• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım edin boşanmak üzere olduğunu söylemeli miyim?

Eski konunuzu okudum. Egitiminizi bilmiyorum ama kpssye hazirlanmak istediginizi yazmissiniz, bu cok iyi bir fikir. Hazir esiniz de basinizda yokken bos hayaller pesinde kosmak yerine kpss calissaniz daha iyi olmaz mi? Hem memur olursaniz, cok daha rahat bosanirsiniz hem de ilerde isterseniz, tekrar evlenebilirsiniz.

Siz hayatın size acımasız davrandığını düşünüyorsunuz çok erken yaşta yanlış evlilik olmuş .Yaşıtlarınız gezip tozarken siz iki çocuk sahibi olmuşsunuz .Çok üzücü kim neye neden sebep olduysa Fakat olan olmuş .Bir şekilde büyümesi gerekli o çocukların hayatın size yaptığı haksızlığı siz onlara yapmayın.Anne babanız kocanız olacak kişi kim ne yaptı ise size.Siz daha iyisini yapın onları meskek sahibi yapın okutun dağ gibi durun arkalarında.Sonra vakti zamanı gelir aşkı da bulursunuz güzelliğide.Once sizin zor hayatınızı bir yola koymanız gerek gencsiniz kendinize güvenin çalışın çabalayin eğitin kendinizi her manada .
Bunca yargılayıcı yorumun arasında sizin nasihatınız o kadar iyi geldiki🙏🏻 çok teşekkür ederim

Oyle yada boyle suan evlisiniz once bosanin ayrica yalan soyledim diyorsunuz ya karsinizda ki kisinin herseyi dogru anlattigina nasil emin olabiliyorsunuz once bosanin cocuklariniz cok kucuk onlar ve kendiniz icin neler yapabilirsiniz ona bakin daha birini bitirmeden digerine baslamanin derdine dusmeyin

Canim meslegini eline almaya calis. Cocuklarinin ve senin gelecegini garantile sonra emin ol karsina daha iyisi cikar. Su an yapacagin kritik bir yanlis tum hayatini mahvedebilir. Sansin acik olsun.

Haklısın adamın da yalanları olabilir ama biz konu sahibinin kendi ağzından yalan söylediğini öğrendik.Ona göre yorum yaptım ben.Adamın yalan konuştuğunu bilmiyoruz ki.
Demek istedigim ne diyeceğim ne yapacagim diyor ya direkt muhabbeti kesecek karsisindakine nasil guveniyorsun yani cocuklari var o acidan dedim

Okumadım hepsini ama eğer boşanmak istiyorsanız hemen bosanın, buyunce bosanamazsiniz çünkü çocukları size vermezler çalışmiyorsanız ve şimdi bosanirsaniz en azından küçük olan etkilenmez büyük olanda alışır buyunce zor .

Aslında senin yaptığın değersizlik hissini bastırmak.Buradan klavye delikanlılığı yapmak kolay baya yorum yapmış herkes.Ama şu da bir gerçek ki yani normal hayatımızda eşimizle tartıştığımızda ya da soğukluk olduğunda çocuklara sevgimizi gösteremiyoruz.Çünkü kendimiz sevgi açligindayiz.Benm de akrabam vardı aynı senin gibi eşi aldattı eşinin ailesi evi terketme çocuklara da bakariz dedi.Aldatan eşi de bir süre sonra evine döndü.Muhtemelen eşinin ailesi de öyle düşünüyor bu oğlum bi yerde bıkar geri yuvasına döner diye.Yaptginizin ya da şu an çaresizlikten boşluktan bu durumdasınız.Bir an önce çalışmaya başlayın.
Kendinizi işinize verin.Zaman her şeyi çözer.Daha çok gençsiniz illaki birileri karşınıza çıkacak.Ama sanal dünyaya kanmayın şu ünlülerin hayatları bile sahte.Bu adama da bir an önce yol ver kardeşim.Allah muhafaza senin bu durumunu öğrendi diyelim kabul etse seni pazarlasa haberlerde görüyoruz.Fuhuş bile yaptiranlar var.Olan cocuklara olur.Su anda bile sen atama olucak faln diyorsun ondan senin peşinden koşuyor.Bu kadar kişi uyardı gerisi sen de...

Ben sizin ilk konunuzu okuduğumda çok aklı başında, sadece çaresizlikten bir şeyleri erteleyen, tüm hedefini sınava yönelten biri olarak algılamıştım. Bu konuyu okuyunca şok oldum.
Erken yaşta evlenerek yaptığınız hatanın daha kötüsünü yapıyorsunuz şuan. Yaşın verdiği cahillik mi nedir bilemedim artık.

Siz kendinizce ideal bir genç kız profili yaratmışsınız. O profil karşısında tercih sebebi olmuşsunuz. Okumamış, atanmamış, iki çocukla koca bekleyen biri olduğunuzu söylediğinizde, bu kişi anca sizle vakit geçirmek için konuşur. Ya da açık konuşuyorum cinsel ihtiyaçlarını karşılamak için. Aklı başında biriyse bunları da yapmaz , kaçar gider.

E be kardeşim, sen iki çocuğa bakıp, evin işini gücünü yaparken zaten sınava çalışmak için vakit zor yaratıyorsundur. O vakitte elin adamıyla konuşacağına ders çalışsana. Şuan kocanla anlaştığın şey de çok saçma. Ailen arkanda bir kere senin, mecbur değilsin ama ille de bu şekilde yapacağım diyorsan, o zaman otur boş vaktinde ders çalış, mesleğini eline almaya bak. Yanlış anlama ama yaşıtların üniversitede gününü gün ederken, sen hayatın sillesini yemişsin. Hâla odak noktan nasıl erkek üzerine oluyor, anlamıyorum. Şöyle bir beş altı sene sonra hepten eyvah dersin ama çocuklarına ve ailene de yazık.
Kınamak olarak algılama, bir anlam çıkartmaya bak.

Yaşadığınız duygusal boşluk, sizi farkında olmadan birine yakınlaşmaya itmiş olabilir ve bu çok insani bir durum. Ancak şu an en büyük sorununuz, sadece bir ilişkiyi bitirmek değil, aynı zamanda kendinize karşı da dürüst olup nasıl ilerleyeceğinizi belirlemek olmalı.

Öncelikle, konuşmayı devam ettirmenin size iyi geldiğini biliyorsunuz ama aynı zamanda bunun sürdürülebilir olmadığını da fark etmişsiniz. Vicdan azabı, zaten size bunun doğru olmadığını söylüyor. Karşı tarafı kandırmadan ve ona zarar vermeden geri çekilmek en doğrusu. Ama önemli olan, bu durumu açık ve net bir şekilde sonlandırmak. “Ben aslında düşündüğün kişi değilim” gibi suçlayıcı ve ağır bir şekilde değil, daha yapıcı bir şekilde bunu anlatmalısınız.

Ona şöyle bir şey söyleyebilirsiniz:
“Sen gerçekten harika bir insansın ve bana çok iyi geldin. Ama ben hayatımın içinde öyle bir noktadayım ki, şu an ne kendime ne de sana haksızlık etmek istemem. Başından beri bazı şeyleri tam olarak paylaşmadım ve bu beni çok rahatsız ediyor. Seninle daha fazla devam etmek istemem, çünkü seni üzmek ya da yanlış yönlendirmek istemiyorum. Lütfen bunu kötü bir şekilde alma, senin mutlu olmanı gerçekten istiyorum.”

Bu şekilde konuşmayı kesmek, hem onu gereksiz detaylarla üzmeden, hem de duygularını incitmeden bir kapanış sağlar. Ancak buradaki asıl mesele, siz ne yapmak istiyorsunuz? Boşlukta hissettiğiniz için mi bu konuşma size iyi geldi, yoksa gerçekten bir şeyleri değiştirmenin zamanı mı? Bu ilişkinin bitmesi sizi yine yalnız ve umutsuz hissettirecekse, bu duygusal boşluğu nasıl dolduracağınızı düşünmelisiniz. Önemli olan, başkasından ilgi görmek değil, kendiniz için doğru kararı verebilmek.

Back