• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu evlilik beni boğuyor

O nasil psikolog yahu, sanki kocanin metresiymis de sen bu durumu farket diye onu ovup, sevecegi seyler (jartiyer, ruj vs) oneriyormus gibi.

Evlilige yorum yazmayacagim daha once cok yazdim.
Hoşlanmış olabileceğini ben de düşündüm açıkçası çünkü dilinden düşürmedi servet bey soyle servet bey böyle diye daha önce seansları olduğu için demekki tanıdığını gösteriyor bana yani sizi anlıyorum bakın eşinizi de tanıyorum güvenini vermeye çalışıyor gibi algıladım .

Manipüle ediliyosunuz ve işin ilginç yanı psikoloğunuz da buna çanak tutyor gibi. Önce psikoloğunuzu değiştirin ve başka bakış açıları deneyin. Ev işlerini eşiniz yapmak istiyorsa siz sadece çocukla ilgilenin ve işleri ona bırakın. Bana siz de kolay bir karakter değilsiniz gibi geliyor eşiniz annesinden yana olan kırgınlığını anlattığında bu bir dertleşme gibi gelir bana, tavır almamın istendiğini düşünmem mesela. Ama siz isterken hayır deyip sonra aynı şeyi talep etmek de ciddi sıkıntı. İyi düşünün.

Bu arada boşanmayı tek kişinin istemesi yeterli onun onay vermesini beklememelisiniz.
Bu manipülasyon etkisini bir kişi daha yazmıştı bana eşimin boyle bir yeteneği olduğunu soylemistj

Hanımlar merhaba eski konularım silindi galiba ama inşallah hatırlayanlar olur çünkü fikirlerinize ihtiyacım var .
Eşimle genel anlamda süregelen sorunlarımız var terapi de aldık ancak başarılı olmadı. İlk önce 4 sene arkadaştık sonrasında tam mezuniyet ayında sevgili olduk ve farklı şehirlere gittik . Nihayetinde evlendik ve önceleri bilgisayar oyun bağımlılığı ile ilgili sorunlar yaşadık onu çözdük ardindan kısa bir süre ailesi ile alakalı sorunlarımiz oldu onlar da çözüldü ve şuanda yaklaşık 3 senelik evliyiz 16 aylık kızımız var . Kızımızın sağlıgi ile alakalı uzunca bir dönem nerdeyse 6 ay ben dışarı çıkamadim o da işinden ayrıldı çünkü hastanede çalışıyordu ve enfeksiyon açısından riskliydi aynı zamanda o işi sevmiyordu .
Aramızdaki keskin sorunlardan en birincisi eşimin kişisel alan istediği bu konuda hiç anlaşamadık çünkü ben evliliği hep kapsül olarak 2 kişilik bir dünya olarak gördüm biraz da karakterim işin içinde çünkü yapım bu . Eşim beni yapışkan ve kısıtlayıcı olarak görüyor çok çaba gösterdim bunları değiştirmek için ancak yine de olmuyor galiba .
Söylediği herşeyi dikkate alıyorum düzeltmeye çalışıyorum ama şikayetleri bitmek bilmiyor.
OKB si olduğu için düzen takıntısı var büyük oranda geçti diyebilirim ama yine de devam ediyor . Hem ona herhangi bir yönlendirme yapmamı istemiyor hem de her zaman her olayda beni öne sürüyor. Yani istesem de istemesem de olayların içinde bir rol alıyorum .
Artık bugünlerde gerçekten herşey beni endişelendiriyor. Yemek yaparken tek tek malzemeleri sayıyorum koyabilirsin dediklerini koyuyorum . Çamaşırlar yıkanırken muhakak soruyorum derece ayar kısmını çünkü sonra yamuk oldu tuylendi vs sikayet ediyor . Evde yemek harici herşeyi bana bırak ben yaparım diyor ama ben kendim de yapmak istiyorum.
Mesela yemek yerken konuşuyorum diye yemek boğazına takiliyormus sessiz sessiz yemem lazimmis yani ben tüm bunlara alışamiyorum. Bazen yeter artık diyorum bir kaç gün düzeliyor ama değişmiyor.
Bu akşam bana annesini şikayet etti istediği bir bölüm varmış annesi engellemiş falan yani sürekli bu tarz anılar anlatiyor .
Annesi ile çok şükür bir sorunumuz yok hatta gerçekten bana inanılmaz destek oluyor bir şikayetim yok ama sanki eşim benim de onlara karşı bir tavrım olmasını istiyor.
Örneğin beraber film izleyelim dediğimde ben aksiyon izlemek istiyorum senin izledikleri mi sevmiyorum diyordu şimdi de her fırsatta hadi beraber film izleyelim diyor . Önceleri her yere beraber gitmek zorunda kalmamizdan şikayet ediyordu şuanda direksiyon dersi almak istiyorum karşı çıkıyor hevesimi kırıyor. Yani önce bir şey istiyor sonra o istediği olunca da memnun olmuyor.
Çok şaşırdım kendimi artık evlilik benim hayatımda hep bir peri masalı gibiydi. Ve sonsuza dek mutlu yaşamışlar. Gerçekler birer tokat gibi çarpıyor . Boşanma konusunu açtım ama bizim sorunlarımız gayet çözümü olan sorunlar diyor . Kafanda büyütüyorsun herşeyi diyor. Oturup ona ondan beklediklerimi anlattım bu dünyada böyle şeyler olmaz bunlar hayal dedi .
Psikolog da bana her seansta eksik ve kusurlu olduğum yonleri gösterdi eşimin beni çok sevdiğini ustune basa basa söyledi hatta ben hocam boşanmak isteyen çiftler nasıl davranır diye sorduğumda aaa siz onlardan değilsiniz inan bana dedi . Bilmiyorum kızlar boğuluyorum sanki . 6 yıldır çalışıyorum öğretmenim . Her ay belli miktarda bir kira gelirim de var mirasçı olduğum bir menkulden gelen . Maddi olarak bir sorunum yok.

Sizce gerçekçi olamıyor muyum?
Eşinizin ciddi sorunları var, o psikolog diplomayı aldığı yere iade etsin bence, insan bu derece baskı altında hissettiği bi evlilikte mutlu olamaz

Terapi alması gereken bence siz değilsiniz eksi yönlerinizde de çözüm odaklı olmaya çalışmış veya uyum sağlamışsınız. Siz bir adım atacaksanız eş kişisi de bir adım atacak. Siz üç adım o bir adım şeklinde ilerlemiş sizi yorar süreç

Yakın bir arkadaşımın komşusu, arkadaşımın annesine gelip eşinin birden fazla metresi olmasından dert yanıp hüngür hüngür ağlamış. Arkadaşımın annesi de cilve yapmasını önerip arkadaşımın bilmem kaç binlik parfümünü verip kadını yollamış.
Sizin terapistin mantığı da tam olarak ilkokul mezunu bir yörük kadını kıvamında imiş. Yörük teyzeye başvursaydınız en azından bedavadan parfümünüz olurdu.
Şaka bir yana çift terapisi uygulanıyorsa terapistlerin bireylerle birebirde görüşüyor olmaması gerekir. Zira her ikisine de eşit mesafede durması mümkün olmaz.
Kısacası siz bir dolandırıcı ile çalışıyorsunuz şu anda

Evliyiz diye eşimizle yapışık yaşayamayız ki. İlk başlarda eşimde sizin gibiydi nefes alamıyordum. Zamanla alıştı onunda normali oldu alanımızın olması.

Okb için zaten yardım almış, alıyormuş. Evliliği kurtarmak için elinden geleni yapıyor, sizde biraz onu olduğu gibi kabullenseniz?
Ama bence evliliğinizin sonu yok, ameliyatta eşim yalnız kaldı kim bakacak diyen üyesiniz değil mi?

Çocuk çok erken oldu çünkü benim hayallerim tıkır tıkır işliyordu ben her zaman evlenirim çocuk yaparım işim gücüm yerinde olur dümdüz bir mantıkta birisiydim . Başka bir mutluluk kaynağı bilmezdim . Şimdi etrafımdaki insanlara bakıyorum çok şaşırıyorum biliyor musunuz kimisi yürüyüşe gidiyor kimisi dünyayı geziyor kimisi işte mesleğine aşık sürekli kendini geliştiriyor vs vs bense hep standart bir hayat istemiştim memur olurum içkisi kumarı olmayan birisini bulurum Akdeniz veya Ege'ye yerlesirim bir de yazlık aldım mi oh benden iyisi yok . Ben hayatımda hiç hayal kurmamisim . Belki bir yeteneğim vardı nerden bilebilirim belki ben de bir insanın hayatına dokunanilecek birisi olabilirdim belki benim de farklı bir yönüm olabilirdi hiçbirini bilmiyorum şuan 29 okicam nerdeyse kendime belirlediğim o listeye tikleri ata ata ilerliyorken duvara çarptım
Çok üzgünüm ama hayallerini hala gerçekleştirebilirsin hiç bişeye geç kalmadın bence, öncelikle seni üzen boğan şeyleri hayatından çıkartmalısın ve yine önüne bakabilirsin bence ..

Hanımlar merhaba eski konularım silindi galiba ama inşallah hatırlayanlar olur çünkü fikirlerinize ihtiyacım var .
Eşimle genel anlamda süregelen sorunlarımız var terapi de aldık ancak başarılı olmadı. İlk önce 4 sene arkadaştık sonrasında tam mezuniyet ayında sevgili olduk ve farklı şehirlere gittik . Nihayetinde evlendik ve önceleri bilgisayar oyun bağımlılığı ile ilgili sorunlar yaşadık onu çözdük ardindan kısa bir süre ailesi ile alakalı sorunlarımiz oldu onlar da çözüldü ve şuanda yaklaşık 3 senelik evliyiz 16 aylık kızımız var . Kızımızın sağlıgi ile alakalı uzunca bir dönem nerdeyse 6 ay ben dışarı çıkamadim o da işinden ayrıldı çünkü hastanede çalışıyordu ve enfeksiyon açısından riskliydi aynı zamanda o işi sevmiyordu .
Aramızdaki keskin sorunlardan en birincisi eşimin kişisel alan istediği bu konuda hiç anlaşamadık çünkü ben evliliği hep kapsül olarak 2 kişilik bir dünya olarak gördüm biraz da karakterim işin içinde çünkü yapım bu . Eşim beni yapışkan ve kısıtlayıcı olarak görüyor çok çaba gösterdim bunları değiştirmek için ancak yine de olmuyor galiba .
Söylediği herşeyi dikkate alıyorum düzeltmeye çalışıyorum ama şikayetleri bitmek bilmiyor.
OKB si olduğu için düzen takıntısı var büyük oranda geçti diyebilirim ama yine de devam ediyor . Hem ona herhangi bir yönlendirme yapmamı istemiyor hem de her zaman her olayda beni öne sürüyor. Yani istesem de istemesem de olayların içinde bir rol alıyorum .
Artık bugünlerde gerçekten herşey beni endişelendiriyor. Yemek yaparken tek tek malzemeleri sayıyorum koyabilirsin dediklerini koyuyorum . Çamaşırlar yıkanırken muhakak soruyorum derece ayar kısmını çünkü sonra yamuk oldu tuylendi vs sikayet ediyor . Evde yemek harici herşeyi bana bırak ben yaparım diyor ama ben kendim de yapmak istiyorum.
Mesela yemek yerken konuşuyorum diye yemek boğazına takiliyormus sessiz sessiz yemem lazimmis yani ben tüm bunlara alışamiyorum. Bazen yeter artık diyorum bir kaç gün düzeliyor ama değişmiyor.
Bu akşam bana annesini şikayet etti istediği bir bölüm varmış annesi engellemiş falan yani sürekli bu tarz anılar anlatiyor .
Annesi ile çok şükür bir sorunumuz yok hatta gerçekten bana inanılmaz destek oluyor bir şikayetim yok ama sanki eşim benim de onlara karşı bir tavrım olmasını istiyor.
Örneğin beraber film izleyelim dediğimde ben aksiyon izlemek istiyorum senin izledikleri mi sevmiyorum diyordu şimdi de her fırsatta hadi beraber film izleyelim diyor . Önceleri her yere beraber gitmek zorunda kalmamizdan şikayet ediyordu şuanda direksiyon dersi almak istiyorum karşı çıkıyor hevesimi kırıyor. Yani önce bir şey istiyor sonra o istediği olunca da memnun olmuyor.
Çok şaşırdım kendimi artık evlilik benim hayatımda hep bir peri masalı gibiydi. Ve sonsuza dek mutlu yaşamışlar. Gerçekler birer tokat gibi çarpıyor . Boşanma konusunu açtım ama bizim sorunlarımız gayet çözümü olan sorunlar diyor . Kafanda büyütüyorsun herşeyi diyor. Oturup ona ondan beklediklerimi anlattım bu dünyada böyle şeyler olmaz bunlar hayal dedi .
Psikolog da bana her seansta eksik ve kusurlu olduğum yonleri gösterdi eşimin beni çok sevdiğini ustune basa basa söyledi hatta ben hocam boşanmak isteyen çiftler nasıl davranır diye sorduğumda aaa siz onlardan değilsiniz inan bana dedi . Bilmiyorum kızlar boğuluyorum sanki . 6 yıldır çalışıyorum öğretmenim . Her ay belli miktarda bir kira gelirim de var mirasçı olduğum bir menkulden gelen . Maddi olarak bir sorunum yok.

Buraya bir çok konu açtınız. Benim anladığım sizin evliliğiniz zaten bitmiş. Kafa ve kalp olarak bağlı değilsiniz

Birbirinizle uyumlu değilsiniz. Ben düzeleceğini düşünmüyorum. Bence siz de düzeleceğini düşünmüyorsunuz ama boşanma gibi de radikal bir değişiklik yapmak istemiyorsunuz gibi geldi.

ahh.. bir kurban daha. daha ne kadar konu açıp aldığın yorumlarla kendini teselli edeceksin?
korkma.
adım atmaktan korkma.
uzun nefesler al.
ve birazcık cekilip dışarıdan bir bak evine, mutfağına, Çamaşır makinene, sen nesin ve nerdesin.
ne yașadığının farkında mısın.
normal evlilik böyle bir şey değil. sen de biliyorsun bunu.
daha ne kadar onun kölesi olacaksın.
korkma.
hadi itiraf et kendine.
bir mahkeme kur kendi içinde,
aynanın karșısına geç.
tüm bu yașananlardan keyf mi alıyorsun,
tatmin edici bir tamamlayıcı mı senin için,
yoksa eziyet mi.

günlerce anlat yaşadıklarını farklı perspektiflerden yorumlar al
başka başka pencereler aç.
sonuç değişmeyecek.
pencereler yetmez.
ve hatta kapılar da yetmez sana. üzgünüm
o bir narsist hem de narsistin dibi.
sen de bir empatsın.

zor biliyorum, meșakatli.
ama boğazındaki parmakları burdan hissedebiliyorum.

Böyle yaşamak senin icin konforlu ise, sen kendini iyi ve emin hissediyorsan, ihtiyacını bu karşılıyorsa;
örneğin onun istediği programda çamaşır yıkamak onun istedigi malzemelerle yemek yapmak ev islerini onun halletmesi
vs. vs. vs.
bu garanti ilişkiye okeysen devam etmen sadece seni ilgilendirir.
yani genel bir tabirle, amaan onun istedeği gibi olsun herșey "kusursuz ve güvenli" yeterki huzursuz olmayalım da diyebilirsin. bu da sana kendi içinde bir konfor alanı yaratır.

ya da yok ben böyle yașayamam,
bu ne biçim tuhaf hikaye böyle imdat diyorsan, özeline bir doktorun konu hakkında makalesini gönderiyorum cok uzun olduğu icin burada paylaşmadım lutfen bir ara okumanı tavsiye ederim. belki sana bir kapı açar
geçmiș olsun.

gönderemedim mesaj bölümün kapalı sanırım neyse istersen ve biraz araştırırsan sen de bulabilirsin. nacizane tavsiyem kendin için değilse bile çocuğun icin yap bunu. sana da faydası olacaktır

ahh.. bir kurban daha. daha ne kadar konu açıp aldığın yorumlarla kendini teselli edeceksin?
korkma.
adım atmaktan korkma.
uzun nefesler al.
ve birazcık cekilip dışarıdan bir bak evine, mutfağına, Çamaşır makinene, sen nesin ve nerdesin.
ne yașadığının farkında mısın.
normal evlilik böyle bir şey değil. sen de biliyorsun bunu.
daha ne kadar onun kölesi olacaksın.
korkma.
hadi itiraf et kendine.
bir mahkeme kur kendi içinde,
aynanın karșısına geç.
tüm bu yașananlardan keyf mi alıyorsun,
tatmin edici bir tamamlayıcı mı senin için,
yoksa eziyet mi.

günlerce anlat yaşadıklarını farklı perspektiflerden yorumlar al
başka başka pencereler aç.
sonuç değişmeyecek.
pencereler yetmez.
ve hatta kapılar da yetmez sana. üzgünüm
o bir narsist hem de narsistin dibi.
sen de bir empatsın.

zor biliyorum, meșakatli.
ama boğazındaki parmakları burdan hissedebiliyorum.

Böyle yaşamak senin icin konforlu ise, sen kendini iyi ve emin hissediyorsan, ihtiyacını bu karşılıyorsa;
örneğin onun istediği programda çamaşır yıkamak onun istedigi malzemelerle yemek yapmak ev islerini onun halletmesi
vs. vs. vs.
bu garanti ilişkiye okeysen devam etmen sadece seni ilgilendirir.
yani genel bir tabirle, amaan onun istedeği gibi olsun herșey "kusursuz ve güvenli" yeterki huzursuz olmayalım da diyebilirsin. bu da sana kendi içinde bir konfor alanı yaratır.

ya da yok ben böyle yașayamam,
bu ne biçim tuhaf hikaye böyle imdat diyorsan, özeline bir doktorun konu hakkında makalesini gönderiyorum cok uzun olduğu icin burada paylaşmadım lutfen bir ara okumanı tavsiye ederim. belki sana bir kapı açar
geçmiș olsun.
Evet empatim bu doğru . Garantili mi yoksa güvencesiz mi bilmiyorum

Birbirinizle uyumlu değilsiniz. Ben düzeleceğini düşünmüyorum. Bence siz de düzeleceğini düşünmüyorsunuz ama boşanma gibi de radikal bir değişiklik yapmak istemiyorsunuz gibi geldi.
Oturup yazıyorum artı ve eksileri . Onunla da konuşuyorum çok tuhaf bir şekilde uzun uzun dinliyor beni . Benim hayal dünyami suçluyor bak diyor sen hayalcisin gerçekleri görmek istemiyorsun diyor

Bu kadar kontrolcu biriyle ben yapamam. Ne o camasirin derecesine, yemegin malzemesine kadar karismak. Sinirim bozulur. Madem maddi imkaniniz var bosanin. Bu hayata cile kocanin kahrini cekmeye mi geldiniz. Bu adam araba kullanmayi ogrenme konusunda da ozguveninizi zedeliyordu. Kendi ruh sagliginiz bozulduktan sonra ne anlami var evli kalmanin.

Oturup yazıyorum artı ve eksileri . Onunla da konuşuyorum çok tuhaf bir şekilde uzun uzun dinliyor beni . Benim hayal dünyami suçluyor bak diyor sen hayalcisin gerçekleri görmek istemiyorsun diyor
Siz yaşadıklarınızı anlatıyorsunuz çözüm bulmak için o da sizin söylediklerinizi hayaliniz de kurduğunuzu mu söylüyor? Yoksa siz size göre bir evliliğin nasıl olması gerektiğini anlatıyorsunuz da eşiniz ona mı hayal bu gerçekler başka diyor.

Bir evdeki bir deli bütün evi delirtir hesabı bu adam sizin sinirlerinizi çok yıpratır. Yani yemeğe camasira bu kadar takılması sizin de mentalinizi bozacak.

Üniversite konusunda da benim bir arkadaşım var aslında tıp okuyacakmis da sınava bir daha girmemis de ailesini suçlayip duruyor. Bana çok saçma geliyor işi gücü yerinde aradan yıllar geçmiş hala şunu okusaydım bunu okusaydım demek. Ben ayda yılda gördüğüm arkadaşıma tahammül edemedim bu muhabbetlere evde böyle biri olsaydı nasıl olurdu bilemedim. Çok boğucu.

Back