Yaşadığınız duygusal boşluk, sizi farkında olmadan birine yakınlaşmaya itmiş olabilir ve bu çok insani bir durum. Ancak şu an en büyük sorununuz, sadece bir ilişkiyi bitirmek değil, aynı zamanda kendinize karşı da dürüst olup nasıl ilerleyeceğinizi belirlemek olmalı.
Öncelikle, konuşmayı devam ettirmenin size iyi geldiğini biliyorsunuz ama aynı zamanda bunun sürdürülebilir olmadığını da fark etmişsiniz. Vicdan azabı, zaten size bunun doğru olmadığını söylüyor. Karşı tarafı kandırmadan ve ona zarar vermeden geri çekilmek en doğrusu. Ama önemli olan, bu durumu açık ve net bir şekilde sonlandırmak. “Ben aslında düşündüğün kişi değilim” gibi suçlayıcı ve ağır bir şekilde değil, daha yapıcı bir şekilde bunu anlatmalısınız.
Ona şöyle bir şey söyleyebilirsiniz:
“Sen gerçekten harika bir insansın ve bana çok iyi geldin. Ama ben hayatımın içinde öyle bir noktadayım ki, şu an ne kendime ne de sana haksızlık etmek istemem. Başından beri bazı şeyleri tam olarak paylaşmadım ve bu beni çok rahatsız ediyor. Seninle daha fazla devam etmek istemem, çünkü seni üzmek ya da yanlış yönlendirmek istemiyorum. Lütfen bunu kötü bir şekilde alma, senin mutlu olmanı gerçekten istiyorum.”
Bu şekilde konuşmayı kesmek, hem onu gereksiz detaylarla üzmeden, hem de duygularını incitmeden bir kapanış sağlar. Ancak buradaki asıl mesele, siz ne yapmak istiyorsunuz? Boşlukta hissettiğiniz için mi bu konuşma size iyi geldi, yoksa gerçekten bir şeyleri değiştirmenin zamanı mı? Bu ilişkinin bitmesi sizi yine yalnız ve umutsuz hissettirecekse, bu duygusal boşluğu nasıl dolduracağınızı düşünmelisiniz. Önemli olan, başkasından ilgi görmek değil, kendiniz için doğru kararı verebilmek.