer konusu geçmesi bile yetti böyle şeylerin yani birşekilde duymuş oldu eşim hem ben nerede rahatsız olduğumu söylemişim onlardan? ben arada kalmaktan rahatsızım yoksa kimin ne yaptığı ne beni ne de kimseyi ilgilendirmez..

Rica ederim. Evet Allah biliyor yardım etmeye çalıştım.
Ama şuda varki, bunun bir insanın esnek veya kesin çizgili olması ile hiçbir alakası yok. aldatan insandan daha tehlikeli bişey var ise o da bunu kanıksamaya başlamaktır. Bakın herkes kendi yaptığından sorumludur, sadece ben değil herkes bunu yapıyor demek bu suçu hatta suçtanda ziyade bu iğrençliği hafifletmiyor.
Kötü ile kötü olacaksak yada olmasak dahi kötülüğü kanıksayacaksak ne kıymetimiz kalır?
Bişey yapamasam dahi en azından bu insanları hayatıma almam ve bu iğrençliğe buğzederimki hiçkimse bilmese takdir etmese dahi bir kötüden bir farkım olsun.
Tekrar hakkınızda hayırlısını dilerim.
İnşaallah doğru olanı yaparsınız, her ne kadar zor ve az sayıdaki insanlardan olacak olsanızda...

Sadakatsizliği ayyuka çıkarmış, saklama gereği bile duymayacak kadar aleni davranabilen insanlar esneklik sınırını çoktan aşmıştır. Adam özel hayatı içinde ne halt yerse yer ancak bu arkadaş gurupları içerisinde yayıldıkça bir süre sonra insanların davranışları da değişmeye başlıyor, sizin esneme dediğiniz budur, farkında olmadan normalleşiyor bu tür davranışlar, hala aile hayatını, sadakati, dürüstlüğü koruyan insanlar var bu davranışları yüceltmeye çalışmak daha doğru bence. Eşini arkadaş topluluğu içerisinde bu şekilde rezil eden insanlar arkadaşlara neler yapabilir bir düşünün, bunun kuralcılıkla hiç bir ilgisi yok inanın, ahlaksız insan ahlaksızdır, uzak durmakta fayda var kendi iyiliğiniz için. Hele de bu tür insanlar için sevdiğiniz adamı kırmaya hiç değmez inanın

Ben evli değilim ama, önceki ilişkilerimden birinde böyle bir sorun yaşamıştım. Çok eğlendiğim vakit geçirince mutlu olduğum kızlı erkekli gruptan sevgilim rahatsız oluyor diye yavaş yavaş uzaklaştım. Yine konuşmaya devam ettim tabii ki ama buluşmalara o kadar sık gitmiyordum vs. Eski sevgilim o arkadaş grubumu tasvip etmiyordu. Dediğiniz gibi aralarında sadakatsiz olan vardı ya da içen kafasına göre rahat takılan yani ne demek istediğinizi çok iyi anladım. Ki ben de o grupla eğleniyordum. Arkadaşımın sadakatsiz olması ya da ne bileyim içip bişeyler yapması beni bağlamaz beni değiştirmez ki.
Sonra o sevgilimle ayrıldım. Ve arkadaşlarımla daha sık görüşmeye çalıştım. Eskisi gibi olmadı tabii. Aralarına girsem de eskisi gibi hepsiyle sıcak olamadım. Bi kısmı sevgilin gidince geldin tabii dediler haklı olarak. Bi kısmı beni tekrar kabul etti.
Şuan başka bi ilişkim var. Ve arkadaşlarımı çok seviyor. Sevmedikleri de var ama hiçbir zaman beni o ortamdan koparmaya çalışmadı. Ondan önce arkadaşlarım vardı çünkü. Ben de eski hataları yapmıyorum. Arkadaşlarımı ihmal etmiyorum ya da hayatımdan çıkarmıyorum.
Şimdi siz evlisiniz durumunuz daha farklı. Keşke evlenmeden önce bu konu açıldı mı bilmiyorum ama net şekilde söyleseydiniz onlar benim arkadaşım diye.
Tabii ki evli olduğunuz için daha az görüşeceksiniz arkadaşlarla. İnsan artık yeni yuva kurmuş oluyor. Ama böyle giderse eşinizden başka arkadaşınız kalmaz. Bence eşinizin yaptığı kesinlikle yanlış. Ve ileride sizi çok üzecek bir durum. Ben olsam sonuç alana kadar eşimle konuşurdum asla pes etmezdim. Arkadaşlarınızı hayatınızdan çıkarmayın (eğer gerçekten seviyorsanız ve buna değecek insanlarsa)

Hayat tarzlarını bilemez ki eşin sen laf arasında anlatmışsın
Senin eşinin olduğu ortamda özelini mi döküyor bu insanlar ?ilginç ne bileyim
Bana sen biraz bahsetmişsin gibi geldi
Ayrıca yetişkin kadınsın kimle görüşeceğin eşini yada kimseyi ilgilendirmez
Sadece eşini o ortama sokmazsın
Ben öyle yapardım mesela
Bahsetmezdim hiç onlardan
Uygun zamanlardada görüşürdüm
Tabi bekarken gibi olmaz ama

ahh beni o kadar güzel anlayıp anlatmışsınız ki.. çok teşekkür ediyorum..

Bu durumun bir numaralı örneği de benim mesela kız arkadaşlarımdan bile uzaklaştırdı neymiş evlenmeden önce ilişkiye girmişler eşim mesajlarda gördü gece gizli gizli mesajlarımı okumuş ki bende bakire değildim ve ilk ilişkimi eşimle yaşamamıştım

Arada bir denge oturtmak gerekir, yani eşim istiyor diye arkadaşlarımla görüşmüyorum olmaz, eşinizin de saygı duyması gerek. Ha her gün görüştüğünüz adamla eşiniz hoşlanmıyorsa ayda 1-2 görüşürsünüz ama yine de görüşürsünüz. Sizi gerçekten seviyorlarsa o ayda bire de razı olsunlar, laf söylemesinler.

Ama benim ukala insanla asla işim olmaz o ayrı. Hayatta en nefret ettiğim tip ukala insanlardır. İş yerimde aynı sizin bahsettiğiniz bir tane var, bizim zamanımızda kazanamayanları özele gönderiyorlardı dedim, bir haftadır konuşmuyor benle çok huzurluyum. Ukala insanlar gereksiz stres.

bu adamlar neyin kafasını yaşıyorlar hiç anlamıyorum..

Evleneyim ama bütüüün hayatım aynı kalsın, ufacık bir değişiklik olmasın denilen bir dünya yok maalesef. Eşlerin rahatsız olduğu insanlar varsa görüşmeyi bir kez daha düşünmek gerekiyor. Kaldı ki bu anlattığınız tip insanlardan herkes rahatsız olur. Prestij, iş, okul önemli değil. Karakteri iyi olsun yeter. Biraz mesafe koymanın bir zararı olmaz sizin için.

Bekar hayatı gibi o arkadaşlarla devam etmek istiyorduysanız o zaman evlenmeyi düşünmeseydiniz keşke.. Bekarla evlinin birbirine uyumu zor oluyor. Bunu başaranlar var tabi ki.. Ama ya arkadaştan ödün vereceksin ya eşten..

benim bekar arkadaşlar da evlense hiç bu kadar sorun olmayacaktı aslında..

ne kadar da güzel yazmışsınız, kaleminize sağlık sizin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…