NE YAPCAĞIMI BİLMİYORUM

Herkese MERHABA.
5 yıllık evliyim bir çocugum var. Eşimle severek evlendik. 5 yılımıza girdik. Son 3-4 aydır, Eşimle sürekli tartışma haline giriyoruz. Kısa örnek vermek gerekirse, Onunla güzel güzel konuşmak istiyorum bazı sorunları çözmek amaçlı fakat karşıma oturup konuştuğumda , Bana sürekli " Tamam " "Anladım" "Uzatma "
Gibi kelimeler sarf ediyor. Ve bende bu durumda ciddiye alınmadığımı düşünüyorum. Bu sefer beni dinlemediği için havliyle sinirleniyorum ve ben sinirlendiğimde sen busun işte deli kadın diyor. Halbuki ben Gün içinde sürekli güzellikle halletmeye çalışıyorum. Ama ben sinirlendiğimde "Sen busun " Diye bana konuşması beni daha da çok geriyor. Ben sinirlenince ciddiye alınıyorum. Veya sesimi yükselttiğimde Ciddiye alınıyorum.
Eşim annesinden ve babasından gördüğü gibi bir evlilik şekli istiyor sanırsam geçen gün kavga ettik. Ben ona "neden özür dilemiyorsun veya beni kırdığının farkına varmıyorsun" Dediğimde kocam bana şunu söyledi : Annemle babamda kavga ederler di, Hiç bişi olmamış gibi tekrar konuşurlardı dedi. Ve bende buna hitaben Annen gibi birini bulabilirdin aslında dedim ve sustum.
Arkadaşlar kocam maç kupon oynuyordu nadiren bende kafası dağılıyo diye ayda 1 en fazla 2 defa izin veriyordum. Geçen uyurken telefona bakma isteğim geldi. Aldım baktığımda . Bana param yok maaşı bekle diyen kocam. Patronundan para alıp isteyip kupon yapmış. Ve bana yapmadım diyerek yalan söylemişti. Ve buna o kdr sinirlerim bozuldu ki anlatamam neden yaptın diyorum paramızı idareli gitmemiz gerekiyor diyorum. Bana verdiği cevap şu : Bir daha telefonumu kurcalamıcaksın sanane yaparım ben çalışıyorum kazanıyorum . Vs vs böyle cümleler kurdu . Konu kapandı gitti zaten bişey konuşamadığım adamla ne uzatabilirimki? Kendisi bir kaç gün sonra bana iyi güzel davranmaya başlamıştı normale döner gibi ama ben içten içe ona baktıkça bana sarf ettiği kelimeler ben ağlayarak uyuduğum gecelerce o yatıp tv izlemeyi tercih edişleri aklımdan çıkmıyordu.
Bu akşam elektrikler kesildi bende onun telefonu alıp flaşı yakmak istemiştim ekran kilidini değiştirmiş. Bende sordum ekran kilidini bama söyledi. Bende elime almışken vatsaba girdim öylesine yani alışkanlık telefon hepimizde aynıdır girip baktım. Bide ne olsun elimden çekti telefonu Sen bana güvenmiyor musun dedi. Ne bu telefon kurcalamalar vermiyorum dedi. Bende bu sözlere hitaben dedim ki. Böyle şeyler yapman beni sana karşı şüphe uyandırır yapma zaten kilidi değiştirmişsin neden değiştirdiğini dahi sama sorgulamadım. Şimdi ise telefonu elimden çekip Alman bunun üstüne tam oldu sana karşı güvensizliğimi yaratıyorsun dedim. Ama öyle bir inat yapıyorki vermemek için telefonu. En sonunda al ya al bak dedi. Bende bakmıyorum dedim naparsan yap dedim. Açtı bak hiç bişi yok bilerek yaptım sana dedi. Arkadaşlar arkamdan gizlice kupon işlerini çeviren adam bide bu hareketleri sergiliyor zaten güven kırmış bide üstüne çekinmeden bunları sergiliyor ben anlamıyorum nasıl bir özgüven. Her seferinde evden gitmekle beni tehdit ediyor giderim kalırsın yanlız diyor. Amacı ne onu da çözemedim zaten eskisi gibi asla değil çok değişti
Beni kırsa bile farkında olmuyo üzse beni ağlasam yanıma gelip sarılmaz bile oturur tv izler takmaz beni bende taksın diye uğraşmıyorum fakat çok zoruma gidiyor bana fikir verim lütfen
Daha sonra
Sonuna kadar okuyamadm ama yuksek iht esiniz narsist bu terim trend oldu ama turk erkeklerini yetistiren analar insan evladi yetistirmiyo
Sizin yumusak karninizi farketmis bakmis bu hakartten cokca.tahrik oluyosnz surekli kullanir.olmus sinir ani degil,tartisma degil surekli.size.boyle demesi hic normal insanin yapacagi.seyler degil
Nacizane tavsiyem tulay kok narsist es le ilgili birsuru youtube da videosu var izlemenizi tavsiye ederim

Nasıl desem aldatma vs. Şüphem yok tek korkum dediğim gibi kupon meselesi fakat neden telefonu vermıyorsun diyorım neden yani elimden çekip aldın diyorum. Bilerek aldım bakalım ne yapıcaksın diye. Diyor. Çok yoruldım artıl telefon konusunuda geçtim beni hiç anlamıyorum hiç bir düşüncemin önemi yok onun için resmen takmıyor artık beni ben ne demişim ne söylemişim önemi yok gözünde ama keyfi istedimi benle konuşmak o zaman konuşuyor
Yıllarca telefonunu elime alamadım, aldığımda da elimden çok kez çekip alındı. Sonuç 3k borç, kupondan. Bilmem anlatabildim mi ?

Klasik yurdum evliliği
Bir de çok mükemmelmiş gibi çocuk yaparlar, onlar da böyle bir evde büyür, ileride berbat bir birey olur
Döngü böyle devam eder

Herkes kendi DNAsını çok kaliteli sanıp üremese keşke

Klasik yurdum evliliği
Bir de çok mükemmelmiş gibi çocuk yaparlar, onlar da böyle bir evde büyür, ileride berbat bir birey olur
Döngü böyle devam eder

Yani yorumu okuyup yazmak istemedim ama siz yazarken mantıksızca davrandıgınız için yazıyorum. Bakın bir insan 40 sene de 50 sene de evli kalsa ortada normal bir evlilik olsa raydan çıkacaksa insan başta belli etmese bile sonda da eder. Herkes kimliğini gizliyor malesef hiç mi tv programı izlemiyor sunuz ben tanıyorum ne 4/4 lük adamlar sonradan bok çıkıyorda siz neyin garantisini alarak konuşuyorsunuz. Sizin annenin babanız sizi üretirken psikolojik destek mi alarak yaptılar. Boş konuşmayın ve daha iyisini siz bulun ama sonradan şok olmayın boka sararsa kimsenin garantisi yokkkkk bu zaman sa kardeş kardeşi satıyo hainlik yapıyor da allah aşkına ya

Klasik yurdum evliliği
Döngü böyle devam eder

Biraz annenin babanın yetiştirmesine de bağlı mesela sizi yetiştirmiş olsalardı döngünüz buraya kadar sarmazdı Dikkatlice okuyup yorum yazabilirdiniz

Klasik yurdum evliliği
Döngü böyle devam eder

Sizin DNA nız kaliteli ise 😄 lütfen üretim ticarete dökün işinizi olurmu 😄😄😄😄

Kendinizi
Mutlı hissetmediniz bir yerde kendinizzi oraya ait hisermiyorsanız . Diyecek pek bir şey yok. Eşiniz onu nekadar çok sevdiğinizi biliyor ve sizi onla tehdit ediyor brn sizin yerinizde olsam nekadar acımasız olsa bile çoçuğumu bırakır annem gile giderdim alişmiş temiz ev temiz yemek .
Niye çocuğunu bırakıp gidiyor? Çocuğun ne suçu var ya saçma sapan konuşuyorsunuz. Her kötü evliliğin ceremesini çocuklar mı çeksin? Konu sahibi 5 yıllık evliymiş çocuk maksimum 4 yaşındadır. Ben ne olursa olsun çocuğun annesinin yanında olması gerektiğini düşünüyorum sakın burdaki bu tip yorumlara bakıp böyle şeyler aklınıza getirmeyin konu sahibi.
Aranızda iletişim problemi var. Profesyonel yardım alabilirsiniz.Aile terapistine eşiniz sıcak bakarsa deneyin.yoksa iletişim problemi zor çözülüyor ve giderek artıyor malesef.

Niye çocuğunu bırakıp gidiyor? Çocuğun ne suçu var ya saçma sapan konuşuyorsunuz. Her kötü evliliğin ceremesini çocuklar mı çeksin? Konu sahibi 5 yıllık evliymiş çocuk maksimum 4 yaşındadır. Ben ne olursa olsun çocuğun annesinin yanında olması gerektiğini düşünüyorum sakın burdaki bu tip yorumlara bakıp böyle şeyler aklınıza getirmeyin konu sahibi.
Aranızda iletişim problemi var. Profesyonel yardım alabilirsiniz.Aile terapistine eşiniz sıcak bakarsa deneyin.yoksa iletişim problemi zor çözülüyor ve giderek artıyor malesef.
Çok güzel cevap yazmışsınız 5 senelik evliyim çocuğum dediğim daha bebek yani evlenip ilk seneden çocuk yapmadık 5 sene de anne oldum. Takiii ne olursa olsun evladımı neden bu konuya dahil edip bırakayım ki benleyken umursamayan ben bırakınca mı umursucak sanmam

Bence esinizin psikoloji gitmis. Terapi falan almasi lazim okurken oyle dusundum bilemiyorum. Sanki kafasinda bunalimlar yasayip yasayip sizide icten ice gunah kecisi yapmis gibi bir izlenim verdi bana. Bence mesafeli olun biraz, gerekirse onu yoksayin, o ugrassin birazda bir seyleri cozmek icin, ne oluyoruz ya bu kadin bu kadar uzak degildi bana karsi desin. Erkekler bazen guzellikten anlamiyor, zaten sozel iletisim becerileride zayif. Bu tiplere davul calsan az, gostere gostere bazi seylerin sonuclaruni yasatmak gerekiyorki anlayabilsinler. Ha derseniz ki umursamaz bi deneyin bir kac hafta baktiniz umurunda degil, farkina varmiyor o zaman size olan sevgisini, verdigi degeri sorgulamak lazim. O zaman karar verirsinjz zaten ne yapacaginiza.

Haklısınız bunu deneyeceğim bende böyle düşündüm hayırlısı bakalım ama bir kere yaptım geldi özür diledi affet beni kırdım seni dedi en fazla 4 gün sonra yine aynı moda girdi bende anlamıs değilim bu adam böyle değildi naptılar okuyup üflediler herhalde 🤣🤣🤣 neler düşünüyorum artık kendime pes diyorum çünkü kaynanam olcak şirret beni istemiyordu eşim ona rağmen aldı kültür farkımız var diye o kdr uğraştılar ki bizle beklerim yani 😄😄😄😄

Haklısınız bunu deneyeceğim bende böyle düşündüm hayırlısı bakalım ama bir kere yaptım geldi özür diledi affet beni kırdım seni dedi en fazla 4 gün sonra yine aynı moda girdi bende anlamıs değilim bu adam böyle değildi naptılar okuyup üflediler herhalde 🤣🤣🤣 neler düşünüyorum artık kendime pes diyorum çünkü kaynanam olcak şirret beni istemiyordu eşim ona rağmen aldı kültür farkımız var diye o kdr uğraştılar ki bizle beklerim yani 😄😄😄😄
Size boyle davrandiktan sonra ki her olayda tavrinizdaki bu degisiklikleri kalici olarak yapmaniz lazim. Sonuclarin unutulmadigini her zaman kalici bedelleri oldugunu bilmeli. Hani surekli surat asmak degil, surekli olarak bi miktar mesafeyi ve ciddiyeti korumak seklinde. Demek ki ipleri gevsetince sizin adamda gevsiyor. Ki bence herkese karsi insan mesafesini korumali ya.. neyse. Birde yanlis anlamayin size ozel demiyorum ama erkekleri egitmek genel olarak kopek egitmek gibi. Hani kopekler mesafeli ve otoriter olunca itaat ederler ama yarismali oyunlar oynayip cok fazla simartirsan, cekistirmeli oyunlarda yenilirsen artik cagirinca bile yaniniza gelmezler, sinirlenince isirmaya baslarlar ya. Gercekten erkeklerde de kopek egitme taktikleri birebir çalisiyor. Cok ilginc. O yuzden tipki kopekler gibi erkeklerinde saygi duyup, cekinmesi gerekiyor karsilarindaki kisiden biraz, kendilerinden ustun gormeleri gerekiyor, isirirsa cikacak kavgada altta kalacagini bilmesi gerekiyor yoksa isirmaya basliyorlar islerine her gelmediginde. Tabi burada surekli havlayip buyuk kopeklerin duymazdan geldigi süs kopegi durumuna dusmemek icin de bos atmamak lazim. Bir sey derken, yaparken altini doldurmak gercek bedeller odetmek lazim. Biliyorum bu soylediklerim cok kisinin tepkisini cekecek ama gercekten ne kadar medenide olsa, egitilmiste olsa erkeklerin icindeki o ilkellik asla gecmiyor, kadinlar gibi olamiyorlar sosyal anlamda. Tabi istisnalar haric.

Back